User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
85 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: İkinci el araçlara yeni düzenleme.

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ülkede gss diye bir olar var fakir fukara işsiz den sağlık sigortası adı altında her ay zorla para kesiliyor .. milyonlarca insan gss borçlusu en son 9 milyar tl mi neydi borç öyle bir şeydi.. zaten ödiyen olduğunuda pek sanmıyorum..
    yapılan köprüler ki iyiki yapıldı ama verilen tahattüt edilen araç sayısına ulaşamıyor osmangazi ve 3.köprüde rakamlara bakın zararda.. thy zararda turk telekom zararda..

şimdi bana gelipde düşünülmüştür kar mar demeyin.. ben önceden yapılan işlere bakıyorum hiç kar göremiyorum.. bu işdende bir kar olucağını düşünmüyorum..

şöför olayına gelince doğru bir karar bence bir aracı kim sürüyorsa o sigortalanmalı 2 kişi ise ona göre prim çıkar..
    bu piyasalardaki yüksek trafik sigortası fiyatlarını normalde dibe çeker..
    çünkü bireysel odaklı sigorta olucak .. araç odaklı değil.

eskiden sigortaların yüksek olmasının en büyük nedeni araç odaklı olmasıydı..
    araç benim üstüme arkadaşım ali kaza yapıyor veli kaza yapıyor ceremesini ben çekiyordum.. primi yüksek ödemesi gereken kazayı yapan ali yada veli iken ben ödüyordum..
    bu kar etme işinde kar eden daima aynı yerler ben onlardan bahsetmiştim. bende bu ülkede yaşıyorum neyin ne olduğunu az çok biliyorum.
    adamın arabası var ve kendi sigortalı. şirket aracı kullanıyor oradan da sigortalı.
    yada otobüs 4 şöförle çalışıyor. 4 tane sürücü sigortalı.
    birileri iyi para kazanacak (ben yanlış ifade etmişim önceden kar edecek diyerek )
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunun altından da bir çakallık çıkar ben söyleyeyim. 10 bin km'de çok zaten hadi 500 filan olsa anlarım gene.

'2023 kadar böyle ondan sonra para vermeden araba alacaz'

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman bakımlarını ve tamirini bana yaptırsın yetkili servis mantığıyla. Ben bi yağ su filtre değişiminden 750 lira para alıp 150 ye yaptırayım. Balatadan 500 alıp 50'ye taktırayım öyle kar edeyim.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arkadaşlar galiba fazla hızlı yükseldik demin bir arkadaşımla konuşuyordum gümrükde çalışıyor o yasa araba ticareti yapanları kapsıycak normal vatandaşı kendi arabasını satanları kapsamıycak dedi..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En son ötv"den attıkları kazığı unuttunuz sanırım, düşük paketli arabanın fiyatı sabit kalıp hatta artıp; yüksek paketli arabanın fiyatıda uçmuştu.

Bu kadar çakallık yerine adamakıllı birkaç mühendis, teknik eleman yetiştirselerdi ülkemiz zaten şimdiye kadar araba çoktaaaaan üretmişti.

En son ötv haberini hatırlayın

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10k dolmasın diye km çekecek insanlar var bu ülkede.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yasayı çıkaracak veya çıkaran hiç ikinci el araba alıp satmamıştır...bu aynı gurbette yaşayıp ülkedeki işleyisi durumu bilmeyip a partisine oy vermesi ve desteklemesi gibi bi karar bence gotümle gülüyorum.com
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10k km garanti işine karşı değilim. keşke yapılsa ki (bu uygulama bence galericiler için geçerli olur) son kullanıcının sattığı araba aynı fiyat olmasa. örneğin garanti vermek istemeyen 30 der, garanti veren 32 der. İsteyen 2 fazla verir garantili yerden alır. İsteye 2nci elin garantisi mi olur der 30 diyenden alır.

Ancak bu uygulamadan önce şu milleti defalarca dolandıran polatlı canavarını bile cezalandırmayan, halâ dolandırmasına izin veren devlet 10k km garantisini neye göre denetlicek? Oldu dsg bozuldu 2bin km de iken hadi git de o mafya galericilere bana 15 bin tl lik şanzıman alıcaksın desene bakim?

yani uygulanabilse de yapılsa keşke. Sen var olan kanunları uygulama, yeni yeni şeyler çıkar. terörü bitirdiler, işsizlik bitti, ötv gitti. 2nci el garanti kanununu bekliyordum 70milyon heyecanla.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garantisi devam eden araba alınıp satılacak o zaman

bir de alıcıdan noter belgesi mantıklı ama onunda kanunda açığı bulunur zorla imzaladım vs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu düzenleme TR de sittin sene tutmaz.Siz gidin duble yol yapın.

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar ben mi yanlış okuyorum siz mi okumadınız yazının tamamını ? Ticari sıfat taşıyan köşe başı çakal galericiler, sahibinden.com 'da mağazası olanlar vs. KM garantisi verecek. Sen ben veya 3 yılda bir araba değiştiren arkadaşları bağlayan bir durum yok ?

R-13239 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanici hatasi deyip garantiye sokmasak olmaz mi?

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10.000km işi ciddi sıkıntılı, almnayada bunun prosedürü 15gün (satışta yazılı belirtilen arıza ve kusurlar hariç). Bunun dışında çoğu galeri sattığı ikinci el araçlara garanti veriyor burda, yaşı ve km'si çok aşırı olan araçlar değil tabi.

Araç satmayı düşünen varsa bu yasa gelmeden satsın, başa bela olur bu düzenleme bu haliyle. Km düşürmek zaten çocuk oyuncağı memlekette. Bunun yerine dolandırıcılığa km düşürmeye falan çözüm arasalar daha makbule geçer, sistem sakat iyice işlemez hale gelecek.

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence ulkeye 500bin bakimi yerine rektefiye lazim.
    TR - B13

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle bı salak yasamı olur yaa daha yakın zamanda başıma geldı. e36 sattım alan götürdü baktırdı ekspere onay aldı 2 gün sonra istanbula gitmiş, yolda paso sıkmış araba yağ pompoasını dağıtmış bu salak anlamamıs pistonlarını dağıtmış motoru eline almış. ertesi gün geldi bana. böyle böyle sorun oldu sen ödeyeceksın bunu diye. Kaba kuvvet kullandım,vazgeçirdim. şimdi bu yasa cıkarsa zorunlu ödemek zorundamıyım ?. ben galerıcıyım taksı çıkması da satıyorum pertten toplamada. yorgun ebesi s.kilmiş arabada. ben bunlara nasıl garanti vereyım ? zaten 2. el piyasası bitmiş millet galericilere öcü gözüyle bakıyor.Bu işleri bırakmak zamanı geldı belli.
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    böyle bı salak yasamı olur yaa daha yakın zamanda başıma geldı. e36 sattım alan götürdü baktırdı ekspere onay aldı 2 gün sonra istanbula gitmiş, yolda paso sıkmış araba yağ pompoasını dağıtmış bu salak anlamamıs pistonlarını dağıtmış motoru eline almış. ertesi gün geldi bana. böyle böyle sorun oldu sen ödeyeceksın bunu diye. Kaba kuvvet kullandım,vazgeçirdim. şimdi bu yasa cıkarsa zorunlu ödemek zorundamıyım ?. ben galerıcıyım taksı çıkması da satıyorum pertten toplamada. yorgun ebesi s.kilmiş arabada. ben bunlara nasıl garanti vereyım ? zaten 2. el piyasası bitmiş millet galericilere öcü gözüyle bakıyor.Bu işleri bırakmak zamanı geldı belli.
    Peki galerici olarak sattığınız ölü aracın durumu için bu araç ölü geberik diyor musunuz satarken ?
    Zaten sorun galericilerin ölü aracı diri gösterip satarak para kazanıp insanlara zarar vermesinde başlamıyor mu ? Eğer siz bunu yapmıyorsanız lafım size değil elbette.

Yani bir galerinin gelir kaynağı araç alıp satmak ise, yükümlü olmak zorunda bana sattığı araçtan. Alırken güzel bakıp alacak galeri, satarak şeffaf olacak.. Yani elbette bunu suistimal eder halkımız içindeki kansızlar.

Galeriye sorumluluk koymazsan herkes galerici olup vatandaşı mikiyor,
    Galeriye sorumluluk getir, satışçılığı bırakıp alıcı tarafa geçer aynı zihniyet. Satarken zarar vermek yerine, alıp da zarar verir..
    -Fırat

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki galerici olarak sattığınız ölü aracın durumu için bu araç ölü geberik diyor musunuz satarken ?
    Zaten sorun galericilerin ölü aracı diri gösterip satarak para kazanıp insanlara zarar vermesinde başlamıyor mu ? Eğer siz bunu yapmıyorsanız lafım size değil elbette.

Yani bir galerinin gelir kaynağı araç alıp satmak ise, yükümlü olmak zorunda bana sattığı araçtan. Alırken güzel bakıp alacak galeri, satarak şeffaf olacak.. Yani elbette bunu suistimal eder halkımız içindeki kansızlar.

Galeriye sorumluluk koymazsan herkes galerici olup vatandaşı mikiyor,
    Galeriye sorumluluk getir, satışçılığı bırakıp alıcı tarafa geçer aynı zihniyet. Satarken zarar vermek yerine, alıp da zarar verir..
    Diyorum kardeşim, merak etme herkes artık al satcı olduğu için anlayanda arabanın durumunu soruyor anlamayanda. Açık açık diyim zaten galeriden araba alanların. %90 'I ya elindeki arabayı cıkaramamıstır takasa verenler,kredi çıkmayıpta araba almak isteyenler. ya bi yerden parası gelicektir o zaman kadar arabasız kalmak istemeyenler. galerilerin zaten sorumlulukları var. bı araca fatura kesme yada aldığından komık bi rakama sattıgını göster bak napıyor seni maliyeciler gör.Ayrıca ı araç pert kayıtlıys özellikle eklettiriyoruz satış sözleşmesine araç perttir diye. yoksa tüketici mahkemlerine şikayet edip her türlü parasını geri alabılır aracı alan.
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    gümrükden arkadaşımla konuşdum onun anlattığı anladığı şu bu galericileride kapsamıyormuş yurtdışından ikinci el araba getirenleri sadece kapsıyormuş.. yurtdışından ikinci el araba getirenler 10 km arabaya garanti vermek zorunda kalıcakmış.. bu bana gayet mantıklı geldi..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar buna benzer uygulama galiba Avrupa da var.
    Bazen arkadaşlar konularda yazıyorlar. İşte böyle arızalı malı Avrupa'da satamazsın çok ağır yaptırımlar var diye yazıyorlar.

Var mı ayrıntısını bilen?
    Avrupa'da durum nasıl?
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler