User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
169 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Hasar kaydı takıntısı ve 2.el araç arayanların sapkınlığı

770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben araç alıyorsam satıcı her sorduğuma cevap vermeli detayını öğrenmeliyim,hasar kaydı yoksa 2 parça boyası varsa sorarım tabi neden kayıt olmadığını belki araba pert 2 parça boyalı olamaz mı olur.Sorulardan rahatsız oluyorsanız ve açıklamak size zor geliyorsa bu mesleği yapmayın.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide şimdi temizlik boyası çıkmış ne demekse? yada vardı da ben yeni gördüm
    satılık araba daha 2013 model, yazmışlarki "araçta temizlik boyası var" ön kaput,bagaj ve tavan hariç!

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeş sen galerici misin? Dükkanın, vergi levhan vs. bu işe dair herhangi bir belgen var mı?

Yoksa bu forumlarda orda burda ucuz araba kovalayan, iki yerini süsleyip iteleyenlerden misin?

Hoş ikisi de olsan farketmez, 1500 lira hasarı soran adama ileri geri konuşamazsın.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabı komple kotu nıyetlı cızıkler ıcın temızlık boyası,

arabayı yabancı yere parkettık komple cızdıler kaskodan boyattık. dıyorlar.

bırtane mıto ya gıtmıstım oda oyleymıs.. allahım o arabayı boyayan usta heralde azıyla puff puff yaptı.. 2012 mıtoda boya akıntısı vardı... kımı yere boya gelmemıs fılan.. ama temız dursun dıye yapılmıs yanı.. sıkıntısız..

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

irfanakbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir malın değeri neyse ederide o dur ne eksik nede fazla bir X şahsindan 5 liraya alınan mal , y kisisine geçip emeksiz bir şekilde 9 lira etmez, hadi taş catlasin 5.5 lira etsin.Buradan kendini çok uyanık zanneden al-satci galericiler sesleniyorum. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner yada dünkü yediğin hurmalar ...... diye başlayan bir söz vardır bu tip kişiler için biçilmiş kaftan. Bu lafları üzerine alınması gereken kişiler kimse onlar alınsın.
    profsyoneller yüksek hacimli motor kullanır.acemilerse ufak motor.benim 1.3 dizel tercihim ise tamamen ekomnomik sebepler.

''eski E36 mın şasesi sızlasın''

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim en nefret ettiğim muhabbet şu;

- Senin aracından daha iyisi, dolusu, boyasızı vs. daha ucuza var, biraz fiyat düş.

Kardeşim sen gerizekalı mısın? Madem çok daha iyisi daha iyi fiyata var neden bu arabaya bakıyorsun?

Fiyat kırmak için böyle aracı boklayanı gerçekten tekme tokat dövesim geliyor. Bunu normal alıcı da yapıyor galerici de

hakandal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yüksek modelli arabalarda da genel fiyat kırma modu;
    Sıfırı 100 bin tl. İlanda 90 yazıyor, ben 92ye teklif aldım 85'e ver. Her zaman gerçekte satılmakta olan fiyatın minimum 3-4 bin altını söyleyip daha da fiyat kırma modundalar.
    Renault Clio 4

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dürüst ve net olun satılamayacak araba yok.

bu konuda en net örneği vereyim.

2006 model, 100.000km'de 6 parça boyalı 159'um tam 24 saatte satıldı.
    neden?
    3 parça boyalıydı ben alırken, satıcıyla konuşarak ve bilerek aldım, zaten şasede bir şey yok, yüzeysel boyalardı çamurluk vb. Ancak bagaj kapağının üzerinde, sol ön kapıda ve ön çamurluk uçlarında kozmetik olarak gözümü yoracak yerler vardı ancak boyasızdı, 3 parça da ben boyatmış oldum, toplamda 6 parça etti.
    hem fotoğraflarını her zaman bilgisayarımda sakladım, hem de taktığım en ufak vidanın, ne zaman nerede ne fiyatla takıldığının excel'ini tuttum.
    Aracımı almaya niyetlenen kişiye gönderdiğimde , mersinden kalktı geldi. 24 saat sonra anahtar ondaydı.
    aracı alan kişi @ucarozcan , kendisi dostum oldu, ayda 1-2 konuşuruz, arabadan çok memnun olduğu gibi, kendisi de sürekli geliştirmeye devam ediyor. şeffaf, dürüst iş budur, böyle yapılır. piyasadaki çakallara kendinizi mıncıklatmayın.
    excel'den bir örnek olsun;

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu işi başlatan yine esnaflar dı o yüzden tek suçlu alıcı veya satıcı diyemem.
    Sırf bu yüzden etraf boyasız 80 model araba kaynıyo. Boyasız derken, hakikaten boyasız, boya o kadar yanmış ki arabanın rengi mengi kalmamış, komple kirli beyazla gri arası bir renk olmuş. Bu arabanın komple boyalı cıncık gibi olanından daha fazla para etmesinin sebebi de bu. Vaktiyle çakal galericiler, sırf malı öldürmek için "bu arabanın kapısı boyanmış, 5 lira az eder" dedikleri için piyasa bu halde. Şirket sahibinin hususi arabası, yüksek modelli BMW, Mercedes veya dengi, gösterişli bir araba. Buna anahtar taksalar çizik mi binecek bu adam? Ya da rötuşlayıp mı binecek? Hayır, çizilen parçalar boyanacak. Kaza yok, vuruk yok, değişen yok, ama arabanın ederi emsallerinden en az 10 bin az. Bunun nedeni binici olarak ben miyim? Ya da bu duruma ortak mıyım? Kesinlikle hayır.
    öyle işte.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aybarsdnr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim en nefret ettiğim muhabbet şu;

- Senin aracından daha iyisi, dolusu, boyasızı vs. daha ucuza var, biraz fiyat düş.

Kardeşim sen gerizekalı mısın? Madem çok daha iyisi daha iyi fiyata var neden bu arabaya bakıyorsun?

Fiyat kırmak için böyle aracı boklayanı gerçekten tekme tokat dövesim geliyor. Bunu normal alıcı da yapıyor galerici de
    Ahaha bu muhabbete bayılıyorum yahu. En son Compact'ı satarken Ankara'dan biri aradı. Biraz konuştuktan sonra;

- Birader yanlış anlama ama aynı donanımda olanını 2 bin aşağısına aldık daha yeni
    + İyi ona binin madem
    - İşte bi arkadaşa aldık, o da satmıyor
    + Ben hiç satmıyorum o zaman o paraya

Aynı şahıs kaparo ödemeden bayram dahil 15-20 gün bekletmemi teklif etti bir de. Para almadan niye bekleteyim diyorum, ben sana nasıl güveneyim diyor. Yav he he deyip kapattım en sonunda.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok merak ediyorum, araç alırken 1500 liralık hasar görünce ne yapıyorsun ? Eminim ki canın sağolsun olur öyle diyorsun, hiç sorgulamadan ederi neyse onu verip alıyorsun değil mi ? Fiyat kırma falan yok yani ?
    Bugün 12 bin lira hasar kayıtlı 2012 otm. sunrooflu fluence privelege aldım 34 liraya. nedenmiş bilmem ne sorgulamadım. rakamda anlaştık arabayı aldım muayene ıvır zıvır halledeceğim pzt. devrini alacağım. mal yorgunsa abi araba yorgun bize şu paraya yarar , abi tramer var şu rakama bize yarar diyoruz. çar çakal ayağı malı öldürme bitirme yok bizde.

Alıntı h.guroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7-8 bin e kadar olan hasar kayıtları göz ardı edilebilir ama tutupta 500 - 1000 liralık hasar kaydınada laf eden olursa bi ..iktirgit derim bende
    al bendende o kadar abi. buradaki arkadaşlar birşey bildiklerini sanıyor 1500 tl hasar kaydını sorgulayarak. reel piyasaya çıkıp sorsunlar sorgulasınlar satıcı onlara gülmezse şerefsizim.

Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş sen galerici misin? Dükkanın, vergi levhan vs. bu işe dair herhangi bir belgen var mı?

Yoksa bu forumlarda orda burda ucuz araba kovalayan, iki yerini süsleyip iteleyenlerden misin?

Hoş ikisi de olsan farketmez, 1500 lira hasarı soran adama ileri geri konuşamazsın.
    merak etme ayakçı değiliz. kendimize göre çevremiz itibarımız var. yarın istesem tezgah kurarım ama gerek yok.

mersin sitil otomotiv 2 senedir ortaktım 3-4 ay önce ayrıldım. süsleme püsleme yok bizde abi. internettende araba falan kovalamıyorum. telefonum yetiyor. eşimiz dostumuz kalkındırıyor bizi çok şükür. üstüne yine basayım hatta ileri gideyim 1500 lira hasar kaydına takılacak adama araba satmam. gitsin sıfır km araba alsın. ruhsatı istesin gitsin sigortacısından , servisten nerden soruyorsa sorsun. gitsin sıfır km araba alsın.

Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

merak etme ayakçı değiliz. kendimize göre çevremiz itibarımız var. yarın istesem tezgah kurarım ama gerek yok.

Konuşurum gerekirse arabamıda satmam , mal benim para onun !!!

mersin sitil otomotiv 2 senedir ortaktım 3-4 ay önce ayrıldım. süsleme püsleme yok bizde abi. internettende araba falan kovalamıyorum. telefonum yetiyor. eşimiz dostumuz kalkındırıyor bizi çok şükür. üstüne yine basayım hatta ileri gideyim 1500 lira hasar kaydına takılacak adama araba satmam. gitsin sıfır km araba alsın. ruhsatı istesin gitsin sigortacısından , servisten nerden soruyorsa sorsun. gitsin sıfır km araba alsın.

Genel kanı olarak galericilerden gıcık alındığının ve soğuk bakıldığının farkındayım ama bu şekilde bakılmasına üzülüyorum. keşke her esnaf benim kadar dürüt ve düzgün çalışsa !
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen bari yapma @wolkanku abi. senin araba konusunda ne kadar hasta biri olduğunu biliyoruz. elinden onlarca araba gelip geçen ticarethaneden bu derece araç detayı beklemek hastalıklı kafadan başka birşey olmaz.
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne memuru alkol bey ?

Beyler yapmayın etmeyin şu devirde hasar sorgulaması mı yapılır ?

5664 de kimmiş ... Lütfen cahil cahil işler yapmayın

' ibrahim33 ' lütfetmiş araba satıyor ...

Tabi ki sorgusuz sualsiz alacağız

Kendisi 2 . el piyasasını domine ediyor

yeri gelir alıcıyı azarlar, yeri gelir burada ona buna ' bebe ' şeklinde takılır ...
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o degilde ibrahim33, lafa gelince telefonum yeter, seklimiz yeter, cevremiz yeter tribindesin ama bu araba kac para eder konusunu asindiriyon devamli, bu kaca alinir su kaca satilir diye. buraya su kac para eder yazip biri ucuz al derse araba alip satinca esnaf mi oluyosunuz anlamadim gitti. memleketin yarisi esnaf olmus

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    5664'e mesaj atıp tramer öğrenmek ve detay sorgulamak 10 TL'lik maliyeti varken, bu mesajları göndermeyip ben nerden bileyim demek saçmalık. Sen bunu yapıp müşterine 'al kardeşim hasar kaydı bu kadar, değişenler bunlar' demiyorsan işine saygın yok. Esnafım diye ortalıkta dolaşma. Eğer esnafsan sana hakaret edilmediği sürece kimseyle dalga geçemezsin. Hadi diyelim geçtin o zaman ekmek yediğin kaba tükürmüş olursun.

Çok hasar kaydı sorulmasın istiyorsan pert araba işine gir. Ben yaptım hayatımda yaptığım en kolay işti. Araba zaten hasarlı hiçbir düzeltme yapmadan kapının önüne koyuyordum adam bakıyordu. Hasar ne gözüküyor sorusuna 'pert' diyordum. Gerisi pazarlık ve satış işlemiydi.

Diyarbakır, Urfa esnafına yamuk yapma şansın yok. Çünkü orası senin sürekli ekmek teknen sen o adama kötü mal satarsan bir daha sana gelmez. Bu ticaretin genel kuralıdır. Sürekli müşterine en iyi şekilde davranırsın ki ticaretin bozulmasın diye. Bende pert araba satarken sürekli benden araba alan adama en az hasarlı olanını söylüyordum. Hatta hiç bakmadan çekiciye yükle diyordu. Ben bunu yaptım diye kalkıp dünyanın en güvenilir adamı olmuyorum.

Birde 'bir zahmet benim sözüme güvensin' demişsin. Araba al sat yapıcaksın ve sözüne hiç tanımadığın adamın güvenmesini bekliceksin. İyi o zaman karşılıklı güven varsa bana 40.000 TL'lik araba sat 20.000 TL'si peşin geri kalanı da 3 ay sonra yollarım desem güvenicek misin? Karşında ki sana güvenicek sen ona neden güvenmiceksin?

Birde ekspertiz garantili diye araba satmaya çalışma. Senin gözünden bir şey kaçar araba da başka bir şey çıkar adam bunu belgeler davar açar. Olan senin adına olur. Adamın parasını iade bile etsen adın çıkar. Birde benim bildiğim ekspertizler garanti vermez. Dükkanda bakılır araç orada neyi varsa söylenir ve yazılır. Dükkandan çıktıktan sonra adam gider orjinal parçayı boyalı ile değiştirir dava eder diye ekspertizler kendini korumaya alıyor.

Birde şu bir bakışımla araba satarım, bacak bacak üstüne atınca müşteri bağlarım gibi gerçeklikle ilgisi olmayan klişe şeyleri bırakalım. Ben dükkanın önünden geçenlere en seksi bakışımı attığım halde adam gelip mal almıyor. Varsa bir taktiği yeşillendir bi zahmet.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @B16 en seksi bakış kısmında resmen ağzımdaki suyu püskürdüm.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler cahillik etmeyin, günlük daşşak geçilme dozunu alan konudan çıksın kasıyo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hee amk , hepiniz çok biliyonuz. herşey sizin internette gördüğünüz gibi değil.
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Doğu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o degilde ibrahim33, lafa gelince telefonum yeter, seklimiz yeter, cevremiz yeter tribindesin ama bu araba kac para eder konusunu asindiriyon devamli, bu kaca alinir su kaca satilir diye. buraya su kac para eder yazip biri ucuz al derse araba alip satinca esnaf mi oluyosunuz anlamadim gitti. memleketin yarisi esnaf olmus
    neyin neye alınıp satılacağını biliyorum. fikir alış verişi yapmamız mı dokandı size ?
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler