Yaklaşık 1 yıldır kıyafetten otomobil sarf malzemelerine, gıdadan teknolojiye aldığım tüm ürünlerde yerli malı olmasına ayrı bir özen gösteriyorum. Ancak bir iki çok iyi fiyat/performans ürünü ve gıda ürünü istisnası hariç aldığım tüm ürünlerde, bir puanlama yapacak olursam 10 üzerinden 5-6 puanı geçen bir ürünle karşılaşmadım.
Hepsiyle ilgili şikayetlerimi ayrı ayrı yazabilirim ama sadece bir örnek vermek gerekirse 6 ay önce aldığım Vestel Venus V3 5570 cep telefonu modelini örnek verebilirim.
Bu telefonu alırken teknoloji marketindeki satış temsilcisinin, "abi alma, yarı yolda bırakır bu telefon adamı" sözüne sinirlenip, satış temsilcisini de yerli malını boklama kardeşim diye uyarıp aldım.
Şehir merkezi haricinde navigasyonu asla çalışmaz(sinyal bulunamadı der) böylece bodrumdan marmarise geçerken yolu bilmediğiniz için kaybolursunuz, kamerayla zoom yaptığınızda bazen de hiçbir şey yapmadığınız halde malesef kamera durduruldu uyarısı verir, hayatınızda belki bir daha şahit olamayacağınız anları kaçırırsınız(çok kaçırdım), şarjı yoğun kullanımda yarım gün gitmez(günde 3 sefer tam şarj ettiğim oldu), facebook açıkken arkada bambaşka bir uygulamanın malesef durdurulduğunun uyarısı gelir, telefonu her kapattığımda tüm bildirim ayarları default duruma geri döner ve eğer telefonu açtığınızda değiştirmeyi unutursanız BOOOOOZAAAAAAAA diye bir mesaj sesi duyup telefonun size ait olduğundan utanıp etrafa bakınırsınız kimden geldi bu ses diye..
Bu arada vestel bu sorunları düzeltsin diye sayısız geri bildirim mesajı gönderdim, e-mail olarak ilettim ama tek bir dönüş ve iyileştirme tabi ki olmadı.
Hal böyleyken bu markaların en başta ülke menfaatini, sonrasında müşteri memnuniyetini kesinlikle önemsemediğini düşünüyorum artık.
Sizler yerli malı ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz?