Yazılımı başka yerde sildirdi ise geçmiş olsun
Hak mak talep edemez.
Ayrıca bu durum gerçekse bunca zaman bir ton detay anlatıp da bunu atlamak(?), forum milletini yanlış yönlendirmek de büyük karaktersizlik olur.
Printable View
Yazılımı başka yerde sildirdi ise geçmiş olsun
Hak mak talep edemez.
Ayrıca bu durum gerçekse bunca zaman bir ton detay anlatıp da bunu atlamak(?), forum milletini yanlış yönlendirmek de büyük karaktersizlik olur.
Gelsin yorumunu yapsın konu sahibi..
Lâkin bence bu durum megachipsi aklamıyor. Zira bayinin koşulsuz iade hakkını sallamadığına herkes tanık oldu. Bundan sonra bayiye gidecek olan kişiler "koşulsuz iade hakkının olmadığını" bilerek gidecektir.
Ha şu an müşteride iade edecek mal yok, o ayrı konu.
Mal yoksa iade de olmaz, işin rengi değişti şimdi. Konu sahibinden açıklama bekleniyor
burada olayların zamanı önemli
konuyu açan arkadaş " 5gün sonra aradım yazılımınızı silin paramı iade edin" dedim dedi
karşı tarafta "aracınızda yazılımsal bir sorun yok corsalarda iade olmuyor" dedi
bunu tartışıyoruz ve sanırım bu sürede firma 10 gün içinde iptal hakkını sitesinden sildi
siz gelene kadar ne yazılımı yaptıran sildirdiğinden bahsetti ne de yazılımı yapan taraf böyle bir iddaada bulundu
5. gün firma "corsalarda iade yok araba 230 binde vs." gibi savunma yapmışken parayı iade etmemek için
konuyu açanın 20. gün yazılımı sildirip başkasına yeni yazılım attrıması mevzu değil firmayı da haklı göstermez
5. gün geçen telefon konuşmasının açıklamasını yapmalı firma
10 gün aide hakkı var mı?
corsalarda iade hakkı var mı?
aracın km si yüksek ise yazılım yapılınca iade hakkı var mı?
mevzu 5. günkü konuşulanlar
Yazılımı silditmiş mi diye sorulmuş.
Sende evet demişsin.
Bunca mesaj içinde yazılım silindi, parası alındı gibi anlaşılıyor haliyle.
Daha açık yazabilirsin.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ml#post8459715
firma önce altı çizili yerleri yalanlasın desinki "25 gün sonra yazılımı başkasına sildirip aradı"
bu adam yazılımı 5 gün içinde sildirip sizi arayıp yazılımımı silin mi dedi?
yoksa siz 10 günlük cayma hakkını kullandırmadığınız için sildirdikten sonra mı konuyu açtı
süreleri karıştırmayalım
5. günkü konuşmalarda "corsalarda iade yok senin aracın 230 binde sana parayı iade etmicem" dendiyse konuyu açan arkadaşın anlattıklarında bir sorun yok
Evren bey Yasin'i çok iyi tanıyorum.Hiç alakası olmadığı halde bir çok şeyi kendi halleder müşterilerinin.Burada ki iade edilmeme olayı tamamen telefonda ki konuşma üslubu ile alakalı.Davet etmesine rağmen gelmiyor ve böyle esnaflık mı olur vs diye tahrik edici konuşmalar yapıyor ve cevabını da alıyor.
Ben %100 eminim ki eğer üslub ile ilgili sorun olmayıp gidip konuşsaydı abi durum bu bu anlatsaydı Yasin 600 lirasını sayar gönderirdi.
Burada olay biraz kişiselleşmiş durumda.Olayı tamamen Megachips'e maal etmek de yanlış ama tabi ki Yasin de bir temsilci olduğu için ister istemez firma ismi de geçiyor.
Herşeyin hayırlısı olsun
Atladığınız noktayı söyleyim.İade isteyen arkadaş Yasin'e saygısızca ve tahrik edici konuşuyor.Yasin buna rağmen gel arkadaşım konuşalım diyor telefon da.Konuşma hala çirkince devam edince Yasin de Corsa iadem yok ensaflığıma laf ediyorsun gel göstereyim diyor telefonda.Yasin tahrik karşısında bu cümleyi kuruyor.Olaya tek taraflı bakmayın.
Katılmıyorum
Bayi burada davet ettiğini yazmadı.
Aksine defalarca "yazılımında sorun yok, aracında çıkan arızanın sebebi ben değilim. iade almam" dedi.
Çok net gördü ki herkes, "yazılımda sorun yoksa" koşulsuz iade hakkını kaale almayan bir bayi var. Yoksa kimse durup dururken "gel kardeşim, iade alayım" diyen bir bayiye ters yorum yapmaz.
Evren bey Yasin'i çok iyi tanıyorum.Hiç alakası olmadığı halde bir çok şeyi kendi halleder müşterilerinin.Burada ki iade edilmeme olayı tamamen telefonda ki konuşma üslubu ile alakalı.Davet etmesine rağmen gelmiyor ve böyle esnaflık mı olur vs diye tahrik edici konuşmalar yapıyor ve cevabını da alıyor.
Ben %100 eminim ki eğer üslub ile ilgili sorun olmayıp gidip konuşsaydı abi durum bu bu anlatsaydı Yasin 600 lirasını sayar gönderirdi.
Burada olay biraz kişiselleşmiş durumda.Olayı tamamen Megachips'e maal etmek de yanlış ama tabi ki Yasin de bir temsilci olduğu için ister istemez firma ismi de geçiyor.
Herşeyin hayırlısı olsun
Bu söylediklerim telefon da olan görüşmeler Evren bey.Gel konuşalım diyor sorun neyse bakalım ama aracının sorunu yazılım kaynaklı değil diyor.Dediğim gibi gidip düzgünce konuşsa abi yazılım kaynaklı olmayabilir ama ben bu işi istemiyorum,kıllandım,huylandım vsvs inanın Yasin hiç uğraşmaz verirdi parasını
Geldin, bilinmeyen bir bilgi olan "sonradan yazılım attırma" konusunu açıkladın. Gayet takdir ettik.
Şu anda yaptığın gereğinden fazla yandaşlık. Arkadaşının ağzı yok mu? Senin söylediklerini o niye söylemedi. Vekil mi tayin etti seni? Sen her an yanında mısın arkadaşının, şahit oldun mu her dialoğa?
Fazla yandaşlık arkadaşına zarar..
tahrik etti alaycı konuştu şu oldu bu oldu elle tutulur bir gösterge değil
karşı tarafta derki ben gayet efendice söyledim
bunu bizim bilme şansımız yok
ben burda 600 lira parayı ödememek ve kendini haklı göstermek için mücadele görüyorum
bu da esnaflık değil
konu uzadıkça bir çok forum üyesinin zihninde megachips firması kirleniyor
ben dahil
siz konuya girdiğiniz ve konuyu açanın yazılımı başka bir yerde iptal ettirdiğini söylediniz
bir çok kişide o zaman iş değişir dedi
ama değişen bir şey yok konuşma 5. gün gerçekleşmiş iade yapılmayacağı açıkça belirtilmiş
bunun üstüne dükkana gidip hırgür çıkartması gerekiyordu heralde arkadaşın
ben olsam bende dükkana gitmem hırgür olmasın diye kusura bakmayın
siz vatan bilgisayar gibi sağını solunu kontrol edeceğiniz bir ürün satmıyorsunuz
ve sitenizde koşulsuz 10 gün içerisinde memnuniyetsizlik garantisi varsa o telefon açıldığında 5. gün "tamam kardeşim gel o zaman iptal edip paranı ödeyelim" dersiniz
yada bu şekilde firmayı günden güne daha çok kişiye reklam edersiniz
BU noktada her ne kadar iade edilecek mal /yazılım yoksa da zamanlama önemli. Adam koşulsuz iade suresi olan 10 gün içinde iade talebinde bulunur, iade edebilmek içinde elinden geleni yaparken elbette beğenmediği yazılımıda istediği yerde düzelttirme hakkına sahip hele ki megachips den olumsuz yanıt aldıysa. ne bekleniyor hem malı iade edemeyecek hem beğenmediği yazılımla dolaşacak.
Yapılması gereken; 10 günlük süre içerisinde bildirilen iade talebi kabul edilip, ödediği ücret müşteriye iade edilmeliydi. yok 25.nci gün sildirtti yok 30 uncu gün sildirrti. Bunlar laf ı güzaf. Sen paşa paşa vermiş olduğun taahhüt ü uygula; 10 gün için de sana iade talebinde bulunan kişinin talebini kabul et.
Ama derseniz 5inci günde iade talebinde bulunmadan gitti yazılımı değiştirtti ve 11 Yazı ile onbir inci gün iade talebinde bulundu. bu farklı değendirilir.
Bu dün konuşulan ve netleşen bir durum.Daha önce söylenemezdi.Yasin isterse kendi de yazabilir
öncelikle firmanın veya yasin bey in kartvizitinde megachips bayi yazıyor mu? Megachips in web sitesinde bayii olarak belirtilmiş mi? Eğer cevap evet ise olayı kişiselleştirmek biraz yanlış çünkü o işi kendi adına yapmıyorsun, arkanda veya kartvizitinde megachips yazmasa müşteri sana gidecek mi. Bugun usluba takılan yarın bakışını beğenmedim diyebilir para iade etmemek için.
Son yazılım sildirme mevzusunun ortaya atılması bana sadece kendini haklı çıkarmak için yapılmış bir hamle gibi geliyor. Olay ilk patladığı anda bunlar yazılsaydı bayi ve Megachips haklı olacak, mevzu hiç buralara gelmeyecekti.
Müşteri gittikçe daha haklı konuma geliyor
şu konu iibf fakültelerinde "kriz yönetimi" dersine konu olur
bir firma 600 lira için nasıl küçük düşürülür ve itibarsızlaştırılabilir diye
neresinden tutsanız elinde kalıyor
şu an benim gözümde yapılacak tek şey firma sahibinin konuya el atıp 600 lirayı geri ödeyip güzel bir açıklamayla firmanın adını kurtarması
yoksa savunacak yeni üyeler buldukça iş daha da kötüye gidiyor
onunda faydası konu uzamaz bu kadar kişinin gördüğüyle kalır
yoksa şu saatten sonra megachipse gidip "onun iptali vardı bunun yoktu şunu veririm kesinlikle yapmam" falan işlerine girip paramla rezil olmam
Megachips merkez ve bayii calisanlarin pasaogluna gonderelimde musteri iliskileri konusunda egitim alsinlar.
Ben arastırıp soruşturmadan, birsey ortaya atmam. Dün ögrendim ki, arkadaşın arabasının tesisatı berbat haldeymis, Adanada yapılmış, cogu arizasi bu sebeptenmis. Adanada Megachips yazılım silinmiş, baska firma yazilimi yuklenmis. Ve bu işlemler telefonla gorüsmemizden hemen sonra yapılmış. Bilsek zaten konunun basinda söylerdik
Arkadaşlar kaç gündür yazıyor, çiziyorsunuz, iyi yoruma da eyvAllah kötü yoruma da eyvAllah.
Web Sitemizdeki iade meselesini bu denli suistimal ettiginiz icin, “kakam geldi desem iade almak zorundasınız” şekline dönüstürdügünüz icin de ayrıca sagolun.
Ben en başında ne dediysem halen onu söylüyorum. Arkadaş Masum bir iade istemedi. Altındaki sebepler cok farkliydi. Arac yazilimlanirken tum kronik sorunlari ve olabilecek seyler soylendi, kmse bana musteri uyarilmadi demesin.
“Gel ben sana esnaflik nasil olur gosteririm” diye bi kelime kullanmadim. ESNAFLIGI BANA SEN ÖGRETEMEZSİN” dedim
Arkadaş Maddi hasar başlıklı konu actı, ama yazılim kaynaklı bir hasarı hic olmadi. Cogu arkadaş Megachipse atıp tutmayı seviyor, beni tanimiyorsunuz ama ayni şeyi bana da yapiyorsunuz. Sorun yok özgürsünüz.
İade edilecek bi durum yok demistim. Gitti zaten istedigi yerde programini attirdi. Masrafini da benden karsilamak istedi ama olmadı. Dedigim gibi kendi hakkımı da musteri hakkini da korurum. Ne kendi hakkimi yediririm, ne de hak yerim. Selametle kalın.
Yani arkadaşlar dün ögrendigim bilgiye göre, arkadaş buraya konu açmadan çok önce, benimle telefon görüşmesi yapıp kendisini isyerime cagirdiktan hemen sonra gidip Megachips e ait yazılımını sildirip, başka firmaya yazılım yükletmiştir. Konu actigi tarihte meger arabasinda bize iade edecegi bi yazilimi bulunmuyormuş.
Yani tamam gel hadi iadeni yapalim desek, işler degisecekmis
Adam 5. gün ben memnun kalmadım , paramı iade edin diyor. Gerisi önemli mi acaba ? Yine bir sürü şey yazdınız internet sitesinin değiştirilmesine hiç girmediniz. Mehmet Gazihan bu olaylardan haberdar mı ? Haberdarsa neden konuya bir açıklama getirmiyor.. Siz bir inat içerisine girmişsiniz de firmanın marka değerini ayaklar altına alıyorsunuz şu anda.
Gerisi de önemli tabi. Bunlar telefonda olacak isler degil, gel kardesim konusalim dedik. Nasil bi iade bekliyosunuz siz? Telefondan sonra hesabina mi aktarilmaliydi? Kaldı ki yanimdan agzi kulaklarinda memnun ayrilan birinden bahsediyoruz. Duydugum kulagima gelen seylerin tamamini degerlendirerek konusuyorum, artniyetli davranış varsa ben kendimi enayi yerine koyduramam ki:) öyle iş mi olur?
Firmanın 6 yillik bayisiyim. 10 gun degil 1 ay sonra iadesini yaptigim musterim de var, firmadan iadesini almadan parasinin tamamini verdigim musterim de var. Gerektigi sekilde işimin her turlu arkasinda durdum ve dururum. Ama iade sebebi olarak musterinin kakasının gelmesini yada canım sıkıldı veya sebebi yok gibi seyleri de kabul edemeyiz.
Dün öğrendiğim bilgilere göre demişsiniz fakat bu başlığa 31 mart ta zaten reddettiğinizi yazmıştınız. Yani siz çok önceden adamın koşulsuz iade teklifini red etmiştiniz. Yani reddetmeniz le dün öğrendiğini söylediğiniz bilgilerin bir bağlantısı yok.
Kimsenin size o sorunlu gördüğünüz arabaya yazılımı zorla yaptırttığını düşünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktınız. Ayar yapıyorsanız ücretini alıyorsanız problem çıktığında zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.
Ben zaten en basından iade almayacagimi yazdim okumadiniz mi? Araba geldiginde krank devir sensoru ve akismetresi ariza gosteriyordu. Akismetre degistirildi, gec calisma yaparsa krank devir sensorunu degistir parani bosuna harcama dedik. Arac zaten sorunlu. Geneli boyle bunlarin. Soft bisey istiyoruz fazlasinda gozumuz yok, eksigi neyse yaptiririm denildi biz de bildigimiz tum olabilecek sorunlarini anlattik bilgilendirdik. Daha ne yapalim?
Siz zaten alıcının ilk talebinde olumsuz dönüş yapmışsınız. Yazılımdan kaynaklı bir sorun yok iade yapmam demişsiniz. Sonradan başka bilgileri öğrenmeniz mesele değil ki. Burada ki mesele sizin Web sitenizde yazan taahhüdü yerine getirmem deyişiniz. Son mesajınızda da halen keyfi iade yapmam diyorsunuz zaten. Madem öyle web sitesi neden apar topar değiştirildi. Bir de bunu açıklasanız?
sitenizde yazana göre müşterinin kakasıda gelse iade almak zorundasınız
ha siz sitenizdeki taahhütleri laf olsun diye koyduysanız o da sizin iş ahlakınız
Arkadas buraya konuyu ne zaman acmis bi bakin? Konuyu actigi tarihte bana iade edecegi bir megachips yazilimi yok arabasinda diyorum? Farzedin ki biz konuyu gorduk okuduk, dedik ki tamam dostum gel iadeni yapalim? Proseduru uygulamak icin dosyasini okuyup gondericem, Mehmet Gazihan orjinale cevirecek. Demeyecek mi Yasin bunda bizim yazilimimkz yok kardesim diye. Mart ayının basında arabasindan sildirdigi bi yazilim icin mart sonunda buraya ben nasil iademi alirim diye konu aciyor.
Ben hergun yeni birsey ogreniyorum o aracla ilgili. Bakalim daha neler ogrenecegim. Arastirmaya devam ediyorum
Ayrıca yine dedim ki ; Kimsenin size o sorunlu gördüğünüz arabaya yazılımı zorla yaptırttığını düşünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktınız. Ayar yapıyorsanız ücretini alıyorsanız problem çıktığında zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.