mart gibi Türkiyeye gelecek diyorlardı. Ben haynes in kitaplarını alıyorum,2 hafta içinde geliyordu.
Printable View
mart gibi Türkiyeye gelecek diyorlardı. Ben haynes in kitaplarını alıyorum,2 hafta içinde geliyordu.
Depo demişken, bizim ikinci el ithalatı yasağına engelimiz olduğu için faydalanamadığımız amazon.warehouse'un aktif olacak olması başka bir şans :) refurbished ya da temiz kullanılmış ürünler çok daha makul rakamlara satılabiliyor.
Bir arkadaşım iş başvurusu yaptı, o sektörde çalışılacak daha kurumsal firma yok bence.
Fiyatlar dediğim gibi uygun olacağını sanmıyorum ama 5 ise 4'e satılır gibime geliyor. Ayrıca uyguladıkları politika ve müşteri memnuniyeti odaklı bir firma olduğu için tercih edilmesi daha çok olacak. Tabii bu prensipler Türk insanına ne kadar dayanır orası bilinmez. Apple'ın ilk açıldığı zaman, insanların cihazlarında hiç bir sorun yokken apple'a gidip cihaz değiştirip ve bir süre sonra eskisi kadar cihaz değişimi yapılamamasını sağladılar. :)
amazon turkiye ye geliyor fakat şuan için hiçbir tr ithalatcısı ile anlaşma yapmış değil haliyle gene aynı yöntemle satış gerçekleştiricek büyük ihtimalle bu yüzden fiyatlar herzamanki gibi olur diye düşünüyorum
Şu an zaten kendini göstermiş ve belli bir derecesi olan üreticilere ve satışcılara özel davetler yolladılar. Komisyon oranlarını ve pazar için bircok bilgi topluyorlar. İngilizcem yeterli olabiliseydi bende başvurmayı düşnüyordum.
Amerikada şu an 1 numaralı şirket. Apple bile geçti adamlar. Amazonda çalışmak isteyen ve yeterli düzeyde kabileyeti olanlar başvursunlar.
De uzantılı olandan araba parçası aldık. Tr de heçm stok yok hemde takımı 5000+ olan malı 850 TL ye 6 günde kapıya gelecek şekilde aldık. Gelsin rakabet iyidir kaliteyi arttırır. Ama yönetim mantığı yine yabancılarda kalmalı. Buradaki mantığa bırakırlar ise hb da dan farkı olmaz. Bu arada N11 garaj uygulamasına geçmiş. Araç seçiyorum sıfır sonuç. Ama ileride çok faydalı olacak diye düşünüyorum.
Amazondan lokma takımı alan oldu mu :)
fiyatlar zaten aynı olacak hepsiburada falan ile.. Ucuz olacak diye kimse sevinmesin öyle birşey yok ha 1-2 özel gün harici işte balck friday falan gibi.. Fark şurada olacak amazon çok prof iş yapan bir kuruluş en ufak sorunda birebir değişim , geri alma vs gibi süper yanları var.. Diğer türk sitelerinde yaşadıgın dolandırıcılıkların olması burada zor.. Ama ben turkiye de ki ömrünü uzun görmüyorum...
Tedarikçi olarak başvurmayı düşünüyorum.
Gelsin bakalım nasıl olacak
şuan yok sanırım bende baktım goremedim , sektordaki tanıdık vs ile konuştuğumdada hiçbiri ile anlaşmadıklarını oğrenmiştim tabi son güncel gelişmeleri bilmiyorum
ama global gonderim çok sorun olmaz bana kalırsa eğer kendi ağını oluşturur ise
geçen ay amazon.de den yazıcı aldım ptesi kargoya verildi çarşamba bana teslim edildi bu zaten tr içide aynı ve almanyadan tr ye tamamını mng kargo taşıdı el değiştirmeden geldi yani
aynen aynı fikirdeyim
TR pazarı için amazondan beklentiniz çılgın fiyatlar veya karaborsacı firmaları cezalandırmaya gelen kurtarıcı rolü falansa boşa ümitlenmeyin. Tedariğini yine markanın dist. yaparken aynı zamanda da fiyatlamasını da yapacak. Hal böyle olunca kanala verilen fiyatın altına veya yanına son tüketiciye satış imkanı ortadan kalkmış olacak.
Muhtemelen ilk dönemlerde malın, piyasada olan en iyi fiyatının 5-6 puan altında listelemeler görebiliriz. Bu da amazonun kendi komisyonunda yapacağı küçük iyileştirmeler ile oluşacaktır. Amazon fiyatı ile değil kalitesi ile rakiplerinin önüne geçecektir. Ancak çiğ süt emmiş müşteriler ile tanıştığında bu tavrını ne kadar sürdüreceğini bende merak ediyorum. :)
Esas sektör için ilginç olanı amazon un gelirken satın alma yapmaması ve buna rağmen pazarın küçüklerinin birleşerek en iyi 2. liği garantilememiş olması.
Sitede satışta olan gıda takviyeleri umarim türkiyede de satılır