User Tag List

Sayfa 5/12 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
210 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Trafikte Makas Atmak

cannn22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlarında bana mantıklı bir açıklamasını yapabilirseniz eyvallah. İlk paylaştığım video arkadaşıma aittir. Yan yoldan yola bakmadan beklemeden kulağından telefonla çıkan adamın neler yaptığı ortada.

Araba İle Motoru Sıkıştırma - YouTube
    -
    Taksicinin Motorcuya Cevabı - YouTube
    -
    Motosikleti sıkıştıran sürücü - YouTube
    -
    motorsiklet vs araba inatlaşmaya bakın - YouTube
    -
    Kasıtlı Motosikletin Uzerine Suruyor - 34 TC 4608 - YouTube
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=2OF9yJVbkPo
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=K_WdcfhGDAY
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=TyFIAAKYKx0
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=haABbcKevcs
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=zYA8GOYypEg

Bana bu kadar video'nun mantıklı bir açıklamasını yapın o zaman. Yani sizler kendinizi bizim canımıza kasıt etmekle haklı buluyorsunuz ya, bende kendimi ayna kırmakla haklı bulabilirim o halde.

Can taşıyoruz biz, motosiklette bir taşıt ve yolda gitmeye hakkı var. Sıkıştıramazsın, götüme girip taciz edemezsin, beni emniyet şeridine de mahkum edemezsin. Benimde o yolda gitmeye hakkım var. Siz hayatında motosiklet kullanmamış, trafikte neler yaşadığımızı bilmeyen insanların böyle konuşmasına şaşırmıyorum. Ama gün gelir ya, bir şekilde olur da binerseniz aynı durumlarla karşılaşırsanız sizleri de görmek isterim.

Bu ülkede motosiklete saygı olmadığı sürece ben kendi yaptığım, uyguladığım adaletten vaz geçmeyeceğim. Benim canıma kasıt eden adamın, bilerek sıkıştırarak, üstüme kırarak kaza yaptırmaya çalışan adamın kimse kusura bakmasın götünden kan alırım.

Şimdi diceksiniz ki, başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zanneder. Çok dayak yedim de, dayak atmayı öğrendim. Motosiklete 7 senedir biniyorum, hususi böyle öküz, hayvan ve dallamaların arasında kalmamak için 4,5 senedir profesyonel kickboks yapıyorum. Götü yiyen canıma kasıt edip, birde haklı olduğunu savunan insan araba içinde kendine güvendiği kadar, arabadan inecek kadar da yürek yemişse buyursun gelsin hodri meydan.

Tekrar söylüyorum, yaptığım şeyler AYNA KIRMAK, BAŞKASININ MALINA ZARAR VERMEK "KESİNLİKLE" DOĞRU DEĞİL. AMA CANIMA KASIT EDENİN, YOLDA GİDİYORUM AMA MOTOSİKLET UFAK DİYE ÜZERİME KIRANIN, CANIMA KASIT EDENİN, CANINA KASIT EDERİM!!!

Efendi olsun, canımı yesin. Yol istesin, her yer onun. Saygı göstersin canımı istesin. Bizde yolda gidiyoruz, evde ailemiz, çoluk çocuk bekliyor ekmek parası için koşuşturuyoruz.

Bu saatten sonra da hayatında motosiklet kullanmamış, şeytan işi gözüyle motosiklete bakan insanlar yorum yapmasın. Motosikleti şeytan işine çeviren, insanlara kaza yaptırıp kimisini sakat bırakan, kimisini öldüren bir zihniyet motosiklet üzerine binip İstanbul trafiğine çıkmadığı sürece hiç bir zaman biz motosiklet kullananları anlayamaz!!!

İstanbul/Mecidiyeköy Cevahirin hemen arkası. Papatya sok. NO:53 kırmızı bina.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zevkin sana kalsın ama sıkı korunmanı tavsiye ederim 5dklık heves olma
    Üzerimdeki ekipmanlar zaten toplasan 13.000 lira. İst gibi karaktersiz bir şehirde motosiklet kullanmak kolay değil. Bizde olur ya birisi karşımıza çıkar bilerek kaza yaptırmaya çalışır ve amacına ulaşır diye elimizden gelenlerin en iyisini aldık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbulda ne taraflarda oluyorsun yolum düşerse bi ayna borcum olsun

Umarım başka birileri kendi adaletini sana karşılık vererek yapmaz.

Hayırlı forumlar
    İstanbul/Mecidiyeköy Cevahirin hemen arkası. Papatya sok. NO:53 kırmızı bina. Plakam 34 VF 7613

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arkadaşın yazdıklarını görünce milletle dalaşan bir arkadaş vardı video çekip koyuyordu, hatta forumda baya muhabbeti olmuştu. Damla aynası vs vardı.

Trafikte herkes ben kendi hakkımı savunurum derse anarşi çıkar.

1 - 2 - 3 kendi adaletini sağlarsın sonra geçen gün toplu motorcu grubundaki gibi siyah bi passattan birileri iner sana adaleti sağlar.

Bu ülkede yol vermedi diye otobüs kurşunlayan insanlar yaşıyor. Ben mi korkağım yoksa bu yazan arkadaşlar mı fazla cesaretli anlayamadım.

Kimse canını yolda bulmadı bence agresif adamın motorla işi olmamalı, çünkü bu ülkede motorun hala trafikte seyreden ve bir araç gibi yolda kalma hakkı olduğunu idrak edemeyen sürücüler çoğunlukta.

Not: Kriterse motor kullanıyorum ara sırada olsa. Benzer sıkıntıları az çok yaşadım cevap yazmaya kriterse eğer.

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cannn22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son 2 senede 11 tane ayna kırdım. Motosiklet kullanıp kullanmadığınızı bilmiyorum ama İst trafiğine motorla girip zaman geçirseniz beni anlarsınız. Video'da bende motorcular artistlik yapmış. Belki video öncesinde bir olay yaşanmıştır ama sadece o kısmı kesilip atılmıştır bilemem.

Genelde benim ayna kırmama sebep olan konu sürücülerin bilinçli olarak sıkıştırması, haksız olduğu halde haklıymış gibi küfür etmesinden kaynaklanıyor.

Zevk için kimsenin malına zarar vermem. Söylediklerim ve anlattıklarımdan bunu çıkarmamışsınızdır umarım. Ama canıma kasdedenin, malınada kasdederim, canına da.

En sağ şeritte gidiyorum efendi efendi, motordan ses çıkıyor ya ***** 4 silindir tabiricaizse ötüyor yani makine. Kesin götüme girip bana sıfır giden kapışmak isteyen birileri çıkıyor. Yol boştur, gidecek yeride vardır ama götüme girip sellektör atması onun fantezisi ve hoşuna gidiyor. Ama düşünmüyor ki lastik patlasa, Allah korusun bir aksilik olsa düşsem beni altına alıcak. Onun düşündüğü tek şey altındaki tofaş, vw polo, bmw, audi arabasıyla beni tahrik edip benimle kapışmak.

Mecbur kalıyorum gazlamaya kaçıp gidiyorum. Dediğim gibi ben bir can taşıyorum, bu adam götümde geliyor ve kendisi kapalı kutu içinde olduğundan muhtemelen hayatı boyunca motorsiklet kullanmadığından dolayı ince düşünemiyor ya da o an için yaptıkları ona zevk veriyor.

Bu yaz Edirne'ye gidiyorum motosikletle. Gişeleri geçtim Başakşehir taraflarındayım kaskın içine bir şey girdi sinek gibi rahatsız etti haliyle emniyet şeridinde gidiyorum yavaş yavaş 60-70 civarı kaskın camını açtım çıksın diye uğraşıyorum. Bir ara aynaya baktım Pasaat CC içinde 3 tane dangalak öyle bir makas attılar ki, birden emniyet şeridine daldılar, az daha bana vurucaklardı zor bela durdular. Ben napıyorsunuz der gibi el işareti yaptım. Yanıma geldi 3'de camları açtı küfür kıyamet, sen emniyet şeridinde ne arıyorsun? Burdan gidemezsin.

Eeee hadi buyrun delirmeyin, sinir küpü olmayın. Ne diceksiniz. Başka bir olayda sefaköyde en sol şeritte gidiyorum adam bana "en sol şeritten gidemezsin" diyor. Sonra bu adam çıkıyor oda kalkıp "emniyet şeridinden gidemezsin" diyor. Nerden gidicem ben söyler misiniz? Vergisini veriyorum, ehliyet-ruhsat var, trafik tescili var zaten 2016 model. Durum böyle olunca ben trafiğe çıkabilirim dimi? Sizce bir mahsuru var mı?

Ama öyle şerefsizler var ki, böyle durumları yaşıyorum, yaşatıyorlar.

Sizce ne yapmalıyım? Siz söyleyin yanlış bir şey görüyorsanız. Sonuçta insanız hata yapabiliriz ama bunların yaptıkları şey hata değil egosunun tavan yapması durumu. Tabiki ben size bu olayları ne kadar anlatsamda, yaşamadığınız için yeri gelip birisinin makas atması sonucu, sizi sıkıştırması sonucu hayatınız film şeridi gibi gözünüzün önünden geçmediği için tam olarak yaşadığım psikolojiyi anlamamanıza saygı duyarım.
    Hepsini okudum alttaki yazdıklarınızıda okudum ama ayna kırma ne demek aracın kör noktasından gelip makas atanlarınız var sizimi kollayacaz kendizimi ayrıca aynayı kırdın bir gün kırığı biri çıkarır silahı saydırır peşinden o zaman anlarsın kendine sorarsın mermiden hızlı kaça biliyormuyum diye en basitinden Saniyede 282 m/s gittiğini düşünürsek o yüzden yok emniyet şeridi bilmem ne valla kasmaya gerek yok yapmayın haklı iken haksız olmayın.

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul/Mecidiyeköy Cevahirin hemen arkası. Papatya sok. NO:53 kırmızı bina. Plakam 34 VF 7613

Tamam arada büyük mükellefler vergi dairesine geliyorum numaranı pm atarsan 160la giderken tanışırız 180le vedalaşırız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arkadaşın yazdıklarını görünce milletle dalaşan bir arkadaş vardı video çekip koyuyordu, hatta forumda baya muhabbeti olmuştu. Damla aynası vs vardı.

Trafikte herkes ben kendi hakkımı savunurum derse anarşi çıkar.

1 - 2 - 3 kendi adaletini sağlarsın sonra geçen gün toplu motorcu grubundaki gibi siyah bi passattan birileri iner sana adaleti sağlar.

Bu ülkede yol vermedi diye otobüs kurşunlayan insanlar yaşıyor. Ben mi korkağım yoksa bu yazan arkadaşlar mı fazla cesaretli anlayamadım.

Kimse canını yolda bulmadı bence agresif adamın motorla işi olmamalı, çünkü bu ülkede motorun hala trafikte seyreden ve bir araç gibi yolda kalma hakkı olduğunu idrak edemeyen sürücüler çoğunlukta.

Not: Kriterse motor kullanıyorum ara sırada olsa. Benzer sıkıntıları az çok yaşadım cevap yazmaya kriterse eğer.
    Allah razı olsun, halimden anlayan birisi çıktı. En azından motosiklet kullandığınız için yolda olanları biliyorsunuz ve sizde ona göre bir uslup kullanarak cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.

Kesinlikle "Kimse canını yolda bulmadı bence agresif adamın motorla işi olmamalı, çünkü bu ülkede motorun hala trafikte seyreden ve bir araç gibi yolda kalma hakkı olduğunu idrak edemeyen sürücüler çoğunlukta" sonuna kadar destekliyorum ve katılıyorum.

Fakat kesinlikle agresif birisi değilim. Agresifleştiğim konu hata yaptığını söylüyorum kibar bir şekilde öyle olunca beni yumuşak sanıyor, baskın çıkacağını zannediyor ve bana haklıymış gibi baskı kurmaya tehdit etmeye çalışıyor ve o saatten sonra deliriyorum.

Dediğim gibi kendi yaptıklarımdan ötürü kendimi desteklemiyor, bunları doğru bulmuyorum. Ama gel gör ki insanı mecbur bırakıyorlar konuşmak işe yaramıyor bizim insanımız üzerinde. Doğru bildikleri tek şey kendi bildikleri ve yaptıkları. Asla yanlış olduklarını kabul etmiyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu ülkede motosiklete saygı olmadığı sürece ben kendi yaptığım, uyguladığım adaletten vaz geçmeyeceğim. Benim canıma kasıt eden adamın, bilerek sıkıştırarak, üstüme kırarak kaza yaptırmaya çalışan adamın kimse kusura bakmasın götünden kan alırım.

Şimdi diceksiniz ki, başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zanneder. Çok dayak yedim de, dayak atmayı öğrendim. Motosiklete 7 senedir biniyorum, hususi böyle öküz, hayvan ve dallamaların arasında kalmamak için 4,5 senedir profesyonel kickboks yapıyorum. Götü yiyen canıma kasıt edip, birde haklı olduğunu savunan insan araba içinde kendine güvendiği kadar, arabadan inecek kadar da yürek yemişse buyursun gelsin hodri meydan.
    Yukardaki yazıları okuyunca aklıma bu foto geldi kendine çok iyi bak Allah'a emanet ol

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu komple okumadan ortadan giriyorum...

Bir süre motor sahibi oldum ve kullandım... Bir şerefsiz sürücü gözüme baka baka yola çıktı... Bana baktığını görecek kadar yakındık, varın siz düşünün... Kurtardım ama ertesi sabah motor pazarında sattım motoru...

Motorlunun arkasına çok yanaşmam ve onun her ne kadar küçük yer kaplasa da şeritte gitmesi gerektiğini ve arabadan bir farkı olmadığını düşünürüm. Asla yakınından geçmem... Takip mesafesinide korurum... Normalde de yol vermeyi seven, selam ve teşekkür aldıkça da mutlu olan ve bu durumun insanlara ancak böyle yayılacağı kanaatindeyim.

Buna karşın sağımdan solumdan, emniyetten beni geçmeye çalışan motorlardan çok rahatsız oluyorum... Bu yaptıkları doğru mu değil mi bir fikrim yok... Kısaca açıklar mı bir motorcu arkadaş genel trafik ve şerit seyrini motorcuların?
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah razı olsun, halimden anlayan birisi çıktı. En azından motosiklet kullandığınız için yolda olanları biliyorsunuz ve sizde ona göre bir uslup kullanarak cevap vermişsiniz. Teşekkür ederim.

Kesinlikle "Kimse canını yolda bulmadı bence agresif adamın motorla işi olmamalı, çünkü bu ülkede motorun hala trafikte seyreden ve bir araç gibi yolda kalma hakkı olduğunu idrak edemeyen sürücüler çoğunlukta" sonuna kadar destekliyorum ve katılıyorum.

Fakat kesinlikle agresif birisi değilim. Agresifleştiğim konu hata yaptığını söylüyorum kibar bir şekilde öyle olunca beni yumuşak sanıyor, baskın çıkacağını zannediyor ve bana haklıymış gibi baskı kurmaya tehdit etmeye çalışıyor ve o saatten sonra deliriyorum.

Dediğim gibi kendi yaptıklarımdan ötürü kendimi desteklemiyor, bunları doğru bulmuyorum. Ama gel gör ki insanı mecbur bırakıyorlar konuşmak işe yaramıyor bizim insanımız üzerinde. Doğru bildikleri tek şey kendi bildikleri ve yaptıkları. Asla yanlış olduklarını kabul etmiyorlar.
    Yaşını bilmiyorum ama abi/arkadaş/kardeş tavsiyesi al. Daha önce trafikte kavga edip karakolluk olmuş birisi olarak yazıyorum aşağıdaki tavsiyemi.

"İt'e bulaşmaktansa çiti dolaşmak evladır"

Motorun bit "taşıt" olarak algılanması sanırım insanların drone'ları günlük kullanmaya başladıkları zaman denk gelecek. Daha çok var yani.

O yüzden ya motoru bırak araba al, motorculara destek ol yol ver vs. Ben çok yol verip ışıklarda sohbet edip "abi sağol" lafı duyuyorum

Ya da görmezden gelip geçip gitmeyi öğren.

Dalaştığı için birkaç yıl önce emniyette sıkıştırılıp dengesini kaybeden bir DR vardı , boynu kopan. Hiç gerek yok.

Karşındaki seni anlamıyor ise anlatmaya çalışmanın emin ol bir getirisi yok.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Arkadaşlar dün çok rahatsız edici bir durumla karşılaştım. Forumumuzun önde gelen kişiliklerinden sayın @imprezaWRC bana şok edici trafik makas görüntüleri yolladı. Ve bu görüntülerde 8.virajda makas atarken yapılan bir kazanın görüntüleri de vardı. Lütfen pistleri tehlikeye atmayalım makaslarımızı trafikte atalım.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hepsini okudum alttaki yazdıklarınızıda okudum ama ayna kırma ne demek aracın kör noktasından gelip makas atanlarınız var sizimi kollayacaz kendizimi ayrıca aynayı kırdın bir gün kırığı biri çıkarır silahı saydırır peşinden o zaman anlarsın kendine sorarsın mermiden hızlı kaça biliyormuyum diye en basitinden Saniyede 282 m/s gittiğini düşünürsek o yüzden yok emniyet şeridi bilmem ne valla kasmaya gerek yok yapmayın haklı iken haksız olmayın.
    Bakın kesinlikle öyle belli belirsiz pizzacı gibi zart zurt makas atan milletin hayatını, arabada olan çoluk çocuğunu, ailesini, anne-babasını tehlikeye atan birisi değilim. Size de hak veriyorum. Evet böyle insanlarda var hiç düşünmeden pat pat aralara girip insana, araba kullananlara ani manevra yaptıranlar. Onların da Allah cezasını versin onlar yüzünden bu haldeyiz, bir elin 5 parmağı bir değildir ama ister istemez insanlar hepsini bir görüyor, o makas atıyorsa buda makas atar, atacak diyerek sıkıştırıyor ya da yol vermiyor. Oluyor yani bunlar haklısınız.

Silah çıkarma konusuna gelirsek kullandığım motosikletin;
    0-100 hızlanması 3 saniye
    100-200 hızlanması 6.8 saniye

Ayna kırdığımı farz ediyorum, adamın yanından uzaklaşıp gözde kaybolmam sadece 5 saniye alır. 5. viteste 299 gören ve 6. vitese attığınızda hala 300+ hızlara devam eden bir motosikletten bahsediyorum. Trafiğin olduğu bir durumda zaten yakalama imkanı hiç yok.

Yaptıklarım bir marifet değildir. Tekrar belirtiyorum. Ama yaptıklarıma sebep olan olaylar sürücülerin saygısız olup biz motosiklet kullanıcılarını araçtan saymayıp, canımıza kasıt edip, bizi hep bir itme-kakma çabasında olup yol dışına atma durumundan dolayı uyarılarıma rağmen hala ısrarla haklı olduğunu savunan insanlara karşı yaptığım bir davranıştır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukardaki yazıları okuyunca aklıma bu foto geldi kendine çok iyi bak Allah'a emanet ol

Çok espirili bir kişiliğiniz var tebrik ediyorum sizi

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Kimsenin malına zarar vermek adetim değildir. Ama söylüyorum ben vergimi veriyorsam evraklarım tamsa ve yolda saygı gösterilmiyorsam kendi adaletimi kendim yaparım. Siz 180'le aynayı ne kırıp kırmadığıma inanın inanmayın. Canımı yolda bulmadım ben.

Berkan hiç bir zaman motosiklet kullanmadığın için, canın kıymetli olduğu için, böylesine bir zevkten mahrum kaldığın için beni anlamanı hiç ama hiç beklemiyorum. Şu saatten sonra zaten her hangi bir yorumuna cevap vermicem. He olur da günün birisinde sen denk gelirsin bana zaptiye miyim, değil miyim beraber görürüz.
    Evraklarım tamsa ve yolda saygı gösterilmiyorsam diye bir kural yok ve olamamıl ozaman bizde her sıkıştırana önümüze atlayana silah çekip sıkalım ***** evraklarım tam. Ben motor sevdalısıyım ama gerçekten motordan soğutullar beni adam gecenin köründe kapkara giyinmiş elletirikli scotter tarzı motorla farları da yanmıyor şehir içinde sağıma yapışık geliyor ne geçiyor ne fren sıkıyor onun yüzünden ben refuja çıkıyordum benim arabada taşıdığım can nolucak. İstanbulda ben trafikte beklerken zilyon tane motor emniyetten gidiyor emniyet motor şeridi değil acil durum şerididir her motorcu acil durumu. Lütfen bir de canımı yolda bulmadım diyip diyip durmayın bizde canımızı yoldan almıyoruz sonuçta herkes trafikte kendi hataları ile yaşar hee silme önünüze kıran veya sizi şeritten çıkaran öküzlere bende ayar olup sizin kadar sövüyorum ama sizlerde az değilsiniz aynada takip etmekte zorlanıyorum solumda gözüküp bir den sağıma geçiyorsunuz.

Ayrıca sizinde sütten çıkmış ak kaşık olduğunuzu düşünmüyorum @Berkan arkadaşımızı görmeden tehtid etmeye başlamışınız ne ***** herkesten saygılı araba kullanmadığı durduk yere aynasınımı kırcaksınız.

Dip not kimse kimsenin tatığı zevke karışamaz @Berkan auhahuahahuahua
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @CaNn22

Üzülerek söylüyorum çok hızlı bir motorun olması ve onu Kenan Sofuoğlu gibi kullanabilsen de

Saniye de ~250 Km hız ile hareket eden bir mermi den kaçamazsın.

Çünkü sen 150 KM/H ile seyrediyor bile olsan saniye de net olarak 41.66666667 Metre yol alıyorsun.

Mermi ise senin 4 katın hızla geliyor.

Allah korusun tabi de bunu niye yazdım ? Bunlara gerek kalmasın etraf manyak kaynıyor, sen yine de dikkat et.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu komple okumadan ortadan giriyorum...

Bir süre motor sahibi oldum ve kullandım... Bir şerefsiz sürücü gözüme baka baka yola çıktı... Bana baktığını görecek kadar yakındık, varın siz düşünün... Kurtardım ama ertesi sabah motor pazarında sattım motoru...

Motorlunun arkasına çok yanaşmam ve onun her ne kadar küçük yer kaplasa da şeritte gitmesi gerektiğini ve arabadan bir farkı olmadığını düşünürüm. Asla yakınından geçmem... Takip mesafesinide korurum... Normalde de yol vermeyi seven, selam ve teşekkür aldıkça da mutlu olan ve bu durumun insanlara ancak böyle yayılacağı kanaatindeyim.

Buna karşın sağımdan solumdan, emniyetten beni geçmeye çalışan motorlardan çok rahatsız oluyorum... Bu yaptıkları doğru mu değil mi bir fikrim yok... Kısaca açıklar mı bir motorcu arkadaş genel trafik ve şerit seyrini motorcuların?
    Kesinlikle haklısınız diyorum ya o zırt pırt sağdan soldan çıkan motorcular makas atıp millete ani fren yaptırıp sürüşü bozmasına sebep olan ailesini, çoluk çocuğunu tehlikeye atan motorcular yüzünden bu haldeyiz. Arabanın apaçisi olduğu gibi, motorun da var.

Siz 1 gün içinde ne kadar sıkıntılı bir durumun olduğunu anlamış, olayı bizzat yaşatmışsınız. Allah razı olsun sizden, yol verdiğiniz, dikkat ettiğiniz için teşekkür ederim size. Sizin gibi bilinçli ve saygılı insanlara gerçekten ihtiyacımız var.

Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaşını bilmiyorum ama abi/arkadaş/kardeş tavsiyesi al. Daha önce trafikte kavga edip karakolluk olmuş birisi olarak yazıyorum aşağıdaki tavsiyemi.

"İt'e bulaşmaktansa çiti dolaşmak evladır"

Motorun bit "taşıt" olarak algılanması sanırım insanların drone'ları günlük kullanmaya başladıkları zaman denk gelecek. Daha çok var yani.

O yüzden ya motoru bırak araba al, motorculara destek ol yol ver vs. Ben çok yol verip ışıklarda sohbet edip "abi sağol" lafı duyuyorum

Ya da görmezden gelip geçip gitmeyi öğren.

Dalaştığı için birkaç yıl önce emniyette sıkıştırılıp dengesini kaybeden bir DR vardı , boynu kopan. Hiç gerek yok.

Karşındaki seni anlamıyor ise anlatmaya çalışmanın emin ol bir getirisi yok.
    Karşımızdaki anlamıyor ama anlatmak için uğraşmazsak bu böyle diyip kabul edip boğun eğmek ne kadar doğrudur? O insanın yanlışını, yanlış yaptığı şeyi doğru olarak algılamasına yardımcı olmak değil midir bu?

Genel olarak zaten muhattab olmamak için basıp gidiyorum ama bazen insanın canına gerçekten tak ediyor. Yeter ama lan diyorsunuz kendi kendinize.

Sağlık problemlerim var, motosikleti mecburi olarak bırakmak durumundayım. Yoksa kesinlikle vaz geçilecek bir ve mahrum kalınacak bir zevk değil.

Güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. Tavsiyeniz baş tacıdır, eksik olmayın Allah razı olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evraklarım tamsa ve yolda saygı gösterilmiyorsam diye bir kural yok ve olamamıl ozaman bizde her sıkıştırana önümüze atlayana silah çekip sıkalım ***** evraklarım tam. Ben motor sevdalısıyım ama gerçekten motordan soğutullar beni adam gecenin köründe kapkara giyinmiş elletirikli scotter tarzı motorla farları da yanmıyor şehir içinde sağıma yapışık geliyor ne geçiyor ne fren sıkıyor onun yüzünden ben refuja çıkıyordum benim arabada taşıdığım can nolucak. İstanbulda ben trafikte beklerken zilyon tane motor emniyetten gidiyor emniyet motor şeridi değil acil durum şerididir her motorcu acil durumu. Lütfen bir de canımı yolda bulmadım diyip diyip durmayın bizde canımızı yoldan almıyoruz sonuçta herkes trafikte kendi hataları ile yaşar hee silme önünüze kıran veya sizi şeritten çıkaran öküzlere bende ayar olup sizin kadar sövüyorum ama sizlerde az değilsiniz aynada takip etmekte zorlanıyorum solumda gözüküp bir den sağıma geçiyorsunuz.

Ayrıca sizinde sütten çıkmış ak kaşık olduğunuzu düşünmüyorum @Berkan arkadaşımızı görmeden tehtid etmeye başlamışınız ne ***** herkesten saygılı araba kullanmadığı durduk yere aynasınımı kırcaksınız.

Aslında @Berkan da motor sevdalısı Çok sever motorları

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Silah çıkarma konusuna gelirsek kullandığım motosikletin;
    0-100 hızlanması 3 saniye
    100-200 hızlanması 6.8 saniye

Ayna kırdığımı farz ediyorum, adamın yanından uzaklaşıp gözde kaybolmam sadece 5 saniye alır. 5. viteste 299 gören ve 6. vitese attığınızda hala 300+ hızlara devam eden bir motosikletten bahsediyorum. Trafiğin olduğu bir durumda zaten yakalama imkanı hiç yok.

Yaptıklarım bir marifet değildir. Tekrar belirtiyorum. Ama yaptıklarıma sebep olan olaylar sürücülerin saygısız olup biz motosiklet kullanıcılarını araçtan saymayıp, canımıza kasıt edip, bizi hep bir itme-kakma çabasında olup yol dışına atma durumundan dolayı uyarılarıma rağmen hala ısrarla haklı olduğunu savunan insanlara karşı yaptığım bir davranıştır.
    an gelir 5 saniye cok uzun bi vakit alır... siz yinede motorun size verdiği gözden kaybolma yetkisine çok güvenmeyin.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sizde canınızı yolda bulmuyorsunuz ama siz kaza yaparsınız tamponunuz ezilir, kırılır, kopar. Biz kaza yaparız ya kolumuz kırılır, ya bacağımız kopar, ya belimiz kırılır. Aynı durumda mıyız sizce? Algınız ne durumda bilemedim ama kapalı kutu içindesiniz ve kendinizi bizimle bir tutuyorsunuz. Adam olan motorcu, dikkat eden motorcu full ekipman geziyor ve o adamı kaskı, montu, eldivenlerinden ayırt edebilirsiniz. Apaçi dediğiniz kişilerin üzerinde hiç bir koruma ekipmanı olmayıp deli gibi hız yapan, gereksiz şekilde makas atıp araba kullanıcılarını da tehlikeye atan insanlardır. Bu 2 kullanıcı arasında çok fark vardır. Öncelikle bunları ayırt etmenizde fayda var.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler