İşin komik tarafı, o kadar dükkan kapatan esnaf, evet oyu basmak için çırpınıyor.![]()
İşin komik tarafı, o kadar dükkan kapatan esnaf, evet oyu basmak için çırpınıyor.![]()
2004 Mercedes-Benz W203 C230K1994 Opel Astra F GSi
şimdi iş yerine geldim. şubat maaşını daha alamadım. açık konuşayım. patron kameradan görmüş normalde iş başı 22:00 gece 10 saat çalışıyoruz mesai de ödemiyor bir sürü terane neresinden tutarsan tut elinde kalır rezil bir firma. ki benimde son günlerim sanırım çünkü şu 15 temmuz muhabbetinden beri 2 ayda 1 maaş alıyoruz. neyse sadede geleyim. her boku yiyip namazında niyazında olan bu patronum 45 dakika geç geldim diye (ki bilerek geç geldim hıncımı alamıyorum) telefonla aradı neden geç geldin diye. bende neden maaşı vermedin dedim yüzüne telefonu kapattım. bir daha da geri aramadı. sabah görüşelim diye mesaj çekmiş. bende cevap yazdım. erken gel senin buraya gelmeni bekleyemem. zibille iş var 3 vardiya çalışıyoruz. ama para yokmuş. muhasebeyi arıyoruz hallederiz diyormuş. iyi bende kredi ödediğim bankaya ve kartlarım olan bankaları arayıp hallederiz beaa diyeyim. daha ne diyeyim.
Arkadaşlar benim peder de battı dükkan daki malı ölü fiyatına çıkarmaya çalışıyor adam dükkanı ayakta tutacak diye anjiyo+stent+kalp pili+ayakta kalp krizi geçirdi
Kendim memurum esnafın işi çok zor Allah yardımcınız olsun
Birde günümüzde her bayan emekli olmalı yani evde emekli olan sayısı 2 olmalı bu gelecek için en doğru yatırımlardan olur
Ha bu arada 302 , 303,304,403 atego ve axor parçası Laz'ım olan pm atabilir
Konu çok güzel umarım anlamsız siyası dalaşmalara girmezde devam eder.
İzmir ve Tekirdağ'da da bir çok yer kiralık, devren kiralık pozisyonda. Hadi esnaf yanlış hareket etti gereksiz borçlandı vs. Büyük fabrikalarda da aynı durum var,işten çıkarmalar arttı. Herkeste işten çıkarılma korkusu var. İnsanlar para harcarken korkuyor sadece temel ihtiyaçlar gideriliyor şu zamanda.
Ayrıca piyasanın vermiş olduğu kaygı iş yapan insanlarda güven kaybına neden oluyor. İş yapsak paramızı alırmıyız,yapmasak boş dururuz vs gibi çelişkiler çıkıyor ortaya. Durum vahim.
Ülkemizde ekonomik kriz var bu bir gerçek. Yalnız bir örnek vereyim. Bir X firması bir de Y firması olsun. X firmasının bağlantıları sağlam hooop hibesiz kredi çıkıyor, borçları siliniyor, ihale paslanıyor buna kriz var mı?
Diğer Y firmasının bağlatısı yok piyasadan alacağı var alamıyor ve ödeme yapamıyor. Krediye başvuruyor vermiyorlar prosedürler diyorlar, bari devlete olan borçlarımı sildireyim kolaylık sağlayın diyor yok arkadaşım yapamayız diyorlar, ihale alayım diye uğraşıyor şartnameye projeye çalışıyor olması gerekeni veriyor ama yüksek kalıyor çünkü diğer düşük veren fiyatı kıracak kolaylığı bağlantısı sayesinde sağlamış. Y firmasına kriz var mı?
Bu yukarıda verilen örneğin bir benzerini bireyler için de uygulayabiliriz. Demek ki neymiş![]()
Ben artık milletimizin karın tokluğuna çalıştığına inanıyorum.
Halk yeterli refah düzeyine ulaşmadıktan sonra istersen 1. ekonomi ol bişey değişmez.
Mesela çin diyelim, dünyanın en büyük 2. ekonomisi olmasına rağmen refah düzeyinde çok geride.
Günlük düşük ücretlerde çalışan insanların fazlalığından bahsediyorum.
Bizim 1/10"umuz kadar ülkeler bizden fazla tarım ihracatı yapıyorsa ben orada "hele bir dur arkadaş derim."
Ekonomik özgürlüğü olmayan bir ülkeden bahsediyoruz. Ekonomik özgürlüğümüz olmadığı sürece daha çok krizleri kapımız açık bekleriz. Ülke de sadece hizmet sektörü iş görür hale geldi. Tarım , sanayi , bilişim gibi sektörler artık gerileme ve küçülme politikası ilerlemeye başladı. Krizi iyi yönetemeyen firmalar batmaya başladı. Krizi iyi yönetenler ise bir tık ileri gittiler. Krizler zaten devlet adamlarını değil halkı etkiler. Bu yüzden devlet adamları rahat bir politika izleyerek kriz yok derler çünkü yediği önünde yemediği arkasında. Zengin bir tık daha zenginleşir. Fakir daha çok fakirleşir. Orta kesim ise bütçesini planlamasını ayarlarsa zenginleşir. Planlama yapamaz ve ileriyi göremezse fakirleşir. Allah sonumuzu hayır etsin. Tünellere , köprülere , yollara ekmek bandıracak hale geldik.
tahmin ediyorum alta eklediğim olaydan bahsediyosun kardeşim
Birşeyler doğru gitmiyor, yanlış yapılıyor. Kim ne yapıyor ne ediyor, siyasi bir yorum yapmicam. Merak edenler vardır belki okumak isterler. Hollanda'nın 2016 tarım ihracatı rekor kırdı. Bunun içinde sadece tarım ürünü üretimi dışında tarım makineleri üretimi de mevcut.
Şimdi geliyorum verilere:
Hollandanın 2016 tarım ihracatı: 85Milyar Euro
kaynak:Netherlands agricultural exports hit new high | NL Times
Türkiye 2016 tarım ihracatı: 20Milyar Dolar
kaynak: başbakan= Bakan Yıldırım: Turkiye'nin tarımsal ihracatı 20 milyar dolar
Hollanda yüzölçümü: 41.543 km²
Kaynak: wikipedia
Konya yüzölçümü: 38.873 km²
Kaynak:wikipeida
hani hep derler ya avrupa'da bi *** yetişmiyo falan filan, almanya'da marketlerde türkiyeden gelen meyve sebze yok denecek kadar az. Neredeyse hiç görmüyorum. Aklına gelmicek bi sürü şey geliyo hollanda'dan. Yani demem o ki tarım sektöründe bile ciddi sıkıntı var. Neden bilemem, belli ki üretim yok. Bir yerlerde yanlışlık var işte. Pek sanmıyorum ama belki görmek istemeyen bir iki kişi okur farkına varır diye yazdım bunları.
Ülke yeterli refah düzeyine know-how'ı kendi yaparak , üretim yaparak ulaşır. Biz toplum olarak tüketmeye alıştık veya mecbur bırakıldık zaten yapımız da da var. Bu zamana kadar yatırımlar taşa toprağa yapıldı. 2.Dünya savaşından sonra Almanya o kadar çok üretti ki makinaların başına adam bulamadılar ülkemizden o kadar gurbetçi gitti şimdi geldikleri durum ortada biz daha iyiyiz tabiÇalıştığım çok iyi ustam vardı şirket politikası ve piyasa şartlarından dolayı , BİM'de kasiyer oldu rahatım diyor. Üretenin maliyetleri yükseldi, kar marjları düştü hem sanayi hem de tarımda. Şimdi kimse üretmek istemiyor üreten kesimde al-satçı oldu, cidden çalışan kesimde heves de kalmadı.
Bizim tarım arazileri imara açılıyor abiBurada okuyan varsa bilir özellikle mezun olanlar Çünür e gelsin 2 yıl önce mezun olan bile ulan buraya ne olmuş der Ş.merkezi üni uzaklığı yaklaşık 9 km bunun 8 km si üni kadar alabildiğince tarım arazisi idi sağ olsun belediye başkanı imara koydu 2 senede mahalle kuruldu o yol civarına.
He bi de şu etken var . Abi sen malı yetiştiriyorsun aracı ya veriyorsun 50 krş tan aracı toptancıya satıyor 55 krş toptancı markette satıyor 3 liraya pazara satıyor 2 liraya. 10 sene öncede mal 50 krş tu şimdi de 50 krş mazot 10 sene 2 liraydı şimdi 4.5 lira. Çiftçi eskiden 100 dönüm ekiyorsa şimdi 25 dönüm ekiyor yani çiftçi gücü kalmadı. Kalmayınca Ülke tarım ülkesinden çıktı para getirmediği(büyük firmalar hariç) için kimse yapmak istemiyor. E bide son dönemlerde çok kazık yiyen oldu toptan 10 krş fazla veriyor herkes ona satıyor ama para yok ortada 1-2 sefer ödeme yapılıyor gerisi yok. Mesela bizim 2 senedir alacak 10.000 tl miz var ama yok adam uçtu piyasadan aracıya gitsek canımımı alacan diyor bizim gibi olan çok var.
Avrupu ya genelde Türkiye meyve satıyor sebzeleri hollanda karşılıyor diye biliyorum
Üretim yapanın üzerinde o kadar fazla maliyet var ki..
Bir ülkede malı üreten,o malı alıp kârını koyup satan adamdan daha az kazanıyorsa birşeyler yanlıştır,kimse üretim yapmak istemez.
Sakarya'da mandıra kurup süt ürünleri üreten kuzenim 2 sene sonra fabrikayı devretti.Şİmdi bi kaç frigo kamyon bi de soğuk hava deposuyla ucuz mal kovalayıp kârını koyup satıyor.Söylediği şey,hem daha çok kazanıyorum hem kafam rahat...
Durum böyle olunca memlekette üretim vs olmuyor malesef...
Tam olarak bu olayları kast ediyorum abi.
Halbuki bizim topraklarımız çok çok verimli topraklar ama yanlış tarım politikalarımız var maalesef.
Benim yaşadığım şehirde Türk ürünleri bol ama ne zaman strasbourg, colmar vb. yerlere gitsem Türk ürünlerini bulamıyorum.
Genç nüfusmu? Genç nüfusun babası bizde, hatta bazı avrupa ülkelerinin toplam nüfuslarından fazla sadece genç nüfusumuz var.
Verimli toprağımızda var, madenlerimizde var, 2 kıtayı birbirine bağlayan boğazımızda var, sahillerimizde var yani ülkemizde yok yok.
Ama biryerlerde bir sorunda var.
İstanbul gibi tarihi ve doğal güzellikleri olan dünyada kaç tane ülke var?
Birçok yabancı turist İstanbul"un dünyada eşi benzeri olmadığını söylüyor.
Ama ülkemize turist gelmiyorsa bunun bir sebebi olmalı.
Gürcistan"da, Bulgaristan"da bile araba-benzin vb. fiyatları uygunsa biz önce kendimizi sorgulayalım.
Siz cok yanlis anladiniz
Demek istedigim hani ebevyenler vefat edince bekar kiz cocuguna surekli maas baglanmasini veya anne-babadan ufak bir ev-tarla kalip kirasiyla gecinebilecek olanlari kastetmistim. Yoksa is maas baglamaya gelirse, ulkenin 2/3'si eve kapanir.![]()
"Korkmadık, savaştık"
Istanbulda kapalicarsi - laleli kotu durumda hatta cok kotu durumda 30yillik esnaflar soyluyorlar dip'i gormustuk ama bukadari hic olmamisti birde isin diger yuzu var bakirkoy galeria'nin onunden geciyorsun cookshop , saray muhallebcisi doldurmus happy moons ayakta bekletip sira-liste yapiyor , ikinci el arac piyasasinda esnaflar sanki bedavaya mal aliyor gibi arac almaya calisiyor sezon geliyor diye, bu yonlu baktigimizda hem kriz var hem kriz yok hic bi *** anlamadim Allah herkese kolaylik versin...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)