User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
88 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: ev internet hakkında

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    grade A olunca oyunda lag sifir mi oldu?
    Yüksek hızlı internet te router kapasitesi yüzünden darboğaza girdiği zaman tek süre downloadlarda yüksek hız görülmesine rağmen oyun yada video konferans vs.vs. lerde oluşan tuhaf yavaşlıkların tespitinde işe yarıyor. TTNet'in verdiği cihazlarda. Grade A olunca oyunlar lagsız olacak garantisi yok. Servis sağlayıcının sunduğu internet hızını router / modem yüzünden verimsiz (!) kullanıp kullanmadığının kaba bir testi.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yüksek hızlı internet te router kapasitesi yüzünden darboğaza girdiği zaman
    oncelikle;
    burayi IT detayi ile doldurma niyetim yok, okudugum kadariyla meslek olarak IT ile ugrasiyorsun, seni haksiz cikarma niyetim de yok. aman yanlis anlasilmasin.

route/switch ile ugrasan birisi olarak yaziyorum;

gonderdigin sayfada bufferbloat nedir aciklamasini okudum & testi yaptim. once latency olctu, sonra dload'u "kanirtip" latency olctu, sonra uload'u "kanirtip" latency olctu.

1. tabii ki d/uload yapMAmaya gore daha yuksek latency (bende C) cikti. bu durumda oyun oynayan arkadasin dload & uload'u "kanirtip", sonra oyun oynamasi lazim. bu ev icin super sacma bir kullanim senaryosu.

2. cok trafik gecince lag artti abi cumlesinin aciklamasi CPE'nin route/fw/NAT islemlerinde paket kaybetmemek paket bufferlarinda trafik bekletmesi anlamina gelir. eve konan $50-$100'lik alette latency artmasi gayet normal; bunlar en ucuz seviye icin uretilmis, tuketici sinifi network cihazi (bu durum routing/fw/NAT gibi fonksiyonlar icin gecerli, wireless/switching icin degil). ben olsam bu kategorideki alette hayatta boyle performans, kanirtinca latency dusmesin falan BEKLEMEM.

3. gonderdigin sayfada 2 yerde ayri ayri urun saplamasi mevcut . amazon linklerine kadar konulmus. bufferbloat varsa bak su router'lar iyi diye net net soylenmis.

sonuc: bana teknolojik hikaye uydurup tuketiciye router iteleme hikayesi gibi geldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oncelikle;
    burayi IT detayi ile doldurma niyetim yok, okudugum kadariyla meslek olarak IT ile ugrasiyorsun, seni haksiz cikarma niyetim de yok. aman yanlis anlasilmasin.

route/switch ile ugrasan birisi olarak yaziyorum;

gonderdigin sayfada bufferbloat nedir aciklamasini okudum & testi yaptim. once latency olctu, sonra dload'u "kanirtip" latency olctu, sonra uload'u "kanirtip" latency olctu.

1. tabii ki d/uload yapMAmaya gore daha yuksek latency (bende C) cikti. bu durumda oyun oynayan arkadasin dload & uload'u "kanirtip", sonra oyun oynamasi lazim. bu ev icin super sacma bir kullanim senaryosu.

2. cok trafik gecince lag artti abi cumlesinin aciklamasi CPE'nin route/fw/NAT islemlerinde paket kaybetmemek paket bufferlarinda trafik bekletmesi anlamina gelir. eve konan $50-$100'lik alette latency artmasi gayet normal; bunlar en ucuz seviye icin uretilmis, tuketici sinifi network cihazi (bu durum routing/fw/NAT gibi fonksiyonlar icin gecerli, wireless/switching icin degil). ben olsam bu kategorideki alette hayatta boyle performans, kanirtinca latency dusmesin falan BEKLEMEM.

3. gonderdigin sayfada 2 yerde ayri ayri urun saplamasi mevcut . amazon linklerine kadar konulmus. bufferbloat varsa bak su router'lar iyi diye net net soylenmis.

sonuc: bana teknolojik hikaye uydurup tuketiciye router iteleme hikayesi gibi geldi.
    Bende uzun yazmayayım ancak evde Netflix izlerken çoklu Teams toplantısında ekran paylaşımı vs.vs. yaparken sorun yaşayan ve kablolu bağlantı ile test eden insanlar router değişimleri WiFi ile bile sorunlarından kurtuldu. İllaki bir reklam ürün satışı vardır neden olmasın. Ben hiç oyun oynamıyorum ama oynayan kuzenlerde router değişimlerinden gözle görülür pozitif fayda gördüler.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abiler

ben ne yapayım şimdi ?

bana direk link atın allasen nolur
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende uzun yazmayayım ancak evde Netflix izlerken çoklu Teams toplantısında ekran paylaşımı vs.vs. yaparken sorun yaşayan ve kablolu bağlantı ile test eden insanlar router değişimleri WiFi ile bile sorunlarından kurtuldu. İllaki bir reklam ürün satışı vardır neden olmasın. Ben hiç oyun oynamıyorum ama oynayan kuzenlerde router değişimlerinden gözle görülür pozitif fayda gördüler.
    her yol roma'ya cikmiyor mu? packet buffer bahane, duzgun ekipman sahane...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abiler

ben ne yapayım şimdi ?

bana direk link atın allasen nolur
    F/O turknet'i yapistir
    turksat'i gecisten memnun kalmadan iptal etme
    alabilecegin en iyi router'i al
    portlarin etrafini kontrol, yag kacagi olmasin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    F/O turknet'i yapistir
    abi bide ruter linki alayım, en çiğerlisinden
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oncelikle turknet sitesini incele, F/O servis icin tavsiye edilen marka/model var mi?
    ben inceledigimde sitesindeki en duzgun marka Zyxel idi (VMG3625-T50B), aynen 2.el aldim.
    Zyxel consumer urunde TR'ye ithal edilen duzgun bir marka.
    bu aletlerin sifir olmasi onemli degil, calisiyorsa calisir.

ya da turknet satis ile gorus, F/O servisinde Netgear, Keenetic vs. gibi bir cihaz kullanmak istiyorum, olur mu diye sor.

google'da arama yap, turknet F/O servisiyle meraklilarin hangi router'lari kullandigini arastir. merakli olup ust duzey alet kullanan muhakkak vardir. onlarda calisiyorsa sende de calisir.

wifi baska bir konu, ev guzel calissin istiyorsan wifi icin ayri cihaz(lar) alip evde kapsama alani yaratmani oneririm. bu sekilde sistemi ISP ve wifi network olarak ayirir, huzura erersin.
    aksi takdirde ordan cekmedi bu odada zortladi konularinin sonu yok.

tavsiyeler boyle...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oncelikle turknet sitesini incele, F/O servis icin tavsiye edilen marka/model var mi?
    ben inceledigimde sitesindeki en duzgun marka Zyxel idi (VMG3625-T50B), aynen 2.el aldim.
    Zyxel consumer urunde TR'ye ithal edilen duzgun bir marka.
    bu aletlerin sifir olmasi onemli degil, calisiyorsa calisir.

ya da turknet satis ile gorus, F/O servisinde Netgear, Keenetic vs. gibi bir cihaz kullanmak istiyorum, olur mu diye sor.

google'da arama yap, turknet F/O servisiyle meraklilarin hangi router'lari kullandigini arastir. merakli olup ust duzey alet kullanan muhakkak vardir. onlarda calisiyorsa sende de calisir.

wifi baska bir konu, ev guzel calissin istiyorsan wifi icin ayri cihaz(lar) alip evde kapsama alani yaratmani oneririm. bu sekilde sistemi ISP ve wifi network olarak ayirir, huzura erersin.
    aksi takdirde ordan cekmedi bu odada zortladi konularinin sonu yok.

tavsiyeler boyle...
    abi çok sağol zaman ayırdığın için.
    wifi ile işim yok evde 3 pc var hepside kablo işe bağlı zaten ve masaüstüler..
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi çok sağol zaman ayırdığın için.
    wifi ile işim yok evde 3 pc var hepside kablo işe bağlı zaten ve masaüstüler..
    rica
    Mustafa Izzet Efendi sokakta oturan bir abim var, sana uzak degil diye tahmin ederim.
    herhalde 10 yildan fazladir turknet F/O servisini kullaniyor, ilk alanlardan.
    bittorrent & http ile indirirken (karsi tarafin durumuna gore) gayet uzun sureli 700-800Mbps'ler goruyor. eve kadar F/O kablo geliyor.
    ben ayni paraya 35'ten fazla kullanamiyorum. kiyas kabul etmez.
    umarim memnun kalirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just a moment...

Üzerindeki ethernet portları gigabit birşey ozaman az sayıda cihazın varsa switch kullanmadan tek cihaz ile işi bitirebilirsin.. Bozulana kadar hangi operatöre geçersen geç kullanabileceğin bir cihaz. Reklam engelleme cart curt ta mevcut. VPN Server ve VPN Client ne ararsan var.
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just a moment...

Üzerindeki ethernet portları gigabit birşey ozaman az sayıda cihazın varsa switch kullanmadan tek cihaz ile işi bitirebilirsin.. Bozulana kadar hangi operatöre geçersen geç kullanabileceğin bir cihaz. Reklam engelleme cart curt ta mevcut. VPN Server ve VPN Client ne ararsan var.
    abi son birşey soracağım.

aradım bu ttnet turknet neyse geldi diyelim , bağladı.
    modem vs istemedim diyelim. kablonun ucu öyle acıkta kaldı.

bu linkte attığın modemi aldım diyelim.

direk al tak çalıştırmı bu ?
    ayara gerek varmı
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just a moment...

abi modem değilmişik
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi son birşey soracağım.

aradım bu ttnet turknet neyse geldi diyelim , bağladı.
    modem vs istemedim diyelim. kablonun ucu öyle acıkta kaldı.

bu linkte attığın modemi aldım diyelim.

direk al tak çalıştırmı bu ?
    ayara gerek varmı
    FTTH (Fiber to the Home) denilen eve kadar fiber kılı gelen internette Türkiye'deki tüm operatörler GPON sonlandılan kutuyu ve router (modem) cihazını mutlaka veriyorlar. Türk Telekom ve onun altyapısını kullananlar bunu birde kiralıyor satmıyorlar. Bende de 1Mbit TTNET Fiber var ve kutusunda duran hiç açmadığım modeme kira bedeli ödüyorum. Sana da router verip kurucaklar. İstersen sen sonra onu söküp değiştirebilirsin.

abi modem değilmişik
    Evet değişik.
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FTTH (Fiber to the Home) denilen eve kadar fiber kılı gelen internette Türkiye'deki tüm operatörler GPON sonlandılan kutuyu ve router (modem) cihazını mutlaka veriyorlar. Türk Telekom ve onun altyapısını kullananlar bunu birde kiralıyor satmıyorlar. Bende de 1Mbit TTNET Fiber var ve kutusunda duran hiç açmadığım modeme kira bedeli ödüyorum. Sana da router verip kurucaklar. İstersen sen sonra onu söküp değiştirebilirsin.

Evet değişik.
    abi cumaya randevu aldım bi bağlatayım sonra gene rahatsız edeceğim seni
    médiocrité partout

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiber internet kullanıyorum. Evde IoT cihaz çok fazla ve oyun oynayıp yayın açıyorum. Operatörlerin verdiği Router'lar zaten direkt çöp kesinlikle beni karşılamıyor. Asus RT-AC1900U kullanıyordum 1 GHz ve 2 çekirdek işlemci + 256 MB ram olan bir cihaz. Ciddi anlamda Network tarafiğine yanıt vermemez duruma geliyordu zaman zaman. İşlemci devamlı %50 üzeri yük altında hareket ediyor ve oyun vs gibi durumlarda işlemci %80'lere dayanıyor 2 kişi oyuna girince zaman beni bırakın ben gidicem diyordu.

Şimdi AX86U'ya geçtim 2 GHz 4 çekirdek işlemci, 1 GB ram var. ağ trafiği ciddi anlamda rahatladı. Oyunlarda ping bariz azaldı. Kendi DC sunucumdaki oyunda 15-20 ping alırken artık 7-8 ping ile sunucuya bağlı oluyorum.

Kısaca ağda 6-7 cihazın üzerine çıkılacaksa ve oyun vs onanıyorsa bir çok cihaz su koyveriyor. Su koyverenler konusunda marka belirtmek istemiyorum AX modelleri 2500-3000'den satan markalar var. Kesinlikle işe yaramaz bir yatırım olacaktır. Alıp deneyimleyip satmak zorunda kaldım ürünleri.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    F/O turknet'i yapistir
    dayı slm
    geçen gün comnet yüzünden fena patladık, bende acilen millenicoma geçtim
    bu türktelekomun fiber bir modemi var, 1 oda ilerisinden çekmiyor tam wifi
    araya repeater koymak zorunda kaldım
    sormak istediğim, bunlarda hack falan yokmudur ya?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Plc

Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dayı slm

wifi bilinenden daha karisik bir teknoloji ve her eve girmesiyle cesitli calisma sorunlari cikti. (sirketlerin kurdugu sekilde) birden fazla access point kullanip frekanslari ayarlarsan duzgun & hizli calisan bir wifi network olabiliyor.

repeater maalesef olabilecek en kotu cozum.

power-line comms (PLC) olayini duymussundur. tavsiyem iki oda arasinda PLC calistirman. ben uzun sure kullandim, cok eski elektrik kablolamasinda 25-80Mbps gibi hizlarda calisti. kablolama yeniyse daha iyi calisiyor, toprak hattin varsa hiz daha da artabilir.

yukarida bahsettigim sirket sistemi kadar iyi olmasa da sorunu cok para harcamadan PLC ile cozebilirsin. erenkoy'de bir arkadasa aldirdim, 3 yil oldu, memnun (onda da kotu bir Netmaster vardi).

istersen bir goz at; TP-Link Powerline

almayi dusunursen MUHAKKAK 802.11ac calistiran modeli tercih et. TP-Link olmak zorunda degil, baska markalar da var. yeter ki iteleme bisey olmasin.

tekrar selamlar...

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dayı slm
    Telekom fiber şifresini veriyor mu bilmiyorum. Eğer vermiyorsa buradaki yöntem ile şifreni öğrenip farklı marka Router kullanabilirsin.

Attention Required! | Cloudflare
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler