User Tag List

Sayfa 4/8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
151 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Asgari ücretlinin 5 ayda alabileceği bir araba çıkmayacak mı?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ulus'da 65li yaşlarda Izmirli bir abimiz var belki bilirsin abi Ermeni-Yunan zamanı kuyumculardan , dedemin yanına gelip gidiyordu tanışık oldum bi süre sonra bu arada 2001 E46'ya biniyor ilk sahibi ilgimi çekti muhabbete oradan girdim . Abimiz sadece Şişli ve Beşiktaş'ta kurumsal firmalara kiraya verdiği binaların aylık kirasını üstü kapalı söyledi hani yıllık kira geliriyle TR'ye giren Maybachleri komple garaja koyar öyle diyeyim o zamandan sonra anladım biz nakit verip alıyoruz da zengin falan değiliz
    dediğin insanı oğlu varsa tanıyorum aynı kişi değilse çok benzer bir kişi tanıyorum oda ermeni baya malı mülkü var şişli mecidiyeköy civarlarında onlarda kuyumcu.. etiler ulusda lüks siteleri gez yürü bak görüceksinki pek çok eski volvolar saablar bmw mercedes jaguar lar var hatta tertemiz hondalar toyotalar falan var .. %90 ıda ilk sahibidir ve araçlar hala resmi servise bakıma giderler..

bizde aracın garantisi bitsin diye dört gözle beklerizki ustamıza götürelim az para çıksın cebimizden.. teyzemlerin sitede 960 var yıllardır gözüm var kaç defa haber yollattım araba fabrikadan çıkmış gibi plakalığı evo araba resmi servise yılda 4 kez gidiyor..

Allah bilir ne kadar servis parası veriyordur evoda ucuz değildir.. bizim 100-200 bin liralık aracın bir yıllık bakım parasını o sadece tek bakımda evoya bırakıyordur .. biz az yaksın diye dizel alıyoruz lpg takıyoruz düşük hacim alıyoruz adamın araba 3.0 .. ama baksan onun arabası 15-20 bin liralık arabadır bizimki 100-200 bin liralık..

basit matematik sorusu kim daha zengin.. 15-20 bin liralık 960 binen o adam mı yoksa her şeyi ucuza getirmeye çalışan 100-200 bin lik arabaya binen insanmı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ulan bir teneke parcasi icin dininden bile vazgecmissin senden bi nane olmaz.
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 8-9-3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ustam yer yüzünde hiç bir ülke, vatandaşına orantısız maaşla ürün fiyatı biçmiyor ve buna ses çıkarınca sen esselatü besselamın ümmetindensin şükret demiyor, makedon göçmeniyim makedonyaya gidiyorum makedonlar ne kadar kazanıyor biliyor musun 200-300 euro arası ama bu adamların ülkede herşey ucuz o minicik para herşeye yetiyor makedonlar 200 euro ile haftanın 3-4 günü bara gidiyor, arabasıyla geziyor.

biz ne yapıyoruz ağzımız kokmasın diye uğraşıyoruz.

şimdi biri beni fakir bırakıp altında araba yok gezeme yiyemem içemezken kalkıp bana senin dinin islam esselatü vesselamın ümmetinden derse beni günaha sokup hazreti peygamberinde allahında ecdadına sövdürtür olay bu anlatabiliyor muyum ben burada fakirim alım gücüm yok sen kalkmış bana islam din şükür diyorsun benim refah huzurum yokken bu konuları açarsan söverim dine kitaba.

ülkede her olay din üzerinden olduğu için dine sinirleniyoruz olay bu.
    lafini bil oyle konus Allah'a dine peygambere ne kufur ediyorsun. kendin inanmiyorsan inanan insanlarin inancina saygi duy
    yokmu bi taner musluman evladi bunu banlayacak yaziklar olsun beee
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aman @Korollacı bey tadımız kaçmasın.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az parayla çok şey yapacağını Äüşüneceğine , az kafanı çalıştır nasıl para bulurum rahata ererim diye düşün. Türkiyenin sorunu beleşcilik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alamaz mı ? Zirraat müh. isen bahsettiğim adamı nasıl bilmezsi kendisinin de bahçesi var zaten+ zirai dükkanı(adı ne bilmiyorum ilaç falan satıyor)+ büyük şirketlere danışmanlık yapıyor . SDÜ ziraatten mezun bütün hocaların tanıdığı biri. Var öyle 25-30 falan... belki daha fazlası var.
    Ziraat Muhendisi olarak 25-30 alamaz denilmis.
    Urun satimi esnafliga girer, bahcesinden de geliri var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az parayla çok şey yapacağını ďüşüneceğine , az kafanı çalıştır nasıl para bulurum rahata ererim diye düşün. Türkiyenin sorunu beleşcilik.
    Ortadoğunun genel sorunu, sonra efendim başı neden pislikten kurtulmuyor bunların Allah neden yardım etmiyor,e biz Müslüman kontenjanından faydalanıoduk hani ama dayanıcaz karşılığını alıcaz dimi ah şu çilecilik kadercilik mantığı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ziraat Muhendisi olarak 25-30 alamaz denilmis.
    Urun satimi esnafliga girer, bahcesinden de geliri var.
    Adam alıyor mu alıyor ? 1 tane danışman olduğu bahçeden 5k geliri var aylık bunun gibi 3 bahçeye bakıyor. He bu adam 0 dan çıkmış buralara babadan kalan miras falan yok hani imkansız diye bir şeyin söylemeye çalıştım neysee.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Korollacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lafini bil oyle konus Allah'a dine peygambere ne kufur ediyorsun. kendin inanmiyorsan inanan insanlarin inancina saygi duy
    yokmu bi taner musluman evladi bunu banlayacak yaziklar olsun beee
    Bu şahış ölmüşte haberi yok abi, "ALLAH" affetsin.

Forumda kaç tane mühendis, kaç tane avukat kaç tane binbir türlü abi var. Eee bunlar yaz-kış demeden çalıştılar.

1 gram geleceğin için çalışma daha sonrada suçu "ALLAH(C.C)"A at.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Aslında adamın da bir suçu yokki senelerce bu piskoloji ile yönetiliyoruz. Dini siyasi bir araç olursa eğer para kazanmayan fakir olan adam küfreder. Bu onun suçu değil bunu böyle gösterenlerin suçu.
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asgari ucretle biriktirerek (bekar, kira odemeyen aile yaninda yasayan biri) 5 ayda scooter motor alabilir ancak..

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ortadoğunun genel sorunu, sonra efendim başı neden pislikten kurtulmuyor bunların Allah neden yardım etmiyor,e biz Müslüman kontenjanından faydalanıoduk hani ama dayanıcaz karşılığını alıcaz dimi ah şu çilecilik kadercilik mantığı..
    hocam is kur istihdam arttir , alim gucu artsin sende iscinde yasasin , bugun avrupa ulkelerinde fiyat olarak sigara pahali olsada alim gucune gore her turden bahsediyorum bizden daha yuksekler.Bugun trde 20 tane dairesi olan adamin durumuyla ingiltere 20 dairesi olan adamin durumu bir mi ? .

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya çok saçma mevzular dönmüş. Adamın şu kadar arabası varmış da niye bizim yokmuş. Okusaydin? Çabalasaydin? Ekmeğini taştan cikarsaydin? Tutan mi oldu?
    Sen dine,kitaba kufretmeye devam. Baya yol alırsın.

Herşeyi dine bağlamak ne kadar kolay. Ayağıma taş takıldı ,sorumlusu din,yağmur yağdı çok islandim,sorumlusu din. Kendine baksana sen herşeyin sorumlusu sensin.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askeri ücret le araba konusunda okusaydın mühendis olsaymıs diyorsunuz..

Adam asgeri ücret calısıyor,anne ev hanımı cocuk liseyi bitirmiş,uniyi kazanms 4 yıl neyle gidicek ? nasıl gidicek nasıl bu kadar bencil ve düsüncesiz olabiliyorsunuz ya,Bak gene maasa geldi konu yasam sartlarına geldi.. HAYIR.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Askeri ücret le araba konusunda okusaydın mühendis olsaymıs diyorsunuz..

Adam asgeri ücret calısıyor,anne ev hanımı cocuk liseyi bitirmiş,uniyi kazanms 4 yıl neyle gidicek ? nasıl gidicek nasıl bu kadar bencil ve düsüncesiz olabiliyorsunuz ya,Bak gene maasa geldi konu yasam sartlarına geldi.. HAYIR.
    Benim kötü durumda olan bir çok arkadaşım var okuyor. "BAŞARILI" öğrenciye her yerden bursa çıkar okumamak bahane değildir.

2-3 yerden "BAŞARILI" diye burs alan arkadaşım bile var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    asgari ücret alan birisi yoksul/fakir/açlık sınırındaysa kişiyi değil sistemi eleştirmek gerekiyor. Okumakla, çok çalışmakla hayatın tozbembe olacağını düşünmekse çok naif ve hoş bir düşünce

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yahu okuyan okur okumayan okumaz kafalara bak .. sorun sistemde..

avrupada işçi sınıfı en alt en dipdeki sınıf bile bmw mercedese biniyorsa okuduklarından değil hepsi temel eğitimi alır hayata atılır kimisi çöpçü olur kimisi bekçi olur kimisi garson olur.. bu onların tercihidir sistemde onlara buna göre iş belirler.. sınıf ayrımı yapmadan yapar bunu..

yani ünv mezun olmuş birine sen üstün insansın yada lise mezununa sen yaramaz adamsın demez sistemde ikisininde yaşam kalitesi aynıdır.. biri ünv okur kariyer için diğeri çalışır ekmeğine bakar.. ikiside son model araca biner ikiside lüks yerlere gidebilir biri her hafta gider diğeri ayda 3-5 defa belki ama gider oda..

bu onların sıfır son model araba almasına mani değil sistem çünkü çalış bende sana hakkettiğinin en iyisini veriyim mantığında..

bizdeki mantığa gel oku adam ol çok oku daha çok oku yaş oldu 30 gir bir yere çalış iyi bir noktaya gel yaş oldu 50 ondan sonra kaliteli güzel bir araba al doğru hastaneye bağsur kalp romatizma prostat... hastanenin camından bakarsın işte ne güzel arabam var okudum çalışdım aldım diye..

birbirinizi suçlıycağınıza birbirinizi yiyiceğinize avrupalı en dipdeki insanı bile nasıl oluyorda bu kadar kaliteli hayat yaşıyor diye önce sorgulayın.. illa birilerine eleştirmemek korumak için gözleri kararmış bazı insanların eleştrimesi gereken insanları eleştirmeyip başka geri kalan herkesde suç buluyorlar.. güzel ülkem ne hale geldi..

kimse sormuyor bu benzinin üstünde niye 4 tl vergi var kimse sormuyor bu arabaların üstünde bir arabanın üstünde 3 tane aynı arabanın parası kadar vergi var.. kimse sormuyor 50 bin liralık ev niye 500 bin kimse sormuyor bu hayat niye bu kadar pahalı biz tarım ülkesiyken biz 3 tarafı denizlerle çevrili deniz ülkesiyken bu balık niye pahalı.. hayvancılık için harika topraklarımız varken et niye dehşet pahalı...

ama iş birbirimizi suçlamaya gelince yap kardeşim çalış oku adam ol biriktir harcama gezme eğlenme dışarda yeme.. yani yaşama sen yaşama.. otur para biriktir ömrün boyu yaş gelsin 50-60 a ondan sonra iki belin büklüm ne yapıyrosan yap demeye getiriyorlar..

Valla okudukça bazen kızıyorum.. yazın bakıyorum avrupanın emeklileri ingiltere almanya falan geliyorlar keyif yapıp on numara tatil yapıp gidiyorlar işlerini soruyorum kimisi santral memuruymuş kimisi normal bir firmadan emekli imiş sıradan işler ve insanlar ama oturup konuşdunmu dünyayı gezmişler.. bizim insanımız bırak yurtdışını emekli maaşı yetmiyor diye ek işlerde çalışarak yaşamaya çalışıyor.. kızıyorum tabiki benim insanım benim halkım her şeyin en güzeline layık..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanada'da yaklaşık 1 sene kaldım. Bir manavda tezgahtar olarak çalışıyordum, öğrenci olduğum için haftada 20 saat çalışma hakkım vardı.( part time diyebiliriz)

Saatine 13 dolar alıyordum. Buradan da bir miktar parayla gittiğim için geçim derdim yoktu.

Yaklaşık 1250 dolara tabir-i caizse cıncık gibi e30 3.25 cabrio bulmuştum. Alıcı teyzeye mesaj attım, arabaya bakmaya gittim.

Sonuç? İlk görüşte aşk Bej renk cabrio , içi dışı tertemiz. Çürük hiç yok. Kadın susturuculara kadar değiştirmiş, 3 senede 3000 dolara yakın masraf etmiş, inanmam diye de hepsini faturasıyla gösterdi. Fiyat konusuna gelince öğrenci ve yabancı olduğumu söylediğimde bana 250 dolar daha indirim yaptı. Bizim buradaki gibi " öğrenci adamın arabayla ne işi var yav" demedi. Yada " bu yabancıymış, bunu bir mikeyim de görsün" demedi.
    Gel gelelim ehliyet sıkıntısı ve araç sigortasının aşırı pahalı olması sebebiyle ( aylık neredeyse 300 dolar) arabayı alamadım, 1 hafta sonra da satıldı.
    Brezilyalı bir arkadaş yaklaşık 6 aydan sonra kendisi 22b impreza aldı.
    Bir diğeri full time çalışıyordu, gitti kendine 2011 dodge charger aldı. Yeni hedefim Hellcat diyordu.

Olması gereken bu aslında. Araba en temel ihtiyaçlardan biri ve bu kadar pahalı olmamalı. Lüks olmamalı.

Yani diyeceğim o ki bunları yaşamış ve görmüş biri olarak acaip üzülüyorum. Düşündükçe deli oluyorum, bizim günahımız neydi diyorum.

Kaç aydır iş arıyorum, kimisi ya sigortayı yatırmam diyor, bir diğeri asgari ücret vermem diyor. Herhangi bir işe girsem de alacağım max 2bin desem, bırakın e30u imprezayı, kredi çekip scooter almaya bile cesaret edemem açıkçası. Bize yaşamak haram bu ülkede. Bu sadece arabayla sınırlı değil. Hayallerimizin hepsini erteliyoruz.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanada'da yaklaşık 1 sene kaldım. Bir manavda tezgahtar olarak çalışıyordum, öğrenci olduğum için haftada 20 saat çalışma hakkım vardı.( part time diyebiliriz)

Saatine 13 dolar alıyordum. Buradan da bir miktar parayla gittiğim için geçim derdim yoktu.

Yaklaşık 1250 dolara tabir-i caizse cıncık gibi e30 3.25 cabrio bulmuştum. Alıcı teyzeye mesaj attım, arabaya bakmaya gittim.

Sonuç? İlk görüşte aşk Bej renk cabrio , içi dışı tertemiz. Çürük hiç yok. Kadın susturuculara kadar değiştirmiş, 3 senede 3000 dolara yakın masraf etmiş, inanmam diye de hepsini faturasıyla gösterdi. Fiyat konusuna gelince öğrenci ve yabancı olduğumu söylediğimde bana 250 dolar daha indirim yaptı. Bizim buradaki gibi " öğrenci adamın arabayla ne işi var yav" demedi. Yada " bu yabancıymış, bunu bir mikeyim de görsün" demedi.
    Gel gelelim ehliyet sıkıntısı ve araç sigortasının aşırı pahalı olması sebebiyle ( aylık neredeyse 300 dolar) arabayı alamadım, 1 hafta sonra da satıldı.
    Brezilyalı bir arkadaş yaklaşık 6 aydan sonra kendisi 22b impreza aldı.
    Bir diğeri full time çalışıyordu, gitti kendine 2011 dodge charger aldı. Yeni hedefim Hellcat diyordu.

Olması gereken bu aslında. Araba en temel ihtiyaçlardan biri ve bu kadar pahalı olmamalı. Lüks olmamalı.

Yani diyeceğim o ki bunları yaşamış ve görmüş biri olarak acaip üzülüyorum. Düşündükçe deli oluyorum, bizim günahımız neydi diyorum.

Kaç aydır iş arıyorum, kimisi ya sigortayı yatırmam diyor, bir diğeri asgari ücret vermem diyor. Herhangi bir işe girsem de alacağım max 2bin desem, bırakın e30u imprezayı, kredi çekip scooter almaya bile cesaret edemem açıkçası. Bize yaşamak haram bu ülkede. Bu sadece arabayla sınırlı değil. Hayallerimizin hepsini erteliyoruz.
    Abi ALLAH(C.C)"DAN bizde aile yaşamı geleneğimiz var yoksa toptan ayvayı yeriz. Çünkü avrupa"da bireyler 18 yaşına gelince genelde okula devam etmiyorsa aileden ayrılıyor ki buna ailesi zorluyor.

Bizde olsa 1400 TL maaş,
    -Aylık 600-700 TL kira
    -250-300 TL fatura
    -300 TL mutfak gideri

Hadi erkeksen araba al

Hatta her aysonu borçlanırsın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler