User Tag List

Sayfa 9/30 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
555 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Trafikte ölümüne Kavga Kamerada(Taksici vs Motorcu)

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne yazik ki bu olaylar yine devletin suçu , nasıl mı ? Sen amerikada veya avrupada bir motorcuyu sıkıştırsan onun canını tehlikeye atsan seni yakalar kelepçeleyip götürürler.İnanılmaz bir para cezası yersin hapis yatarsın veya bu suçun daha önceden tekrarı varsa ehliyetini kaybedebilirsin.Ya türkiyede ? Ceza bile yemessin polisler uğraşmaz.

Motorcunun haksız olduğu yer ise ayna kırması.Haklıyken haksız konuma düşüyor.Ha haklıyken de turkiyede zaten haksız konumda oldugu için ayna yı kırıyor.Çünkü onun hakkını arayacak bir devlet yok ortada.. Oda kendi cezasını veriyor ama salaklık yapıyor çünkü o aynayı kırıyorsan uzayacaksın arkadaş.Öyle öyle bön bön gidersen bura turkiye burada insan canı hiçe sayılan bir ülke adam da gelir seni ezer... Yani taksici bileğine güvenip aşagı inmez.Üstüne kırar..

Taksicinin yaptığına gelirsek bu haraketi amerikada veya avrupada yapsa idi ömrünün çeyreğini hapishanede geçirirdi cana kastetmekten...Bir daha asla direksiyon başına oturamaz.Çünkü bunu yapan insan eline bıçak alıp adam da öldürür.Hiçbir farkı yok.Buda adam öldürmeye teşebbüs dür çünkü.

buyrun arabasını motorsikletin üstüne sürüp sürücüsünü düşürüp yaralayan şöför 15 yıl yemiş (assault with a deadly weapon olarak yargılanmış)

Access Denied

O motorsikletlinin hakkını arayacak bir devlet olsa ortada bu olayların hiçbiri olmaz idi.

not: motorcu değilim hiç binmedim bile...
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden böyle değildi arabaya parası yetmeyen ergenler motor ala ala içine ettiler motor keyfinin. Artık insanlara motor denınce çok tehlıkelı bır aletmiş gibi geliyor. Bide şu go prolu yunusdan bozma motorcular türedi tramvaya sataşanı bile var. Herneyse yolunda gidene eyvallahta gerisine acımıyorum bana bulaşmasınlar yeter
    DR. OWL

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorcuların yarısından çoğu zaten kurye ya da paket servisçiler, aynen taksici mantığıyla gidiyorlar, gerçek motorcular asla böyle hareketler yapmazlar tam tersi defansif kullanırlar, kurallara uyarlar...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmetın fıltreleme dedıgı olayı tc nın resmı kurumunun verdıgı egıtımde ogretıyorlar nasıl olması gerektıgını
    o egitimde serit cizgisinin ustunden gidin demiyor mu selcuk? , sikisik yada duran trafikte bi sola bi saga tamponlarin arasindan gecin demiyor yada emniyetten gidin yada ensoldaki aradan gidin demiyor benim anlatmak istedigim bu

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emniyete girme,araç aralarından geçme tamam.

nerden gitsin motorlar.bir yol gösterin bakalım.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Buradaki arkadaşlar hız sınırına uymana rağmen neredeyse lastiğine değecek şekilde seyreden bilmem kaç tonluk harfiyat kamyonunu aynasından yaldır yaldır görmedikleri için buna bir önerileri olmayacak malesef. Onlar sadece tüm motorculara paketci tayfasıyla aynı kefeye koymayı bilirler.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buradaki arkadaşlar hız sınırına uymana rağmen neredeyse lastiğine değecek şekilde seyreden bilmem kaç tonluk harfiyat kamyonunu aynasından yaldır yaldır görmedikleri için buna bir önerileri olmayacak malesef. Onlar sadece tüm motorculara paketci tayfasıyla aynı kefeye koymayı bilirler.
    usta ciddiyim öneride bulunsunlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 sayfada 3-4 kere sordum , yine soruyorum ;

AYNA KIRMA HAKKINI KİM VERİYOR ?
    insiyatif alıyorsun böyle birseyin hakkı olabilir mi ? sorun sacma oldugu icin cevap verilmemiş.

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o egitimde serit cizgisinin ustunden gidin demiyor mu selcuk? , sikisik yada duran trafikte bi sola bi saga tamponlarin arasindan gecin demiyor yada emniyetten gidin yada ensoldaki aradan gidin demiyor benim anlatmak istedigim bu
    serıt ızgısı motorlar ıcın en tehlıkleı yerdır hıc bılgın yokmj? bır cok kısı serıt cızgısınde dusuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    insiyatif alıyorsun böyle birseyin hakkı olabilir mi ? sorun sacma oldugu icin cevap verilmemiş.
    sana göre saçma , bana göre değil ? Napicaz şimdi

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeri gelmişken ben de söyleyim. Motorcu arkadaşlardan rica ediyorum. Gece gündüz "Uzun farlarınızı" açmayın. En az arka sis farını açmış kadar küfür yiyorsunuz.. Kısa far ile de fark edilirsiniz.
    セルカン+レーラ=愛

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana göre saçma , bana göre değil ? Napicaz şimdi
    Mikail bey lütfen sakin olun.
    imzasız..

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mikail bey lütfen sakin olun.
    Anıl bey neden profil fotoğrafını değiştirdiniz ?

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anıl bey neden profil fotoğrafını değiştirdiniz ?
    Rahmetliyi daha fazla görmek istemedim,gördükçe sıcak havada titriyordum.
    imzasız..

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kurallara göre motor normal bir araç değil mi? Muayeneye giriyor, sigortası yapılıyor, plakası ruhsatı var ve ehliyet gerektiriyor. Dolayısıyla otomobilden farkı varmıdır? Kanun önünde yoktur. Yani otomobilin girmesinin yasak olduğu yere motorun da girmesi yasaktır.
    Sorunun cevabına gelince : Otomobil nereden gidiyorsa, motor da oradan gidecek. Emniyete girmeyecek, dar alana girmeyecek, kaldırımda sürülmeyecek vs.vs. Ha motora yaklaşan diğer araçlar da önünde otomobil varmış gibi hareket edecek. Sollamak için adamı sağa itmek yerine diğer şeritlerin müsait olmasını bekleyecek. Ben motor sürerken şerit çizgisinin yaklaşık yarım metre filan sağında gidiyorum.
    Ha küçük araç diye, bir çok yere sığıyor diye, hiç bir kanun motosiklete extrem hareketler yapma hakkı vermiyor.
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

normal motorlu taşıtların gitmesi gereken yerden.. Yani şeritlerden..

aRSLaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksicinin yaptığı adam öldürmeye kasıt suçuna girmeli altını çize çize belirtmek gerekir de bu ayna kırma olayının olağan görülmesi çok saçma.

Köprü yolunda gidiyorum arabalar yavaş gidiyor sinyal verip sola gireceğim önümdekini geçmek için, sinyal verir vermez sol arkamda kalan kaskçı tayfa mensubu gazı köklüyor.

Selektör atıp yol istiyorsun sağ geçip yol verebilecek durumu varken yol vermemeyi tercih ediyor, kendim sağ şeride geçince gene gaza basıyor yol vermemek için ki önleri boş olmasına rağmen.

Kavacıktan Ankara yönüne bağlanırken bağlantı yolundan yan yola gireceğim, kenarda arabalar beklemekte üstelik, arkamda dönüş boyunca sabit hızla takip eden şahsına münhasır kaskçı mensubu gaza basıp soluma atlıyor. Ben niye kendimi tehlikeye atayım onun aptallığı yüzünden ya da dip gaz verip bariyere mi yanaştırayım?

Benim düşünceme göre kimse cik cik bahane bulmasın. Hiçbir touring, sport touring kullanıcısının bu şekilde kullandığını görmedim duymadım. Enduro, 125 250 cc kullanıcılarında bu durum fazlasıyla mevcut.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kadioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kurallara göre motor normal bir araç değil mi? Muayeneye giriyor, sigortası yapılıyor, plakası ruhsatı var ve ehliyet gerektiriyor. Dolayısıyla otomobilden farkı varmıdır? Kanun önünde yoktur. Yani otomobilin girmesinin yasak olduğu yere motorun da girmesi yasaktır.
    Sorunun cevabına gelince : Otomobil nereden gidiyorsa, motor da oradan gidecek. Emniyete girmeyecek, dar alana girmeyecek, kaldırımda sürülmeyecek vs.vs. Ha motora yaklaşan diğer araçlar da önünde otomobil varmış gibi hareket edecek. Sollamak için adamı sağa itmek yerine diğer şeritlerin müsait olmasını bekleyecek. Ben motor sürerken şerit çizgisinin yaklaşık yarım metre filan sağında gidiyorum.
    Ha küçük araç diye, bir çok yere sığıyor diye, hiç bir kanun motosiklete extrem hareketler yapma hakkı vermiyor.
    dostum 41 yaşındayım ne atraksyonu,ne extremi. evden işe, işten eve...125cc scooterım var.e-5 e mecbur kalmadıkça çıkmam.

ist.trafiginde motor kullandınızmı bilmiyorum.ama bence kullanmadıgınız anlaşılıyor.normal araba gibi önünüzde scooterımla 50-60 ile gitsem,benim üzerimden atlarsınız.bunu sizde bizde biliyoruz.arabamızla önündeki 1 aracı sollamak için neler yapıyoruz bu trafikte herkez biliyor.motora neler yapılır siz düşünün.ben arkamdan gelen arabaya,münibüse,kamyona güvenmiyorum ki.nasıl normal araç gibi seyretmemi istersiniz.motorsikletin durma mesafeside,4 tekerli bir araçtan uzundur.öndeki araç ani frende motor arkada sümük olur.

yani araya girmeye mecburuz.

93ten beri B,2004ten beride A2 ehliyetim var.tecrübelerimi ve kaybettiğim dostlarımı buraya yazmama gerek yok

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksicinin yaptığı yanlış hiç bir doğru tutulur yanı yok yok ta motorcuya ayna kırma hakkını kim veriyor? Benimde başıma geldi istemeden sıkıştırdığım kör noktada kalan vs motorcular oldu pardon dedik eyvallah dedi devam ettik yolumuza daha bugüne kadar aynama sataşan olmadı ha olursa da ağzının payını alır net bi şekilde.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler