Türkiye'de btcturk var ben onu kullanıyorum. Altcoinleri ise poloniex'ten takip ediyorum. Her borsada fiyatlar farklı ...
Printable View
arkadaşlar bende planlıyordum son 1 aydır dünya kadar araştırma yaptım. Ethereum şu an için işin parlak çocuğu. Ancak 10 bin liralık yapacağınız minimum yatırım size 6 ay gibi bir sürede geri geliyor ki zamanla kazanç değer düştüğü için esasında daha uzun bir süre gerekiyor. Hash rateler sürekli değişiyor. O nedenle sürekli olarak para yatırıp yeni sistemler eklemeniz gerek ki kazancınız aynı kalsın. Yani aslında bir varlığınız oluşuyor ancak o varlık sizin değil çünkü sürekli olarak eklemeler yapıp harcamak zorundasınız. Yani işin özü şu. Bir fabrikanız var ve size para kazandırıyor ancak her geçen gün kar oranınız düştüğü için yeni yatırım yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yani elinizdeki fabrika sürekli büyüyor ama ay sonunda size gelen bir para yok. Baktığın zaman bir anlamda ponzi gibi. Hadi parayı yatırdınız bi şekilde 4 tane ekran kartı buldunuz başlangıç için ki şu anda Almanyada tedarik süresi 4 hafta Sapphire 570 ve 580 için. Nvidia Geforce setler en iyisi bile çok düşük kalıyor yatırdığınız paraya göre. Para kazanmaya başladınız ver kartlardan 1 tanesi arıza verdi. Garantisi olsa bile tedarikçinin elinde kart yok size verebileceği. O nedenle muadili bi Geforce chipset verecek hiç bir işinize yaramayacak. Yani yatırımın %25 i bir anca çöp oldu. Acaba evinizde odanızdaki elektrik sistemi o kadar yüklenmeyi ne kadar kaldırabilecek. Bir sürü soru işareti var ve bilinmeyen sayısı çok denklemin. 6 aylık dönemde de sistemin ne olacağı belli değil çünkü şu anda o kadar çok yatırım yapan var ki. Bu işin başındaki kişi voleyi vurmanın tam zamanı diyerek sistemi yerlebir edebilir. Şu anda peak yapmış durumda çünkü. Dünya üzerinde kart bulamıyorsunuz bırakın Türkiyeyi.
Whatsapp grubuna bekliyoruz. Beş yüz kırk üç 620 yetmiş iki 12
Bitcoin düşüyooorrrr. Sanırım inceden alım fırsatı
Selamlar herkese,
Arkadaşımın elinde 2 tane sapphire nitro rx480 8gb (Micron) (1 hiç açılmamış ,1 tanesinin bandrolü açılmış) 1 adet de asus dual rx480(samsung) (kutusu açılmış) var ...
1 tanede garantiden değişim msi z170a gaming pro carbon anakart gelicek( ancak henüz gelmedi)...
Sapphire nitroların adet fiyatı 1450 , asus 1250, anakartta 750 TL ... İlgilnenler pm atabilirler... Kartlar garantilidir. Tr'den alınmıştır 1 ay olmamıştır alınalı... Seri numaraları sorgulanabilir.
Dediğiniz kısmet doğru ancak üretebileceğiniz coini sadece eth olarak düşünürseniz o zaman yanılırsınız.. GPU mining ile kasabileceğiniz onlarca coin var ve ortalama aylık getirisi aynı... Çevremde bu işe 6 ay önce girmiş bir sürü insan var... Hepsi koyduğu parayı fazlasıyla çıkardı... ( Hiç fiyat değişimi olmasa bile en fazla 6 ayda çıkarıyor)
bu arada flood gibi oluyor ama bahsettiğim kartların en iyi romlarını da tarafınıza gönderebiliriz. Hali hazırda kendi riglerimizde kullandığımız kartlar... Onun için vakit ayırmanıza gerek kalmaz..https://hizliresim.com/29gkrd
https://hizliresim.com/BAM0rQ
Anakart bağlantı aparatlarını nerden tedarik edebiliyoruz
30 tl ye riser satılır ^^
Ben şunu anladım bu işin ekmeğini yiyen çoktan yemiş. Bu saatten sonra amd mining için özel gpu yada onun gibi bir şey hazırlayacakmış o yüzden şuan bende riskli yatırım ha elde 2 tane rx gpu varsa evde yavaştan yavaştan hobi amaçlı kasılır. Keşke 2013te bu konuları görüp ipleseydim belki şimdi elle tutulur bir kazancım olurdu...
Bitcoinle ilk tanıştığımda 80$ dı. Ve bir delilik yapıp 3-5 tane alsam mı dedim. Akıllılık ??? Edip almadım. Şuan 3.000$
Artık internet çağın coinlerin tadını aldı. Bu saatten sonra coinler piyasadan düşmez. Değeri düşer, coin in adı değişir ama dijital coinler artık hayatın gerçeği.
Gelelim amd mining kartlar meselesine; benim evde zaten tek kasadan unutluysam. Bitcoin, eth, etc, zcash kasmam da fırsat gördüğüm alt coin yine kasılır.
Üstelik yeni kart çıkarması, piyasaya sürmesi, mining e başlaması en az 3-4 alır. En az o da.
Dünden beri coinler fena çakıldı.. sürekli düşüşte..
şu aralar düzelir gibi oldu gece alım yapmıştım pişman oldum. sabahtan hazır düşmüşken biraz toparladım bakalım nasıl olacak durumlar
1 haftadır 8700 tl yi bekliyorum 9300 gelmiş alamamışım :)
Beklemeye devam :)
2400 DOLARDA bİTCOİN DAHA DÜŞMEZ GİBİME GELİYOR AMA VARMI HABERİ OLAN? hedefim kısa zamanda 3000 vurması 2 haftalık peryotta gibi
Arkadaşlar yurt dışında bitcoin 2290 dolarken bizde şuan 2800 dolar. Her işte ipnelik var bundada biz kendimize benzetmişiz.
Benim esas sorum ise şuan ben yurt dışı kurundan coin almak istiorum bana bunun yöntemini kim açar en basit şekilde.
Bu arada numaram 0554 97799 kırk yedi benide gruba ekleyin
Tarkan +1
yurtdışından direk nasıl alabiliriz? Burada doları tl yaptım kayıp, oradan bitcoin yine kayıp ethereum geçeince yine bir kayıp
05413015460 benide eklerseniz sevinirim
Evet arkadaşlar bitcoine dahil olduğum bu 10. günde heralde baya yol kattettim :D
Sizlere yurt dışından nasıl alıp butrada satabilcenizide anlattık. Yalnız benim çokca yurt dışı seyahatim var artık arada bir yazarım ***** :D
gruba girmek için kime numaramızı pm atıyoruz..
@Thracian gruba ekliyor.
Arkadaşlar gruba girmek için link aşağıda. Gruba girince adınız nickiniz yazarsanız
WhatsApp Group Invite
Beyler Rigimin birini satmak zorunda kalıyorum... İsteyenler iletişime geçebilir... Rigler şuan stabil çalışmaktadır.
Setupların birisi 7 sapphire rx 480 ile
diğeri 4 rx480 2 asus dual 1 rx580
hepsi 8 gb... Almak isteyenler ankarada elden teslim alabilir (aldırabilir) çalıştığını görürler cüzdanı değiştirerek hayatlarına devam ederler...
alüminyum case üzerindeler ...
Düşünenler benimle iletişime geçsinler...
4 rx 480 kartları alsak sadece ıuar mı
Son dönemde basının ilgisi ve birim fiyatların hızlı yükselişi doğal olarak madencilik tarafına heves edilmesini sağladı. Dışarıdan görüldüğü kadar toz pembe olmadığı için küçük bir not düşmek lazım.
Yakın zaman içinde Rx 400 ve 500 serisi kartların kazım güçleri %30 a varan miktarda düşüş gösterecek. Bunun yanında zorluk artışları, donanım/yazılım sorunlarından kaynaklı duruşlar ve olası maden fiyatlarının düşüşü halinde sıfırdan yatırım yapanların başa baş noktası (roi) planlanan süreden oldukça şaşacak.
Hali hazırda başa baş noktasını geçmiş madenciler için elektrik tüketimi üzerine yaptığı her iş kazanç olduğundan onları derinden etkileyecek bir durum söz konusu değil.
Kaynak:
Ethereum Hashrate Drop for Radeon RX400/RX500 GPUs is Incoming - Crypto Mining Blog
Coinler değişir eth biter etc başlar ltc başlar bir sürü coin var
Eth potansiyeline sahip
Hatta ben sonraki coin olarak ltc yi görüyorum
Mining işi sabır işi sürekli takip işi malesef