GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı
Burada kanun mu emin değilim ama galericiler o konuda dikkatliler ve korkuyorlar.
Avrupadaki sistemide biliyorum ama sana sırbistan gibi fakir, güyya türkiyeden çok geride kalmış bir ülkeden örnek vereyim.
E90 bmw aldım 7bin euroya, arabanın otomatik vitesi 2nci gün geriye takarken tak tak ses yaptı. Gittim adama, abi çok özür dileriz yeni olmuş bir arızadır bizdeyken yapsa kesinlikle satmazdık böyle bir arabayı diyip paramı iade verdiler, (ben iade istemedim, tamiri uzun sürer madur olma diyip onlar verdi). bende dürüstlükleri hoşuma gidince param yine onlara gitsin diye galerilerindeki başka bir arabayı Pejo 307 sw cam tavan full paket beğenmiştim. iade ettikleri paranın 2500 eurosu ile o arabayı aldım. yani yine paramı onlara nasip ettim.
Adam gavur mu? evet gavur. İçki içiyor mu? Hemde gündüz vakti ikram etti bana ben gündüz içmiyorum dedim. Domuz yiyor mu? Bahçesinde kuzu çevirme gibi domuz çevirme makinası var :D
Türkiye`de yaşadığım örneği vereyim bir de.
Bir araba beğendim,
-ben; abi boya kaza var mı?
-galerici; yok abi, kaza boya nokta hata yok.
-ben; .abi bak en ufak kusurunu yapılanları anlat başka şehirden gelicem.
-galerici; abi ben namazında niyazında adamım, bizde yalan dolan olmaz allahıma binlerce kere şükür.
-tamam abi geliyorum.
gittim.
-ben; abi arabanın otomatik kararan aynası kırılmış, yerine taksici aynası takmışsınız?
-galerici; bu bir sorun mu ki?
-ben; abi ön camda 40cm tam görüş açısında çatlak var.
-galerici; kazasız dedik çatlak yok dedim mi? bizde yalan olmaz.
-ben; abi tavanda göçük var. bagaj boydan çizik. jantın biri nerdeyse kırık.
-galerici; jant kırık değil çizik o çizik. tavanda boyasız sonuçta kaza değil göçük. saksı düşmüştür. bagajda da çizik var ama sonuçta kaza boya yok.
-ben; (içimden ana bacı sülale din iman herşeyine sövdüm) telefonda neden söylemiyorsun bunları ebesinin köründen bizi ayağına getiriyorsun.
-galerici; sen bize yalancı mı diyorsun, atar gider zart zurt. ben azıma içki bile sürmüyorum yalan süreyim
:D :D :D allahım ya. sırf bu adamın dini kullanmasına kalıp çürük arabaları alan müşterisi var.