User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
104 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Eski model hoşaf spor arabaların güvenli olmadığının farkında mısınız?

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı oKsEAt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın adminim @Ranthor neden öyle diyorsunuz ki ?

- Onlar hiç ''gazlamıyorlar''.
    - Sadece ''haftasonu'' keyif için biniyorlar.
    - ''Yağmurlu havada'' dışarı bile çıkarmıyorlar.
    - ''Keyfe keder'' düzboru, varex takıyolar.

.
    ..
    ...

Yedik mi ?

Yiyen varsa afiyet olsun.

Hayırlı ramazanlar
    kimse yemiyor bence, sadece gormezden geliyor. alan memnun satan memnun

Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi katılıyorum yazdıklarına ama ies sahibiyim şahsen gidişini ne biliyim şeklini şemalini çok seviyorum uzun zamandırda kullanıyorum şimdi bunu satıp daha yüksek model 40-50 bine misal clio fülüens alsam benim aracımdan daha sorunsuz daha emniyetlimi sizce ?
    kesinlikle cok daha emniyetli ve guvenli

Alıntı MeRtCaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Ranthor

Sanırım 3-4 yıl onceye kadar efes den cıkma kıa pıcanto ya bınıyordunuz ?

bu araba cokmu guvenlıydı
    guvenlı oldugu ıcın mı kıralıkdan cıkma bır arac tercıh etmıstınız ?

boyle bı arabaydı sanırım ?
    Bence dogru bir karar degildi, bence 4-5 bin daha verilip getz,i20 vb alinmaliydi, aile sahibi olunca sattim zaten. Picanto bile guncel bir araba, 106, ies,crx, vtilar yerine onu hala tercih ederim, en azindan 3-4 kere sase darbesi olmayan yorulmamis bir arabaydi, bir de hizli gitmiyordu. Carpisma testlerine bakilirsa kabin hala idare eder durumda. ABS,EBD var, iki airbag var şasesi yeni vb...

Zaten o araba ile de 'hafta sonu' gazlamiyordum, soganliktan kartala gidiyordum, böylelikle riski daha azdı. Alıp bir de rollinge çıksam tamamen haklısın.

Official Kia Picanto 2004 safety rating

Official Honda Civic 1998 safety rating
    106/saxo cok cok zayıf
    Official Citroen Saxo 2000 safety rating

Ayrica kaderde varsa ölürüm demek cok sacma, tehlikeli araba kullanirsan istatiksel olarak kaza sansin artar. Guvenliksiz bir arabada kaza yaparsan ayni oranda hayatta kalman azalir. Bu sigara icip akciger kanserini olma ihtimalini arttirip, kaderde varsa ölürüz demeye benziyor.

Bu tip eski, yorulmuş araçlara binip, sonra da roll'a çıkıp kendini riske atmaya değmez diyorum.

Alıntı 300E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet herkes eski model arabalardan tiksinmiş durumda ama insanlar ne yapsın, bugün sıfır baz donanım leon 75 binlira.
    o konuya hic girme zaten, hem pahalı hem de ülkemizdeki araçlar çok yoruluyor. Kötü yakıt, kötü şöför, kötü yollar, eksik yapılan bakımlar araçlar erken yıpranıyor.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    tabiki eski arabaları seviyoruz, ben gidip gene STI,EVO alıcam imkanım/zamanım olunca.. Olabildiğince sağlam olanını alacağım, çiçek gibi olmadığını da bileceğim.

Ama o eski model arabamı alıp trafikte delilik yapmayacağım, siz de yapmayın diyorum. Hele alım satımının resimlerini gördüğüm araçların 2000 li yılyalardaki kazalarını biliyorum. Araç 10 sene önce kaza yaptı, kim nasıl bilsin hatırlasın, kim bili kaç kere daha yaptı.. Çiçek gibi değişen yok filan diye alıyor satıyor herkes, gaza gelip gazlayacak diye korkuyorum. Çarparsa unufak olur çünkü o araçlar..
    Built to fall....

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Hakan Girginer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar facebookda ve forumda sık sık görüyorum, aynı 106,vti,s2k,Type-R 40 kere el değiştiriyor.
    Alan bir cilalıyor, sağını solunu topluyor, kar etmeye çalışıp gene satıyor, genelde ufak bir gazlama videosunda çok iyi gittiği belirtilip hop satışa çıkarılıyor.

Bu araçlar sağlam değil, km'leri doğru, şaseleri sağlam hiç değil. Şasesi sağlam olsa bile yaşlı oldukları için günümüz araçlarından çok zayıflar. Küçücük i20 ile bile çarpışsanız, hayatınızı kaybedebilirsiniz. Otomobiller seneler geçtikçe daha güvenli hale geldi.

Üstüne üstlük güncel olmayan bu araçların bir de bu araçların güvenlik ekipmanlarını söküyorsunuz, airbag yok, kaput kapı fiber vb.
    Başlıyorsunuz gazlamaya, allah korusun diyeceğim ama allah korumaz arkadaşlar. Kaç kişi öldü şu ortamda, ölmeye de devam ediyor.

Almayın şu araçları, alırsanız da sökmeyin lütfen.... Yeni nesil araçların ağır olmasının bir sebebi var.
    Benim Velet 6 ay sonra 20. yaşını dolduruyor.
    Sensin hoşaf.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Anlamayan olabilir .. burda kabaca deniyorki kaza ciddi gibi görünsede ağır bir hasar vermemiş içeriye kasanın o kadar büyük hasar alması iç kokpite gelicek yüksek enerjiyi abzorve etmiş yani içerdeki sürücü için ciddi bir yaralanma medyana getirmemiş sadece ayak kısmında 9cm sınırını geçdiği için kırılma yada burkulma gibi bir şey olabiliceği söylenmiş o kadar.. yani testten geçdi denmiş..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sti aracımı ilk aldığımda gençtim kanım kaynıyordu. hatta olm çok hız yapıyorsun diyenlere, görmüyormusun senin dotünden büyük frenleri, bu araba durmasında ben mi durayım derdim.

sonra bir gün gazlarken yere petrol mü yağ mı her ne dökülmüşse bir şey parladı ve arabanın kaymaya başladığını hissettim, o 10+ binlik fren sistemi brembonun hiç bir işe yaramadığını o gün anladım, 4 çeker belki birçok kişinin hayali, herkesin frenlerini gücünü gidişini övdüğü STI bir anda fırıldak gibi dönmeye başladı. Yemin ederimki araba tesadüfen bir yere çarpmadan durdu ama 300 metre filan döne döne kaya kaya neler yaşadığımı ben bilirim, bütün ömrüm gözümün önünden geçti.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu sağlıklı ama harcanan çok olur.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Godless Commie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim Velet 6 ay sonra 20. yaşını dolduruyor.
    Sensin hoşaf.

Hakan abi aracin son 4 senede 8 kere el degistirdi, cumartesileri roll a cikip, hirslaninca brake boost yapip evc den sonuna kadar acip fakir de avans vura vura gazliyorsun degil mi

Km si de 78 bindedir
    Built to fall....

arabasızadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski amerikanlar da sase olarak saglam olsa da icindekilerin hayatlarini koruyamiyorlar
    Hummerlarla ilgili okuduğum bir yazıda aracın kasasının çok sert olmasından dolayı ,çarpışma şiddetini emmeyip araçtakilerin ölümüne sebep olduğunu biliyorum ,bu arada bende bı öz eleştiri yapıyım kemer takma alışkanlığım hiç yok gibi ,bigün camdan fırlayınca aklım başıma gelicek .
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Emrecan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Drive Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her kadıköylünün araba kullanmayı öğrendiği her araba kaçıran kadıköylü gencinde el freni çekmeyi ilk denediği yer ccc üşüyoruz pazar alanı reyiz ccc
    evimin yanıydı bide

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski araba ne kadar dağlam olursa olsun metal yorgunluğu olunca mukavvemeti azalır doğal olarak benim araba 84 model hiç kazası ve çürüğü yok ama sağlam diye güvenerek biniyorum yüksek hızlarda çarpışma olursa ne olacağını tahmin ediyorum onun için içine kaba olmadan rollcage yapıp biraz daha sağlamlaştırıcam.hoşaf diye adlandırdığınız arabalar çokca var piyasada kendileride biliyordur heralde arabaların ne olduğunu
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Metal yorgunluğunu çok abartıyorsunuz bence .. boenglerde bile bilmem kaç on bin saat metal yorgunluğuna biçilen değerki onlarda bütün alaşım perçin nerdeyse .. kaldıki göreceli şeyler kötü koşullarda ve iklimde binilen bir araç 5-6 yaşında pas ve çürük verebiliyor.. 40 yaşında iyi koşullarda güzel bakılmış bir araçda gram pas olmayabiliyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 90 lı yılların arabalarına hayranım, akıllı uslu kullanarak risk azaltılabilir.
    94 body li astra gsi
    e36 m3
    ferrari f355
    bunların yerini tutacak araba yok benim gözümde buna rağmen cesaret edip alamıyorum.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen gün bi belgeselde denk gelmiştim şimdi yerine geldi manzara koyayım.
    Yakın geçmişe kadar araçların insan güvenliği önceliği olmadan tasarlandığını söylüyordu. Sonra emniyet kemeri ncap falan başladı teknoliji gelişti bi nebze iyileşti ve firmalar güvenliğe de arge yaptılar. Ondan öncesi çöptü hakikatten. Sadece tasarım ve rekabet odaklı araç yapıyorlarmış. Bu işi değiştirenlerin başında da volvo geliyor. O adinin altindaki efsaneler burdan çıkıyor. Emniyet kemeri geliştirip telif almadan piyasaya sunmasi gibi... Ayrıca yan hava yaptıklarını ilk kullanan ve trafik kazasi uzerine arge yapan ilk firma...
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aracın adını AT SKİ koydum.jet ski hesabı,At ski mustang

suk3b3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 20 yaşında e39 var. i20 ile kafa kafaya girersek nolur merak ettim.
    SWAT

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu kendi içinde karışmış.
    Yeni arabalar eskilerden kesinlikle daha güvenli.
    Milyonlar harcanıyor her sene..
    Daha önce ağır hasar görmemiş eski arabaların da çok kötü olacağını sanmam kazada.

Ama asıl konu, hasar alıp nasıl toplandığı bilinmeden piyasaya tekrar çıkan araçlar.
    Bunu körükleyen sigorta şirketleri. Buna çanak tutanlar var bundan rant sağlayanlar.
    2 tane clio'dan, şahinden 1 tane çıkaranlar.
    Geçen sene Silivri Çanta yolunca bir kartal kaza yapmıştı mesela, ortadan ikiye bölünmüştü. Şaşırdık mı? Hayır.
    Ölenlere Allah rahmet eylesin ama bile bile lades demenin de anlamı yok bir noktada..

Önce tedbir sonra tevekkül...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    90 lılar bencede araba endüstrisinde artık en üst zirve noktaya gelinen yer zaten markaların en çok kaliteli ve efsane model çıkarttıkları her sınıfda segmentte üşenmeyip özgün birbirinden bağımsız tasarımlar yapdıkları yıllar 80 ve 90 lı yıllar..

2000 lilerden sonra ağır ağır yazılım bolcana beyinler sensörler digital çağa ve kalitede düşüşe daha konvansiyonel aynı tasarımlara geçildiği yıllar... aynı tasarım büyüt 10 cm olsun e segmenti küçült 10 cm olsun d segmenti tarzında üretime geçilen yıllar ne yazık ki o kafadan dahada kötüye gidiyor sistem şu anda..
    emisyon sınırlaması güvenlik sınırlamaları v.b derken arabalarda sürüş ruhu keyfide kalmadı iyicene arabalarda playstationa döndü.

kendini park et, kendini sür,kendin dur hatta kendin solla silecekleri kendin aç ,farları kendin aç eee sürücü ne arabada turşumu .. ne yazık ki ilerde hemde çok yakın ilerde arabada sürücüyede gerek kallmıycak sen arabada gofretini yiyiceksin çayını içiceksin o kendi kendine seni götürücek..

işte o zaman bu eski araçlar araba sürmeyi seven kesim tarafından aşırı değere binicek.. şu anda zaten biniyorda vizyonu geniş bir kesim alıyor eski araçları..

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her eski arabaları bir tutmamak lazım,sağlamlık konusunda mesala çoğu kişinin aklına volvo gelir,yani şimdi 2017 model bir clio 2000 model bir volvodan daha mı sağlam oluyor ? Ben mi yanlış anladım yoksa.

Geçmişi kazalı eski model bir arabanın ortadan ikiye ayrılması doğal zaten.Paramız buna yetiyor diye de avutmamak lazım kendimizi.Yapacak birşey yok herkes Allah a emanet

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her eski arabaları bir tutmamak lazım,sağlamlık konusunda mesala çoğu kişinin aklına volvo gelir,yani şimdi 2017 model bir clio 2000 model bir volvodan daha mı sağlam oluyor ? Ben mi yanlış anladım yoksa.

Geçmişi kazalı eski model bir arabanın ortadan ikiye ayrılması doğal zaten.Paramız buna yetiyor diye de avutmamak lazım kendimizi.Yapacak birşey yok herkes Allah a emanet
    Clio ile Rolling yapan, volva ile yarışan pek yok. Konun başlangıcı spor arabalar. Sembole daciaya girersek işler değişir. Yürüyen tabut spor arabalardan bahsediyorlar, hani 150den sonra kadranında arıza ışığı yerine tabut ışığı yananlar
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler