User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
119 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: booking kapatıldı !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tayreep_john Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evren abi evet eskiden öyleydi ama işletme sahipleri sezonlarda farklı fiyatlarla karışlaşmaya başladı internette ve müşteri bunu dile getirdiğinde otel yönetiminin haberi bile olmadığı anlaşılıyordu.
    Yani kısaca eskiden stabil bi sözleşme vardı booking uyuyordu arkadaş otelindeki oda 100 lira mı ? 120 liraya satıyorum diyordu ? şimdi ise 75 e bile veriyorum dediği oluyordu buna karşı çıkan 100 lerce otel booking den çıktı ( bizde çıktık) bizim gibi komşu oteller de en azından bursada 20-30 otel kullanımı bıraktı
    Evren abinin söylediğine şu şekilde örnek vereyim, Otel ile acente anlaşır oda PP(kişi başına) 100 TL olarak anlaştı ve booking'e komisyon olarakda 20% belirlendi. Booking isterse kendi kar marjından düşerek fiyatıda aşağı çekebiliyor, sözleşmede eğer booking sizin kapı fiyatınızın altına veremeyeceği ibaresi yok ise altına veremez. Şayet yok az önceki bahsettiğim gibi çok rahat bir şekilde yapabilir.

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miNNic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evren abinin söylediğine şu şekilde örnek vereyim, Otel ile acente anlaşır oda PP(kişi başına) 100 TL olarak anlaştı ve booking'e komisyon olarakda 20% belirlendi. Booking isterse kendi kar marjından düşerek fiyatıda aşağı çekebiliyor, sözleşmede eğer booking sizin kapı fiyatınızın altına veremeyeceği ibaresi yok ise altına veremez. Şayet yok az önceki bahsettiğim gibi çok rahat bir şekilde yapabilir.
    en uygun fiyat garantisi anlaşması yapıyor ve bölgesel koşullarda fiyatı booking belirliyordu gibi bir şeyler vardı tam vakıf değilim olaya.

Bununla ilgili de bayağı bir tantana çıkmıştı ve bu idari para cezası da onun için verilen.

ve son 1 yıldır Akıllı Fırsat vb. tanımlar kullanıyordu TR pazarı için.
    Hollanda merkezli uluslararası otel satış portalı Booking.com’a Rekabet Kurulu 2 milyon 543 bin 992 lira 85 kuruş para cezası kesti.

Dünya genelinde özellikle uyguladığı “en iyi fiyat garantisi” dayatması ile otellerin şikayetçi olduğu ve pek çok ülkede ceza alan Booking.com’a sonunda Türk Rekabet Kurumu da ceza vermiş oldu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’ın başvurusunu değerlendiren Rekabet Kurulu, 11.01.2017 tarihi itibariyle açıklanan 05.01.2017 tarihli kararı ile Booking.com B.V’ye 2.543.992,85 TL idari para cezası verilmesine hükmetti.

Soruşturma heyeti daha önce Booking.com'un konaklama tesisleri ile imzaladığı sözleşmelerde fiyat ve kontenjan paritesi hükümleri ve en iyi fiyat garantisi uygulamasına ilişkin hükümlerin rekabeti sınırlayıcı olduğu kanaatine vardıklarını belirtmişti.

Rekabet Kurumu'ndan bugün yapılan açıklama şöyle:

"Booking.com B.V. ile Türkiye ofisi olarak faaliyet gösteren Bookingdotcom Destek Hizmetleri Limited Şirketi’nin sundukları rezervasyon hizmeti kapsamındaki “en iyi fiyat garantisi” uygulamasının 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.
    05.01.2017 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Booking.com B.V.’nin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine bu nedenle, aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi."

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    evren abi evet eskiden öyleydi ama işletme sahipleri sezonlarda farklı fiyatlarla karışlaşmaya başladı internette ve müşteri bunu dile getirdiğinde otel yönetiminin haberi bile olmadığı anlaşılıyordu.
    Yani kısaca eskiden stabil bi sözleşme vardı booking uyuyordu arkadaş otelindeki oda 100 lira mı ? 120 liraya satıyorum diyordu ? şimdi ise 75 e bile veriyorum dediği oluyordu buna karşı çıkan 100 lerce otel booking den çıktı ( bizde çıktık) bizim gibi komşu oteller de en azından bursada 20-30 otel kullanımı bıraktı
    Böyle bir durum varsa, zaten sizin haberiniz olmadan size misafir yollamak anlamına gelir ki doğru olan çıkmanız.
    Ziyaretçi için kötü olsa da, misafir geldiğinde geri çevirmek de sizin sonuna kadar hakkınız.

Eğer booking bu tarz onaysız rezervasyonu çok yapıyorsa, misafire "booking bizim onayımız olmayan fiyattan size oda satmış" dediğinizde bookinge gelecek olumsuz feedbacklerle kendi kendini bitirir booking

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu bende duymuştum. Sikayetvar.com 'da okumuştum hatta. Siz hakkınızı kullanıp çıkmışsınız eyvallah, isteyen herkes sizin gibi yapmakta özgürde. Be anasını satayım siteye niye engel koyuyorsunuz. Butik oteller zarar ediyorsa çıksın, büyük otellerle tatil yapmak isteyen sıradan vatandaşın günahı ne onu anlamıyorum.

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Booking çok sık kullanıyorum özellikle yurtdışın da büyük kolaylık ama tr de oteller işi çözmüş sanki bookinden uygun fiyat bulamıyorum hatta büyük oteller kendi sitelerinde daha uygun fiyat çıkartıyorlar .
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Booking sevmiyysen çıkarsın sistemden

Diğer otel sahipleri küfür ediyiiii

Türsaba destek olana adamların ekmekleri ile oynandı

Turizm baltalamaktan başka birşey değil

Ülkenin reklam kaybına bile yol açtı
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı karsiyakaliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Booking çok sık kullanıyorum özellikle yurtdışın da büyük kolaylık ama tr de oteller işi çözmüş sanki bookinden uygun fiyat bulamıyorum hatta büyük oteller kendi sitelerinde daha uygun fiyat çıkartıyorlar .
    Aynen 5 yıldızlı otellerde genelde arayınca daha uygun fıay verıyorlar Tr de,
    bende cok kullanıyorum yurtdışında, ne olursa olsun turizm bu haldeyken yapılabilecek en saçma haraketlerden.

ToyGun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2023 Hedeflerinden biri Kuzey Kore internet erisim seviyesi heralde. 5 tane erisebilir site kalana kadar kapatacaklar.

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Booking.com yurt dışından otel odası tutabiliyormuyuz peki

Eğer öyle ise

Benim otelim yok ki giren çıkan otelcilere
    Otelcilere ne girecek? Otelcilerin zararına satış yapmasına neden olan sistem zaten booking.
    Bu işten girerse kullanıcı olarak sana girer, bide booking'e girmiş zaten.
    Otelci olduğumdan bana giren çıkan olmaz
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otelcilere ne girecek? Otelcilerin zararına satış yapmasına neden olan sistem zaten booking.
    Bu işten girerse kullanıcı olarak sana girer, bide booking'e girmiş zaten.
    Otelci olduğumdan bana giren çıkan olmaz
    Booking de değilsen zaten giren çıkan olmuyor ki sana

Sektörün yüzde 20 ile 30 u bu siteden faydalanıyordu

Onları baltaladılar diye seviniyorsun sanırım
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı srdralc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en uygun fiyat garantisi anlaşması yapıyor ve bölgesel koşullarda fiyatı booking belirliyordu gibi bir şeyler vardı tam vakıf değilim olaya.

Bununla ilgili de bayağı bir tantana çıkmıştı ve bu idari para cezası da onun için verilen.

ve son 1 yıldır Akıllı Fırsat vb. tanımlar kullanıyordu TR pazarı için.
    Hollanda merkezli uluslararası otel satış portalı Booking.com’a Rekabet Kurulu 2 milyon 543 bin 992 lira 85 kuruş para cezası kesti.

Dünya genelinde özellikle uyguladığı “en iyi fiyat garantisi” dayatması ile otellerin şikayetçi olduğu ve pek çok ülkede ceza alan Booking.com’a sonunda Türk Rekabet Kurumu da ceza vermiş oldu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’ın başvurusunu değerlendiren Rekabet Kurulu, 11.01.2017 tarihi itibariyle açıklanan 05.01.2017 tarihli kararı ile Booking.com B.V’ye 2.543.992,85 TL idari para cezası verilmesine hükmetti.

Soruşturma heyeti daha önce Booking.com'un konaklama tesisleri ile imzaladığı sözleşmelerde fiyat ve kontenjan paritesi hükümleri ve en iyi fiyat garantisi uygulamasına ilişkin hükümlerin rekabeti sınırlayıcı olduğu kanaatine vardıklarını belirtmişti.

Rekabet Kurumu'ndan bugün yapılan açıklama şöyle:

"Booking.com B.V. ile Türkiye ofisi olarak faaliyet gösteren Bookingdotcom Destek Hizmetleri Limited Şirketi’nin sundukları rezervasyon hizmeti kapsamındaki “en iyi fiyat garantisi” uygulamasının 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.
    05.01.2017 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Booking.com B.V.’nin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine bu nedenle, aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi."
    Çalıştığım yerde booking anlaşması olduğu için söyledim.

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Biz acenteler olarak booking.com muadili bir site kullanıyoruz.
    Onlar booking'ten de iyiler. 2015 yılında açılan davanın sonucu dünkü karar.

Otel sahipleri de isteyerek vermiyorlar odalarını. Maksat otel dönsün zarar minimumda olsun. Booking'te bunu kendine çevirerek iş yaptı uzun bi süre. Yoksa kimse ona en iyi fiyat garantisi verdirmez

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Booking de değilsen zaten giren çıkan olmuyor ki sana

Sektörün yüzde 20 ile 30 u bu siteden faydalanıyordu

Onları baltaladılar diye seviniyorsun sanırım
    ben sevinmiyorum tam tersine, bu karardan sonra bu ülkede turizmci olmaktan utanıyorum
    uluslararası itibarımız giderek dibe çöktü ve yerin dibine giriyor giderek!
    Booking sistemini desteklemiyorum, otelleri zor durumda bırakan bir şirket, aynı zamanda acenteleride.
    Ama kapatılması yerine komisyon oranlarını düzeltip, tüm sektörü kendine bağımlı halden çıkartacak yaptırımlar getirmeleri gerekirdi.
    Ammaa bizde gidere gider, atara atar yapmazsan olmaz, ister itibarın sarsılsın, isterse ticaret durma noktasına gelsin!
    terördü, kalkışmaydı, tüm dünya ülkelerine giderdi zaten ekonomiyi durdurdu, küçük esnafı bitirdi, hergün birileri batıyor ve şimdi de pazarının büyük çoğunluğunu yıllardır bookingden oluşturmuş butik otelleri sarsacak!
    Allah Hayır etsin! yoksa daha beter yargısal kararlarla karşı karşıya kalacak bu ülke!
    Fiat's Are Faster Than You Think!

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Haberlerde izledim ingiltereden 1 milyon rusyadan 2 milyon.... milyon milyon turistler gelicekmiş (yersen) .... bookinge ne gerek var..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sevinmiyorum tam tersine, bu karardan sonra bu ülkede turizmci olmaktan utanıyorum
    uluslararası itibarımız giderek dibe çöktü ve yerin dibine giriyor giderek!
    Booking sistemini desteklemiyorum, otelleri zor durumda bırakan bir şirket, aynı zamanda acenteleride.
    Ama kapatılması yerine komisyon oranlarını düzeltip, tüm sektörü kendine bağımlı halden çıkartacak yaptırımlar getirmeleri gerekirdi.
    Ammaa bizde gidere gider, atara atar yapmazsan olmaz, ister itibarın sarsılsın, isterse ticaret durma noktasına gelsin!
    terördü, kalkışmaydı, tüm dünya ülkelerine giderdi zaten ekonomiyi durdurdu, küçük esnafı bitirdi, hergün birileri batıyor ve şimdi de pazarının büyük çoğunluğunu yıllardır bookingden oluşturmuş butik otelleri sarsacak!
    Allah Hayır etsin! yoksa daha beter yargısal kararlarla karşı karşıya kalacak bu ülke!
    Sahibinden sitesindeki soyguna ses çıkarmayanlar

Yurtdışından turist getiren bunun karşılığında sakal alan

Otellerinde razı olduğu sistemi kaldırmak

Bu türkiye nin bedava reklamına balta vurur

Sene sonu turizm rakamlarına bakın eksi yüzdeyi görücez hepimiz

Booking komisyonda istediğini alabilir

Otel booking nin şartlarını kabul etmez kendi yoluna bakar

Komisyon ödememek için ülke turizmini ve diğer razı otellerin rızkına engel olamaz

Bu ağır saçmalık inşallah tez zamanda bu saçmalıktan vazgeçerler
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok çılgın bir karar olmuş takdir ettim booking'den otel bakan kitle şimdi kesin acentelere başvurur.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı scorpion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok çılgın bir karar olmuş takdir ettim booking'den otel bakan kitle şimdi kesin acentelere başvurur.
    hiç sanmam acente devri bitti artık booking in yerini başka alternatif bir site alır..
    piyasada sitemi yok trivago,hotels,otels,agoda,ctrip ,expedia ... birisi bookingin portfoyünü müşteri kesmini kapar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiç sanmam acente devri bitti artık booking in yerini başka alternatif bir site alır..
    piyasada sitemi yok trivago,hotels,otels,agoda,ctrip ,expedia ... birisi bookingin portfoyünü müşteri kesmini kapar..
    yok espirisine yazmıştım zaten ben de hep booking kullanıyorum misal bu zamana kadar hiç acenteden yer tutmadım bundan sonrada tutacacağımı sanmıyorum. zaten genelde yurtdışı için kullanıyordum yine kullanmaya devam. Ben genelde 2-3 günlük boşluklarda sağa sola kaçıyorum onun içinde acente acente gezmem iki gün kalacak otel bulucam diye. Benim gibi tonla adam var şimdi oteller düşünsün. Herkes 1 haftalık 10 günlük tatil yapmıyor. 1-2 günlük iş seyahati yapanlar, 2-3 gün kafa dinlemek isteyenler vs için booking çok iyiydi.
    .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler