User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tüketici Hakem Heyeti

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tüketici Hakem Heyeti

Selamlar konu hakkında bilgisi olan vardır diye paylaşma geregi duydum. 5 ay önce vatan bilgisayardan 3100 liraya toshiba marka gaming notebook aldım toplamda 5 6 defa kullandım ve gözlemledigim kadarıyla aşırı ısınma ve yük biniyor gibi oldugu zaman kasma donma yapıyor fps yi bii anda aşagı çekiyor.

1 Ay önce vatan bilgisayara verdim servise gönderilmek üzere ve bugun teslim aldım. Geçen sürede tam 15 gün önce servis beni aradı ve blgisayarınızın fan temizligi yapılıcak ve sorunlar çözülücek diye söylendi. Bende evde bile cıkmayan bilgisayar ve 5 kere kullanılan bir cihazın nasıl olurda böyle bir sorunu oldugunu sordum açıklama yapmadılar ve 60 tl ücret istediler.

Parasında degilim fakat midem bulandı sıfır cihazımın neyini temizliceksiniz anlamış degilim!! Vatan bilgisayar konuyla alakalı müşteri memnuniyeti acısından ücretsiz yapmalarını talep etti ve yaptılar neyi yaptılarsa artık. ürünü bugun teslim aldım aynı sorun aynı sıkıntı hala devam ediyor. Bende evraklarla birlikte direk tüketici hakem heyetine başvurdum 5 6 ay sürücegini dönüş yapıcaklarını söylediler.

Merak ettigim konu bu süreçte magdur olan insanın neden magduriyeti giderilmiyor? bu süreç çok uzun degilmi ? sonucu ne olabilir bilgisi olan yada daha önce yaşamış birileri varmı.

Vatan bilgisayardaki arkadaşım toshiba markasında böyle sorunların hep görüldügünü servisinde klasik fan bakımı temizligi vs diye adlandırıp ücret talep ettigini hatta bir kişiden 3 kere aldıgını ve sorununun çözülmedigini anlattı. Sizler yaşadınızmı böyle sorunlar. Teşekkür ediyorum şimdiden.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toshiba cihazı ben olsam servise yollmazdım, sağlam verdiğim bilgisayarı kırıp geri yolladılar. Üstüne bir de benim kırık yolladığımı iddia ettiler, servise kabul tutanaklarında en ufak çiziği bile yazdıkları halde bu tarz bir durum kayda alınmamış haliyle. Garanti dışı kalmaması için ellememiş servise göndermiştim, yaşanan olay sonrası kendim kasasını değiştirdim. Tüketici heyeti vs bişey çıkar mı bilmiyorum ama 10 senedir toshiba dışında laptop almayan bir insanken bir daha -Türkiye dahilinde- toshiba almadım, çevreme de aldırmıyorum. Ben toshiba'nın kendisine de durumu belirten evraklarla ispatlı bir mail attım, Japon'ya direk merkezlerine. Sağolsunlar zahmet edip dönüş bile yapmadılar.

Sadece bu da diil o serviste çalışan bir yavşak telefonda neler diyo bana, ankarada değil istanbul da olsam yedi sülalesini elden geçirirdim gidip o kadar diyorum. Ve konuşmaları kayıt altına alınırken yapabiliyor bunu. Sanıyorum şikayet etmek istediğimde aynı oda da oturan bir başka arkadaşı ile görüşmek gerekiyor, bu yüzden rahatlar. Zannediyorum ömer idi adı arkadaşın beni delirten.

buradan okuyan olursa bilgi olsun, Türkiye sınırlarında toshiba kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yetkili servisleri facia, ben markaya güvenimden hiç düşünmeden alıyordum cihaz. Sorun yaşayınca anlıyorsunuz ama işte. Zaten servisleri meşhurmuş, sıkıntı yaşayınca araştırdığımda öğrendim. Toshiba vermiş kıytırık bir yere servis yetkisini, ne ürettiği malın ne de yetki verdiği servisin arkasında durmuyor özetle..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanırım bende mağdur olucam bundurından ama bu işin peşini bırakmam şimdide şarj sorunu başladı gibi birden bire bitird şarjını bilgisayar daha dakika bir gol bir Allah büyük bakalım

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazıda toshiba markasını gorunce gerildim , okadar bilgili teknik ekipleri varki hayranım kendilerine

daha servise ilk gonderimin fakat genede servis karara sanırım itiraz etmez

sen zaten direk vatan bilgisayara dava açıyorsun , çıkan kararı vatan bilgisayar servise iletip itiraz gelmezse uygulamaya alıyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Toshiba tr de bitmiş kriz onlarıda vurdu sanırım

Ürünü iade alması gerekirken yapılan muameleye bah
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgisayarımın durumu gerçekten kötü Toshiba satalite p50 c14m modeli. Yemin ederim kazıklanmış gibi hissediyorum şuan kendimi yarın birdaha göndermeyi düşünüyorum ama başka şeyler gelirimi başına bilmiyorum. Ya İnan'ın güncellemesini bile en son benim yaptığımda duruyor. İnsan merak eder yazılımsalmı diye günceller onu bile denememişler nasıl insanlara kaldık ya.

Yurt dışında olsa neler olurdu neler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aldığınız cihaz bir kere bozulmuş tamire gitmiş, ardından aynıı şikayetle tekrar arıza yapmış ama tamir için göndermemişsiniz.
    Yanlış bilmiyorsam aynı sorun üçüncü defa olduğunda değişim ya da para iadesi istiyorsunuz. Biraz erken gitmişsiniz şirket ücretsiz arızayı gidericez derse ve ardından sorun devam ederse bir daha hakem heyetine gitmeniz gerekir.

Rockford - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toshiba, düşman başına 500liraya satsalar yine gidip almam.
    allah kolaylık ve sabır versin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuketici hakem heyetinin 6 ay suresi var isterse 6 ay daha uzatir. Ama cozume ulastirir merak etmeyin. Zamaninda samsungla ayni sorun basima geldi faturada ne yaziyorsa aynen iade ettiler. Biraz uzun suruyor sadece.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler tekrar gönderdim bakalım araya birilerini koyucaz yardımcı olucakşqr umarım genel merkezden

GuNeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çevremde ne kadar toshiba laptop kullanan varsa aşırı ısınmasından şikayetçi.
    Okuma alışkanlığı
    olmayan toplumların
    ömrü lâklâkla geçer!

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dell yaa bir tane kaç yıllık cihaz hala mermiye kafa atıyor benimki
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan 7 sene önce kadar Nokia N72 servisten gelmemişti tüketici hakem heyetine başvurup telefonun alındığı fatura bedelini almıştım. Ortalama 7 - 8 ay sürmüştü tutarı almam. O zamanlar çok yaygın değildi şimdi daha çok işlem olduğu için tüketici hakem heyetinde 1 sene gibi bi süre normal sonuç için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lenova markasının servis ağı çok iyiymiş şuan onu duydum. Bugün itibariyle gönderdim tekrar servise bakalım beklemedeyim. Bir yandanda tüketi hakem heyetini bekliyorum.

ufuk601 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2009 senesinde Acer laptop aldım. bir kez garantiden bataryası değişti. Onun haricinde faal olarak kullanmaktayım ve bu yorumu yazmaktayım

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte bu yüzden mağazadan ürün alınmamalı. İnternetten alıyoruz ve 15 günlük koşulsuz iade hakkımız doğuyor. Mağazada gidip beğenip marka model alıp internetten sipariş ediyoruz kafa rahat.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim toshiba son zamanlarında çaydanlık gibi buhar üflüyordu resmen, sonunda ekranı kırıldı da lanetten kurtuldum Umarım kısa zamanda lehinize sonuçlanır. Toshiba pişmanlıktır

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toshiba kasa olarak çok sağlam.5 seneden fazla kullandım.Üzerine bastım,bira,döküldü,elimden düştü yine de pes etmemişti.

Uzunca bir süredir de MSI kullanıyorum.Bundan sonra MSI dan şaşmam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi genel merkezden cevap bekliyorum umarım iade alırlar hediye çeki verirler bende gider msi felan alırım yada başka bir marka şuan en çok lazım olduğu zaman leptopum yok. Birdaha toshibamı asla!!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler