User Tag List

Sayfa 4/36 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
679 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: APP Plaka Hakkında-Yasa Değişikliği

uluckaban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eray35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben çözemedim şimdi.Hiç bi motosikletimin üstünde plaka olmadı şu an kullandığım motorun plakası yolda düştü daha çıkartmadım.Plaka olmadığı için ne kadar ceza yiyorum
    Geçen(1 ay önce falan) inciraltı ndaki sucuk ekmekcide motorlu toplulukta olan arkadaş sendin dimi? Çevirmeye girmemek için yol alternatifleri arayan falan hahaha

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu plakalar için bir yaptırım olabilir.

Yanlız beşiktaş app diye geçen plaka bende bir sorunu yok.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merceksiz xenon kullanımında olduğu gibi, yüksek sesle müzik dinleme olayında olduğu gibi başkalarını rahatsız etmediği sürece isteyen kişi istediğini yapar arabasına..

Milletin derdi herkesi niye bu kadar gerdi?
    Millietin derdi değil, herkesin derdi. Plaka işinin b.kunu çıkardıkları için şu anda mühürlü plaka sahipleri de durduruluyor. Adam cemiyette bastırmış, mühürletmiş bir güzel (Beşiktaş baskı). Diğer ucube plakalar yüzünden sahte plaka muamelesi görüyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Millietin derdi değil, herkesin derdi. Plaka işinin b.kunu çıkardıkları için şu anda mühürlü plaka sahipleri de durduruluyor. Adam cemiyette bastırmış, mühürletmiş bir güzel (Beşiktaş baskı). Diğer ucube plakalar yüzünden sahte plaka muamelesi görüyor.
    Ben mühürlü ve Beşiktaş baskıdan bahsediyorum zaten. Direkt App plaka dediğin zaman Beşiktaş baskı anlaşılır. Diğer Fransız ya da Alman tarzı kesikli plaka kastedilirse özellikle kesikli vs şeklinde söylenir.

En güzeli benim önerim. App yaptırmak isteyenler için, Koy app plaka vergisini, App plaka takan arabanın ruhsatına da plaka bandrolünü de yapıştır, çevirmede bandrol yoksa kes cezayı verginin 5 katı. O zaman bu bık bık konuşanlar da ortada kalmaz. Dertler de son bulur. App istemeyenler için de şu anki default fontları koy, plaka vergisi de alma onlar için. bitti gitti.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    en güzel o aslında kim ne yapmak istiyorsa zaten yapıyor.. sen yasak desen de yapıyor ceza keserim desende yapıyor. o zaman uzlaşmaya anlaşmaya çalış yasak diyiceğine.. ya ruhsata yada ruhsatın yanında bir kağıtta belgede mühürlü onaylı falan araçda yapılan her tür ek aksesuar yada tadilatı ücretlendirmeye tabii tut.. resmi onayıda olsun ..

vatandaş memnun devlet para alır o memnun .. polis de devamlı vatandaşla xenon fardır app plakadır cam filmdir tartışmaz onunda kafası rahat eder o memnun.. herkes memnun.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence disardaki plaka basan yerleri kapatirlarsa sorun kokten cozulur, ha birde plaka olaylarindaki cezalarin artmasinin sebebi ikiz plakayla calinti plakayla bombali eylem yapilmasindan ve bu olaylarda kullanilmak uzere calinmis arabalarin plakasiz olarak gezmesinden kaynaklanmakta.

Eray35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uluckaban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen(1 ay önce falan) inciraltı ndaki sucuk ekmekcide motorlu toplulukta olan arkadaş sendin dimi? Çevirmeye girmemek için yol alternatifleri arayan falan hahaha
    ahahaha Harleyse motor bendim ki büyük ihtimal benimdir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mantıken düşününce, APP dahi olsa, mühür varsa sorun olmaması gerekir.

Neticede devlet mühür basarak onaylamış oluyor.

ahmetakbayir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Giresunda cemiyet kendisi 50 tl farkla app plaka basıyor Hatta trafik tescildeki memur plakayı 50 tl farkla app yaptır diğerlerinin boyası dökülüyor demişti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahte plaka kullanana 8 yıl hapis

Sahte plaka ile yakalanan sürücülere 5 bin lira para cezasının yanı sıra 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmümde Kararname 29 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımladı. Yayımlanan kararların arasında araç sahiplerini ilgilendiren önemli maddeler yer alıyor. Çıkarılan kararname ile bundan sonra sürücüler araç plakalarında oynama yapamayacak. Araç ruhsatlarını ibraz edemeyen ve plakaları belirlenen alan dışına takan sürücülere 92 lira para cezası uygulanacak.

Ayrıca yönetmeliğe aykırı ölçülerde plaka takan, ön görülen sayıda plaka takmayan, plaka üzerinde oynama yaparak okunmasına engel olacak şekilde değişiklik yapan sürücülere ise 412 lira para cezası verilecek. Bu sürücülerin 7 gün içinde plakasını düzeltmesi istenecek. Bu süre içinde düzeltmeyen sürücülere 844 lira para cezası uygulanacak ve araçları plaka düzeltilene kadar trafikten men edilecek.

Aracını plakasız kullanan sürülere ise bin 698 lira ceza yazılacak. Plakalar takılıncaya kadar ise araç trafikten men edilecek.

“5 BİN LİRA PARA CEZASI VE 8 YILA KADAR HAPİS”

Araçları sahte plaka ile kullandıkları tespit edilen sürücülere ise 5 bin lira para cezası yazılacak. Sahta plaka kullanan sürücüler ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçunu işlediklerinden dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Sahta plakayı kullanan kamu görevlileri ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası alacak.

Kaynak:
    Sahte plaka kullanana 8 yıl hapis - Son Dakika Ekonomi Haberleri
    Şimdi haber bu..

Varan 1:
    Der ki..

"...Ayrıca yönetmeliğe aykırı ölçülerde plaka takan, ön görülen sayıda plaka takmayan, plaka üzerinde oynama yaparak okunmasına engel olacak şekilde değişiklik yapan sürücülere ise 412 lira para cezası verilecek. Bu sürücülerin 7 gün içinde plakasını düzeltmesi istenecek. Bu süre içinde düzeltmeyen sürücülere 844 lira para cezası uygulanacak ve araçları plaka düzeltilene kadar trafikten men edilecek...."

"Plaka üzerinde oynama yapmak"
    "Okunmasına engel olmak.. "

Buradan kesik harfli APP plakaları da anlamalı mıyız?
    Cevap "Evet anlamalıyız.." ise Beşiktaş APP plakaları bu tanımın içine nasıl sokacağız.. Okunmasına engel olacak bir işlem söz konusu değil, aksine daha da okunur durumda Beşiktaş APP baskı plakaları..

Varan 2:
    "Araçları sahte plaka ile kullandıkları tespit edilen sürücülere ise 5 bin lira para cezası yazılacak. Sahta plaka kullanan sürücüler ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçunu işlediklerinden dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Sahta plakayı kullanan kamu görevlileri ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası alacak."

O kadar yoruma açık ki.. Arabanın üzerinde kesikli ya da değil.. Beşiktaş, Fransız, Alman APP neyse işte.. APP plaka olan otomobil sürücüleri sahtecilik suçu ile mi karşı karşıya kalacaklar şimdi?
    Polis: "Senin plakan trafik şubenin dağıttığı plaka değil, cemiyet vs nereden aldığın beni ilgilendirmez, senin plakan sahte" derse ne olacak?
    5000 TL ceza + 2 yıldan 5 yıla kadar yargılanma.. Bir de kazara memursan 8 yıla kadar..

APP takmanın cezasının tanımı bunların hepsi..

Bu mudur?

Bombayı bırakır giderim.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tecavüz edeni,tekmeyelen yavsagı,rüzgarı cetin ve caddede cicekciyi ezeni orucluydum dediği için serbest kalan ve gibi türevlerin alayını bitirdik plakadan bilmem kaç sene hapis yemeye ulaştık.

Bağdat Caddesi’nde kaldırımda çiçek satan Mehmet Emin Kaya’yı otomobiliyle ezerek ölümüne sebep olan ve 87 gün sonra teslim olan sürücü Murathan Öztürk, darbe girişiminin ardından kapsamı genişletilen koşullu salıverilmeyle tahliye oldu.

19 yaşındaki Murathan Öztürk, lüks araç sahiplerinin sık sık yarış yaparak ölümlü kazalara neden olduğu Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz 2015’te, kaldırımda çiçek satan Mehmet Emin Kaya’ya çarparak kaçmıştı.

Aracıyla drift yaptığı görüntüler ortaya çıkan Öztürk, 87 gün sonra teslim olmuş, verdiği ilk ifade de kaza anında ‘oruç tuttuğu’nu ileri sürmüştü. Mahkeme, Öztürk’e cezada indirime gitmeyerek yedi yıl hapis cezası vermişti. Bu cezanın infaz yasasına göre en az 3.5 yılını yatması gerekiyordu.

Vatan’dan Çağdaş Ulus’un haberine göre, hükümetin çıkardığı kanun hükmünde kararnamayle kapsamı genişletilen denetimli serbestlik uygulamasından Öztürk de yararlandı.

Kararnamede yer alan koşullu salıverme uygulamasındaki “Cezalar yarı yarıya düşer” maddesine göre Öztürk’ün yedi yıllık cezası 3,5 yıla düşüyor. Şubat ayında aldığı cezadan önce beş ay, cezadan sonra yedi ay hapis yatan Öztürk’ün cezasından geriye 2.5 yıl kalıyor.

Koşullu salıverme uygulamasına göre cezası üç yılın altında olan mahkumlar açık cezaevine gönderildiği için Öztürk, kapalı cezaevinden açık cezaevine nakledildi.

Öztürk’ün burada dört ay daha kalması beklenirken, Yargıtay kararına kadar tahliye edildi.
    1881 - 193

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomobil amaç değil araç oldu hislerim köreldi çoktan standartçıyım
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ceza fotoğrafları gelmeye başladı standart ölçü bir plaka takımı yaptırmak istesek izleyeceğimiz yol ne olmalı

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muameleciye ön plaka yeniletiyorum.Eski plakayı ona verdim.Plakanın yenilendiğine dair bi belge alacak mıyım ondan?

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beşiktaş app yönetmenliğe uygun. Her turlu itiraz gecerli olur.
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Quantum

Yazılarınızı dikkate alarak okuyorum ve hak veriyorum
    İzmir'de plaka konusunda cok sıkıntılar cekiyoruz

Öyle ki ;

İstabul plaka olan 34 xxx plakalı arkadaşımızın arabasına bile 2 kere App cezasi kestiler

Bilinçsiz polis olduğu zaman anlaşması ve uzlaşması cidden zor
    Yasımız genç olduğu için kestirip atıyorlar

Bende sizin ortaya attığınız VERGİ fikrini destekliyorum istemeyerek de olsa
    Normal plakalar gerçekten çok çirkin ve basit
    Ben uğraşıyorum bana göre ozel anlamlı plaka alıyorum ama fontu okunmuyor bile

Polisler diyor App okunmuyor diye ama
    Beşiktaş ilinde basılan orijinal plaka desen yine yazar banane kardeşim der

Sahte plaka olayı ise

Atıyorum 36 hhh plakanız
    Siz 38 hhh ile yakalanırsanız cezasi vardır sanıyorum
    Saygılar

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yönetmelik* olacak
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beşiktaş app yönetmenliğe uygun. Her turlu itiraz gecerli olur.
    Her turlu kesiyorlar
    Siz kendiniz yaptırıyorsunuz diyorlar
    Mühür orijinal değil diyorlar ..

Bende sizlere sorayım herkes az cok bilgi sahibi

Siz emniyetin mühürünü kaldırıp her yetkiyi cemiyete verirseniz millet cayır cayır. Plaka basmaz mi ?

Bence basar ve piyasada boyle mok olur ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Plaka merakını anlamıyorum valla. Bugüne kadar traifk ne verdi ise taktım geçtim.
    Okunmama konusunda ise özellikle jiplerin-kamyonetlerin ön plaka ve kamyonların, damperlerin arka plaka önüne sonradan konan barlar yüzünden okunmayabiliyor. Bar direkt plakanın üstüne geliyor. Bunu da kapsıyor mu acaba?

Birde çamurdan okunmayanlar var. Ona birşey yapacaklar mı ki?
    Okumadan imzalamam.....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler