euro dolar kuru belli neyin uygun olmasını bekliyorsunuz?
Printable View
euro dolar kuru belli neyin uygun olmasını bekliyorsunuz?
Merhabalar herkese,
Mevcut bir Amazon başlığı olduğu için yeni bir başlık açmak istemedim.
Apple'ın Homepod testleri her ne kadar ses anlamında diğerlerinden ayrıştığını belirtse de hemen hemen tüm testler Alexa'nın Siri'den çok daha iyi çalıştığını gösteriyor.
Sorum şu; Amazon Echo 2nd gen. almak istiyorum ancak Amazon'un sitesinde "This item does not ship to Istanbul, Turkey. Please check other sellers who may ship internationally. Learn more"
diyor...
Amazon üstünden Echo almış herhangi biri var mı ya da alternatif olarak ne yapabiliriz yurt dışına çıkıp bizzat temin etmediğimiz sürece?
Türkiyeye gelmeyen ürünleri sizin yerinize getiren siteler var. Siz ürünü belirtiyorsunuz alınacak tüm masrafları ve hizmet bedelini ödüyorsunuz. Onlar sizin yerinize alıyor, kendi amerika adreslerine kargolatıyor sonra oradan buraya kendileri gönderiyor ve size ulaştırıyorlar.
Eğer ürünü başka yoldan elde etmek mümkün değilse cazip kalıyor kimi zaman. Lakin ben hiç kullanmadım.
Tek bir ürün için kıyas yapmak tabi ki doğru değil ama XBOX One X Hepsiburada'da 3600TL, Amazon'da 5100TL.
Bir de amazonu amazon yapan Kindle, Amazon Prime, EchoDot gibi kendine ait olan hiç bir ürünün satışı yok. Umarım ilerleyen zamanlarda bu eksiklikler giderilir.
Apple iPhone 8, 64 GB, Gumuş (Apple Turkiye Garantili): Amazon.com.tr
Apple da 6500 burada 4550 - telefon bitti :D
Baktığımda tek bi tedarikçi görünüyordu.
Elektronik ve bilgisayar konusunda henüz çok çeşitlenememişler gördüğüm kadarıyla.
PS4 veya Xbox oyunu falan bakayım dedim, onlar da çok kısıtlıydı mesela.
Diğer ürünleri bilmiyorum.
Bunlar arttıkça fiyatlar falan da değişir büyük ihtimalle. Ama Amazon markasına göre kıyaslarsak piyasaya biraz "güçsüz" çıkmışlar gibi. En büyük rakip HB, iade, garanti bilmemne mevzularında Amazon'un global başarısına ulaşır o kafada çalışırlarsa müşteri kaparlar. Ama fiyatların ve tedarikçilerin artması lazım kesinlikle.
biraz fiyatları karşılaştırdım gittigidiyor n11 yada hepsiburadadan bir farkı yok fiyatların...
Sabah bi ürünü almaya çalışıp kanser olduğum müşteri hizmetlerini arayıp senelerdir kullandığım "kartınızda problem var, bankanızı arayın" dediklerinde hemen aynı ürünü n11.com dan aldığım site.
Aynı problemi bir tek benim yaşamadığımıda yeni fark ettim bir çok şey var oturması gereken.
Kurye hakkında sıkıntı yaşayan var mı? Baya kötü yorumlar var daha ilk günden..
Adamlar kimseye haber vermeden aniden açtılar siteyi. Ürün girişleri yapan firmaların ürünleri eski fiyattan kalmış. Bir çok sipariş iptal edildi. Amazon gibi bir firma için çok amatörce bir açılış oldu.
Geri sayım, indirimler, tedarikçilerin hazırlanması, reklam kampanyaları, güzel fiyatlar bol çeşitle giriş yapmaları gerekirken dile düştüler.
Tedarikçiler için komisyon oranları rakipler arasında en düşüğü, vade süresi en kısa olanı. İyi bir politika uygularsa piyasaya yön verir.
2 senedir ön hazırlığını yapıyorlar, habersiz girmeleri biraz garip oldu evet.
Ürün tedarik Müdürü arkadaşım, 2 senedir Belçika'da eğitim alıyor.
Vardır bir bildikleri diyorum ben.. Kurye kısmında baya sıkıntı yaşanıyor sanırım.
Arkadaş 1 telefon 1 kapak siparişi verdi, kapak mng kargo ile gelmiş fakat telefon dün saat 19:00 itibari ile Amazon'dan çıkmasına rağmen hızlı kuryeden hala ses yok..
Aynen dediğiniz gibi, haber siteleri, bilgisayar siteleri falan da eleştirmeye, yazdıklarımız gibi haberler yapmaya başladılar.
Arkadaş, bakkal değilsin ki sen, Amazon'sun. Niye böyle bişey yaptılar gerçekten anlamak güç. Sövülen Hepsiburada bile daha iyi hizmet verir modda şu anda.
Vodafone gibi olmasın da sonları...
Vodafone Türkiye'ye gelirken yüksek lisans yapıyordum, Pazarlama vb. x dersi için sunum hazırlama ödevi gibi bişey vardı, vatandaşın biri de TELSİM'de çalışıyormuş o zamanlar, Vodafone'a geçiş ve buradaki pazarlama hamleleri hakkında yaptıkları sunumu getirmiş. Burada kalsın, pek dillendirmeyin, satış öncesindeyiz demişti...
Sonra anlatmaya başladı, işte efendim Vodafone şu ülkeye girmiş, 1 sene içinde pazar payını %1'den %80'e çıkarmış, yok efendim buraya girmiş, buradaki en büyük operatörü dağıtmış, şöyle olmuş böyle olmuş... Bi yandan da anlatıyor, işte yok abonelere kontrat yapıyor 1 Dolara telefon veriyor, bilmemne yapıyorsun ücretsiz cihaz veriyor cart curt.
Allaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah demiştim, Turkcell bitti, adamlar piyasayı altüst edecekler, hizmet, kalite nedir göreceğiz, müthiş olacak, şöyle olacak, böyle olacak... Yıl 2006 idi. Vodafone'un "gel(ebil)diği" yere bakın. 12 sene... Şaka gibi. TELSİM kafasında hareket etmeye devam ediyorlar, geçen arkadaşlarım lanet edip tekrar geri dönüyorlar falan filan :) Pazar payı ne acaba, hiç bakmadım.
Amazon'un da akibeti bu olmasın. Çok yazık olur... Ellerinde eşşşşşşşek gibi potansiyel var. Yani bunu değerlendirememek büyük enayilik olur.
Açılış, kargo vb. konusunda daha baştan sıçtılar. Arkadaş, yine yazıyorum, bakkal değilsin ki sen, yolda düzülür dersin, hallederiz dersin... Amazon'sun laaa Amazon alooooo.. Nasıl böyle bi amatörlük yapıyorlar, anlamak mümkün değil.