User Tag List

Sayfa 19/20 İlkİlk ... 917181920 SonSon
378 sonuçtan 343 ile 361 arası

Konu: Yenİ Ötv oranlari hayirli olsun!!!

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyide ÖTV bizim vatandaşlarımız için. Ülkede üretilip yurt dışına ihraç edilen mallarda ÖTV ödenmiyor ki. Ben mi birşeyi kaçırıyorum ?
    bildiğim kadarıyla türk bayrağı takmak istiyorsan bayrak satış bedeli gibi otv alıyorlar , yurt dışından alıp getirdiğinde çevirmek istersende aynı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Passat tdi comf. dsg 158 bin olmuş. vay babayın çarığına. 4 ay önce 105 liraya dizel otm. cam tavan içi bej beyaz 90 bin de aldıramadık peder beye. neymiş 90 bin km yüksekmiş. şimdi kafasını duvarlara vursun.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bildiğim kadarıyla türk bayrağı takmak istiyorsan bayrak satış bedeli gibi otv alıyorlar , yurt dışından alıp getirdiğinde çevirmek istersende aynı
    Tamamda ihracat yapıyorsun. Sen Bursa'da ürettiğin arabaları tırlar ile ihraç ederken Türk plakası takmıyorsun ki. O yüzden burada üretilen yatlarda yurt dışına satılırken alıcının ülkesinin bayrağı koyulur yada direk kargo yapılır. Sonuç olarak ihracatta ÖTV ödenmez. Hadi bizim bilmediğimiz saçma bir yasa sebebiyle ihracata ÖTV vardı diyelim. İhracat ÖTV'sini kaldır. Niye sen yerli zenginin yat gibi gerçekten Özel Tüketim Vergisine konu olması gereken lüks malzemesinin vergisini süresiz sıfırlıyorsun ? Bunlar müslüman felan değil diyecem siyasete giricek. O yüzden demiyorum.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oldukça rekabetçi bir piyasa ve fiyatlar uçuk olduğu için %8 gibi bir rakam bile çok etkiliyor. En basitinden bir katamaran 650.000 euro mesela (yurtdışı fiyatı). Güzel bir motoryat vs dediğiniz 3.000.000 dolar civarını bulabiliyor. Bundan %8'i düşseniz 240.000 dolar, yani ciddi bir indirim. Bunun ABD gibi bir ülkede yapılıp, başka bir gemiye yüklenip Avrupa'ya ya da Arap yarım adasına kargolanması da ciddi para tutuyor. Ülkenin konumundan dolayı çok daha rahat kargo yapabiliyoruz. Hatta alan adam İzmir'den yelkeni açıp geze geze ülkesine gidebiliyor.

Buna ek olarak burada belirtilmemiş ancak Türk Bayraklı olunca bizim araçlarda yıllık MTV ödediğimiz gibi bir vergi var. O da ÖTV'ye oranlı diye hatırlıyorum. Türk malından uzaklaştıran sebeplerden birisi de bu yıllık vergiydi, o da ciddi oranda düştü.

Yani aslında Türk zenginleri için yapılan bir indirim değil bu. Maksat yurtdışına mal satılsın.
    yatçılık için biraz işe yarayabilir ancak bu konunun aslı yatçılık için değil, türk kontrolündeki yabancı bayraklı ticari gemiler içindi, 1000 tane türk bayraklı gemi varsa 5000 tane de türk armatöre ait yabancı bayraklı gemi var, esas bunların türk bayrağına girmesi gerekli ki üzerinde çalışan personelin SGK'sı olsun, devlete gelir vergisi versin. Yat üretiminin kapasitesi zaten belli, bir tersane senede 20 tane megayat yapamıyor, 1-2 ; toplamda da çok büyük bir gelir etmez ticari gemilerin sayısını ve gelir imkanını düşününce. Kötü mü oldu, hayır kötü olmadı ama hedef bu değildi.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ACYV konu hakkında bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum.

Madem böyle bir uygulama faydalı olacaktı neden daha önce yapılmadı ?

Yani 16 senedir yapılsa daha iyi olmaz mıydı ya da geçmiş hükümetlerde. (mevcut hükümeti eleştirmek adına yazmıyorum)
    Sgk durumundan ötürü görüyorum ki faydalı bir iş.
    Ayrıca kişiler tr de bir şirkete bağlı iseler zaten bildirgeleri verilmesi gerekiyor burada farklı bir uygulama mı var ?
    Armatör türk şirket türkiyede kurulmuş ama personel gemiye mi bağlı oluyor ? (anlamadım)

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gürcistan falan bu kodumun ülkelerindede ekonomik kriz yokmu?

Gece gece küfür ettiriyorlar adama.

Bunlar niye bizden 9-10 kat ucuz araba alıp, 5-6 kat daha ucuza yaşıyo.

Ekonomik anlamda bizden kat kat daha düşük olan ülkeler bizden daha ucuza yaşıyorsa; biz niye ekonomik anlamdan kat kat yüksek olduğumuz ülkelerden pahalı yaşıyoruz.

Halkın parasıyla yapılan köprümüzden gidiş-geliş geçmek için neden asgari ücretli bir maaşın 100/10"unu ödüyoruz.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakında otv affıda gırıyor. Yanı dusuk otv yatmıs araclara af gelıyor.
    Bınlerce kısı mılyonlarca euro haksız kazanc sagladı.
    Hatta kapına bekcı olarak koymayacagın ınsanlar zengın olup "adam" oldu...
    Bu ulkede he yapanın yanına kar kalıyor! Nefret edıyorum durust yasamaktan....

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @ACYV konu hakkında bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum.

Madem böyle bir uygulama faydalı olacaktı neden daha önce yapılmadı ?

Yani 16 senedir yapılsa daha iyi olmaz mıydı ya da geçmiş hükümetlerde. (mevcut hükümeti eleştirmek adına yazmıyorum)
    Sgk durumundan ötürü görüyorum ki faydalı bir iş.
    Ayrıca kişiler tr de bir şirkete bağlı iseler zaten bildirgeleri verilmesi gerekiyor burada farklı bir uygulama mı var ?
    Armatör türk şirket türkiyede kurulmuş ama personel gemiye mi bağlı oluyor ? (anlamadım)
    Türk Denizciliği çok geride olduğu için düzenlemeleri de geriden geliyor, 50 yıl önce yapılması gerekenler daha bugün yapılıyor/yapılamıyor.

Yabancı bayraklı geminin maliki yabancı olduğu için Türkiye'den sgk bildirimi diye bir şey söz konusu değil. Devlet SGK lı yapın diyor ama tatbikinde bir şey yok, yani yapılmıyor, takip de edilemiyor.

Son sorduğun sorunun cevabı da şu; bir gemi yabancı bayraklı ise o gemi türkiyeye ait değil, yani yabancı plakalı araç. O gemide çalışan personel de o bayrak devletinde çalışıyor oluyor. Örnek, gemi panama bayrak ise, panamada çalışıyor gibi(tamamen panama değil) oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ACYV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1000 tane türk bayraklı gemi varsa 5000 tane de türk armatöre ait yabancı bayraklı gemi var,
    Alıntı ACYV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türk Denizciliği çok geride olduğu için düzenlemeleri de geriden geliyor, 50 yıl önce yapılması gerekenler daha bugün yapılıyor/yapılamıyor.

Yabancı bayraklı geminin maliki yabancı olduğu için Türkiye'den sgk bildirimi diye bir şey söz konusu değil. Devlet SGK lı yapın diyor ama tatbikinde bir şey yok, yani yapılmıyor, takip de edilemiyor.

Son sorduğun sorunun cevabı da şu; bir gemi yabancı bayraklı ise o gemi türkiyeye ait değil, yani yabancı plakalı araç. O gemide çalışan personel de o bayrak devletinde çalışıyor oluyor. Örnek, gemi panama bayrak ise, panamada çalışıyor gibi(tamamen panama değil) oluyor.
    O zaman görünürde sahibi yabancı ama gerçekte sahibi Türk oluyor sanırım. Muvazaalı bir durum söz konusu.
    Peki bu durumda sgk ödemeyen adam ötv ödemeyip Türk bayrağı taktığında kendine sgk açısından külfet getirecek.
    Aylık bildirgesi işveren payı / kıdemi vs. Araştıralım biraz tam oturmadı mantık olarak bende konu.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakında otv affıda gırıyor. Yanı dusuk otv yatmıs araclara af gelıyor.
    Bınlerce kısı mılyonlarca euro haksız kazanc sagladı.
    Hatta kapına bekcı olarak koymayacagın ınsanlar zengın olup "adam" oldu...
    Bu ulkede he yapanın yanına kar kalıyor! Nefret edıyorum durust yasamaktan....
    normalde bu... çünkü türkiyede şu anda ticaret durma noktasında hissettirmiyorlar ama tabiri caizse yaprak kımıldamıyor her sektörden arkadaşım var firma sahipleri yöneticiler müdürler iş sahipleri bir kişiden işler iyidir hatta bunada şükür diyeni bile yok.. daha demin arkadaşımlaydım adam halı işinde geçen ay bir halı sattım sadece dedi .. onun dışında siftahım yok dedi..

bir arkadaşım dükkan kapatıyor.. sirkecide arkadaşlarım var kiralar oralarda dolar üstünde ödiyebilen yok onlarda sinek avlıyor.. çarklar durmuş ve hala bir inşaat sektörüne suni bir yüklenme var.. inşaat sektörünü lokomotif yapmışız ama o lokomotifin hiç bir vagonu çekicek gücü enerjisi yok durmak üzere.. yanlış lokomotifi koyduk vagonları çeksin diye..

ötv olayı çıkdı sanıyorlarki tüketim artar ekonomi hareketlenir..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben nedense bu ötv düzenlemelerinin iç talebi yeteri kadar arttırıp ekonomik anlamda piyasada bir hareketlenme sağlayacağına inanmıyorum.

Kaldı ki bunun süreli olarak yapılması da siyasi bir manevra gibi geliyor açıkçası.

Belli oranda bir talep artışı olur ama ekonomik açıdan çok daha fazlasına ihtiyacımız var.

Not şirketlerinin güncellemeleri zaten durma noktasında olan yatırımları bence iyice nötrledi bundan sonra da pek ümitvar olmuyorum açıkçası.

Şuan birçok şirket / esnaf mevcutları tüketmeye başladı ve maalesef önümüzdeki süreçte ciddi iflas / işten çıkarma / ödenmeyen bor, banka kredileri olacak gibi duruyor.

Okuduğum dinlediğim etrafımda gözlemlediğim tablo maalesef bu. Yapısal reformlar yapıp (bkz:K.Derviş'in bankcılık üzerinde yaptıkları) güven tazelemek yerine daha da olumsuz sonuçlar doğuracak senaryolar üzerinde film çekmeye çalışıyoruz.

2017 sonunu merakla bekliyorum açıkçası.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 model altı araçları güzel bir değerde otv den düşüp 0 araca teşvik etse daha güzel olmaz mi

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2000 model altı araçları güzel bir değerde otv den düşüp 0 araca teşvik etse daha güzel olmaz mi
    Fark etmez ki. Adamın aracı eskiden atıyorum 8bin tl yapıyordu yeni bir araç 50bin tlydi. Corolla morolla jetta için konuşuyorum. Yani arada 42bin tl borçlanacaktı.
    Şimdi adamın aracı 15bin tlye bile sayılsa yenisi 100 kağıt. 85bin borçlanacak.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normalde bu... çünkü türkiyede şu anda ticaret durma noktasında hissettirmiyorlar ama tabiri caizse yaprak kımıldamıyor her sektörden arkadaşım var firma sahipleri yöneticiler müdürler iş sahipleri bir kişiden işler iyidir hatta bunada şükür diyeni bile yok.. daha demin arkadaşımlaydım adam halı işinde geçen ay bir halı sattım sadece dedi .. onun dışında siftahım yok dedi..

bir arkadaşım dükkan kapatıyor.. sirkecide arkadaşlarım var kiralar oralarda dolar üstünde ödiyebilen yok onlarda sinek avlıyor.. çarklar durmuş ve hala bir inşaat sektörüne suni bir yüklenme var.. inşaat sektörünü lokomotif yapmışız ama o lokomotifin hiç bir vagonu çekicek gücü enerjisi yok durmak üzere.. yanlış lokomotifi koyduk vagonları çeksin diye..

sultanahmette arkadasim mulku kendine ait harika lokasyonda yillarin restoranini kapadi gecenlerde , kira yok her ay 30 40bin zarar terkedilmis bolge gibi dedi

135
    ├┼┼╕
    246R

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sen benım yazımı ya ıyı okumadın yada anlamadın....
    Vergı kacakcılıgana af gelıyor. 100.000€ otv yatması gerekırken 1000€ otv yatırana af gelıyor. Daha nasıl anlatayım kı?
    Yanı ekonomının suan durmasıyla,ıslerı canlandırmakla alakası yok. Gecmıse donuk af...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vergı kacakcılıgana af gelıyor. 100.000€ otv yatması gerekırken 1000€ otv yatırana af gelıyor. Daha nasıl anlatayım kı?
    Yanı ekonomının suan durmasıyla,ıslerı canlandırmakla alakası yok. Gecmıse donuk af...
    Bunu yaptıkları anda kimse bundan sonra dürüst olarak işlem yapmaz. Yada yapmamak için fırsat kollar.

Bu yapılan en büyük yanlış resmen hırsıza aferim iyi yaptın diyor dürüst vatandaşa da salak muamelesi yapıyorsun.

Zamanında vergisini ödemeyenler için yapılandırma yapıldı, baktılar yeterli olmadı onu da (mayıs) uzattılar.

ben bile kyk borcumu 2 kere yapılandırdım ama bu yapılandırmaları doğru bulmuyorum yine de.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    458 leri cayanne leri mezar yapıp toparlayanlar yaşadı yani nasıl bi sistemimiz var şaka gibi

135
    ├┼┼╕
    246R

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben çok iyi anladım diyorumki kasada para kalmamış ticaret durmuş artık bu tip yollarla kasayı doldurmaya çalışıyorlar.. yani ne günlere kaldık bu tür işlere tenezzül ediliyor demeye çalışdım..

ayrıca şunuda söyliyim bu illegal işlere af getirmek ilerde yapılıcak illegal işlerede özendirmek ve yol açmakdır benim fikrim..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Beyaz eşya ötv'si otomobil satışındaki gibi mi işliyor. Yani, beyaz eşya satıldıktan sonra mı ötv'si yatırılıyor yoksa bayiye girerken ötv, kdv herşey ödeniyor mu? Eğer ikinci şıktaki gibi oluyorsa ötv mötv indirimi beklememek lazım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler