Satılamama hususunu genel olarak mı söylediniz,ikinci el için mi?
Printable View
1.Eller peynir ekmek gibi satılıyor. 2.Ellerde ise.yaprak kımıldamıuor. Yanş eskiye rabet yok anlamında
@TaGo
Abi senin araç gerçekten şu piyasada evet mantıklı ama tavsiyem orjinale dönmen komple
Hem ekstra gördüğün parçaları elden satabilirsin ya da ileride kullanabilirsin hemde alıcıya laf anlatmak zorunda kalmazsın diye düşünüyorum . Işin gereği çok özenle aldığın her parça satarken mevcut kullanıcı kitlesinden dolayı senin arabada eksi puan ( kendi yorumum )
Pazartesi günü ***** Audi A3 1.6 TDi Manuel araçlar için Ankara Doğuş Oto Çankaya'ya gittim. Dediği aynen şuydu: '' Sabahtan beri arıyoruz 1 tane dahi araç kalmadı. Galericiler 10'ar 15'er tane alıp gittiler, istersen 1.0 TFSi Manuel var 122'ye bırakıyorlar'' dedi.. Piyasada para var, maksat nasıl yaladığına bağlı sözüm meclisten dışarı..
Forumda da konularını açıyordum geçen seneden beri vag grubu golf/Leon alıp satıyordum.Ama piyasa şuan ikinci el de cidden berbat evlilik üzeri araba lazım oluyor diye son aldığım 2014 act 32.000 deki aracımı ilana koymadım yaz sonu,geçtiğimiz ay koydum başlarda nakit teklifler geliyordu ama gelen teklife satsam 1 saat sonra aynısını alamazdım diğerleri o kadar yüksekti.Son on gündür sırf takas teklifi geliyor.Aracımın 1 model düşük sunroofsuz olanına benden yüksek istiyorlar ama piyasa da nakit sıkıntısı var eskiye döndük takasla alışveriş peşinde millet.
Kendimi gördüm bir an :) bende yaklaşık 3 aydır highline passat var satılmıyor araba en ucuza ilanda olmasına rağmen vardır bi hayır nasip duruyorum ama kimse araç almıyor satarsam bende almicam muhtemelen ülkenin bu gidişatı ile,
insanlarında aynı düşüncede olduğunu tahmin ediyorum.
Hibe konusundan ayrı bir takas konusu mu açsak, zevkine araç değiştirecekler fotolarını yüklesin :D
https://www.youtube.com/watch?v=Oe4Zlix8CDQ
kaç zamandır ekleyeceğim unutuyorum. xtrail bu zamana kaldıysa sıfır olarak bakılabilir.
http://www.resimag.com/p1/825ad485fc.jpeg
Tatlı tatlı geziniyorum sayfalarda fakat şöyle bi tablo görünce tuhaf hissediyor insan:Deli:
Alamayan çıksın kasıyor. Elhamdülillah
Opel corsa C 1.7 dti full yüklü ve kaliteli parçalarla yapıldı herşeyi, kozmetik eksiksiz piyasadaki en diri duranlardan belki de fakat abuk subuk takas teklifleri dışında ne arayan ne soran var arabayı. Bu kadar uzun süre duran bir piyasa hiç görmedim ben. Çok hızlı araba alıp satmamla tanırdı arkadaşlar şimdi 3 yılda 1 değiştiriyorum şaşırıyorlar. :)
Parasını olan faize yatırdı arkadaşlar. Getirisi tatlı, ondan satılmıyor. Faizler düşmeden de zor açılır piyasa.
Parasini faize yatiranlara tatli geldi faiz. 25.000 tl gibi bir rakama bile 550tl gibi bir faiz aliyorsun. Neden araba alsinlar ki? Hem sigortası,kaskosu,yakıtıymış gibi dertleri yok :D Valla evdekileri kandirsam bende astrayi sattirip faize koydurtacaktım ama piyasada araba satılmıyor malesef. Satsam aynısını aynı paraya alamayız öyle saçma bir piyasa var şuan.
maalesef piyasa öyle. ben de galeri sahibiyim. 2017 model transporter dizel otomatik 22 bindeki aracı 4 aylık çekle 150 bin tl ye aldığım transportera 146 bin verdiler vermedim. sıfırı 220 bin tl idi. ötv-kdv indirimi + enflasyonla mücadele + yıl sonu indirimleri ile aracın sıfırı 160 bin tl ye düştü. şaka gibi. bu sefer aracımı 135 bin tl ye vericem arayan yok
Şahsi fikrim şu ki, bence psikolojik bir sınır var halkta:79.999 Tl. Bu rakam üstündeki araçlara sahipleri ne kadar iskonto yapacak olursa olsun zor gözüyle bakıldığı için mesaj dahi atmıyorlar. Özellikle Hondalar piyasanın reşat altınları 2004 2005 araçlar 63 64 liraya satılıyor.. Orta sınıf bir aile mensubu olarak hem ben hem ailemizdeki akrabalarım ne kadar temiz ve uygun olursa olsun ne güzel bir e36'ya ne de bir w124'e cesaret edemiyoruz..
Yıl sonu dolar düştü, ötv indirimi, sirketlerin bilanco ayarlamalari derken sıfır araç satisinin yuksek olmasi normal.
Millet sifira yoneldiginden talep düşük, millet araba satmaya calistigindan arz yuksek dogal olarak piyasa durgun. Ikinci el 3-4 ay sonra hareketlenmeye baslar acele etmezdim şu an satmak için.
1 aydır aracım ilanda. Arayan soran yok , cok doğal karsılıyorum. Ülkenin ekonomisi belirsizliğini korudugu ıcın parası olan bile vadelide yada başka bir şekilde parasını tutmakta. Ha araç konusu böyle . Firmamızda çalışacak eleman arıyoruz , kimseninde iş aradığı yok. Herkes halinden memnun galiba.
iş konusunda size katılıyorum.. Dışarda zibille işsiz var. Ama adamlara iş teklif edip maaşı söylüyorsun cebinde 5tl yok ama maaş beğenmiyor. Bende artık acımıyorum açıkçası. Geçen gün babam yaşında adam eli yüzü düzgün belki benden sağlam ama çorba parası diye para istedi. Şaşırdım açıkçası. Kolay paralar insanlara daha tatlı geliyor sanırım.
Kredi faizleri yükseldi, faizde parası olanların getirisi yüksek. Yıl sonu geliyor, 0 araç satışlarının yükselmesi şirketlere yönelik. O da eminim eski yıllar kadar yoktur. Çünkü şirketlerin çoğu da battı. Yani 2.el satışlarının düşmesi şu ortamda gayet normal. Bundan yalnızca birkaç ay önce bankayla, dolarla,altınla kazanacağınıza piyasada belirli araçları alsaydınız daha fazla kazanıyordunuz hem de eskiterek.
Sıkışan esnafın araçlar nerde peki?
***** site vitrin oldu tabela yuksek reel rakam xxx premiumda
Ufaktan al satci bi ark. 14 525xd 120 k da tramer temiz 150k ya aldim galeride bu rakami veriyor dedi
Beyler merhaba
2018 modl golf 7.5 1.4 tsi dsg highline 18 binde aracim satiliktaydi epeydir, 140 yazmistim 135 teklif edildi aklindan gecende 138 vs di sizce rakam nasil deger mi vermeye kararsiz kaldim ? Bu paraya versem tekrar ayni arabayi almam cok zor sizce ederi nedir? Musteriye dusunucem dedim beklemeye deger mi yoksa verip kurtulayim mi? On camda 5 cm kadar catlak mevcut tek kusuru da budur.
140 istediğin rakam ve 138 teklif ediliyorsa düşünmeden sat. Ama piyasası hakkında bilgim yok belki 160 ediyordur belki 110. Fakat dediğim gibi istediğin rakama çok yakın rakam gelmiş.
abicim 100 bin liralık araba aldın aylık yakıt vs sana masrafı min 2500 liraya gelir sigortası kaskosu vergisi yakıtı servisi yüzünden. 1000 bini yatır bankaya sana 2500 tl getirir. 2500 tl lik taksiye binmezsin 1 ayda. Hergün işe taksi ile git gel 50 liradan 100 lira ödesen 22 gün çalışsan 2200 lira eder ki manyak değilsen metro denen alete binersin daha hızlı ulaşmak için. Evden metroya metrodan iş yerine taksiye bin hem paran cebinde kalır hem de çok daha hızlı gider gelirsin hem de sinir stres kalmaz. Aç kitabını oku. Lan arabayı bıraktım deli gibi kitap okuyorum metroda. Ayda 2 kitap bitiyo. Gittiğim mesafede 19 dakika .Günde min 45 dakika kitap okuyorum metroda merdivende asansörde.
Mutlu ulkeler siralamasinda Kuba' ya yaklasiyoruz. Kimsede 5 kurus para yok , soyleniyorlar ama mutluyuz :)
bırakın istanbulu izmirde bile izban metro mesai saatlerinde sabah akşam büyük ızdırap. kaldı ki forumda çoğu insan 100bin bankada durmasındansa altında araba olmasını tercih eder hepimiz arabadan zevk alıyoruz.
Para mı yok.. Bende böyle düşünüyordum ama bu gün şans eseri sinemaya giderken kız arkadaşımla aynı konuyu konuştuk millette para yoksa buralar nedir böyle diye, biz evlilik hazırlığı yaparken kılı kırk yarıyoruz.. Çıktığımız kat yemek katı idi ve bütün masalar full çakılıydı. Yani para gerçekten onlarda mı çok ? yoksa bizdemi yok ? Arabayı satılığa çıkardım kenara 3-5 bişey atıyım diye arayan mezarcı gibi fiyat veriyor. Şaşırıyorum ben hala.
piyasayı avm ile ölçmek yanlış avmlerde lcw gibi markalar özel günlerde ciro rekorları kırabiliyor ama yanındaki orta kalite mağazalar gelen müşteri için divane oluyor satışlar çok düşük
yemek katıda bana çok tuhaf geliyor insanlar aşırı kalitesiz hatta msg içeren yiyeceklere hücum ediyor :)
Fiat Fiorino Combi 1.3 Multijet Premio Model 55.500 TL - 627418480
Konuyla biraz alakasız ama şu araç ne eder arkadaşlar ? Diger konuda kimse bişey yazmadı takas teklif ediyo sahibi ısrarla benim 1.2 tsı polo m ile .
Abi katılıyorum ve ekliyorum, Çiğköfteciler çok memnun işler süper memleket uçuyor diyorlar çünki 100gr et döner 20 Tl ve üstü olmuş. Asgari ücrete çalışan adam nasıl et dürüm döner yesin abi? Çiğköfte dürüm ayran 5 TL birde çift lavaş işlem tamam. Ah ah yazık ettiler memleket insanıma, kalite yerlerde.
Aldıklarımın alayı lcw, defacto, koton eskiden Zara, igs, Mavi idi. Bu arada igs nasıl bir gömlek yaptıysa siyah olmasına rağmen rengi solmadı 15 seneyi geçmiştir gömleği alalı.