User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
85 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: İkinci el araçlara yeni düzenleme.

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10bin kilometre nedir ? 7 veya 15gunu anlarim ama 1yil veya 10bin km'yi anlamam. Vitrinimdeki butun araclar kilometre olarak 100bin alti , model yili olarak 13 ustu araclar ,kaportaya garanti verebilirim ama mekanige nasil garanti veriyim ? Suan hicbir aracimda sorun yok ama 10bin sonra sorun acip acmiyacagini bilmiyorum. Zaten kazandigin kazanc belli , orta luks segmentte bi sanzuman , bi motor fiyati belli, yeri geliyor maliyetine arac satiyorsun , hicbirinin dengesi matematigi olmuyor ....

Herseyi gectim gecen musteri gelmis 2013 320xdrive 82bindeki arac icin , rica etsem bi a4 kagidina motor mekanik garanti altindadir firma kasesi bide imza atarmisiniz dedi! Yasa cikti ya dior

Bu isten kazanan avukatlar olur bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nakit sıkışıklığından araba satan ne yapacak?Garanti diye adamın canını mı alacaklar?Normal vatandaş için 1km garanti bile saçma.Galeri ve yurtdışı olayına bir şey diyemem.Yurt dışını araştırmak lazım.

ahmetakbayir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamın uğraştıkları işe bak arkadaş yav ben şimdi dürüst satıcıdan sıkıntısız araç alacam 8-9 k km sonra arıza cıkarcak bunu satıcıdan mı cıkarcam vicdanım el vermez abi benim. ki sıfır araçta bile sıkıntıları kabul etmiyorlar satan adam mı kabul edecek SAÇMA

konuyu okurken böle oldum :
    90's

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomobilin mantığına aykırı bu yasa...

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exca- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10.000km işi ciddi sıkıntılı, almnayada bunun prosedürü 15gün (satışta yazılı belirtilen arıza ve kusurlar hariç). Bunun dışında çoğu galeri sattığı ikinci el araçlara garanti veriyor burda, yaşı ve km'si çok aşırı olan araçlar değil tabi.

Araç satmayı düşünen varsa bu yasa gelmeden satsın, başa bela olur bu düzenleme bu haliyle. Km düşürmek zaten çocuk oyuncağı memlekette. Bunun yerine dolandırıcılığa km düşürmeye falan çözüm arasalar daha makbule geçer, sistem sakat iyice işlemez hale gelecek.
    Burada kanun mu emin değilim ama galericiler o konuda dikkatliler ve korkuyorlar.

Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar buna benzer uygulama galiba Avrupa da var.
    Bazen arkadaşlar konularda yazıyorlar. İşte böyle arızalı malı Avrupa'da satamazsın çok ağır yaptırımlar var diye yazıyorlar.

Var mı ayrıntısını bilen?
    Avrupa'da durum nasıl?
    Avrupadaki sistemide biliyorum ama sana sırbistan gibi fakir, güyya türkiyeden çok geride kalmış bir ülkeden örnek vereyim.

E90 bmw aldım 7bin euroya, arabanın otomatik vitesi 2nci gün geriye takarken tak tak ses yaptı. Gittim adama, abi çok özür dileriz yeni olmuş bir arızadır bizdeyken yapsa kesinlikle satmazdık böyle bir arabayı diyip paramı iade verdiler, (ben iade istemedim, tamiri uzun sürer madur olma diyip onlar verdi). bende dürüstlükleri hoşuma gidince param yine onlara gitsin diye galerilerindeki başka bir arabayı Pejo 307 sw cam tavan full paket beğenmiştim. iade ettikleri paranın 2500 eurosu ile o arabayı aldım. yani yine paramı onlara nasip ettim.

Adam gavur mu? evet gavur. İçki içiyor mu? Hemde gündüz vakti ikram etti bana ben gündüz içmiyorum dedim. Domuz yiyor mu? Bahçesinde kuzu çevirme gibi domuz çevirme makinası var

Türkiye`de yaşadığım örneği vereyim bir de.
    Bir araba beğendim,

-ben; abi boya kaza var mı?
    -galerici; yok abi, kaza boya nokta hata yok.
    -ben; .abi bak en ufak kusurunu yapılanları anlat başka şehirden gelicem.
    -galerici; abi ben namazında niyazında adamım, bizde yalan dolan olmaz allahıma binlerce kere şükür.
    -tamam abi geliyorum.

gittim.
    -ben; abi arabanın otomatik kararan aynası kırılmış, yerine taksici aynası takmışsınız?
    -galerici; bu bir sorun mu ki?
    -ben; abi ön camda 40cm tam görüş açısında çatlak var.
    -galerici; kazasız dedik çatlak yok dedim mi? bizde yalan olmaz.
    -ben; abi tavanda göçük var. bagaj boydan çizik. jantın biri nerdeyse kırık.
    -galerici; jant kırık değil çizik o çizik. tavanda boyasız sonuçta kaza değil göçük. saksı düşmüştür. bagajda da çizik var ama sonuçta kaza boya yok.
    -ben; (içimden ana bacı sülale din iman herşeyine sövdüm) telefonda neden söylemiyorsun bunları ebesinin köründen bizi ayağına getiriyorsun.
    -galerici; sen bize yalancı mı diyorsun, atar gider zart zurt. ben azıma içki bile sürmüyorum yalan süreyim

allahım ya. sırf bu adamın dini kullanmasına kalıp çürük arabaları alan müşterisi var.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

sekizsilindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkinci elde 10bin km garanti.. 10BİN.. Hey Allahım ya, Nasıl bir beyin yapısı var bunların..
    Ülkemin içinde bulunduğu durumun birer sureti bunlar..
    group b ___

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üretici firma motora 10bin km garantiyi zor verirken satıcı nasıl versin? burda yapılması gereken, beyan haricinde bir farklılık çıkarsa araç belli bir süre içinde geri iade edilebilsin.. adam 3 parça boyalı dedi, yazarsın satış sözleşmesinde, araç taklalı çıkarsa adam da bunu yasada belirtilen süre içinde anlara satış iptal olsun, adam sorgulatıyor 1.800 tl hasar çıkıyor, 1 hafta sonra o rakam 39.000 tl oluyor, yine satış iptal olsun ama motora 10.000 km garanti nedir? adam e ş ş e k, yağına suyuna bakmıyor motor yanıyor, kabahatli nasıl satıcı olabilir ???
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca otomobil firmaları kendi hatalarını bile 'kullanıcı hatası' diyerek araç sahibine kilitlerken, 2.el araç satanı kim yargılayacak kim mahkum edecek?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayrıca otomobil firmaları kendi hatalarını bile 'kullanıcı hatası' diyerek araç sahibine kilitlerken, 2.el araç satanı kim yargılayacak kim mahkum edecek?
    bu yasa normal vatandaşa çıkarsa explorera talibim

10.gün ghibli06 yahu şansımandan tık tık ses geliyor değişsek mi
    20.gün ghibli06 motorda hararet yaptı conta yaktık sıfır sandıkmı getirtsek
    30.gün ghibli06 yahu deriler yırtılmaya başladı sıfır derimi yaptırsak
    50.gün ghibli06 10bin km daha dolmadı şu şey arıza yapdı arabayı komple sıfırladığın için bir şey bulamıyorum arıza çıkartıcak
    70.gün ghibli06 kaportada çürükler var nasıl araba satmışsın komple sıfır kaporta boya istiyorum..

80. gün haberlerde genç iş adamı aracını sattığı kişiyi vurdu
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yasa normal vatandaşa çıkarsa explorera talibim

10.gün ghibli06 yahu şansımandan tık tık ses geliyor değişsek mi
    20.gün ghibli06 motorda hararet yaptı conta yaktık sıfır sandıkmı getirtsek
    30.gün ghibli06 yahu deriler yırtılmaya başladı sıfır derimi yaptırsak
    50.gün ghibli06 10bin km daha dolmadı şu şey arıza yapdı arabayı komple sıfırladığın için bir şey bulamıyorum arıza çıkartıcak
    70.gün ghibli06 kaportada çürükler var nasıl araba satmışsın komple sıfır kaporta boya istiyorum..

80. gün haberlerde genç iş adamı aracını sattığı kişiyi vurdu
    haha, vallahi hocam ben gerçekten aldığım aracı satmam bu şartlarda niye başımı ağrıtayım, 20 yaşındaki arabaya nasıl güveneyim...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burada kanun mu emin değilim ama galericiler o konuda dikkatliler ve korkuyorlar.

Avrupadaki sistemide biliyorum ama sana sırbistan gibi fakir, güyya türkiyeden çok geride kalmış bir ülkeden örnek vereyim.

E90 bmw aldım 7bin euroya, arabanın otomatik vitesi 2nci gün geriye takarken tak tak ses yaptı. Gittim adama, abi çok özür dileriz yeni olmuş bir arızadır bizdeyken yapsa kesinlikle satmazdık böyle bir arabayı diyip paramı iade verdiler, (ben iade istemedim, tamiri uzun sürer madur olma diyip onlar verdi). bende dürüstlükleri hoşuma gidince param yine onlara gitsin diye galerilerindeki başka bir arabayı Pejo 307 sw cam tavan full paket beğenmiştim. iade ettikleri paranın 2500 eurosu ile o arabayı aldım. yani yine paramı onlara nasip ettim.

Adam gavur mu? evet gavur. İçki içiyor mu? Hemde gündüz vakti ikram etti bana ben gündüz içmiyorum dedim. Domuz yiyor mu? Bahçesinde kuzu çevirme gibi domuz çevirme makinası var

Türkiye`de yaşadığım örneği vereyim bir de.
    Bir araba beğendim,

-ben; abi boya kaza var mı?
    -galerici; yok abi, kaza boya nokta hata yok.
    -ben; .abi bak en ufak kusurunu yapılanları anlat başka şehirden gelicem.
    -galerici; abi ben namazında niyazında adamım, bizde yalan dolan olmaz allahıma binlerce kere şükür.
    -tamam abi geliyorum.

gittim.
    -ben; abi arabanın otomatik kararan aynası kırılmış, yerine taksici aynası takmışsınız?
    -galerici; bu bir sorun mu ki?
    -ben; abi ön camda 40cm tam görüş açısında çatlak var.
    -galerici; kazasız dedik çatlak yok dedim mi? bizde yalan olmaz.
    -ben; abi tavanda göçük var. bagaj boydan çizik. jantın biri nerdeyse kırık.
    -galerici; jant kırık değil çizik o çizik. tavanda boyasız sonuçta kaza değil göçük. saksı düşmüştür. bagajda da çizik var ama sonuçta kaza boya yok.
    -ben; (içimden ana bacı sülale din iman herşeyine sövdüm) telefonda neden söylemiyorsun bunları ebesinin köründen bizi ayağına getiriyorsun.
    -galerici; sen bize yalancı mı diyorsun, atar gider zart zurt. ben azıma içki bile sürmüyorum yalan süreyim

allahım ya. sırf bu adamın dini kullanmasına kalıp çürük arabaları alan müşterisi var.
    Allah, kitap, namaz ile başlayan cümle kuranlarda nedense her türlü yamukluk çıkıyor; ve ben daha ben bugüne kadar 1 tane istisna görmedim. Geçen gün bir tane herifin biri abi biz şöyleyiz biz böyleyiz diye türlü türlü cümleler kurdu ve ben içimden o esnada bu herifte her türlü yalan dolan vardır diye geçirdim ve görüşme sonrasında bin bir tane yalanı ortaya çıkmıştı.
    Bana ne zaten başkasının ibadetinden, dininden, örfünden, adetinden...vs'den. Senin doğruyu söyleyip söylemediğin, ahlaklı ve vicdanlı olup olmadığın ve herşeyden öte deli, manyak olup olmadığın beni ilgilendirir. Adamlar ahlaksızlıklarını dini kullanarak karşısındakine yedirmeye çalışıyor. Sıkıştırınca da ben yalancımıyım diye sormaları da cabası, evet birader hem yalancısın, hem vicdansızsın, hem de ahlaksızsın.
    Ya anadan doğma böyleler, ya da sonradan nöronlara, sinapslara ...vs'ye etki edecek derecede birşeyler kullanıyorlar.

Yani, senin otomobil aldığın adamlarda her cümlenin en başına biz burdayız, biz her pazar kilisede ayindeyiz, Papaz efendi bizim en iyi müşterimiz, bizde yamuk olmaz...vs deseydi emin ol onlardan da yamuğun en beteri çıkardı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bazı araçlar doğarken tasarlanırken daha iconic kült klasik olarak doğmuş.. satılmak ticari amaç için değil..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bayide tavanı düzeltilmiş ama sıfır km diye satılan araçların olduğu ülkede neyin garantisi beyler ya

O sistem bizde yürümez. Biz önce yasayı yap sonra hayat ona uyar mantığıyla hareket ediyoruz hala.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ömür boyu masrafsız arabaya bincem aracı alırım 100 bin km de garantisi 110 gezer gezer 5 bin düşürürüm Ömür boyu garanti cok iyi uhahahahahahahahaha allahınızdan bulun yatcak yeriniz yokkkkkk !!!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aslında mantıklı bu yasa vatandaşa çıksa tam corvette lamborghini ferrari alınma zamanı olur o araçları alanlar zaten ikinci üçüncü araç olarak alıyorlar 10 bin km yi 2-3 senede zor yaparlar o araçlarla..

2-3 sene havadan garanti üstüne 9 bine geldimi çek km yi tekrar bir 8 bin daha ohh sana 2-3 sene ekstra bonus garanti daha ..

banka reklamı gibi oldu.. adam ikinci el vette ferro lamboya 6-7 sene garantili binsin hakkaten on numara iş ..
    bakımı bile akıllı adam kitler "kardeşş segmandan ses geliyor servise getirdik usta yağı yağ filtresini bunlar değişdimi hava ile benzin filtreside değişiyormuş onlarıda değiştiricek kurtulursa yaşadın " bakımıda kitle..

Benzin parasını bile kitler "kardeşşş senin benzin hortumun sızdırıyormuş ne zamandır hortumu değiştirdik komple sistemiyle depoda temizlendi 5 bin tl " hop çıkdı 2-3 senelik benzin masrafıda bedavaya..

ferro ile vette ile lambo ile bedava gez bedava bakımı yaptır.. ohh ne güzel sistem..

by serçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha ne saçmalıklar çıkacak merak bile edemiyorum şaşırmaktan

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu iş olsada sanırım 6 ay 10bin km sınır ve sadece yetki belgeli galerilerde gecerli olacak.. şahıslar ıcın olmaz... şahıslara yıl içinde 2 yada 3. aracı satarken galeri üzerinde satma mecburıyetı gelebilir

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu neredeyse tüm otomobil forumların açılmış ama kimse buradaki kadar ciddiye almamış. Ne kadar da ciddi bir forum

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu akşam tv karıştırırken trt haberde denk geldi.

-Referandum sonrasında hayata geçecekmiş
    -Bakan 10k km garanti olacak dedi
    -otocenter, araba pazarı gibi yerlerde röpörtaj yaptıkları herkes "çok güzel, muhteşem" dedi.

Buradan anladığım kadarıyla kesin gelecek bu kanun.

Fabrikaların vermekte zorlandığı ve her şeyi kullanıcı hatası olarak yorumladıkları mekanik garantiyi hangi galeri belli bir yaşın üzerindeki arabaya verebilir?

Hasar kaydı, boya değişen, km ile ilgili noterde belge hazırlanıp tüketici korunabilir ama mekanik garanti cidden çok sıkıntı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler