User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Aracın bilerek anahtarla çizilmesi

Maddy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aracın bilerek anahtarla çizilmesi

Dün gece 2 3 gibi sokakta duran aracımız çaprazdaki komşumuzun at hırsızı kiracısı tarafından çizilmiş. Evimizin önündeki kameralarda her şey net bir şekilde belli oluyor. Adam aracın kaputunu boydan boya çizip evine giriyor. Öncelikle adam 1,5 aydır işsiz evine gelen elektrik faturasını bile ödeyemiyormuş söylenilene göre, gündüz babam ve abimle konuşmuşlar adam "alkollüydüm, yolda biriyle kavga ettim, kendimde değildim, hatırlamıyorum, bensem ama yaptırırım" demiş. Oluşan çizik de derin bir çizik boyanmadan giderilemeyecek gibi geldi bana. Şimdi ben bu adamdan bu boya masrafını nasıl alabilirim anladığım kadarıyla cebindeki 3 kuruşu da alkole veren vasıfsız birisi, pek bir şey verebileceğini sanmıyorum. Şikayetçi olsam kamera kaydıyla nasıl bir sonuca ulaşırım? Aracın kaskosu var, kaskodan yaptırabilir miyim bunu? Bu adama en büyük zararı nasıl verebilirim hukuki yollarla? Bugün alkollüyken araba çizen adam yarın yine alkol alınca birisine tecavüz etmeye, gasp etmeye kalkışır, bu yüzden cezasını en büyük şekilde çeksin istiyorum. Daha önce başına böyle bir olay gelmiş veya bilgisi olan birileri varsa yardım bekliyorum.

Seyfettin777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir avukat tutun delilleri de verin ona, davanıza baksın.

Alkolü bile isteye aldıysa ki öyledir, ayırt etme gücünün geçici olarak kaybı sizi ve mahkemeyi bağlamaz.Buna göre verdiği zararı tazminle yükümlü karşı taraf.Mahkemede ayrıca değer kaybını tazmin edecek bir tutar da istenebilir büyük ihtimalle.Bu son kısım avukatın konudaki tecrübesine kalıyor, alınıp alınmayacağı veya ne miktarda alınacağı avukatla ilgili olur.

Kasko yapar, elinizde delil de varmış böyle durumlarda kasko yapıp karşı tarafla kendisi uğraşıyor diye biliyorum ama emin değilim.Bizim araca çarpan alkollü sürücüyle kasko şirketi uğraşmıştı, biz davaya taraf olmamıştık.Araç park halindeydi çünkü, yine böyle olur diye düşünüyorum.Hasarsızlığımız da delinmemişti.

Bu arada şahıs ödeyecek durumda değilse önce icra takibi başlar, malı yoksa hapis yatar.Bir şekilde bir müeyyidesi olur yani.

raja52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seyfettin777 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir avukat tutun delilleri de verin ona, davanıza baksın.

Alkolü bile isteye aldıysa ki öyledir, ayırt etme gücünün geçici olarak kaybı sizi ve mahkemeyi bağlamaz.Buna göre verdiği zararı tazminle yükümlü karşı taraf.Mahkemede ayrıca değer kaybını tazmin edecek bir tutar da istenebilir büyük ihtimalle.Bu son kısım avukatın konudaki tecrübesine kalıyor, alınıp alınmayacağı veya ne miktarda alınacağı avukatla ilgili olur.

Kasko yapar, elinizde delil de varmış böyle durumlarda kasko yapıp karşı tarafla kendisi uğraşıyor diye biliyorum ama emin değilim.Bizim araca çarpan alkollü sürücüyle kasko şirketi uğraşmıştı, biz davaya taraf olmamıştık.Araç park halindeydi çünkü, yine böyle olur diye düşünüyorum.Hasarsızlığımız da delinmemişti.

Bu arada şahıs ödeyecek durumda değilse önce icra takibi başlar, malı yoksa hapis yatar.Bir şekilde bir müeyyidesi olur yani.
    Bende dava etmeniz taraftarıyım. Fakat ödeme durumu yoksa, malı yoksa, hapis yatma durumu olmaz.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı kaskodan yaptır kardeşim.

Sonrada kamerasız bir ortamda denk gelirse baktın bir de alkollü dövün azını burnunu kırın sabahına zaten hatırlamayacağı için sorun olmaz.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bir miktar içtiği şişeyi yerleştir arkadaşa. kendi malı olsa toz kondurmaz elalemin malının hammedesine iner. Sonro omo bon olkolloydom hotorlomoyorom sittirsin
    1881 - 193

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sakın acımayın

Uzatmadan davanızı açın donuna kadar alın

Bu ülke bitmiş dedirten bir hikaye daha

kansız onunki bununkinin çocuğu başkasına kızmış git öldürde onu

Herkes kurtulsun şansa bak

Geçmiş olsun
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.İşsiz diye kesinlikle göz yumma böyle katolik p.znkler yüzünden olan gene bize oluyor.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    234 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ıslatıp ıslatıp dövün siniriniz geçsin.

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işsizim param yok, alkol içtim, kafam bozuktu, arabanı çizdim, yaptırırım ama param yok

Kamera kaydı varsa mahkemeye verirseniz kazanırsınız diye düşünüyorum tabi en iyisi bir avukatla konuşup karar vermek olacaktır. Baktınız mahkemeyle olmuyor bir gün de siz içip adamı paket edip sabaha hatırlamazsınız...

Emre Akçay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun. İki türlü dava açılabilir. Mala Zarar Verme suçundan kamera görüntüleriniz ile beraber en yakın Emniyet Müdürlüğü'ne veya Cumhuriyet Başsavcılığı Ön Büro'ya gidilip hakkında ceza davası açılır. Buradan maddi anlamda bir menfaat elde edemezsiniz fakat sabıka durumuna göre adli para, hapis, erteli hapis veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı alır. Sizin lehinize olur. Neden derseniz bu davanın akabinde maddi tazminat davasına esas teşkil eder. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne maddi tazminat davası açarsınız, zararınızın yasal faizi ve mahkeme giderleri ile birlikte avukat ücreti de dahil olmak üzere kendisinden alabilirsiniz. Tekrardan geçmiş olsun.

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zamanında benim type rı bir gün otoparka değil de sokağa bırakmıştım şişlide boydan boya çizmişlerdi her yerini. Kamera da yoktu, emniyete gittim, arabayı da götürdüm, tutanak tuttuk kaskodan yetkili serviste komple boyattım arabayı.

siz de işsizmiş alkolikmiş falan umursamayın, önce bir avukatla konuşun, sonra açın davayı, içki alacak kadar parası varsa yaptırsın arabayı da ödesin değer kaybını da.

adamı dövmek falan gibi işlere de kalkışmayın aynı apartmandasınız işin ucu başka yerlere gider, suçsuzken suçlu durumuna düşmeyin.

erdemköksal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun bir an kendi aracıma yapıldığını düşündüm de Allah korusun insan kendini tutamaz. Ama şuda bir gerçek ki şiddetle elinize sadece kendinizi tatmin ettiğiniz duygusu geçer hatta sonra zararı bile olur. Bence kamera kayıtları ile bir avukattan yardım alın araç kaskolu ise karakoldan tutanak tutturup kaskodan yaptırabiliyorsunuz diye biliyorum sonra bırakın kasko o alkolü azına içemeyen vatandaşla ilgilensin emin ol senden benden daha vicdansız olurlar
    Kızdırma Pilotu Yırtar kilotu
    #206 XS -- #RENAULT SPORT 1.6 -- #CLİO RS 172 -- # PEUGEOT 207 1.4 HDİ-- CORSA 1.7 DTI --

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun. Konu hakkında bir avukata danışın ve direk dava edin. Yada öncesinde şu kadar masrafı var diye ücretini talep edin. tepkisine göre avukata gidersiniz.
    Sunduğu bahanelerin hiç birisi geçerli değil. Böyle kansızlık olmaz.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acımayın böylelerine!!!!

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ıslatıp ıslatıp dövün siniriniz geçsin.
    o iş için adamı ayıkken yakalamak lazım
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk olarak aracın masrafını bir ustaya gösterin,çizen şahsiyetten bu meblayı ödemesini isteyin.Eğer yaptırmaya gönlü olmazsa mahkemeye verin.
    Kaskodan yaptırmak için karakola araya zaman girmeden tutanak tutturun.Büyük ihtimal kaskodan yapılır fakat hasarsızlık indirimi ve tramer kaydı oluşabilir bilginiz olsun

NakkaSss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Verin mahkemeye o uğraşsın. Ciddi miktarda da değer kaybı vs donuna kadar alın.
    Tufan has no limits.

Seyfettin777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @raja52

Abi kasıtla işlenen adli suçların hüküme bağlanmasından itbaren 1 yılı geçmemek şartıyla zaman tanıyabilir hakim.Belirtilen süreden sonra para ödenir, veya zaman belirlenmeden tutar ve ceza taksite bağlanır, taksit sayısı da yanılmıyorsam en az dört olmak zorundaydı.Taksitlerin geciktirilmesi veya paranın belirtilen zamanda tasarrufunun gerçekleşmemesi durumunda ceza hapis cezasına dönüşebilir.

Aynı şekilde müeyyidesi bir yıl hapis cezasından kısa olan adli suçlar da para cezasına dönüştürülür.Tabi hakimin insiyatifi söz konusu, hapis cezası da verilebilir.

raja52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seyfettin777 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @raja52

Abi kasıtla işlenen adli suçların hüküme bağlanmasından itbaren 1 yılı geçmemek şartıyla zaman tanıyabilir hakim.Belirtilen süreden sonra para ödenir, veya zaman belirlenmeden tutar ve ceza taksite bağlanır, taksit sayısı da yanılmıyorsam en az dört olmak zorundaydı.Taksitlerin geciktirilmesi veya paranın belirtilen zamanda tasarrufunun gerçekleşmemesi durumunda ceza hapis cezasına dönüşebilir.

Aynı şekilde müeyyidesi bir yıl hapis cezasından kısa olan adli suçlar da para cezasına dönüştürülür.Tabi hakimin insiyatifi söz konusu, hapis cezası da verilebilir.
    Evet, haklısın galiba. Standart icra davası olsa taahhüt vermediği sürece hapse falan girmez de sabit suçun paraya çevrilmesi durumunda dediğin olabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler