kriz miriz yok bam bam bam :)
Printable View
Audi satış temsilcileri şuan :D
https://i.hizliresim.com/DYo7B6.jpg
Manuel A6 var mı yeni kasa arkadaşlar :D
Sirf bu acayip satis politikalari yuzunden pek cok insanin gozunde premium algisini oturtamadilar.. passat parasina yeni kasa a4 sattilar bi donem
Ben 2 sene önce çıkan Civic rs aracının şimdi birde ona aletrnatif civic sport plus hb var tabi çıkış fiyatı 110.000 TL idi. Bugün bu araçlar 140.000 TL ye satılıyor. Yani yaklaşık 2 senede topu topu %30 bile zam gelmemiş araçlara. Buda Dolar TL parite farkından bile çok az. Yani zarar ettirmeyen bir marka bugün alanlar için
100 hp aracın sürüşünün zevki mi olurmuş yahu
Kaldıki 500 hp olsa ne olur İstanbulda ne sürüşü ne zevki
Manuel araba çılgınlıktan başka birşey değil zaten ticari araçlarda bile otm vites yaygınlaşmaya başlıyor kısa zaman sonra manuel vites diye bir kavram kesinlikle kalmayacaktır..
Elektriğe geçilecek doğru ama uzun yıllardan beridir kesinlikle doğru enerji türü olduğunu düşünmüyorum
Tüm dünyada elektrik üretmek çok maliyetli üretebilmek için ise halen doğayı ciddi tahrip eden yollar revaçta
Kaldı ki elektrik enerjisini hepimiz hali hazırda ciddi olarak tüketiyoruz
Şu anki teknoloji çerçevesinden bakarsak gelişme süreci salyangoz kıvamında aracın kendi elektrik üretemiyor bataryalar gelişmedi şarj süreleri ciddi problem gibi gibi..
Beyler 2017 arteon 2.0 tdı 240 hp 4 motıon araba sıfır bir kaç opsiyonu var cam tavan nappa koltuklar geri kamera araba beyaz 340’a alalım mı dersiniz ?
Ben 340.000TL'ye Arteon almazdım. Adam gidecek yarı fiyatına alacak 1.4TSI yanıma koyacak ben de aldığımla kalıcam. İçi passat...
Arteon yolda g30 dan bile çok çok yakışıklı ve algısı premium bir araç. Bu arada bir gidişi var anlatamam
Algısı premium vs değil arabadan anlayan adam aaa arteon diyor yoksa VW. Test edildi onaylandı. Hatta şöle söleyim Car Guru olmayan bir ortamda muhabbet arasında S60'ınız olması size Arteondan daha fazla sükse yaptıracaktır. Çünkü Volvo.
Gidişi ve teknik özellikleri çok güzel o konuda yorumum yok zaten. Ama onu istiyorsam 100 lira altına Passat 2.0TDI 240 alırım, Passatçılar arasında forsum olur. Bu millet VW dedin mi Arteon vs dinlemez Passat olacak.
Mesela hangi test akreditasyonlu firma yaptı testi :D Ya arkadaşlar bu herkesin kişisel görüşü. Ben belli yaşa gelmiş babadan otomotivci ve bizzat otomotivle ilgilenen makina mühendisi bir adamım. Ben bile kriter olarak kendimi veremem mesela. Diyemem yani "ben test ettim onayladım bu artık böyledir". sadece kişisel deneyimime göre gayette likit sarısı r line bir arkadaşımızın aracı, benim f80 body kitli f30 umdanda, yine aynı gruptaki m teknik taba koltuklu 520i g30 undanda yolda daha fazla dikkat çekiyor. Mekan önlerinde bile albenisi diyebilirimki bizimkilerden fazla (zaten f serisi bmw zebil gibi ilgi çekmesi mümkün değil). Bunun yanında g30 un iç kalitesi su götürmez bir gerçek. Yalnız normal bir g30 ilede m teknik taba koltuklu g30 un iç kalitesi arası dağlar var bence yan yana getirip bakın.
Tüm bunlarınm yanında arteon 240 hp yi gerçekten 240 hp bir araç gibi gidiyor. Hatta şaka değil denenmişini söylüyorum 240 hp lik arteon, 250 hplik g30 530i yi bile çooooook incede olsa geçiyor yan yana rollde
Ben söyledim artık kendi fikrimi karar kendinde :D
Vw ın sevdiğim tek modeli vardı pheaton,arteon ikincisi oldu.Vw sevmem marka olarak ama bu iki modelin yeri ayrı bence.
Araba konusuna verecek cevabım şu
herkesin hayatına kimse karışamaz
a3 aldım diyosun, adam sana nasıl alınmaması gerektiğini anlatıyo ve bir boka benzemezle başlıyor, nasıl bi empoze var inanılmaz, lan güle güle kullan diyeceksin bu kadar zor olmamalı.
YouTube
Babadan otomobilci ya da makine mühendisi olmayla alakası yok bu işin ben de o markaların reklamlarını yapan, komumlandıran algısını oluşturan mesleğe sahibim. Senin markan VW ise VW nokta. Sokaktaki adam bakar oo çok yakışıklı der yanına A6 koyarsın abi Audi yaa der bu kadar basit. Arabanın özellikleri veya tasarımıyla alaksı yok. Golf nasıl disiplnlerde 1 serisinden iyi olmasına rağmen premiun olamıyor ama çok iyi bir sınıf belirleyici oluyorsa Arteon da aynı. Tasarımını ve özelliklerini ben de çok beğeniyorum o ayrı.
Piyasa resmen durdu 2.elde.
2010 focus dizel titanyum aracımı satamiyorum. Kac kişi aradi kredi cekemiyorum dedi vazgeçti. 40 bin lira çekse 36 ayda 2.80 faiz oranı 70 bin ödüyor geri. Adamlar haklı. Allah borcu olana sabır versin
sarı rengi güzel, diğer renkler passatla aynı gibi duruyor :D
2.el bitti de adama fiyat teklif ediyorum burnundan kıl aldırmıyor, salak faize koysa 3 aydır satamadığı arabanın fiyatını katlıcak haberi yok.
Ben salak mıyım ederinden fazla vereyim aynı arabaya, başka muadilleri var teklif ettiğim fiyat sadece renk farkından dolayı ben ona o teklifi yaptım. ben de 100 liralık arabaya yazayım 113.000TL 3 tl de pazarlık bırakayım, 105 teklif edildiğinde de artislik yapayım. Yok öle dünya ellerinde patlasın 3 aydır ilanda araba.
Akıllı ya gelmiş bir de ciddi alıcı değilsin sen yazmış ahahaha. Aklı sıra kar edicek arabadan muadilleri boyasız bu 4 parça boyalı arabaya aynı fiyatı istiyor.
kimse salak değil hocam, ederinden fazla yazdıysa kendide biliyordur gitmeyeceğini. Renk fark fiyatı heryerde var sende biliyorsun zaten. Bu tarzda kişiler zaten çokça patlıyor ilanlarda... Benim söyleme amacımda faizle kazanacağı parayı senin kazanman ve nihayetinde daha iyi bi araba alman içindi :)
Araç falan satılmıyor beyler. Ben f30 a 320d hemde 130 diyorum arayan bile yok. Sahibinde.com a girince ağır hasar kayıtlısı ve bomboşu bile 118 den başlıyor o ayrı. Ben 135 den kapı açtım 130 diyorum hala alıcısı yok ortda. Varda olmayacak takaslar sunanlar onlarda bitmiyor *****
4 aydir yeni kasa 1.6 tdi jetta aracimi satamiyorumm.
En ucuz arac benimki sitede, 4-5 ay önce 73e aldim. 70e veriyorum alan yok.
1 hafta once 70 veriyordu galericiler vermedim simdi 61-62 diyorlar :)
Bu piyasada araba satana helal olsun
Bir daha zaten isim olmaz 80-90 bin kmden fazla yapmış, trameri aşırı fazla araba almam. 5-10 bin fazla verip dusuk km en fazla 70-80 bin olan, km trameri 5-6 lira max araba alirim.
Sonra satarken deveye hendek atlatiyoruz :)