Yeni onu açmak istemedim aynı sorunla karşılaştık tavsiye edilecek Bu özel servis hakkını verir dediğiniz yada yedek parçasını çıkma motorunu bulabileceğimiz bir yer varmı ?
Printable View
Yeni onu açmak istemedim aynı sorunla karşılaştık tavsiye edilecek Bu özel servis hakkını verir dediğiniz yada yedek parçasını çıkma motorunu bulabileceğimiz bir yer varmı ?
Arkadaslar 2014 -2015 range rover sport 120bin 150bin arasi alinir mi ? Okudukca korktum.
Bu videoyu buraya koyar kararı size bırakırım
YouTube
Aracına sahip çıkma konusunda da RR'yi tebrik etmek lazım. Yani ürünlerine çok güzel sahip çıkmışlar. Almanlar bu konuda daha iyi. Bizde borusan dı bilmem neydinin umrunda değil tabi. Hiç bulaşmamak bence en güzeli.
Almaya'da BMW 1 otobanda yolda kalıyor. Motor gidik. BMW yediremiyor ve yeni motoru bedavaya takıyor.... Ülkemizde bir vatandaşın başına gelse 3 - 5 ay kök söktürürlerdi, maalesef.... Araç resimde *****. Motor gideli 1 yıl olmadı.
https://i.hizliresim.com/16aYnb.jpg
https://i.hizliresim.com/Ll8poz.jpg
Olayla ilgili okudugum yorumlara cok sasirdim; yok 2jz yatir m50 yatir girmis cikmis vs...
Hukuki olarak borusanin tahuutu disinda oldugu icin zaman ve para kaybi olacagini dusunuyorum.. emsal kararlari arastirmakta fayda var tabiki..
Bence indirimde yapiyor olsalar cok yuksek bir meblaa ben olsam ya arabayi o haliyle satarim (borusanda motor yaptirip araci satmaktan daha Karli olur diye dusunuyorum)
Yada motor ithal edip disarda yatiririm ( burdada ciddi mesai var tercihim olmaz)
Bende aracimi garantisi bitmesine ragmen borusana goturuyorum kaliteli hizmet orjinal parca benim icin onemli 3 kurus fazla veririm kafam rahat olur magduriyet gidermediklerini bile bile goturuyoruz bu tercih meselesi.. kirmizi derilerime kimse yagli tulumla oturmuyo teknik foye gore is yapiliyor vs..
gecmıs olsun , peki yenı takılan motorun garantısı ne alemde ?
bız e63 m6 ya sandık motor takdırdık yetkılı servısde 2 yıl tekrar garantı verdıler fakat enjektorunden katına kadar hersey servısde degıstı, sız turboları dısarda yaptırmıssınız yarın oburgun aynı sorunu yasarsanız bunu bahane gostermesınler ?
Tam diyorum F10 satıp bi range alayım sonra bu konu aklıma geliyor girip okuyorum vazgeçiyorum ne kadar istesekte sanırım almayacağım arabalar arasına koyuyorum :):D
Hocam taktıkları parçaların garantisini veriyorlar zaten. Onun dışında her şey için bizimle ilgili değil diyeceklerdir. Zamanında Borusan'dan başka kimse arabanın kaputunu dahi açmadı da adamlar motor yatak sarınca umursamadı. Bundan sonra ne değişir ki? Turbo dahil tüm parçalar civatasına kadar bunlarda değişse yine bir kılıf bulurlar hocam merak etme. Onun için fazla kasmıyoruz artık.
"İş adamı Engin Yakut, İngiliz otomobil devi Land Rover'a açtığı davayı 7 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu kazandı. İstanbul 8. Tüketici Mahkemesi, aracın ayıplı olduğunun tespitine ve şirketin Yakut'a aracın 2013 yılındaki bedeli olan 397 bin 800 lirayı faiziyle birlikte ödemesine karar verdi.
Türk iş insanı ve avukat Engin Yakut, İstanbul'daki bir galeriden, 2013 yılında 170 bin euro (397 bin 800 lira) karşılığında 34 PHJ 41 plakalı Range Rover Vogue model otomobil satın aldı. Henüz 450 kilometrede olan otomobiliyle 70-80 kilometre hızla seyreden Yakut, motordan aniden yanık kokusu geldiğini, kıvılcımlar çıktığını ve aracın hızla yağ boşaltmaya başladığını fark etti. Yakut, otomobilin çekildiği distribütör firmadan bir hafta sonra, 'motorun pert olduğu, şanzıman vidalarının iyice sıkıştırılmadığı için koptuğu ve üretim kaynaklı bir arıza yaşandığı' raporu aldı. Firma, Yakut'a, otomobil galeriden alındığı için arızayla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını bildirdi.
Yakut, olayla ilgili Land Rover Şirketi'ne 3 kez uluslararası tebligat yaparak, otomobilinin yenisiyle değiştirilmesini istedi. Şirketten cevap alamayan Yakut, avukatı Candaş Gürol'un aracılığıyla İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi'nde 'araçları toplatma ve geri çağırma' davası açtı. 7 yıl süren davada Türk mahkemesi, Jaguar Land Rover Company şirketince üretilen Range Rover Vogue SUV araç motorunun fabrika hatalı üretildiğine karar verdi. Yakut, İstanbul 8. Tüketici Mahkemesi'nde İngiliz otomobil firmasına açtığı tazminat davasını, 28 Şubat tarihinde kazandı."
397.800 liraya dizel arteon filan anca alır artık
tamir için ödenen paralara bak...
Adalete bak haklı olduğu ispat etmek için ömrünün 10/1ini veriyosun..
Aslında çok büyük bir başarı. Haberin detayına bakarsanız, Land Rover'ın açıklamasında Türk mahkemelerinin bizi yargılama yetkisi yoktur gibi bir söylem var.
Türkiye'de malını satıp iş yargılanmaya gelince Türkler yargılayamaz diyeceksin, yok öyle iş. Tebrik ederim iş adamını.
valla helal olsun o kadar emek vermiş bide bu sürecin maddi bir boyutu da var yani
Gerçekten helal olsun. Hem maddi boyutu var hem psikolojik boyutu var. Sabrına ve azmine hayran kaldım. Ben bizim pederi ikna edemedim bu kadar işi götürmeye maalesef.
Ayıplı mal TTK ya göre fark edildiğinde tazminat hakkı doğar. Sigorta sektöründe tüm üretici sorumluluğunda rücu çalışır. Her firmanın Ce belgesi alması için ürün sorumluluk poliçesi de mecburi. Biz distribütör firmalardan sürekli hasar bakmaktayız. Şu anda Polonya da pto pompa hasarı İspanyada krank mili ürün sorumluluk hasarların incelemekteyim. Süreçte mali açıdan dayanma gücünüz varsa doğrudan ayıplı mal davası açın derim. Süreç yönetimine göre büyük ihtimalle kazanılır.