User Tag List

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
169 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Hasar kaydı takıntısı ve 2.el araç arayanların sapkınlığı

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle abi eline 5 kuruş para geçen araba alıyor 5 lira karla satıyor o alanda 5 lira karla sata sata bu hale geldi piyasa forumda anket yapsak kaç arabanızdan zarar ettiniz diye 10 kişi çıkmaz
    Ondan ziyade 2013de sıfır 61.500tlye aldığım araba şimdi olmuş 105.000tl sıfırı.Millet seviniyor kar ettim diye ama satsam polo alırım sıfır anca dizel gene.Üstüne 5k koyup kar etmiştir eyvda genel olarakta tabloya bakmak lazım son dolar ve eurodan dolayı.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galericiler ne bekliyor; sorgusuz sualsiz araç satmayı mı?
    Bir de taklalı bilmem ne diye makara yapacakmışmış. Yahu öyle bi saçmalığa yeltenen galericiye bir güzel söver kapatırım. Hasarın detayını belirtmek bu kadar mı zor. ''Bilmem kaç liralık kayıt şu sebepten, falanca yerde onarım görmüş.'' dersin bitti gitti. Hiç bilmiyorsan sanayide yapılmış dersin. Yine bir bilgidir nihayetinde. Alıcının içine sinerse bakar baktırır. Baştan bilgi vermemek alenen saygısızlıktır.

Araç alım satımı da olsa insanın işine saygısı olmalı. Her işte aşırıya kaçan müşteri olabilir. Onlara kızıp diğer müşterilere saygısızlık yaparsan işinden olursun. Şahsen böyle saygısız esnaflarla muhattap olmak yerine fazlasını öder başkasından araç alırım.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda insanların almama / satmama sebeplerinin en başında bilgi eksikliği ve (düzgün insanları tenzih ediyorum) öküz gibi davranışlar geliyor.

Ben para vereceğim kardeşim belki o parayı 10 yılda biriktirdim, bir daha biriktirme şansım yok.

Sen marketten elma bile alsan bakmıyor musun , en düzgününü seçmiyor musun. E o zaman araba alırken de bakmak normal.

Satarken de öküzler denk geliyor. Benim bir tarzım var detay yazarım, uzaktan gelecek adama da varsa kardeşim eşin dostun gelsin baksın derim.

Ve detaylı foto atarım. Polo sattım samsuna pert kayıtlı. Adama 100+ foto attım. Eksik kusur ne varsa yazdım.

Bak dedim bilerek gel gör sonra o var bu var olmasın. Aldı gitti.

delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzenime bir kaç ay boyunca neredeyse her gün araba baktık arabadan anlamadığı için her seferinde yanındaydım sıfır alamıyordu pahalı geliyordu 2. ele yönelmiştik
    bebek gibi arabaları yok şunun burasında boya dökülmüş (taş çarpmış boya hafif kalkmış nokta kadar belli bile olmuyor ) yok şu şöyle yok bana söylediler boyalı araba alınmazmış yok bana şunu tavsiye etmediler.Dedim sen araba filan alamazsın ya git sıfır al ya da vazgeç sonra vazgeçti daha sonrada piyasa uçtu şimdi metroya talim yine Bilmeyenler ben boyalı almam hasar kayıtlı almam diye geziniyor bilenler bu boyalı dur şunu öldüreyim kafasında.
    aynısını arkadasımda yasıyorum Arabaya nıyetlendi 2.eller ıcın yok oyle yok boyle deyınce sıfır al dedım almadı.fiyatlar uçtu pişman oldu tekrar niyetlendi 4.000 km de sıfır gıbı araba alıyoduk vazgeçti boyle adamlar var malesef ama satıcı uğraşmak istemiyorsa satmıcak
    TeKS@S

VETTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ucun yıllar ikinci el alım satımı yaptım baktım artık insanlarla uğraşılmıyor meslek olarak bıraktım.Geçen yıl önden hasarlı bir araç denk geldi 97 model Astra sağ ön çamurluk orjinal çıkma ile değişti.aracı ilana koydum açıklama bölümünde hiç bir şey yazmadım.Birisi adres aldı geldi arabaya bakıyor.Yanında usta var çamurluk değişmiş diyor evet diyorum israr ediyor değişmiş diye.'' eee dedim eskiyimi istiyorsun hocam dedim biz onu attıklazım olacağını bilemedik''.adam tipe baktı gözlüklü çantalı tamam beyefendi dedi yok bişeybaktın onlar seni deli ediyor sen onları deli edeceksin.

VETTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada telefonda bilgi vermiştim çamurluğun değiştiğini.açıklama kısmına bir şey yazmama sebebim de araç 97 model Astra. ciddi alıcı arasın niyetindeydi çünkü 19-25 yaş aralığı alma niyeti olmayan ya da kendini uyanık sanan bir tayfa var onlardan uzak durmaktı yanlış anlaşılmasın.Yoksa hatasız boyasız 31.000km de2005 model cıvıc LS mi 2012 yılında satarken herşeyini yazdığım halde ilk el olduğum araç için aracın km si neden düşük ya da neden satıyorsun sorularıyla la da çok uğraşmıştım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasada çok çakal olduğu için millet yoğurdu üfleterek yiyor aslında olan o.

Ben de bir tane golf 7 vardı baya dolu opsiyonlu araç hani arasan bulamazsın hiçbir bayide. 8000km'de araba. Önden ufak bir tıklatması vardı, tamponda 10cm kadar bir hasar belli bile olmuyor hiçbir tamirat, değişen boya vs yok. Tıklatılan arabadan dolayı rakamsız hasar kaydın(çarpma) görünüyordu. Elamanın biri geldi baktı hasar kaydını görünce kaçtı arabada gram boya yok. Bana taklalı arabayı sattılar ondan bir daha riske girmem dedi

Dean's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben satıcıyken nasıl her şeyini anlatıyorsam. Satarken zorla ekspertiz veya ustaya götürelim diyorum. Sattığım araçlar da çok şükür dediğim harici bir şey çıkmadı. Tanıdık tanımadık herkese söylüyorum farklı farklı yerlere götürelim diye çünkü ikinci el alınıyor. Ben bu aracı alırken kolay almadım. Para biriktirdim dişimden tırnağımdan artırıp aldım ki herkes öyle alıyor. Farklı yerlere götürmekte ısrar ediyorum çünkü garanti veremiyorum. Araba bu kul yapısı hiç bir şeyi olmaz. O gün aracı satacağım zaman bir şeyi çıkabilir. Alırken de öyle yapıyorum en az bir , iki yere veya ustaya gösteriyorum. Çünkü ben satıcıyken bana düşeni yapıyorsam herkesten aynı hassasiyeti beklerim kimse kusura bakmayacak. Her şeyine bakarım arabanın her şeyine de takarım. (Fiyat düşürme politikası kesinlikle uygulamam çünkü bile bile giderim ama sorarım niye boyanmış niye değişmiş diye) Hasar kaydı ya abi şu olmuş ya da bu olmuştur diyen esnaftan uzaklaşıyorum. Adam gibi anlatan adama canım feda dediklerini de teyit etme imkanı buluyorum her zaman. Ama il dışından araç bakmaya gitmeye korkuyorum. Çünkü yazın Sakarya'ya gittim araç için adam her şeyi anlattı güya. Gittim ki araba çöp. Bazı arkadaşlar şehir dışından geliyor mecbur alırlar diyorlar. Ben almıyorum şahsen o gün de almadım adam daha şehirden çıkmadan en az 4 defa aradı kardeşim gel şu kadar olsun falan filan diye. 10 bin TL düştü yine almadım bastım geldim. Çünkü ticaret güven işi olarak geliyor bana çok ciddiye alıyorum böyle konuları çünkü paranın kolay kazanılmadığının farkındayım.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Galericiler ne bekliyor; sorgusuz sualsiz araç satmayı mı?
    Bir de taklalı bilmem ne diye makara yapacakmışmış. Yahu öyle bi saçmalığa yeltenen galericiye bir güzel söver kapatırım. Hasarın detayını belirtmek bu kadar mı zor. ''Bilmem kaç liralık kayıt şu sebepten, falanca yerde onarım görmüş.'' dersin bitti gitti. Hiç bilmiyorsan sanayide yapılmış dersin. Yine bir bilgidir nihayetinde. Alıcının içine sinerse bakar baktırır. Baştan bilgi vermemek alenen saygısızlıktır.

Araç alım satımı da olsa insanın işine saygısı olmalı. Her işte aşırıya kaçan müşteri olabilir. Onlara kızıp diğer müşterilere saygısızlık yaparsan işinden olursun. Şahsen böyle saygısız esnaflarla muhattap olmak yerine fazlasını öder başkasından araç alırım.
    Ben nerden bileyim kardeşim , 1500 lira hasar kaydının seceresini mi tutacağım. elbet arayana takla atmış der gülerim. sanki yüksek hasar kayıtlı yada pert kayıtlı araba alıyor. Bizim hitap şeklimiz duruşumuz bile arabayı sattırır kardeş. sen rahat ol.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortamı bu hale getiren galerciler, al-sat yapanlar.

500 lira hasar kaydı olan arabaya pert muamelesi yapar,
    Boya varsa ağır kazalı muamelesi yapar
    Değişen varsa taklalı 2 arabadan tek araba yapılmış muamelesi yapar
    Beyaz harici bir renkse bu tutulmuyor diyip fiyatı kırmaya kalkar
    Kaç yaşında olursa olsun kilometre 50 bini geçince fiyatı kırmaya çalışır

Piyasayı bu hale getirdiniz. İnsanlar buzdolabı beyazı dışında renk alamaz oldu

Şimdi hiç kimsenin şikayet etmeye hakkı yok.

Birde galericiler sitesine gidiyorum gerçekten araba alan satan çok az adam var. Nerde para aklamaya çalışan, tefecilik yapan, senetle faizle iş yapıp ticaret diye geçinen süslüman arkadaşlar hepsi orada

Lafım sana değil İbrahim33. Tanışmadık ama az çok araba sormuşluğum falan oldu sana. Ticaret nasip olmadı ama ne var ne yok söyleyen adamsın. Ama galericiler sitelerini benden iyi biliyorsundur mutlaka. Nerde çakal adam çoğu orada malesef. İnsanlarda tedirgin yaklaşıyor haliyle.

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben keyfe keder yılda bir iki araba satıyorum. Her şeyi ilana detaylı şekilde yazıyorum, hala aynı şeyleri soran olursa muhabbeti fazla uzatmadan kapatıyorum.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esas sorun milletimizin dalavereciliğinde. Adam al satçı ama ilanda ihtiyaçtan, evleniyorum, ev alıyorum, acil borcumu ödemem lazım falan filan diye yalan söyleyerek başlıyor. Sonrasında 30.000 hasar kaydı olan arabaya 10.000 hasar kaydı var diye devam ediyor. Sonrasında parça boya var diyor araç komple boyalı. Çok kısa takside çalışmış diyor araba 850.000 kilometrede. Kilometre 50.000 geri çekilmiş diyor bir sıfır eksik söylüyor. Hatasız diyor arabanın direksiyonuna bir geçiyorsun araba laçka. Motor bitmiş. Her taraftan ses geliyor. Bindiği arabada kronik bir arıza ortaya çıkıyor yaptırmak yerine satıyor. Bunu yapan galerici değil binici birde. Yabancı memlekette arabayı ustaya götürüyorsun. Ustayı bağlamış. Usta da yalan söylüyor. Birisi kandırılıp hoşaf bir araba alıyor. Zararını çıkarmak için arabayı hemen itelemeye çalışıyor. Hatta başarıyor da. Araba satış sitelerindeki açıklamaları bir dikkatli okuyun. Her şey klişe olmuş. Türkiye'de tek. Aınıfının en donanımlısı. Klima sağlam ama gaz basmak gerekiyor. Vidasına kadar orjinal. Km. de 17 krş. yakıyor. Az yakar çok kaçar. Sigortadan para almak için hasar şişirilmiş. Bas kontağı git. 3 yıl arıza çıkarmaz. İlanların %90'ında bu klişeleri okuyoruz. Bu da gerçekten binmek için araba almak isteyen ama sıfıra parası yetmeyen kişileri paranoyak yapıyor. Artık memlekette bir arabayı almak için 2-3 expertiz raporu çıkarmak 15-20 ayrı ustaya göstermek gerekiyor maalesef. Bu da gerçeği söylüyorsan bile alıcının sana inanmaması sonucunu getiriyor. O yüzden ben tekrar tekrar ve çok soru soran insanlara kızamıyorum. Bence alıcı haklı.
    Nadide şeyler değerlidir.

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir hikaye de benden gelsin ;
    2 yıl önce 3 yıldır kullandığımız 1993 model Doğan SL aracımızı satılığa çıkardık.
    Aracı alırken garajdan bulup çıkartmıştık.Sahibi ayda yılda bir köye gitmek için kullanıyordu.Değişensiz , 1 gram çürüğü olmayan çizgileri ok gibi sadece boya solmasından doalayı komple boyanmış bir araçtı.
    Adam o zaman için hatrı sayılı bir paraya çok iyi bir yere aracı komple fırında boyatmış.

Neyse çevremizden birisinin tanıdığı araca bakmaya geldi ve aracı beğendi.Daha sonra oğlu bakmaya geldi ve 23 yaşında ki araç boyalı olduğu için babasını vazgeçirdi.
    1-2 ay sonra bir şekilde karşılaştığımız da çok bilgili oğlu babasına öyle bir araba almış ki ; araç heryerinden kusma yapan ,yoluna gidemeyen, tuttuğun yer elinde kalan cinsten.
    bize de sadece gülmek kaldı.
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben nerden bileyim kardeşim , 1500 lira hasar kaydının seceresini mi tutacağım. elbet arayana takla atmış der gülerim. sanki yüksek hasar kayıtlı yada pert kayıtlı araba alıyor. Bizim hitap şeklimiz duruşumuz bile arabayı sattırır kardeş. sen rahat ol.
    Duruşun, hitabın +5 lira mı yazıyor noluyor yani. Sanki bana Özkardeşler.

Ayrıca ben zaten rahatım. Durumdan rahatsız olan sensin ki başlık açmışsın. Alıcıya açıklama yapmak, genel geçer de olsa bilgi vermek zoruna gidiyorsa yapma madem bu mesleği. Herkes ticaret yapacak diye bir kaide yok neticede.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Duruşun, hitabın +5 lira mı yazıyor noluyor yani. Sanki bana Özkardeşler.

Ayrıca ben zaten rahatım. Durumdan rahatsız olan sensin ki başlık açmışsın. Alıcıya açıklama yapmak, genel geçer de olsa bilgi vermek zoruna gidiyorsa yapma madem bu mesleği. Herkes ticaret yapacak diye bir kaide yok neticede.
    genel geçer bilgiyi zaten veriyoruz. Ticaretimiz gayet düzgün ve hızlı. bugüne kadar araba satıpta aramın kötü olduğu yada bana beddua eden görülmemiş duyulmamıştır. arabayı tezgaha çekmeden diyarbakır urfa esnafına sattığım bile çok olmuştur. tek kelimeme adamlar gelip alıyor arabayı.

evet bazı gevşek cins müşteriler yüzünden rahatsızım. 1500 tl hasar kaydını soruklarında **** geçiyorum , doğrudur.
    Konu FaBeRgE tarafından (15-02-2017 Saat 15:57 ) değiştirilmiştir.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeş kimse parayı kolay kazanmıyo, alıp binecek adam 200lira da olsa sorar. Piyasanın hali bu, gocunacak ne var hala anlamış değilim. Madem bu kadar uğarşmak ağız kokusu çekmek istemiyosun sektör değiştir. Sattığın araç 4/4 de olabilir ama ne varsa söliceksin detay istiyosa anlatıcaksın, satıcıysan görevin açıklamak sorulanı cevaplamak. Tekrar sölüyorum iyi ki hekim falan olmamışsın..

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman ilanda belirtin "Diyarbakır , Urfa esnafı " dışında satılık değildir

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burda herkes al satcilardan sikayetci. Yeterli nakiti ve vicdan rahatligi olan kim yapmaz bu isi. Birakin Allahini seversiniz memleketten bu kadar salak adam olduktan sonra caksinlar hepsine bebekler bebeklerini boncuklar boncuklarini .
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen yaz 98 model transporter minibüsümü satmak için ilana koydum, Fiyat 17.500 tl idi. Aracın servis dökümü vs vardı. Hasar kaydı bedelsiz 3 adetti. Bir öğretmen aradı neyse konuştuk randevulaştık, yolda giderken debriyajdan rahatsız oldum adamla buluşunca baskı Balata masrafı çıkacak yakın zamanda Vs dedim , boyalı parçalarını tam bilmediğim için bel altı boyalı olarak bak arabaya dedim. Derbriyaj hariç bir masrafı Yok onun için de 1500 tl indirim yapayım sonra arkamdan küfretme diyerek iyi niyetimi gösterdim ama karşımda ki çakal 14500 olsun 1500 den fazla tutar baskı vs vs diye fiyat kırmaya çalıştı. Bir ara kan beynime sıçradı boğmayı düşündüm herifi en son baskıyı ben yaptırırım 17500 den bir kuruş inmem dedim herif kaçtı. İlanı kaldırdım kapının önünde duruyor araba lazım oldukça biniyoruz sinir stres sıkıntı hiç biri Yok kafam rahat

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler