Arkadaşlar selam.
Yeşil Paşaportumuz var, 10-15 günlüğüne bu iki ülkeye gitmek istiyoruz. Yeşil pasaport için vize istiyorlar mı acaba?
Çin Konsolosluğu'nu aradım açmıyorlar, netteki bilgi vize istemedikleri yönünde.
Kesin bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar selam.
Yeşil Paşaportumuz var, 10-15 günlüğüne bu iki ülkeye gitmek istiyoruz. Yeşil pasaport için vize istiyorlar mı acaba?
Çin Konsolosluğu'nu aradım açmıyorlar, netteki bilgi vize istemedikleri yönünde.
Kesin bilgisi olan var mı?
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
Abi Çin'de yeşil pasaportun varsa 30 gün vizeye ihtiyacın yok ama bazı özel bölgelere gideceksen tibet, sichuan, qingchai gibi batı bölgelerine Türkiye'den Çin vizesini alıp özel bölge için grup vizesi alman lazım... Bunuda oralara giden gruplardan özel yazıyla alabilirsin. Tayland için vizeye ihtiyacın yok. Ama ben olsam çine gitmezdim hiç bir özelliği yok (çin seddini görmek istiyorsan ayrı)... onun yerine Tayland, Kamboçya ve Filipinleri listene bu 3 ülkeden birini koyman lazım... Filipinlere gidersende haberim olsun 3 yıldır 20 aydır bulunuyorum Filipinlerde...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Hong Kong'a dikkat..
Ayrı bir devlet gibi değerlendiriliyor ve çinden hong konga gidersen çine geri dönmen için multi giriş vizenin olması gerekiyor..
Çinde pek birşey yok.. Tiananmen, yasak şehir, çin seddi beklentinin çok çok altında..
Kapida baya bir zorlarlar yesil pasaport ile cin'de. Bizim vizemiz hongkong a gir cik yaparken bile 50 tane soru soruyorlar. Basinimiz agrimasin istiyorsaniz vize alin gelin diger turlu sikinti yasayabilirsiniz. Bildigim kadariyla da Cin Turklere turist vizesi vermiyor. Cin yerine Hongkong'a seyahat edebilirsiniz, konaklama falan biraz tuzlu hkda![]()
Eğer mevzuat değişmedi ise turist vizesi alınabilir çinden.. Ancak bunu tek başınıza yapamazsınız. Grup vizesi denen vizeyi almanız gerekir ve bunun alt limiti 5 kişi. Aynı anda, aynı uçakla giden 5 kişilik bir grup olarak rahatlıkla vize alabilirsiniz. 2 sene kadar önce ben böyle yapmıştım ancak çine 4 kisi gitmiştik. Kapıda 5. Kişiyi sormuşlardı, hastalandı gelemedi dediğimizde çok sorun olmamıştı.
Fake olan 5. Kişi için bu 5. Kişinin vize ücretini ödemiş, sonradan iptal etmek üzere fake uçak bileti rezervasyonu yapmış, tanıdık bir kişinin pasaportunu kullanmıştık.
Bu işi yapan, grupları ayarlayan acenteler var piyasada..
Alışveriş anlamında taylandda ki avm'lerin bir katını gezmek için bile en az 2-3 gün gerekiyormuş, öyle büyük ve çok mağaza var her anlamda. Yemek anlayışları farklı olsa da her giden masajlarını anlata anlata bitiremiyor![]()
Cin de buyuk sehirlerde, beyazlarin takildigi klubleri cozersen buyuk eglenirsiniz ama girmek problem olabilir, ucus gorevlilerinden bilgi alabilirsiniz, alisveris malesef sorun, fakeciler 8 oda acsa bile cok berbat kalite yol ustu orjinciler uzay pahali.
Hk macau da otomobil muzesi cok iyi, genel olarak yil basinda guzel olur, shangayi hic bir avrupa sehrine degismem, tabi yenilikciyseniz, eski cine ait kulturel gezi anlaminda kotu, cicek bocek cay cimen festivalleri doga seviyorsaniz guzel olur.
Yeşil pasaportla çine gittim kaç kez tailandada yeşile gerek yok normal pasaportlada vizesiz giriliyor
Gerek çin gerek tayland dan isteseniz de vize alamazsınız. Çunku her 2 ulke de yeßil pasaportu vize den muaf tutuyor.
Google a dış isleri bakanligi vize yazın, orada her ulke icin aciklamasi var zaten.
Bu da cin vize islemlerini yuruten acenta nin linki, vize istenmedigi burada da yazıyor.
Haisia Tour | Cin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Yetkili Vize Acentasıdır
Tayland zaten vizeden muaf.. 30 güne kadar falandı sanırım
Pasaportunla direkt gidebilirsin, istemiyor herhangi bir şey..
Örtmenim o semalarda yüzecekseniz bi malezya yapın, heryer bizden![]()
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)