SErhat. Nickli Üyeden Alıntı
Konuyu açan arkadaş 28 Şubat 2018'de yazılım yaptırmış ve 05 Mart 2018'de yolda kaldığını, aynı gün içinde; yani hizmet alımın yapıldığı 5. gün içinde, araca yazılım atan bayiyi aradığını ve memnun kalmadığını, yazılımı eski hâline döndürüp ödediği paranın iadesini istemiş.
Öncelikle Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun ilgili maddeleri şu şekildedir:
Şu durumda mal/hizmet alımı yapan Corsa sahibi arkadaş yasal süresi içinde seni aramış. Cayma hakkını kullandığını HTS kayıtlarını çıkarttırıp, seni aradığını belgelemek suretiyle ve burada açtığı konu ile de kanıtlayabilir.
Senin sitende 10 gün içinde yazsa da yazmasa da, hizmet alıp MEMNUN KALMAYAN KONU SAHİBİ arkadaş YASAL SÜRESİ İÇİNDE sana bu durumu bildirmiş.
Senin bu saatten sonra yapman gereken şey; inatlaşmak yerine, üslup vs öne sürmek yerine, hemen seni aradığı gün aracını dükkanına çağırıp öncelikle aracı inceleyip, onarım vb yoluna gitmeyi teklif edip; kabul edilmemesi hâlinde ücret iadesini yapmaktı.
Müşteri YASAL SÜRESİ içinde herhangi bir sebep GÖSTERMEKSİZİN CAYMA HAKKINA sahiptir.
Ona bu hakkı sitenizde yazan madde değil; kanun veriyor.
Ek olarak; sitenizde de "10 gün" gibi iddialı bir ibare kullandıysanız eğer bayi/firma olarak, kanundan daha da etkin/hızlı bir şekilde müşterinin memnuniyetsizliğini gidermeyi taahhüt etmişsiniz demektir. Sırf bu sebepten ücret iadesi yine YAPILMAK ZORUNDA.
Sizi 5. günde; KANUNUN KENDİSİNE VERDİĞİ YASAL SÜRE İÇİNDE ve FİRMANIZIN VERDİĞİ TAAHHÜT SÜRESİ OLAN 10 GÜNLÜK SÜRE içinde size ulaşmış.
Ödemek zorundasınız.
Adam arzuhalciye gidip bir dilekçe yazdırıp THH'ye başvursa, THH zaten bu paranın iadesine karar verir. İade edilmemesi için hiçbir geçerli sebep yok.
Yıllar evvel forumdan birisine cam vizörü satmıştım, param geldi, kargo gitti. Alıcı arkadaş "bu istediğim gibi değilmiş" dedi. Gönder dedim, geldi, parasını aynen iade ettim. O vizörler de hâlâ durur. Adımın çıkmasından iyidir.
Burada konuyu lehinize çevirebilecekken hem kendinizi, hem de bayisi olduğunuz firmayı daha da kötü bir duruma sokuyorsunuz.
Sen kimsin de bu kadar kesin konuşuyorsun dersen de; Avukatım. Konu sahibi haklı. Haklı olmasının sebebi de sizin internet sitenizde yazan taahhüt falan değil; DEVLETİN KOYDUĞU KANUN GEREĞİNCE HAKLI.
Yasal yollara başvurup başvurmamak ona kalmış.
Selametle.