User Tag List

Sayfa 13/13 İlkİlk ... 3111213
236 sonuçtan 229 ile 236 arası

Konu: Sonra insanlar iş beğenmiyor oluyor !!

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru hacı işsizlik var yalan yok, işi olanlarda kısıtlı imkanlar da işe alınıyor zaten. Bak senin yaşların tam isyan yaşları, yaşına göre inanılmaz derece de olgun ve bilgilisin bu çok belli fakat tekil şahıs olarak bizim yapabileceğimiz tek şey kendimizi geliştirip daha fazla maddi imkanlı iş nasıl bulabiliriz ? Bunun derdinde olmalı gençlerimiz ve bizler. İş yok, memleket çok kötü, ekonomi kötüye gidiyor demek tekil olarak elimize birşey geçiremez. Ya dönemin ihtiyaçlarından faydalanıp kazanımlar çıkarmamız gerek ya da siyasi olarak bir grup oluşturup veya bir siyasi gruba dahil olup bu işi çözmek gerekli bana kalırsa.

Hoş keşke başımızdakiler bunu yapsa da bizde vatandaş olarak mutlu mesut yaşasak ama bu memlekette çok zor.

VAlla reis sene 2015, Sivas"ta üniversite okuyorum o zamanlar.

Ne adamlara burs çıktı görsen aklını yitirirdin, o zamanlar ay sonunu zor getiriyordum.

Benimle aynı imkanları olup ay sonunu getiremeyen öğrencilerde oy, siyaset davası için birbirlerini yiyorlardı.

Hadi diğeri zengin torpilden falan parayı gömüyor ama bizim ay sonunu getiremeyen adamda gidip milletle siyaset kavgası yapıyor.

Daha sonra en son seçeneği kullanıp cepte 5 Kuruş yok okulu bırakıp yurtdışına yerleştim.

Okuyamazsam en azından asgari ücretle sabah 8 akşam 5 çalışırım, en azından alım gücüm olur.

Kimsede çıkıp demiyorki hayırdır kardeşim dünyanın her yerine neredeyse 1000/asgari ücret olup benzin bizde niye 270/asgari ücret?

Ama yok işte, eee madem bişeyleri değiştiremiyorum bende yapabileceğim en son şeyi yaptım.

Birşeyleri sorgulamak bu kadarmı zor?

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim babamda 16 yaşında gurbete gelip katçı olarak işe başlamış lalelide bir otelde. En son oteli sattı ve emekli oldu adam 40 sene aynı binada çalıştı en alttan en üste çıkmış....
    Alıntı ozoozo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okuyunca aklıma geldi aslında köklü bir çok şirket ve holdinglerde buna benzer hikayeler var. Borusan da şuan Türkiyenin en çok 2. el araba satan , 2. el satış danışmanı ilk borusana girdiğinde .....

Dostlarım arkadaşlar, bakın sizinkinler bir başarının hikayesi, katçı olarak girip çalışıp bişeyler kapıp yükselmek, yada araç teslimden bu iş nasıl oluyomuş diyip satış yardımcısı olmak vs.

Tabi duygu ve tonlama yazı dilinde olmadığı için, ben de tam yazmadığım için vermek istediğimi tam anlatamadım haklısınız.

Olay şu ki. yazımda da yazdığım gibi iki eşeğin samanını bölemeyecek birisi Belediyenin Oteline sırf bir partinin gençlik kollarına üye olduğu için bulaşıkçı olarak giriyor..

Ve yükselme gibi bir durum değil bunun ki otel devamlı zarar ediyor özel şirket kuruluşu olduğu için devamlı personel değişiyor muhasebe müdür şu bu, bir gün gene muhasebeci giderken demiş ki oteldeki en okumuş adam kim ? bu lise mezunu tamam gel seni muhasebeye aldım..

ve muhasebe adına birşey bilmeyen bir adam. hiç bir iş yapmıyor.. hala da yapmıyor fakat gençlik kolları sağolsun...

Muhasebe okuyan yuksek yapan uni mezunları asgarı ucrete calısmaya zorlanırken bu tur olaylar da oluyor.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostlarım arkadaşlar, bakın sizinkinler bir başarının hikayesi, katçı olarak girip çalışıp bişeyler kapıp yükselmek, yada araç teslimden bu iş nasıl oluyomuş diyip satış yardımcısı olmak vs.

....
    ......
    ....

Muhasebe okuyan yuksek yapan uni mezunları asgarı ucrete calısmaya zorlanırken bu tur olaylar da oluyor.
    Valla gençlik kolları tarafında olsaydım oturduğum yerde evime yürüme 3 dakikalık mesafede belediyeye işe alınacaktım teklifini aldım biri vasıtasıyla

İş rahat, saat zaten on numara, maaşı ortalamanın üstünde.. Fakaaat gençlik kolları çağırdığında hemen hemen çoğuna gideceğim, etkinliklere katılacak bayrak vs sallayacağım gibi saçma sapan şeyler zorunlu tutuldu Zaten başından beri kabul etmeyecektim ama sistem genel manada böyle yürüyor

Tanıdık olmasına rağmen bunu kabul etmeyeceğimi söylediğimde trafik cezanı öderken bile bol bol sıra beklemeye işini son sıradan halletmeye devam et dedi herif

İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz insanları dayılar bu konuma getirdiği sürece bu sistemden bir pok olmaz
    - Bize Her Yer TRABZON

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...

İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz insanları dayılar bu konuma getirdiği sürece bu sistemden bir pok olmaz
    Hah işte demek istediğim bu.. eğitimide düzelt kendinide geliştir biyerlerini yırt sonra git biryerde çalışmaya başla üstündeki müdür böyle olsun..

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Size ilginç bir durumdan bahsedeyim. Çalıştığım yer İ.K. Md. Yrd. arıyor.
    Benim Md. aynı zamanda İ.K nın da Md'ü
    Ara ara sohbet ediyoruz gelen cv leri gösteriyor. Yemin ediyorum görseniz ağlarsınız.
    Adam yazmış konuşur gibi ne imla var ne büyük harf. Md. Dedi ki ben bu adamı aldım işe dedim sgk ya bir dilekçe yaz ne yazar sizce dedi.
    Düşündüm yazamaz. Talip olduğu pozisyon Md. Yrd. sı.
    Bir başka bayan 3 defa başvurmuş tecrübesi 12 yılmış. Cv de yazan adı soyadı telefonu sigara kullanmıyormuş bir de kitap okumayı seviyormuş.
    Şimdi siz bu cv leri gördükten sonra ne yaparsınız ? Direkt üstü çiziliyor böyle insanların.
    Bir diğer komedi de elemanın biri geliyor görüşmeye (finans için) sohbet muhabbet ediyorlar, görüşme de olumlu geçiyor.
    Adam kalkıp ben çalışacağım yeri görmeye geldim diyerek (diğer firmamız) çat kapı gidiyor.
    O da direkt elendi bu sebepten. Olay kişi de bitiyor bazen. Bunlar ibretlik hikayeler bana göre.

O yüzden başvuru yaparken iyi bir cv sizi çok yukarı çıkarabilir siz farkında olmadan.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu an kafam allak bullak ama bir kaç gündür bu konuyu görüp yazsammı yazmasammı diyorum.

İş bulamamak değilde genelde bizim sıkıntımız birden kabarık maaş, yöneticilik yada zart zurt olmak. Afedersin ama kimse sen üniden mezun oldun diye gel arkadaş yaa bende yönetici arıyordum demiyor. Demez!! çünkü ne tecrüben var, ne de iş ortamında insanlarla nasıl anlaşacağını bildiğin bir bilgi dağarcığın.

Ben Kültür üni. endüstri mühendisliği mezunuyum. Mezun olduktan sonra da kalite ve üretim yönetimi dalında yüksek lisans yaptım.

Üniversitedeyken sırf araba hobim için para kazanmak adına gittim organizasyon şirketlerinde çalıştım. Düğünleri kurardık akşamları toplardık. Deli gibi çalışırdım ne o arabaya emme manifoldu alıcaz, egzantrik alıcaz diye 3 e 5 e bakmadım gocunmadım yaptığımdan. Millet eğlenirdi ben normalde bunu ev geçindirmek için yapan adamlarla yapardım. Gel zaman git zaman gittim Babamla Annemle sigorta acentemiz vardı sigorta sattım. Getir götür işleri yaptım. şimdi adını hatırlayamadığım bir sigorta şirketinde sigorta sattım. Tabi bu esnada stajlarımıda Adam gibi şirketlerde yaptım Hyundai de Coca-Cola da vs vs...

Yüksek lisans yaparken bu arada İngiltereye gittim ingilizcemi daha iyileştirmek için dil eğitimi aldım.

Hepsinin ardından yüksek lisans yaparken mülakatlardan geçip bu bahsettiğim dünyaca ünlü ve milletin büyük oyunu bozuyoruz diye boynuna ipler bağlayıp yerlere döktüğü dev içecek şirketinde tam zamanlı stajer olarak çalışmaya başladım. aldığım para para değildi 3 e 5 e bakmadım. sonuçta bir araba hobimiz vardı ve para gerekiyordu Ortam aşırı güzeldi iyikide çalışmışım, iyikide oradaki insanlar bana global uluslar arası bir şirkette nelere dikkat etmem gerektiğini göstermiş öğretmiş. Tam 16 ay çalıştım ve askere gittim. Tek hayalim tekrar geri dönüp artık bir çalışan olarak orada çalışmaktı. Orada çalıştığım dönem bana çok şey katmıştı ilişkilerim iyiydi. Geldim döndüm ne yazıkki olmadı. olmamasının nedeni 2 farklı grup vardı ve onları birleştirmişlerdi.

Tam dedim ulan ne yapıcam. Para lazımdı çünkü askerden önce Camaronun motorunu kırmışım manyak gibi toplamam gerekli. Hem toplarken en iyisi olması lazım

Hemen yine iş ilanlarına hayvanat gibi başvuruyorum. Aslında yine 3 5 önemli değildi, Camaro her türlü toplanırdı., olmadı garajda yatardı. Önemli olan tecrübeydi. Bu sefer yine baya baya herkes tarafından bilinen bir şirkette işe girdim. Ama ne giriş böyle bir MÜLAKAT YOK !!! adamı adama kırdırıyorlar. survivor gibi 1 kiş çıkıyor odadan. Bu şirkette uluslararası bir şirketti ve herkesin girmek istediği bir şirketti. Ürünlerini syiyim siz tahmin edin dondurması var, çamaşır deterjanı var, yemeklik yağ var, deodorantı var, yazları caddede dükkanı var... Girdim 6 ay çalıştım Şunu anladım nerede çalışacaksan çalış, en önemli olan senin yaptığın işten keyif alman. Bu benim mantığım katılır veya katılmazsınız.

Sonra devam ediyorum yine ilan başvuruları ora bura görüşme süreçler derken bir pompa şirketine girdim. yer gebzede, benim ev zincirlikuyu da verilen para benzin parasına yetmez. servis göztepeye kadar var dediler önemli değil arabam var dedim. Smartla gidicem birde o sıralar smartın bana ateş ettirdiği en problemli zamanları. abi işe girdiğim ilk gün daha öcneden staj yaptığım yerden teklif geldi (yukarda yazıyor.) 4. günü çıktım. beklediğim gibi olmadı dedim. Diğer işe başladım ulan nasıl mutluyum sektör otomobil güle oynaya geliyorum. işte ilk gün biri geldi seni neden aldılar dedi. senin eğitimin zatın zurtun fazla buraya ediler o ne ya dedim kendi kendime. bu sırada en son iş başvurumuda mevcut şirketime yapmıştım. aradan 2 ay geçti PATT!!! o da ne beni buradan arıyorlar gelin görüşelim diyorlar. görüştüm. 1. mülakat ok 2. mülakat sektör otomobil boyası ve abi ben Amerikancı ve daha önceden araba toplamış adamım. Başladım araba hobimi anlatmaya o sıra üni bölümüymüş bişeymiş önemli değil !! ok etkisi var ama burada en önemlisi ben onlara tutkumu anlatıyordum. Sonuç, beni işe aldılar. !! verilen para o sıra benim daha önceden aldıklarımın yanında azdı ama önemli değildi.

Aradan 5 yıl geçti kendi birimimin yöneticisiyim. Aynı zamanda Boyacıyım desek yeridir İşe gülerek geliyorum. Baktığım bölge tüm Türkiye, Azerbeycan, Gürcistan, Kıbrıs ve ihtiyaç oldumu Ortadoğu ülkeleri dubai, mısır vs....

Bütün iş ilanlarına kariyer den başvurdum bu arada.

Hikaye okunur okunmaz yada bir şey çıkartılır çıkartılmaz bilemem ama buradaki toplam süreç 8 yıl. Herşey ne yazıkki hemen olmuyor. Bazen sıkıntılı geçecek, bazen eğlenerek, bazen nefret ederek ama sonunda elbet bir yere geliyorsun bunu unutmamak lazım.

umarım sıkılmazsınız.
    İşte olay tamamen burada özetlenmiş, ben de altına imzamı atarım. Eline sağlık Hakan

Bu arada o dediğim çok markalı firmaya 3. sınıfta proje stajı için başvurmuştum, oradaki kasıntıyı gördükten sonra saldım, board süreçlerini de bildiğim için mezuniyet zamanı hiç başvurmadım bile Çalışma şartlarını da biliyorum sırf havalı bir firmada çalışmak için o şekilde eşek misali binilmeye tahammül edemeyeceğimi bildiğimden uğraşmadım bile. Sonra yine Allah yüzümüze güldü zaten başka global bir firmada yeni mezunken ekip yöneten bir adam olmuştum, alacağımı aldım sonra orayı da saldım tabii

Özetle hiçbir şey kolay olmuyor ama bu işler çok uzun süreçli, çok öncesinden(üniye ilk attığın adımdan itibaren) ekmeye başladığınız tohumların meyvesini almak şeklinde gelişiyor tamamen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes bir şeyler yazmış gençler şöyle gençler böyle vs vs diye ama aslında gençlerin işe girer girmez yüksek maaş alayım yönetici olayım gibi bir derdi yok en azından az çok bir yerlerde çalışıp bir şeyler görmüş olanların...Bizim beklentimiz insan gibi muamele görmek ve insan gibi saatlerde çalışmak kendimden örnek vereyim Kargo firmasında çalıştım günde 11 saat çalışıyorsun sabah 8 akşam 7 ki lavuğun teki son an da ya kusura bakmayın geciktim diyerek 10 tane kargo getiriyor saat oluyor 8 eve git,yemek ye saat oluyor 10 sonra yatıp uyuyorsun zaten yorgunluktan.Ağır eşya taşımayacaksın diyorlar maksimum 30 kilo diyorlar yemin ederim buzdolabı taşıdığımızı biliyorum,sonra diyorlar ki hafta sonu yarım gün çalışıyoruz cumartesi günü işten 5-6 gibi çıkıyoruz ve aldığımız maaş asgari ücret sonuç sosyal hayat sıfır stres o biçim ve birde kargocuların hiç biri iş yapmaz sen iş yaparsan patron yükü sana yıkar.Neyse bunu geçtim gittim valelik yapmaya başladım günde 10 saat çalışıyoruz hafta sonları 12 saat çalışıyoruz hafta içi 1 gün tatil 1 ay boyunca bahşişlerden gelen parayla ya sigara aldım ya yol parasına gitti ya yemek yedim ayın sonunda maaşımı alamadım ve benimle birlikte çalışan hiç kimse maaşını alamadı vale şubelerini kapadı mahkemelik olduk vs vs temmuzdan bu yana maaşını alamayan insanlar varmış meğerse.Daha sonra bir rent a car da şöförlük yaptım günde 11 saat genelde daha fazla çalıştım
    mesai ücreti yok cumartesi yarım gün dendi araçlar biterse işi bırakıp gideceğiz dendi hiç biri olmadı boş boşta olsa o dükkanda durduk tuvalet temizledik içi karınca dolan şekerliği temizledik defalarca ilaçlama yapılması yerine patron geldi arabasını yıkadık beğenmedi bir daha beğenmedi bir daha yıkadık ( su damlası kalmış üstünde ) daha anlatabileceğim çok şey var hadi şimdi gelin diyin ki insanlar iş beğenmiyor evet beğenmiyoruz kimsenin köpeği değiliz maaş veriyor diye kimseye kölelik yapacak durumumuz yok.Şuanda ticaretle uğraşıyorum kış boyunca polar al sat yaptım şimdi düğün mevsimi sünnetlere filan pamuk şeker patlamış mısır yapıcam yakın zamanda da dükkan açıcam kendime en kötü ihtimalle asgari ücret kazanırım ama kimseye kullandırtmam kendimi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu an kafam allak bullak ama bir kaç gündür bu konuyu görüp yazsammı yazmasammı diyorum.

İş bulamamak değilde genelde bizim sıkıntımız birden kabarık maaş, yöneticilik yada zart zurt olmak. Afedersin ama kimse sen üniden mezun oldun diye gel arkadaş yaa bende yönetici arıyordum demiyor. Demez!! çünkü ne tecrüben var, ne de iş ortamında insanlarla nasıl anlaşacağını bildiğin bir bilgi dağarcığın.

Ben Kültür üni. endüstri mühendisliği mezunuyum. Mezun olduktan sonra da kalite ve üretim yönetimi dalında yüksek lisans yaptım.

Üniversitedeyken sırf araba hobim için para kazanmak adına gittim organizasyon şirketlerinde çalıştım. Düğünleri kurardık akşamları toplardık. Deli gibi çalışırdım ne o arabaya emme manifoldu alıcaz, egzantrik alıcaz diye 3 e 5 e bakmadım gocunmadım yaptığımdan. Millet eğlenirdi ben normalde bunu ev geçindirmek için yapan adamlarla yapardım. Gel zaman git zaman gittim Babamla Annemle sigorta acentemiz vardı sigorta sattım. Getir götür işleri yaptım. şimdi adını hatırlayamadığım bir sigorta şirketinde sigorta sattım. Tabi bu esnada stajlarımıda Adam gibi şirketlerde yaptım Hyundai de Coca-Cola da vs vs...

Yüksek lisans yaparken bu arada İngiltereye gittim ingilizcemi daha iyileştirmek için dil eğitimi aldım.

Hepsinin ardından yüksek lisans yaparken mülakatlardan geçip bu bahsettiğim dünyaca ünlü ve milletin büyük oyunu bozuyoruz diye boynuna ipler bağlayıp yerlere döktüğü dev içecek şirketinde tam zamanlı stajer olarak çalışmaya başladım. aldığım para para değildi 3 e 5 e bakmadım. sonuçta bir araba hobimiz vardı ve para gerekiyordu Ortam aşırı güzeldi iyikide çalışmışım, iyikide oradaki insanlar bana global uluslar arası bir şirkette nelere dikkat etmem gerektiğini göstermiş öğretmiş. Tam 16 ay çalıştım ve askere gittim. Tek hayalim tekrar geri dönüp artık bir çalışan olarak orada çalışmaktı. Orada çalıştığım dönem bana çok şey katmıştı ilişkilerim iyiydi. Geldim döndüm ne yazıkki olmadı. olmamasının nedeni 2 farklı grup vardı ve onları birleştirmişlerdi.

Tam dedim ulan ne yapıcam. Para lazımdı çünkü askerden önce Camaronun motorunu kırmışım manyak gibi toplamam gerekli. Hem toplarken en iyisi olması lazım

Hemen yine iş ilanlarına hayvanat gibi başvuruyorum. Aslında yine 3 5 önemli değildi, Camaro her türlü toplanırdı., olmadı garajda yatardı. Önemli olan tecrübeydi. Bu sefer yine baya baya herkes tarafından bilinen bir şirkette işe girdim. Ama ne giriş böyle bir MÜLAKAT YOK !!! adamı adama kırdırıyorlar. survivor gibi 1 kiş çıkıyor odadan. Bu şirkette uluslararası bir şirketti ve herkesin girmek istediği bir şirketti. Ürünlerini syiyim siz tahmin edin dondurması var, çamaşır deterjanı var, yemeklik yağ var, deodorantı var, yazları caddede dükkanı var... Girdim 6 ay çalıştım Şunu anladım nerede çalışacaksan çalış, en önemli olan senin yaptığın işten keyif alman. Bu benim mantığım katılır veya katılmazsınız.

Sonra devam ediyorum yine ilan başvuruları ora bura görüşme süreçler derken bir pompa şirketine girdim. yer gebzede, benim ev zincirlikuyu da verilen para benzin parasına yetmez. servis göztepeye kadar var dediler önemli değil arabam var dedim. Smartla gidicem birde o sıralar smartın bana ateş ettirdiği en problemli zamanları. abi işe girdiğim ilk gün daha öcneden staj yaptığım yerden teklif geldi (yukarda yazıyor.) 4. günü çıktım. beklediğim gibi olmadı dedim. Diğer işe başladım ulan nasıl mutluyum sektör otomobil güle oynaya geliyorum. işte ilk gün biri geldi seni neden aldılar dedi. senin eğitimin zatın zurtun fazla buraya ediler o ne ya dedim kendi kendime. bu sırada en son iş başvurumuda mevcut şirketime yapmıştım. aradan 2 ay geçti PATT!!! o da ne beni buradan arıyorlar gelin görüşelim diyorlar. görüştüm. 1. mülakat ok 2. mülakat sektör otomobil boyası ve abi ben Amerikancı ve daha önceden araba toplamış adamım. Başladım araba hobimi anlatmaya o sıra üni bölümüymüş bişeymiş önemli değil !! ok etkisi var ama burada en önemlisi ben onlara tutkumu anlatıyordum. Sonuç, beni işe aldılar. !! verilen para o sıra benim daha önceden aldıklarımın yanında azdı ama önemli değildi.

Aradan 5 yıl geçti kendi birimimin yöneticisiyim. Aynı zamanda Boyacıyım desek yeridir İşe gülerek geliyorum. Baktığım bölge tüm Türkiye, Azerbeycan, Gürcistan, Kıbrıs ve ihtiyaç oldumu Ortadoğu ülkeleri dubai, mısır vs....

Bütün iş ilanlarına kariyer den başvurdum bu arada.

Hikaye okunur okunmaz yada bir şey çıkartılır çıkartılmaz bilemem ama buradaki toplam süreç 8 yıl. Herşey ne yazıkki hemen olmuyor. Bazen sıkıntılı geçecek, bazen eğlenerek, bazen nefret ederek ama sonunda elbet bir yere geliyorsun bunu unutmamak lazım.

umarım sıkılmazsınız.
    Yeni okudum güzel olmuş, çoğu insanın anlamadığı şeylerden biri zoru görmeden kolaylık gelmiyor, emek vermeden güzellik gelmiyor.Her başarı hikayesinin ardında binbir türlü sıkıntılar vardır. Hatadan,başarısızlıktan, üzülmekten sıkıntı çekmekten korkmayın, bunlar sizi daha güçlü yapar. Başarının formülü basit, sevdiğin iş, inanmak ve çalışmak.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler