Konuyu açtığı tarih değil size ilk iade talebin de bulunduğu tarihten bahsediyoruz, sizin deyiminizle bu cümleyi kaç kişi yazdı ama okumuyorsunuz herhalde
Printable View
hocam bakın bana okumuyormusunuz diyorsunuz ama siz okumuyor gibi yazıyorsunuz. ben sizin işyeriniz de mekanik destek verimiyor demiyorum. diyorum ki Kimsenin size o sorunlu gördüğünüz arabaya yazılımı zorla yaptırttığını düşünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktınız. Ayar yapıyorsanız ücretini alıyorsanız problem çıktığında zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.
Neyse boşverin Yasin Bey, çünkü farklı mantıkla konuşuyoruz. Size kolay gelsin
Tabiki hakkı olana cok iade yaptım ben. 10 gun degil 1 ay sonra yine yaptım. Yaparim da. Ben sizi tanimiyorum hakkinizda iyi veya kotu yorum yapamam, bana yakışan budur. siz konu sahibinin asıl niyetini de bilemezsiniz. beni de tanimiyorsunuz, benim icin de olumlu olumsuz bisey diyemezsiniz. Ama burdaki arkadaşlar seviyor bu hayatı
hocam adam seni 5. gün aramış
iade istemiş
sende adama "corsalarda iade yok, araban 230bin kmde, yazılımsal bir sorun yok, paranı iade etmeyeceğim" demişsin
şimdide gelmiş diosun ki bu adam konuyu açtığında bizim yazılımımız yoktu arabada
adam seni 5. gün aramış cevabını almış 25. gün konuyu açmış
napacaktı adam mehmet gazihanın keyfinin gelmesini mi bekleyecekti?
sonuç olarak adam işini çözdü bir şekilde
600 lirada senin cebine kaldı
bizde firma hakkında bilgi sahibi olduk
parasıyla iş yapıyorsunuz koşulsuz iade garantisi veren yerler varken niye sana gelip paramla rezil olayım ki
kakamda gelir çişimde gelir kimse babamın oğlu değil 10 gün iade hakkım varsa babelin şutuna kızar yine iade ederim
sana haklı sebep göstermek zorunda değilim
neyse sizin olayı çözme niyetiniz yok
600 lira kardasınız
hayırlı işler
Size haksızsınız diyemem ama müşteri bir tık daha haklı. O da klasik ve klişe bi söylem olan "müşteri daima haklıdır" sözünden dolayı değil; sizin internet sitenizdeki taahhütlerinizden dolayı. :/
böyle bir esnaflık yok hocam
bana ona göre davranamazsın
ben senden kendim için extrem bişi istesem eyw haklısın beni kayırmak zorunda değilsin
ama sen yıllardır bu işin içinde marka olacaksın
belli fiyatlar karşılığında belli taahhütler vereceksin
aracımı yaparken bana "bak bu araba sıkıntılı eğer iptal ya da iade istersen yapmam" demeyeceksin
sonra ben 5. gün iade istediğim zaman arabama suç atacaksın
üslubuma suç atacaksın
telefona suç atacaksın
paramı bir şekilde vermeyeceksin
sonra kendini haklı çıkarmak içinde başka başka kişiler gelip "yok efendim yazılımı sildirmiş bizim yazılımımız yokmuş" diye tarih vermeden manipülasyon yapacak
ve tüm bunlar 600 lira için yapılacak
böyle bir esnaflık yok hocam
kusura bakma ben sanada firmanada araba getirmem
paramız kıymetli bizim
100 lira daha fazla veririm güvenilen adama giderim
İnternet sitenizdeki metin maalesef suistimale açık. Haklı sebepler ve haksız sebeplerin tanımını yapmanız yada bu kadar iddialı bir cümle kurmamanız gerekirdi.
Bu kadar iddialı bir cümle ciddi müşteriyi çeker. Piyasaya yeni çıkan marka yada ürün düşünün. Adam malı satmak için en son 1 hafta deneme süresi beğenmezseniz paranız iade der. Neden bunu yapar? Piyasadaki rakipleriyle aynı şartları sunarsa pastadan pay alamaz. İddialı bir durum olacak ki insan deneyecek. Bunun size büyük avantajı olduğu gibi bazen dezavantajıda olacak.
Demek ki aslında bu durum sizin lehinize olacak bir fırsatmış. Konuyu gördükten sonra tamam yazılımı orijinale çevirelim paranı iade edeceğim gel deseydiniz zaten yazılımı aracında olmadığı için gelemeyecekti. Ama siz de burada hem 600 TL iade etmemiş hem de hanenize artı puan kazandırmış olacaktınız.
Sizin bu açıklamalarınız 'Bakın ben hissetmiştim böyle olacağını' demekten öteye gitmiyor açıkçası.
Peki bu arkadaş Megachips yazılımı sildirip neden başka bir firmaya yazılım yaptırmış aracına?
Mantıklı bir açıklama gelir diye tekrardan yazmadım da bu adama iade edip etmeme ne bayinin ne de kurumsal dediğiniz firmanın sahibinin elinde
O hakkı adama siz vermediniz ki insiyatiften bahsediyorsunuz ?
O hakkı müşteriye tanıyan Türkiye’de ki her tüketiciye aynı hakkı tanıyan tüketici hakem heyeti zaten
Müşteri ne kadar samimi olmayan tavırlarıyla dikkatimi çekse de sizin tarafın yazıları da bir o kadar boş
Özetle müşteri bu parayı süreç dahilinde talep ettiyse alır , gerisi onun iş bitirimine kalmış ben olsam şu aşamada bu kadar sallamadan sonra yaptırım da uygulatırdım
Bu arada konu megachips değil muhattap sabancı olsa dahi haklı yine müşteri ötesi söylenemez markaya firmaya mal etmiyorum
Bilmiyorum ama empati yapabilirseniz karşı taraf daha da haklı gelebilir size de. Gelebilir diyorum; çünkü karşı tarafı da tanımıyorum. Birebir olayın içinde de değilim tabii ki. Ama anlatılanlara göre inanırsak müşteri daha haklı gözüküyor. Çok da keskin çizgiler çizemiyorum. Çünkü bizim insanımız çiğ; işine geldiği gibi konuşabiliyor veya davranabiliyor. (Genel konuştum; üzerine alınan alınır. Kimseyi spesifik olarak kastetmiyorum)
Devreye aşırı binen her aşırı akımda sigorta atmasını engelleyemeyeceğimiz gibi, internet sitesindeki taahhütleri okuyunca da karşı tarafa(müşteriye) hak verememe gibi ihtimaliniz de kalmıyor maalesef. En azından benim penceremden bakınca durum bu.
4 sayfa okudum daha okuyamadım kusura bakmayın ama nachizhane düşüncem şudur.Bu kadar şeyin üstüne siz "tamam kardeşim hata sende de olsa gel ben sana orjinal yazılımını atıp ücretini veririm" deseydiniz belki 1 müşteri parası cebinizden çıkardı ama bu hareketinizden dolayı bu forumdan 50 müşteri kazanırdınız.Şu an haklıda olsanız ben inat ettim paranı vermicem demeniz bu camiada size müşteri kaybettirir.Burası en büyük otomobil forumu , size çok güzel bir reklam hakkı doğmuşken hakkınızı yanlış kullandınız diye düşünüyorum.
Ben soruma hala cevap alamadım. Mehmet Gazihan beyin bu konudan haberi var mı ? Varsa neden kendisi gelip bir açıklama yapmıyor ?
http://i.hizliresim.com/PlWAnQ.jpg
Sizin internet sitesinde yazdığın '' herhangi bir memnuniyetsizlik durumu '' 'na beklediğim performansı alamadım , vazgeçtim ben girmiyor yani öyle mi ?
Öyleyse ;
https://i.hizliresim.com/qGkaOB.jpg
10 günlük test süreside yalan dolan yani...
İnternet sitenizde yazdığınız ve paranız iade edilir diye cevapladığınız soruyu ben bir kez daha sorayım size.
BEN 2015 MODEL ARACIMA MEGACHİPSTE YAZILIM YAPTIRIP , İSTEDİĞİM PERFORMANSI ALMADIĞIMI DÜŞÜNÜRSEM ; İŞLEMDEN 5 GÜN SONRADA PARAMI İADE ALMAK İSTESEM BENİM PARAMI İADE EDİYOR MUSUNUZ ?
ben 6 yildir burada diyorum ki; Yaptigim islem sonrasi aracinizda size vaat ettigim gucu saglayamazsam, yakit tasarrufu garantisi vermissem ve tasarruf saglatamadiysam, program sonrasi teknik bir ariza olustuysa ve programi orjinale cevirince bu duzeliyorsa, ve tum bunlari tekrar yeni bir programla duzeltemezsem iadesini yaparim. Sitede 10 gun yaziyodu dimi? 1 ay gecse yine iade ediyorum
Ben esnaf değilim, üniversite öğrencisiyim, ufak tefek otomobil parçaları alıp satıyorum, harçlığımı çıkarıyorum. 350 TL ye bi arkadaşa araç telefonu sattım, 2 saat sonra biz buna heryerden elektrik verdik çalıştıramadık dedi, dedim getir yakmadıysan sıkıntı yok geri alırım, ben araçtan sökerken sağlamdı çünkü. Arkadaş getirdi cihaz yanmış, geldi bana hır gür yaptı, satarken arkadaşın hal ve hareketlerini beğenmemiştim zaten bana ders olsun cihazı iade aldım, birdaha da serseri kılıklı, konuşmasını bilmeyen insanlara mal satmamayı vizyonuma ekledim. 350 TL para kaybettim cihaz çöp oldu belki ama kendime çok güzel bir ders çıkardım, hemde kendi gözümde itibarım yükseldi.
Şimdi ben mali olarak esnaf değilim, mali olarak küçük işler yapan bir insan olarak kendime bir ders çıkarabiliyorum, ama siz kocaman esnafsınız size göre küçücük bir parayla kendinize hiçbir ders çıkaramadınız, küçücük bir parayla kocaman bir kitle kaybettiniz, itibar kaybettiniz. Burada herkes o 600 lirayı geri iade eder kendine güzel bi ders çıkarırdı, bundan sonra ticaretini de ona göre şekillendirirdi.
600 lira sizi ticari olarak küçültmez, ama itibar olarak acayip küçülttü, ben böyle birşey yapsam kendime olan saygım bile azalır...
Konudan elbette haberi var. Konu linkini ben attim kendisine. Hakkimda boyle bir konu acilmis diye. Ben cevapliyorum yazdiklarini yetmiyor mu arkadaslar? Sorun mersin bayisi degil mi? Burdayim. Hicbiryere varamayacagimi bilsem de yazmaya calisiyorum elimden geldiginde.
Ya kaç sayfa olmuş. Erkek gibi evet sitede yazan isteğe bağlı iadeyi kabul etmiyoruz diyeceksiniz bi... Lafı ne dolandırdınız ya.
Bi yancım yazmış diyorsunuz, sonra uzun uzun içeriği boş mesajlar atıyorsunuz. Anca vakit kaybı.
Adam ilk 10 gün içinde iade istedi mi? İstedi.
Siz ok verip kabul ettiniz mi? Hayır.
Daha neyi konuşuyoruz?
Sebebi ne olursa olsun firmanızın kurumsallığına bir darbe daha. Müşteri gittiği yerde nasıl biri olduğuna göre muamele değil eşit muamele görmek ister. Canımın istediğine bir ay sonra da yaparım diyeceğinize taahhüt süresi dahilinde sorgusuz sualsiz, 10. Günden sonra da iyi niyete bakarım deseniz sizin daha lehinize bir açıklama olurdu.
Gerçi gecenin bu saatinde ben de uzun uzun boşuna yazdım. Çünkü 10 küsür sayfada anlamayan adam şimdi mi anlayacak. En azından konu aktif kalsın. Hani görmeyen varsa rezaleti bilsin.
Canımın istedigine degil kardesim, cidden hakkı olana iadeden bahsettik. Gecerli sebepler saydım. Musteriye ne diyorsam onlari soyledim. Sorgusuz sualsiz iade dusunen birisi zaten bana gore kotu niyetlidir. Emeginizin hırsızıdır. Bu her iş icin aynidir, sadece bu iş icin dusunmeyin.
Sizin gibi dusunen yanci degil, benim gibi dusunen yancı olur bu da süper..
konuya kac saattir yaziyorum. Aktif kalmasından yana bir sorunum yok.
Allah herkese musterinin de iyisini nasip etsin insAllah
Adalet sisteminin iyi işlediği ülkelerde böyle küçük maddeler yüzünden milyon dolar tazminat ödüyor firmalar. Firmaların kuralları bayiye göre yorumlanmaz, yani sizin de dediğiniz gibi hakkı olana iade gibi bir seçenek ne yazık ki firmanın kendi sitesinde belirttiği " herhangi bir memnuniyetsizlik durumunda iade " yazısı yüzünden geçersiz kalıyor.
Her şey bir yana, müşteri belirtilen süre içerisinde iade istiyorum dediği anda herhangi bir sebep beyan etmesine gerek yoktur.
Ben konudan ayri bir ornek vermek istiyorum ;
Peki madem herhangi bir sebep belirtmenize gerek yok; o zaman yarın media markt yada vatandan bi cep telefonu yada bilgisayar alın. 5 gun Sonra aldiginiz urunu begenmeyin, telefon acın ben bunu iade etmek istiyorum deyin. Paranizi direk telefonda hesabiniza isteyin, urunu goturmeyin.. olur mu tabiki olmaz. Yada urunu goturun, bakmicaklar mi acmis misiniz, kirmis misiniz diye? Guvenlik bandini actiginiz an direk yetkili servis sorumlu olmuyor mu? Arizasini duzeltiriz ama iade alamayiz bu saatten sonra demiyolar mi? Her urun icin bahsettiginiz iade kosullari gecerli olamıyor.
Gidin sifir araba alın, ertrsi gun iade edin. Edebilir misiniz :)
Haklisiniz bizi zora sokan web sitemizdeki yaziyi istedigi yere ceken musterilerimizdir :)
Zaten Bundan sonra ben bu konuda daha dikkatli olacagim :) Saglicakla kaın
o verdiğin örneklerdeki firmaların hiç biri 10 gün içinde koşulsuz iade kabul ediyoruz diye belirmiş mi sizin firma gibi detaya girme nufus cüzdanın da yasin yazıyor sen kalmış millete kamilim ben diyorsun buna kim inanır sizin firma 10 gün için de ibaresini kullanmış mı kullanmış sen neyin peşindesin onu çözemedim ya adam gibi geri ödeme yapmıyorum de kapansın konu yada karı gibi konusmaya devam et
Yalnız siz verdiğiniz örneğe göre Vatan veya Media markt değilsiniz.. Siz o telefonun güvenlik bandını açan dışarıdaki telefoncusunuz :) Media markt bu konuda opel oluyor.
Bu arada ;
http://i.hizliresim.com/PlWAnQ.jpg
Herhangi bir memnuniyetsizlik yazmıyor mu orada ? Herhangi ne demek bknz : TURK DİL KURUMU Sıfat Belli olmayan, özellikleri iyice bilinmeyen, RASTGELE.
Siz kurumsal bir firmaysanız , internet sitenizde yazan taahhütünüzü yerine getirecektiniz. Sonra internet sitenizi mi kapatıyorsunuz , içeriğimi mi değiştiriyorsunuz siz bilirsiniz tabi ki .