Ekran kartı kullanmadan bitcoin usb asic miner ile mining yapanlar var (getirisi yok tabi)
aynı şekilde ethereum madenciliği içinde raspberry pi ile çalışan usb minerlar var mıdır?
Printable View
Ekran kartı kullanmadan bitcoin usb asic miner ile mining yapanlar var (getirisi yok tabi)
aynı şekilde ethereum madenciliği içinde raspberry pi ile çalışan usb minerlar var mıdır?
Bildiğim eth için daha bir cihaz çıkmadı
Ama zorlaşmaya başladı sene sonu patlar diye düşünüyoruz
Btc miner gibi cihaz eli kulağındadır yakında gündeme gelir
Birde amd mining için kart üretecekmiş deniliyor
Ağustos ayında ise kart stokları düzeleceği söyleniyor
Mining için özel gelecek kart sanırım ilk etapta nvidia kanadından geliyor. Mininge özel diyince aklınıza yarı asics tadında bir kart gelmesin. Std. 1060dan farkı üzerinde herhangi bir görüntü çıkışı bulunmaması ve garantilerinin 3 ay ile kısıtlı olması. Yoksa özel bir kazım gücü veya düşük güç tüketimi olmayacak.
Amd kanadında da rx470 4g gelecek. Bunun garantisi 2 yıl ancak bunun da sorunu bir önceki postta belirttiğim gibi düşecek olan kazım gücü.
Ağustos gibi 500 serisi stoklarda rahat bulunabilir mi şüpheli. Hadi diyelim ki bulduk şuan ~ 30mh/s olan kazım gücü ~21-24 mh/s düzeyine gelmiş olacak. Buna ek olarak birde stok sorunu ortadan kalkar ise havuza dahil olacak ek kazım gücü ile beraber zorluk da uzaya gidecek.
Yani özetle şuan madenciliği tavan yaptıran kısa roi süreleri böylelikle eski yerine veya daha uzun sürelere gidebilir. Yatırım yaparken gözden çıkarttığınız ve uzun süre geri dönmese dahi dokunmayacak rakamlar ile işlem yapmak gerektiğini düşünüyorum.
Son donemin en gözde işi piyasada ekran karti kalmadi ;) elimizde power supply ve eski islemci ve anakart birakmayan sistem bilgisayar piyasasini bayagi bi canlandirdi
Amaç oydu zaten. Bu "coin" dünyasının temelini intel, amd, ati, nvidia gibi markalar oluşturduysa ya?
Akıllı telefonlar masaüstü pc lerin papucu dama atmıştı, oyun sponsorluklarından bir yere gelemeyeceklerini anlayan hardware firmalarının imdadına birden her ne hikmetse "coin" yetişti. :)
Simdi bide hdd ile yapilan var;)
ben etherium yanında Zcash'e de başladım
Daha neler çıkacak bakalım
Hdd yi ilk kez duydum ssd ler de patlayacak desene :)
Gruba bekleriz.
WhatsApp Group Invite
Dunyada Siber Saldırı Paniği! Bircok Ulke Saldırı Altında - Mynet Haber bitcoinciler zararı çıkartacak galiba :)
Bizim keyfimiz yerinde yawww
Boşuna uğraştık bugüne kadar dolar euro konusu ile :)
https://i.hizliresim.com/G03p5Z.jpg
İlk rig iş başında :):):)
6.rig geliyor
kıtlıkta rx470 De mi ithal etmiyeh :) (mesaj atmayın, kanaldan son stogu almıstım )
https://i.hizliresim.com/bGy24d.jpg
yasak mı gelecek ortalık kaynıyor???
baba Amerika ile Rusyanın yasaklamayı başaramadığı için kabul etmek zorunda kaldığı sistemi Türkiye nasıl kısıtlSIN :d
biz ülkeyi terk etme kararı aldık mining grubu olarak sıkıntı yok :D:D
kuzey koreden halliceyik :D
en kötü yurtdışındaki sağlam firmalardaki sanal cüzdanlarda para biriktirip yurtdışından çekeriz yapacak birşey yok :D
wow !
Tebrik ederim yalan söyleyemeyeceğim paragraf paragraf boşa yazıyorum nasıl olsa kimse yapmayacak diye diye bilgilendirme yapıyordum.
Ancak siz ve Pm den detay verdiğim bir abimde bu işe girdi coin dünyasına 2 kişi kazandırdım :D Allah utandırmasın diyerek hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.
1 tavsiye verecek olur isem iskelet olarak tahta kullanmanızı tavsiye ederim. fena halde ucuz :)
Çalışır halde iken bi video alırız bu arada :D
kuzular iş balında
https://i.hizliresim.com/N1lJzg.jpg
Hashrate ne durumda sizlerde?
Ortalama 171mh ile kazıyor benim rig 6x rx480 8gb nitro+. 183 görüyormuş ama sıcak havalarda stabil olmayabiliyormuş.
Dual mining yapan var mı? Eth yanında en iyi ne gidiyor? :)
Trade işinede merak sardım bu yükselen network hashrate açığını kapatmak adına. Bakalım ne olacak.
Ben dual mining yapıyorum rx470 lerle eth da 28 mh, dicret da ise 671 mh kazdırıyorum tek karta
1.rig 5 adet GTX 1060 lar 22mh/s 23 mh/s arasında (1 adet 1060 aranmakta :D)
2.rig 2 adet GTX 970 lerim 17 mh/s 18 mh/s arasında (1 adet 970 aranmakta :D)
şimdi 3.rig de r9 390 kuruyorum 28 mh/s lerde olacak şuan 2 tane alabildim yarın malzemelerim gelecek
ilk ödememi aldım bu arada tr de ki hesabıma çekebildim video atarım yakında
ama aramızda bigbosslar var grupta ne fotolar dönüyor fena :D
bu işleri bende çok araştırıyorum bu aralar yanlız kafama yatmayan bazı şeyler var?
-internet'teki bazı yorumlarda artık ekran kartıyla yapılmayacağı gibi veya devletin ağır vergi koyacağı gibi şeyler söyleniyor
-***** siteden baktığımda bir sürü mining sistem görüyorum neden satıyorlar acaba çok merak ediyorum
-son olarak 4-5 tane rx580 alıp çalıştırsak aylık ne kadar kazandırır?
sorularıma cevaplayacak abilerime şimdiden teşekkürler:)
Şuan tek sıkıntı şu
Devlet BTC alıp satan siteleri şirketleri kapatma muhabbeti var
Bizim kullandığımız sanal cüzdanlar uluslararası şirketler olduğundan sadece parayı türkiye sokmak sıkıntı olacak onunda çözümü var
yurtdışında tanıdığı veya banka hesabı olan kişiler varsa devlet hiçbirşey yapamayacak
Aslında devlet için iyi birşey ülkeye para sokuyoruz yinede yaranamıyoruz
Ekran kartı madenciliği değil ETH ilerleyen zamanda BTC gibi olacağı söylenmekte bunun doğruluk payı var ama bir sürü altcoin var
Bitmeyecek bir okyanus biri biterse diğeri başlar BTC ETC ZCASH gibi
Kart başına
4 GB versiyonu ile elektrik hariç gideri hariç 100 Dolar civarı
8 GB versiyonu ile elektrik hariç gideri hariç 120 Dolar civarı
@Yigit-Y abi bir adet rx580 100+ dolar kazandırıyorsa gerçekten iyi para, 10+ rx580 filan olsa deli para yapar. ben biraz daha araştırıp okuyayım kafa yattı gibi ama insan gene çekiniyor.
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi.
Benim merak ettiğim bir kaç şey var aslında.
Bitcoin hakkında 4 yıl kadar önce bir müşterim- arkadaşım sayesinde bilgi sahibi olmuştum. O zaman şimdiye göre komik rakamlardaydı tabi. Hatta al 1000-2000 usd lik at kenara demişti. Alsam almasam derken biraz da titan saadet zinciri gibi çok güven de alamadığım için vaz geçmiştim. O dönemde 2000 usd lik alsaydım yaklaşık 100 Bitcoin oluyordu ve 270 bin usd gibi bir rakama tekabül ediyor.
Bana tavsiye eden arkadaş ise mining işine girip çinde makineler kiralayıp satın alıp , 30-40 arkadaşı ile birlikte epey bir uğraştılar , sonra cihaz satan biri tarafından hepsi dolandırıldı, ellerinde hiç bir şey kalmadı kısaca.
Şimdi ben bu işin uzağında bir adamım, bu forumda benden daha iyi takip edipte 2012-2013 yıllarında bu işe para yatırıp atıyorum 150-200 -500 bitcoin satın almış ve şu an milyoner olmuş bir kişi var mı ?
Açıkçası yakından takip eden bir çok kişi ile tesadüf eseri konuştum ama hesabıma 2 milyon usd yi aldım diyen adam görmedim hiç.
Ayrıca son zamanlarda bu olay çok ciddi şekilde yayılmaya başladı. İlgilenenler açısından umarım ki rekor rekor üstüne gelir , çılgın paralar kazanırlar . Fakat benim halen soru işaretlerim var bu konuda.
Daha çok yayıldığını varsayalım, evini bitcoin ile satabilirsin mesela. Transfer yok hiç bir şey yok. Devletlerin vergi toplama sistemini olduğu gibi çökertebilecek bir sistem bu.
Şahsi fikrim , sanal para muhakkak hayatımıza girecektir. Ama bu devletler gözetiminde olur diye tahmin ediyorum. E-kron , e-usd , e-TL gibi.
Yorumlarınızı almak isterim.
aklına takılan sorunlar sorun bile değil gerçek sorunları şöyle yazalım,
Oncelikle ısınme toz sorunu en basiti olarak karşınıza çıkacak, donanımdan anladığınızı varsarayarak yazılımsal bölüme geçeceksiniz güç bela bir bat dosyası oluşturarak kazmaya başlayacaksınız, sonra bir gün sistem birden donacak 2 3 gün uğraşıp onu çözeceksiniz her şey güzelken birden sistem kapanacak 2 3 gün daha uğraşıp onuda çözeceksiniz sonra o.c denemek isteyeceksiniz tecrübesiz olduğun için 1 hafta uğraşacak sistem stabil olmayacak tekrar uğraşacaksın sonra mod deneyecek ve yine 1 hafta stabilite sorunlarıyla uğraşacaksın. Her şeyi yaptım ohh mis gibi çalışıyo derken birden kartlardan birinin çalışıp hs vermediğini göreceksin sonra onla uğraşıcaksın. 1 hafta düzgün çalışacak sistem her şey tamam derken birden yine kapanacak bu sefer neden kapandığını bulmaya çalışacaksın... Sonra kartlar 4. 5. Ayını doldurmadan bir bakmışsınki ekranda piksel piksel kırmızı noktacıklar.
Al sana gerçek sorunlar bunları kafaya takman laızm bence ^^
3 Adet Msi RX580
2 Adet Asus Strix RX580
1 Adet Sapphire Pulse RX580
10 Adet Geforce Strix GTX 1070
3 Adet Geforce GTX 1060
1 Adet Asus GTX 1080
kurulumu bekliyoruz :)
Ooo uygulamalar başlamış :) Riglerini yeni kuranlara hayırlı olsun, stabil bir şekilde çalışırlar inşallah.
Benim tarla da 16 adet Sapphire rx580 nitro + 8g ile kazmaya devam ediyor. Arada 8 er 8er satsam mı diye düşünmüyor değilim :D
Asus gtx 1080 strix 8gb 3300TL (1 tane)
Sapphire Pulse Rx580 8gb 2500TL (10 tane)
Xfx Black Edition Rx580 8gb 2500TL (7 tane)
Xfx'ler tak çalışır durumda, istiyene orjinal bios atılıp verilebilir. Ö.M. atabilirsiniz arkadaşlar.
Ethereum Gold Rush Wanes As Price Plummets, Mining Difficulty Skyrockets
Dikkate almakta fayda var.
Bu arada ekran kartı alacak olan amazondan alsın 580 nitro vs 1200 tlye geliyor