User Tag List

Sayfa 4/9 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
169 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Hasar kaydı takıntısı ve 2.el araç arayanların sapkınlığı

gokayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla genel konunun haricinde ben bir araba satın alıcam ve araçta 2500 lira hasar var diyelim. Ya bu arabada boya var mı ? Hasar kaydının sebebi nedir ? diye sorduğumda satıcı bana "Ya 2-3 parça boya var" - " Ya camı falan değişmiştir " gibi net olmayacak cevap verırse ben arabaya bakmaya gitmem bile. Ürün satıyorsanız adam gibi söyleyeceksiniz 2 parça boya var, ön cam değişti.
    Mişli muşlu ihtimalli cümlelerle çakallık yapacaksanız, 2 gün sonra ya 3 lira hasar kaydına takıyolar diye ağlamayacaksınız.
    1998 106 XR "sold"

2007 207 GT "sold"

2015 F20 LCi 1.20i

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu neyin serzenısı anlamadım? Esnaflık yapıyorsun dostum, bunlar ve daha kötüleri karşına devamlı çıkacak. İnsanlar artık birbirine güvenmiyor ve hiç kolay para kazanamıyor, karşısında ki adam profosyonel, ama kendisi bir Boktan anlamıyor, bunu hıssettırırse kazıklanacak sanıyor, garip garip hareketler, saçma sapan laflar ağızlarından çıkıyor, bide galerıcının keyfe keder boyandı tavan hariç dediği arabanın tavanında macun var diye inat ettim, 310 çıktı makine de. Şimdi ben orda olmasam arkadaşıma ıteleyecektı taklalı mercedesı. Şimdi bu adam ya bütün arabalarını almaya benle gidecek, yada almaya gittiği arabanın başında anlattığın tipler gibi maymun olacak. En mantıklısı sessiz kalmak, sakin durmak ve müşterinin dönüp gitmesini beklemek. Kendine zarar bu kadar takılmamak lazım.
    bbm pin :2B244451

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani cam değişmiş olabilir, problem yok ama açıkça cam değişti diyecek diyorsunuz.

Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olabilir ama cam degismistir onu degismistir bunu degismistir banane ben ne biliyim 3500tl hicbisey tarzi konusmayacak...

Ben arabami galeriye gotursem,3500 lira kaydi varda biseyler olmus bilmiyorum cam degismistir,tampon degismistir desem piyasanin min 10.000k alti fiyat verirler

Audi matrix ledi vurursun kirarsin,3500tl degil tanesi 10.000tlde cikar hasar kaydi.Ama bana atarlanip 10.000tl ne boya yok lardesim yuru isine derse olmaz.

Arabada boya yokta belki alttan darbe yedi ben ne biliyim,puzzle mi bu parcalari birlestirip butune gidicem

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani cam değişmiş olabilir, problem yok ama açıkça cam değişti diyecek diyorsunuz.
    Evet abi olabilor,benim su anki aracimda 85 tl hasar kaydi var.Oda cam catladiginda degistirmedim mini onarim yaptirmistim....

Arabada ne biliyim reziztansiz atermik on cam olur,o zaman camin fiyati 6-7.000tl bile olabilir.Bir tas gelir kirar...Benim burda demek istedigim o sekilde...Benim arkadasim samimi degilim kaldirima cikti golf7 si ile,servis 19.000tl hasar cikardi.Yapma dedikce derme catma disarida cikma parcalarla yaptirdi hasar az gozuksun diye.4700tlye halletti hepsini.

Simdi o arabada boya yok,ama alt takimda degismeyeni yok nerdeyse.Aradigimda neler degisti dedigimde bana cikarda tamponda degismis olabilir,camda derse inanmam ben muhatapta olmam demek istedigim o

exclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ağırlıklı olarak bir yakınımın filo araçlarını satıyorum. Araçlar sıfır km den itibaren servis bakımlı oluyor. Ve araçlar satışa çıkmadan yine yetkilide km gelmemiş olsa dahi bakima giriyor hatta silecek bile değişiyor. Araç sahibi arkamdan beddua etmesinler kufur etmesinler diye para harcıyor. Başkası olsa zaten saticam diye mazot dahi almıyor .

Yetkiliden aldığım servis gecmisini ve ekspertiz raporunu musteri aracın yanına gelmeden kendisine mail atıyorum. Farklı bir durumda eksper ve yol masrafları bizden diyoruz. Mekanik dahil aracın bi yerinden gelen sesi dahi söylüyoruz. E daha ne yapalım peki ? Nihayetinde bu araba kullanılmış bir araba binlerce km yol yapmış . Garantisi yok.

Kimisi direk alıp götürüyor kimisi de 40 bin bakımına 150 km geç girmiş diye vazgeçiyor. 2. El satışta araç gecmisi hakkında ne kadar çok bilgi verebilirsen bence o kadar rahat satılıyor. E tabi musteri kitlesi de önemli VW ve BMW müşterisi çok seçici iken Mercedes müşterisi daha anlaşılabilir ve rahat oluyor.

Sonuç olarak 2. El risktir çok takıntılı kişilerin kalemi değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3yıl önce ford marka araba aldım. Arabanın durumu arabanın ederidir dedim en yüksek fiyatlardan bakmaya başladım kupon araba olacaktı. Sağ olsun ford fabrikasında çalışan arkadaş ben şasi noyu gönderdikçe sorguluyordu. Nelerle karşılaşmadık ki temiz arıyoruz ona göre de piyasasının üzerinde fiyat vereceğim ama malasef durum öyle değil tabiki de. Adam öyle bir ilan açmış ki nadide eşsiz. 2006 model araca piyasasının 10bin fazlasını istiyor. Trameri sorgula hasar kaydı 0 şasi noyu gönder 5bin hasar kaydı. Adamı arıyorum 5bin hasar kaydı var şu parçalar değişmiş ilanda boyasız yazıyor yok yalan diyo. Bende değişen parçaları fordun oluşturduğu liste halinde gönderiyorum git kontrol ettir diyorum yok yalan. Düş fiyattan o da yok . Bir diğerine baktırıyorum araçta hasar kaydı çıkmıyor 0 şasi noyu istedim sigortacıya gönderdim araç skoda çıktı dedik bak bir yanlışlık var tekrardan ford fabrikaya gönderdim 13bin hasar kaydı en az 4 parça değişikti geçen ilandaydı 3-4 parça boyalı diye 5ay sonunda mutlu sona ulaşmıştım

Aracın durumu aracın ederidir piyasası 30 olan arabaya 40 istersen adam boyasına da bakar 300tl lik hasar kaydına da 25 istersen düz gitsin yetere döner boya var mı diye sorarsa o zaman kovalarsın bu kadar basit esasında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seat leon un ilk çıktığı yıllarda bir arkadaşıma araç almaya gittik dod bayisine il vermiyorum aracı başka bayiye göndermişler araca bakamadık satış danışmanı expertiz listesini gösterdi sadece kaput değişik aracın kaputuna birşey düşmüş dendi biz de inandık dod olduğu için arkadaş aracı aldı bakımında aracın önden radyatörü çamurluğuna kadar değişik olduğunu öğrendi itiraz et dava aç dedik expertiz raporuna imza atmamışlar

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exca- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla önceki sayfada ki bi iki yorumdan sonra güldüm istemsiz. Türkiye'de araç alım satımı boktanlaşır ancak, ileri gitmez bir adım dahi. Bu araç alım satımı vs işlerini gelip burada yapmaya kalksanız(almanya) bir hafta anca alır satarsınız onda da zor bela kazanırsınız. Ama ikinci hafta ama üçüncü hafta elinizde patlar, yediğiniz ceza yanınıza kar kalır.

Burda araç satıcıları export tabir ettikleri araçlar dışında belli bir meblağ üstü araçların servis kaydını falan hep verir size. Aracı da satarken burasında bu var, aküsü bitmek üzere, don lastiği yırtık diye belirtir. Yoksa ne olur, iki hafta içinde enlemesine geçirirler çıkan masrafı. Sıkıyosa ödemezsin ya da aracı geri almazsın dediğinin dışında bişey çıktığında. Başta para cezası sonra hasipe yallah derler adama.

30 değil 300 araba satsan bu araçla ilgili detay vermek zorundasın satıcı olarak. Satıcı malını anlatacak, bu işten ekmek yiyen işimi dürüst dört dörtlük yaparım diyen hakkını verecek.

Doktora gittiğinizde size iki cümle eksik bilgi verince kıyametler kopar ama, kimse demez klinikte günde 80-90 hasta bakıyor bu insan. Neden görevi-mesleği bu, sana neyin olduğunu söyler. Mantık aynı, herkes işini düzgün yapmalı.

Tekrar söylüyorum, kendi düşen ağlamaz. Bu piyasa bir günde kendiliğinden bu hale gelmedi. Konu sahibi arkadaş, sen de bundan yine alınma. Ama kendin diyosun adam 30 araba satıyo nasıl versin bilgi, altı üstü 30 aracı idare edemiyosa bu insanlar bu işi yapmicaklar. Yapabilecek takip edebilecek olan girecek bu işe. Kaydı olmayan aracı da çiçek böcek diyip piyasasından çakmicak kimse kimseye. Ne zaman bu işler yoluna koyulur piyasa o zaman adam olur. Özetle boşa hırpalanmayın böyle gelmiş, böyle gider..

Keske almanya isi bizede gelse. Curuk carik arabalarla vakit kaybetmesek temizi bulana kadar. Hem belki ozaman millet s...e s...e arabasina ozenli davranir paldir kuldur kullanmazlar.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlar yine iyi, siz bir de arabayı pazara sokun, tüm simsarlar orda

Arabayla pazara daha yeni girmişim, yer arıyorum, 5-10 km hızla ağır ağır ilerleyen arabanın üzerine boya cihazı koyup bakan var sormadan Arkamdan bağırıyor şurası boyalı pazara hiç girme şunu vereyim diye

2 kere gittim daha gitmemeye tövbe etim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galeri tarzı yerlerin araç hakkında bilgi sahibi olmadığına inanmıyorum. Herşeyi biliyorlardır.
    Alıcı anlamayabilir, o da ustası ile gidecek veya ustasına götürecek beğendiği arabayı.
    Sonuçta bir malı alırken para kazanılır.
    Okumadan imzalamam.....

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de çok sıcak bakmam kazalı araç işine ama.Arkadaşıma fb 7 civic almaya gittik.150 km yol.Satıcı ile konuştuk.Aracın 2. sahibi.2014 model 28 000 de.Bir kaza yaptım fotoları var dedi.Gittik.Baktık.Araç 10 000 lira daha ucuz emsallerinden.Aracı ok gibi toplamışlar.Boyası düzgün.İçi zaten sıfır gibi.Expertiz baktı.Bu aracı almazsanız ben talip olayım dedi o derece.Aldık adamla konuştuk.Böyle araç satıcıları da var arkadaşlar.Yaptığı kazadan arızasına kadar herşeyi anlatan.Arkadaşım o 10 000 lira farkla şu an araca motor mekanik olarak bir iki sene bakım yapar,yakıt koyar.Satarken de 10 000 ucuza satar. Dürüst insanlar hala var ancak sayıları hızla tükeniyor.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galerici 20 bin oldurur resmi siler cam tampon degismis der gecer di ��
    O tarz araba bulmak gercekten mantikli ama zor bulunuyor

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş sen ayda 30 tane araba satta her birinin km si km sine bakımını seceresini bil emi. karşı tez sunmak için komik duruma düşüyorsun.
    Afedersin, doğru mu anladım bilmiyorum ama ayda 30 tane araba satıp, şikayet mi ediyorsunuz?

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Afedersin, doğru mu anladım bilmiyorum ama ayda 30 tane araba satıp, şikayet mi ediyorsunuz?
    Yok abi örnek olarak söyledim , yapan galeriler var. ben ayda 2-3 tane anca satıyorum.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuzenime bir kaç ay boyunca neredeyse her gün araba baktık arabadan anlamadığı için her seferinde yanındaydım sıfır alamıyordu pahalı geliyordu 2. ele yönelmiştik
    bebek gibi arabaları yok şunun burasında boya dökülmüş (taş çarpmış boya hafif kalkmış nokta kadar belli bile olmuyor ) yok şu şöyle yok bana söylediler boyalı araba alınmazmış yok bana şunu tavsiye etmediler.Dedim sen araba filan alamazsın ya git sıfır al ya da vazgeç sonra vazgeçti daha sonrada piyasa uçtu şimdi metroya talim yine Bilmeyenler ben boyalı almam hasar kayıtlı almam diye geziniyor bilenler bu boyalı dur şunu öldüreyim kafasında.

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adamın tezgahında 30 tane araba var , o adama arabanın 4500 lira hasar kaydının detaylarını sorarsa esnaf en hafif tabirle güler , kapat telefonu hemşerim der. ruhsatı alsın watsaptan sorsun , sormasın diyen yok.
    Bu kafayla iş yapılır mı yahu? Böyle araba satmaya çalışırsa insanlar gelen insanların tepkileri de bir o kadar saçma olur.

30 tane araba varsa açarsın bir dosya 1 a4 alırsın yazarsın plakasını yazarsın yanına değişenini boyasını olur biter. Sanki uzaya insan yollayacakmış gibi anlatmayın tezgahta 30 araba var detayını nasıl bilsin adam diye.

2.el araba alan adam tabii ki sıfır araba almadığının farkında olacak ama ikinci el aldığımız şey araba elma armut almıyoruz, kimse de boş gezenin boş kalfası değil herkesin vakti kendince kıymetli. Araba bakmaya gitmeden önce aradığımda satan adam bilmiyorum hasarını kazasını diyorsa %90 soğuyorum. Kolay kolay hiç kimse sattığı aracın kazasını boyasını bilmeden satılığa çıkarmaz bence.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkes alıcıya hak verin demiş.
    Peki öyleyse. Alıcıya hak verelim.
    2011 model dizel yaris'im var. Sıfır km aldım. Tek ben kullandım. Hiç kaza yapmadı, arka tamponuma sürttüler tampon boyandı. Bundan 600tl trameri var. Bir de sağ aynası değişti 700tlde bundan trameri var. Metal hiç bir yerinde boya yok. Zaten tramer sorgularken detay yazıp gönderince çıkıyor.
    40bin tl istiyorum, kuruş aşağı düşmem.
    Al satçı da değilim.
    Hadi benle pazarlık yapın madem.
    İşin sonunda gidip iki üç parça boyalısını 37ye alacaksınız nasıl olsa.

Aynı zamanda abimin aracı da satılık. 85e bırakırım, 2013 model 118i mplus paket. Toplamda 65bin hasar kaydı var, çoğu yeri boyalı. Bu da piyasanın oldukça altına konumlandırır onu.
    Ne de olsa 70bin önereceksiniz. Hadi pazarlık yapalım.

Köylü kurnazlığı halkta mevcut bir olay. Herkesin her şeyi bilmesi zaten harika.
    Ben de boyasız değişensiz diye araç aldığımda motorundan şanzımanından yürüyeninden bana çok girdi daha bebeyken. 22 yaşıma kadar diyelim. O günden beri aracın genel durumuna bakıyorum. Yeteri kadar iyiyse alıyorum.

İnsanlar bizim her gün gittiğimiz mekanda foto çekip facebok instagram yüklüyor, check-in yapıyor havaalanındayız sanki. Karşı cinsin etkisinde kalıp ölümüne ledli pahalı araçları savunuyor. Ama fakir olduğundan alamıyor. Gelip o özendiği hayat tarzına uygun araç almak istiyor yeni olsun diyor şu model olsun diyor, ortamlarda çünkü 'hıı bende de 2013 modeli var' diyecek, ama parası yetmiyor. Kredi vermiyorlar çünkü aç gibi 100bin tlye evlenmiş, konut kredisine girmiş 10+ yıl. Telefonunu bile krediyle almış. Ama lafta jettaya binecek. Bu dangalak gelip güzelim aracı boklayacak tabi. Çünkü o düşeceği paraya ay sonundaki kredi kartı hesap özeti olarak bakıyor. Narsist karısıyla hobileri olmadığı için haftasonu gittikleri avmden yapılan alışverişlerin taksitlerini ödeyecek.

Velhasıl sayfalarca yazalım çizelim. Hiç bir şey değişmediği gibi, alım gücü düştükçe ve popüler kültür böyle devam ettikçe bu işler daha da korkunç boyutlara gelecek.
    Çok güzel bir yazı olmuş bence güzel bir Türkiye analizi.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 Tane hasar kaydı ile toplamda 8 bin hasar kaydı olan bel altı boyalı, değişenli 2006 model arabayı, 2 günde sattım.
    2009 yılında ki 2500 TL Hasar kaydı olan 3 parça boyalı arabayı piyasa fiyatının da üstüne 1 günde sattım, her iki ilanda da telefonum susmadı. Her iki arabada "tutmaz" denilen arabalardı, Arkadaşım 2011 tramersiz, 3 veya 4 parça boyalı honda jazzı satamıyor, net değil alıcıya çünkü.
    Kimsenin tramer, boya takıntısı yok. Açıklanamayan, ne olduğu belli olmayan tramer ve boya takıntısı var.

Dora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir boya markasının bayisiyim İzmir'de dükkanda ki en pahalı boya 200-300 tl arasında 200-300 liralık mal için müşteri on tane soru soruyor hava alıyo mu sağlığa zararlı mı neden daha pahalı diğerlerinden sorular uzar da uzar hele şantiye bazında boya satmaya çalıştığımızda müteahite şantiye şefine biz zorla anlatıyoruz malzemeyi satış yapabilmek için 50k 100k verip araba alıcak olan adam hasar kaydını da sorucak camında ki çatlağını da hepsini sorucak para kolay kazanılmıyo sorunlu müşteri yok mu var elbet ama bunu hoş görmek "esnaf" olarak sizin bizlerin görevi bizim işimizin zorluklarından biride bu insanlarla uğraşmak esnaflık git kim ne veriyosa bi altına ben veriyorum değil maalesef

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler