Merhaba,bu iki şehre yerleşmek isteseniz hangi ilçelerini tercih ederdiniz?Tüm bildiklerinize ihtiyacım var.Özellikle de Kocaeli için.![]()
Merhaba,bu iki şehre yerleşmek isteseniz hangi ilçelerini tercih ederdiniz?Tüm bildiklerinize ihtiyacım var.Özellikle de Kocaeli için.![]()
Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.
Kocaeli çevre iller bakımından daha avantajlı hafta sonu gezmeye İstanbula inebilirsin yada yalova bursa vs yapabilirsin.
Havası suyu trafiği dersen maraş adana ve antepe çok yakın güzel yaylaları vardır
Yerleşme amacını yazarsan daha net sonuç alırsın bence. Yapacağın işe göre de yerleşim yeri önerisi gelir.
Kocaeli de yaşamıyorum ama kartepe tarafı sakin bol yeşillik olan bir alan. Merkezine çok uzak değil.
Çok ilçe var yani.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Kahramanmaraşlıyım. 25 yıldır burada yaşıyorum. Ne iş yapacaksınız, yaşam tarzınız nasıl bunlar önemli.
Yeme içmede sıkıntı yaşamazsınız. En basit dönercisinden kebapçısına kadar yemeklerin tadı güzel , doyurucudur. Havamız , suyumuz güzel. Musluktan suyumuzu içebiliyoruz. Yazları sıcak ama bir Adana , Mersin , Urfa kadar değil.Kışlar aşırı sert değil.
Kiralar güzel bir daire olacaksa 600-1200 arası. Eşyalı apart isterseniz 800-1300 arası. 1+1 ler tabi.
Doğal mekan olarak çevresinde güzel yerler var(20-30 km çevresinde). Çevre iller ; Gaziantep , Kayseri , Adana , Osmaniye , Mersin , Hatay. Benim en sevmediğim nokta da İstanbul , Ankara , İzmire uzak olmamız.
Evliyseniz çok güzel , bekarsanız , eğlence hayatınız varsa biraz sıkıcı geçebilir. Sosyal imkanlar çok fazla değil. Bir tane avmmiz var. Hayal Kahvesi , Mado , Kahve Dünyası , Coffemania vs var.
Sormak istediğiniz başka şeyler olursa da mesaj atabilirsiniz.![]()
-2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-
Derince / 60 Evler en sevdiğim muhit![]()
'01 VK 106 GTI
'17 B Fiorino Premio
'98 AY 106 GTI
'97 LC Civic 1.4 IS
GNL Garage
Kocaeli iyidir ama her alanda keko görmek mümkünotobüs şoförü,mekan işletmecileri,otogarın her alanında bolca keko mevcut. Normaldr insan ayırmak huyum değildir ama 2 sene içlerinde kalınca çok boktan insanlar olduğunu anlıyorsun. Yerlisi de mükemmel insandır bu zamana kadar yerli kimi tanıdıysam sorunsuz,mükemmel iletişimlerimiz oldu.
Derince en güzel muhitlerdendir ama ben daha çok kartepe taraflarını seviyorum sessizdir.
@Ssamet İlçeleri gelişmişlik düzeyine göre sıralamanızı rica ediyorum.Sizin önereceğiniz sıralama da olabilir tabii ki.
Kocaeli için de medeniyete yakın,sakin yerleri öğrensem çok iyi olur.
Yeme-içme konusunda bolluk (unlu mamülleri, meyve-sebze alışverişi ve lokanta diyeyim) ve hızlı internet en çok önemsediğim hususlar.
Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.
benimde merak ettiğim bi konu izmit beklemedeyim
kocaeli için konuşuyorum
istanbula 1 saatte gidersin çok kalabalık değildir iş çıkışı saatleri hariç çarşıda trafik olmaz
canın sıkılır gidersin seka parka deniz manzarasına karşı çay içersin yaz gelir sıcaktan bunalırsın kandıraya gider denize girersin yarım saatlik yol kış olur çıkarsın kartepeye sucuk ekmek yersin kayak yaparsın gidersin yuvacık barajına ayaklar derede mangal yaparsın bu saydığım yerler mevsimi gelince 34 plaka kaynar
derince ilçesinde 60 evler ve yenikent mahalleri önerimdir
ikiside çarşıya yakındır 60 evler denizin dibidir
yenikent daha yukarda kalır iş merkezi boldur her ihtiyacını çarşıya gitmeden hallerdersin
başka sorun olursa cevaplarım
Maraş çok güzel memleket , rahat , insanı da iyidir .
Uygundan kastın, kafanda ayırdığın bütçe nedir? Kaç oda, salon ev bakıyorsun?
Mesela güvenlikli, havuzlu sitede amerikan mutfak 1+1 ama 70 metrekare evi 650 gibi bir paraya kiralayabilirsin. Site çarşıya tek minibüs, elzem ihtiyaçlar çevresinde var. 3 km uzaklığında 1 büyük avm, decathlon, medikalpark hastanesi var.
Oldum olası Maraş'ı sevemedim. 4 sene Antepte yaşadım, orası da çevremdeki insanlar sayesinde güzeldi yoksa Antep'i de sevmedim. Gidip geldik epey maraşa, tam yaşantısını bilemem ama bi bekar için, öğrenci için kesinlikle uygun değil. Eğer ki daha büyük bi şehirden gidecekseniz Maraş çok mutlu etmez.
Kocaeli ulaşım kolaydır, yazın denizi, gölü, piknik alanları,doğası kışın kayak merkezi vs.
Şu an için kira ve konut fiyatları yükseliş trendinde, özellikle arap istilası var. Hiç bir ilçesinden merkeze ulaşım sorunu yaşamazsın, Gebze, Kandıra ve Karamürsel biraz uzak kalır.Diğer ilçelerde ikamet edersen merkeze ulaşım gayet kolay ve hızlıdır.
Kartepe, Başiskele , Derince, Körfez ve merkez İzmit zaten iç içe sayılır, hepsinde ikamet edebilirsin.
Kartepe ve Başiskele konut fiyatları özellikle arap talebinden dolayı çok yükseldi, Derince ve Körfez daha makul.
Kocaeli İstanbul dan sonra cennet gelir, ben İstanbul a her gidişimde yaşadığım şehrin değerini bir kere daha anlıyorum.
41 plakalı araç her zaman tehlikelidir. Patlamaya hazır bomba gibi her an her şeyi yapabilir moruklar. Adanalı olupta izmitte yaşıyosa bide tam profesyonel izmit çocuğudur onlar kendilerine öyle der moruklar ara da bir lahmaç yerlertuhaf adamları vardır. Delikanlılarıda çoktur. Genel olarak sevmem. Size Balıkesiri önerebilirim. Doğuda ise iskenderun. Gittiğim zaman çok şaşırmıştım. Bu kadar çağdaş, laik insan topluluğunun o bölgede olacağını hiç düşünmemiştim.
Kayseriye gittiğimdede çok şaşırmıştım. Şehir dümdüz, hiç yokuş yok ve acayip güzel binalar vardı. Bmw seveni çoktu. Beğendik'ten pastırma almıştım dönüşte anlatılmaz![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)