merhabalar, amazon.de den jant sıparıs vermek ıcın gırdım trye gonderılemıyor dıyor. pekı almanya da bı tanıdıgım kendı adına alsa ve bana kargoyla yollasa gumrukte sıkıntı cıkarmı?
Printable View
merhabalar, amazon.de den jant sıparıs vermek ıcın gırdım trye gonderılemıyor dıyor. pekı almanya da bı tanıdıgım kendı adına alsa ve bana kargoyla yollasa gumrukte sıkıntı cıkarmı?
Merhabalar konuyu hortlatacağım ancak,
Amazon.com'dan ipad bakıyorum fiyatı buradan oldukça ucuz 406$ a geliyor. Ancak merak ettiğim birşey var. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla satıcı amazon olursa sıkıntısız kapıya kadar geldiği söylenmiş, ancak bu üründe amazon üzerinden başka bir firma satıyor.
Kargo+ ithalat harcı depozitosunu direk tahsil ediyor.
Bu şekilde sıkıntısız ürün kapıma kadar gelir mi? Yoksa gümrükte uğraşırmıyım ?
Amazon.com : Apple iPad mini 4 (128GB, Wi-Fi, Silver) : Computers & Accessories
ürün bu
teşekkürler
Bu ürün Fulfilled by Amazon. yani evet satıcısı başka firma fakat ürün amazon tarafından gönderiliyor. O yüzden yine vergi işlemleri amazon'a ait. Ama bir ihtimalle gümrük sıkıntısı olabilir tamamen şans. Ürün WiFi'li fakat GSM'li muamelesi görebilir. O zaman WiFi'li olduğunu kanıtlamanız gerekir. Ama kontrol eden kişi WiFi'li olduğunu görüp direkt geçirebilir de.
Konuyu hortlatmış olacağım kusura bakmayın ama alacağım ürün hem amazonda hem aliexpress sitesinde mevcut. Sizce hangisinden alsam daha kısa sürede gelir? ininal kartla almayı düşünüyorum fakat yurt dışı alışverişlerinde belli bir meblağ kestiği söyleniyor hiç deneyen oldu mu?
Kartı bilmiyorum ama amazon bariz daha hızlı gelir :)
Amazon alternatifi varsa gerisi teferruattır
Amazon'dan sipariş verecek arkadaşlar biraz erteleyin, amazon yakın bir süre sonra Türkiye pazarına girecek. Hepsiburada, n11 gibi sitelerin tahtını biraz sallayacak gibi duruyor. Fiyat olarak uygun olacağını sanmıyorum vergilerden ötürü.
Merak ettıgım ıcın soruyorum Amazon N11 - Hepsıburada gıbı sıtelerı nasıl etkıleyecek? Fiyatlar daha uygun mu olacak yoksa cesitlilik anlaminda Turkiye
'de olmayan urunler mi daha fazla sunulacak?
Aslında fiyatlandırma vb anlamında hiçbir fark olmayacak.
Belki bazı ürünlerde "Amazon!" olarak ve diğerlerine göre yüklü miktarlarda alım yapabilecekleri için fiyat düşüklüğü beklenebilir.
Ancak neticede Türkiye piyasa şartları geçerli olacak.
Burada en büyük avantaj şu olur, Amazon tarafından satılan ürünleri yurtdışından aldığımızdaki güven gibi, örn: hemen üstteki mesajda Hakan söylemiş Amazon'da varsa direk oradan al diye, bu tip bir güven oluşturacak müşteride.
N11'de, Hepsiburada'da bir sürü salak saçma aracı-tedarikçi firma var. Taklit mal bile satıyorlar. Donanımhaber'de konular açılıp duruyor, Hepsiburada bunlara yaptırım uygulamıyor, adamlar taklit ürün satmaya devam ediyorlar, Hepsiburada ise müşteriye sadece "iade" imkanı verip durumu hesapta çözümlüyor ama dediğim gibi o satıcılar ürünleri satmaya devam ediyor.
Sırf bunlar değil, tedarikçiler kendileri bile olsa Hepsiburada'nın da batırdığı içine ettiği çok durum var.
Bu anlamda Amazon daha profesyonel davranacaktır diye ümit ediyoruz.
Yurtdışı amazonun politikasının yarısını sürdürsünler fiyatı aynı olsa bile yeter. Çok ciddi bi uygunluk beklemiyorum ama az da olsa piyasanın altında olacağı kesin.
Sonuç olarak Amazon Türkiye den direkt olarak sipariş ne zaman verebileceğiz gün olarak belli mi ? Çakal çukal tekelcilere para kazandıracağımıza jeff amcam karı kızla yesin istiyoruz.
Çok yakında diyorlar, bakalım...
Buradaki pazaryerlerinde komisyonlar çok can yakıcı. Etsy'nin %2, Amazonun %2-5 arası komisyon uyguladığı ürüne n11 %25+reklam pazarlama+kargodan pay şeklinde ücretlendirme yapıyor. Üzerine organik listeleme yerine sadece parayı vereni öne çıkarıyor. Yukarıda saydıklarıma ek reklam giderinizde çok büyük.
N11 yine hizmet olarak bir şeyler sunuyor ama tedarikçi olarak Evidea ile falan çalışıyorsanız hepten yandınız. Ya sağlam sermaye ile girip kendi pazarlamanızı yapacaksınız yada bunlara sömrülüyorsunuz :(
Amazonu bekliyorum umarım can sıkıcı komisyonlar uygulamaz, sahte ve taklit ürünlere prim verdirmez.
Bu ayın sonunda başlamayı düşnüyorlar.Amazon türkiyede birçok depo kiraladı. Bu ayın sonu nisan başı faaliyete geçerler.