Polo gti 2.43.85 best
Octavia vRS 2.38.40 best
Polo gti 56.8 best ''korfez''
Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
Bulut Elektrik
aradan sahte para cıkarsada bankacı ilk iş olarak paranın tamamına el koyup polisi çağırır sonrasıyla sen uğrasırsın ''üstüne alınma olabilecek senaryo bu sekilde''
Polo gti 2.43.85 best
Octavia vRS 2.38.40 best
Polo gti 56.8 best ''korfez''
Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
Bulut Elektrik
3 tane araç sattım en temizi havale eft yapmak. Noterden sıra aldığımda parayı hesabımda görürüm öyle imza atıyorum. Para saymak nakit taşımak gerçekten sıkıntı. Bir satışta kredili aldı abimiz geçiktiğimix için 90.000 i elden aldık bankadan ATM den o kadar parayı yatırdım hesaba zulüm oldu...
En kolayı, havale ve eft.Noterde sıranın yaklaşmasına yakın işlemi yapın.
Önemli hususlar ;
- Paranın cıktığı hesap , araç ruhsatı kimin adına olacaksa aynı olmalı.
- Paranın girdiği hesap , aracın ruhsatında o an kimin adı yazıyorsa aynı olmalı.Fakat vekaletli satışlarda eğer vekalette aracın satış bedelini elden veya bankadan teslim alabilir ibaresi yer alıyor ise vekalette adı geçen şahısların da hesabına yatırılabilir.
- Herhangi bir kargaşa vs durumu söz konusu olmaması için aracının satışına engel bi durum var mı diye öncesinde bakılmalıdır.Eğer nerden bakılır vs bilmiyorsanız noter sırasında değil işlemler başladığında para transferini yapın, para alış verişi bitince imzaları atın.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
Tanimadigim adamda ruhsatinalmadan satisi yapmadan asla havale yapmam sahsen..
34 KPT 60 e93 M3
34 KPT 20 Ek4 Vtec VTI (track only)
Passed = KPT 01 Ek4 Vtec VTI / KPT 51 Ap2 s2000 / KPT 60 Ap2 s2000
Daha dün arkadaşım araç satışı yaparken başına bir olay geldi.
70 bin liraya araç satıyor. Notere gitmeden tanıdık bankacı var gidelim parayı saydıralım diyor. Bankaya gidiyorlar ve paranın 50 bini sahte 20 bini gerçek. Bankada alarm ötüyor. Polisler geliyor. Karakola gidiyorlar ifade falan bi ton iş.
Alıcının da suçu yok onlarda 50 bine araç satıyor. Kalan 20 bini kredi çekiyor. Sattığı aracın parasının hepsi sahte. Adamda sıkıntı yoktur bence yoksa sahte parayı bile bile bankaya gelmez.
Konuya dönersek evet satıcı için en güzeli eft havale peki alıcı için? Parayı gönderdiğim zaman sistem gidebilir çünkü sürekli sistem gidiyor. Para adamın hesaba geçti ama sistemden dolayı satış olmuyor. O zaman ne yapacaz?
Aklıma sabah erken Notere gitmek geliyor. Herhalde akşama kadar sistem gelir. Ama saat 16:30 gibi sıkıntı olmasın
Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:
"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."
Ufak bir fark ile noteri havuz kullanıyorsunuz, alıcı yooluyor parayı notere, satıcı atıyor imzayı, ruhsat kesiliyor ve satıcı parasını alıyor bitti gitti.
ruhsat sahibinin hesabına xxx plakalı araç satış bedeli diye eft yaparsanız, satış gerçekleşmese bile kanuni yollardan hakkınızı arayabilirsiniz. Elden para almak, parayı almadan imza atmak hepsi risk.
bende ekliyim eknemiş olabilir ama ; alıcı satıcı kim ise parayı onun hesabına gönderin , sakın ola ki yok kardeşime gönder parayı yok amcama gönder o bana verecek. yok yanımdaki arkadaşın hesabına atın falan aman. birde ziraat bank sanırım havuz sistemi başlattı ama bence de mantıklı olan noter havuzu ki en azından işlemlerin an itibariyle yapıldığı yer orası
"Meseleleri, mesele etmezseniz; ortada mesele kalmaz."
aracımı satıyorum diyelim ahmete ahmet diyorki parayı ben göndereyim sana ama ruhsatı kızımın üzerine yap. bu konuda bir sıkıntı olur mu ?
Araç alırken yapılıcak önemli hususlardan biri araç üzerinde rehin haciz vergi borcu varmı bilmek.
Burda görev alandan çok satanın tabiki. Bilinçli olmak gerek satıcı olarak. Bazen saçma şekilde 50 100 tl yüzünden bile rehin haciz olabiliyor araçlarda ve kalkması cidden uzun sürebiliyor.
Barış
benzer bir dolandırılıcık olmuştu sanki öyle haytırlıyorum aynı isimlerden örnek vereyim ahmet diyor parayı ben göndereyim araç kızım değilde amca oğlum alacak neyse ahmet parayı atıyor amca oğlu satış olurken diyor ben araca ineyim bakayım araca biraz daha anahtarı alıyor iniyor aşşağıya noterde satış oluyor imzalar atılıyor aşşağıya iniyorlar aracın yanına araç yok. Ahmet diyor araç nerde satıcı diyor senin amca oğlu abi indi aşşağıya yukarda verdikya anahtarı ahmet diyor ben tanımıyorum onu arabamı isterim ben bankayı arayıp parayı geri çektiriyor araçta gidiyor parada böyle bir olaydı
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)