seat ibiza 1.0 ecotsi için kayadibi seat 30 bin periyodik bakimi için 1600 tl dedi..
Printable View
seat ibiza 1.0 ecotsi için kayadibi seat 30 bin periyodik bakimi için 1600 tl dedi..
kdv düştü bide 18 den 8 e ama fiyatlar hala kol gibi :D
2014 fiesta 1.25 benzinli için Ford yetkili servisi 1200 TL verdi. 60bin bakımı.
Linea 1.3mj 120k bakımı kayışlar rulman ve devirdaim 1800tl
Bu arada kendimden alıntı yapayım, yukarda bir arkadaşta yazmış, 1600 aşırı yüksek geliyor, ama servis 1600 yerine 900-1000 dese bakımları çok net sürekli serviste yaptırırım. Yani bosch car service de 600 yerine, kendi servisinde 900-1000 öderim. Bence benim gibi binlercesi de servisi tercih ederler.
2018 C200 4 matic fl benzinli için 15 bin yada yıl bakımı 2350 tl
2011 1.4 Tsi Passat için geçtiğimiz hafta fiyat aldım. Yağı shell koyuyolardı istemediği mi kendim getireceğimi söyledim.( Asıl mevzu shell veya liqui moly olması değil bindiğimiz araba en nihayetinde 122 hp yağdan fazla geçirdiklerini bildiğim için onu kendim aldım :) ) Geri kalan filtreler vs 630 TL gibi bir rakam söyledi 5 10 lira fark olabilir net hatırlamıyorum. Yağı da 230 liraya aldım. Total bana 860'a geldi. Şanzıman mevzusu olmasa yüksek ihtimal gitmezdim ama sanayide yaptırsam da 150 -200 lira farkedecekti o yüzden bu sefer böyle deneyelim istedim. 7 yaş üstü vag grubunun fiyat almasında fayda var işin özü.
Burun kıvırıyolar zaten :D Ya çok tasvip ettiğimiz bişey değil vs diye.
Abi benim arabayı bu saatten sonra iyi niyet garantisine sokacaklarını da sanmıyorum işin açıkçası bu son olur. 2 kere kavrama bir kere de mekatronik değişmiş. 2. olan kavrama mevzusu firmanın kusurundan. Bişey olursa da kullanıcı hatası diyip bana iteleyeceklerdir muhtemel.
kaça neyi yaptırıyorsan yaptırırsın da bunu söylerken de yetkili servise giden insanlar senin tabirin olan şeyi yapmıyor.Seni bu forumda bu üslupla hala nasıl barındırıyorlar benimde aklım bunu almıyor.Önce yazdığının herkese açık bir forum sitesinde görünür olduğunun bilincine var kahvede arkadaşlarınla okey masasında konuşmuyorsun...
2019 1.5 Ecoboost Fiesta'nın bakımını ay başında hava filtresi hariç indirimle 1700 TL'ye yaptırdım. 1.0 Ecoboost'ta da fiyat aynı, sadece 1.5'ler 6.2 litre yağ alıyor 1.5 litre civarı bir fark var onun farkı çıkar.
15 gün önce Fiesta 1.0 red edition a polen filtresi hariç olacak şekilde periyodik bakımı 980tl'ye yaptırdım. Tur oto ankara
Ayın başında Egea 1.4 aracı bakıma soktum yetkili serviste, ilk 10bin km bakımına, 700 lira mı ne tuttu.
2016 Golf 1.4 TSI 40.000km bakımı + fren hidrolik değişimi 1.272 TL
Geçen hafta Ankara renault maisde kadjar 1.5 dci aracın 45.000 bakımını yaptırdım. yakıt filtresi hariç 1280 TL ödedim. Ön-arka balata değişimine 1500 TL istediler, yaptırmadım.
Bmw de 4 yaş üstü yada daha fazla olabilir. %30 yedek parça %30 işçilik indirimi var. Parçaların bazıları dışarıda alınandan daha uyuguna geliyor.
2018 yeni kasa Dacia Duster 1.2 TCE 125 4x2
11.12.2020 tarihinde Hedef Oto Florya yıllık bakımı 885 TL tuttu
Yağ (5W40)
Yağ filtresi
Hava Filtresi
Polen filtresi
Tapa contası
Anahtarsız giriş kumanda pili
Genel kontrol ve tüm beyinlerin güncellenmesi
Peugeot servislerinde Facebook Grupları ve Forumlar vasıtası ile güzel fiyatlar oluyor. Peugeot'un oluşturduğu servis ve yedek parça da yan sanayi olayını azaltmak ve diğer markalarada servis vermek için oluşturduğu Eurorepar markası altında satılan sarf malzemeleri ile yetkili serviste yapılan bakımlar daha da avantajlı oluyor.
Son haftalarda doğuşta bakım yaptıran var mı ? polo gti için fiyat istedim 1600 tl dediler standart yıllık bakım, zibuzi indirimi varmış aracım 2013 olduğu için 1250-1300 civarına gelir dediler. Dışarda yaptırsam hem servis bilmiyorum hem de parçaların orijinal mi olup olmadığı meçhul. Yıldan dolayı dsg'nin iyi niyet sanıyorum bitti benim için ama 300-400 tl kar etmek için sanayide uğraşmak istemiyorum. Şuana kadar hep doğuşta yaptırdım bakımlarını , tavsiyesi olan varsa alırım :)
31 mayısta e180 i yetkilide bakıma soktum. Yıllık rutin bakım + fren hidroliği.
Fren hidroliği dahil 2100 tl tuttu.
Sanayideki usta 1500 tl demişti.
Yakın arkadaşımda 116d var , onun bile borusan bakım maliyetleri çok pahalı.
@kurtbil aynı zamanlarda bakım yaptırmışız heralde, ben de geçen sene 960 küsür ödemişim esenyurt doğuşta. 600km iyiymiş , ben 2500 km yaptım arkadaşlarım dalga geçiyorlardı sat arabanı kullanmıyorsun diye :)
2016 116d. Yağ, yağ filtresi mazot filtresi + arka balatalar. 4700tl. Borusan
merhaba, f30 araçımın balata ve disklerini değiştirmek istiyorum, balatalari orjinal düşünüyorum, daha önce disk değiştiren ve kullandığı parça'dan memnun olan var mı ?
Araç henüz 70 binde, yoksa Direk orjinal olarak bunu mu önerirsiniz? Ayrıca diske torna yaptırmak ne kadar mantıklı bir kaç kişi torna vs bahsetti güvenemedim.
Bmw F30 Kasa 316i On Ve Arka Fren Disk Balata Seti Orjinal - OnlineYedekParca.com
50 bin km civarlarında orjinal diskten az bir talaş aldırıp textar balata ile sorunsuz kullandım.
2015 cooper countryman s all4 icin yağ, filtreler + fren hidroliğine 1.900tl fiyat aldım. Atasehir Otomol
dsg iyi niyet garantisi filan boşa umut bence. 100bin km de tüm bakımları işlemleri serviste yapılmış 2017 model dizel leon aracım için kavrama değişimine ilk önce iyi niyet garantisi çıkmadı fabrikadan dedik nasıl olur vs sonra %60 çıktı en son bu olur dediler. 4600 lira. bilmiyorum seat a mı bu şekilde yakşalıyorlar servis konusunda ancak çokta cazip gelmiyor insana.
bu arada 105bin bakımına 2070 lira gibi bir rakam istiyorlar zubizu indirimiyle birlikte. sadece yağ polen hava filtresi var bakımda
Geçen komşumuza bir araç aldık, titiz oldukları için alır almaz bakıma girdi.
Mercedes C180 AMG 9 ileri
Yağ-Yağ filtresi-Hava, Polen Filtresi-Bujiler 3400₺.
Önler 225/45/18 Arkalar 245/40/18 Continental Runflat Lastik seti 2 sene (ilk 6 ay tamamen ücretsiz, takip eden 6 aylarda %25 artarak ödenecek şekilde) lastik değişim garantisi ile 6500₺.
Ayrıca yaptırmadım ama kendi aracım için sormuştum.
BMW 520i F10 kasa.
Yağ-Yağ filtresi-Hava, Polen Filtresi+işçilik Borusan 3800₺ fiyat verdi.
garantisi biten i10 aracımı götürdüm servise periyodik bakıma 1050tl fiyat çekti bende yağ filtresini servisten parça sitelerinden de filtreleri aldım toplam 380 tl tuttu servisin kullandığı yağ shelldi bende shell aldım garantisi bittiği için daha yetkiliye gitmek mantıksız.
Geçen hafta da xmax motorumu rodaj bakımına bıraktım 400 tl ödedim içime oturdu arabayı 380e hallettikten sonra
Hocam, yetkili servisin fiyatının daha fazla olmasının olayı zaten muhattap bulmak ve zaman kazanmak. Yoksa parçasından ve yağından dolayı değil, ağır bakımlarda da 2 yıl parça garantisi. (Triger, disk, baskı balata vs.)
Benim zamanım değerli ve kıymetli, Yaptığım işten dolayı 1 günde, tek bir kontrat bağlarsam en az 15-20 bin tl komisyon kazanabilirim. O yüzden 1 günümü sanayide harcamak istemiyorum, aracımda bir sorun olunca araıyp yol yardım çağırmak ve onarim süreince ikame araç istiyebilirim. -Hiç kullanmadım ama, bu rahatlık güzel.
TRde yaşadığım zaman ariyordum servisi, 15 dkya arabayı aliyorlardi, ikame aracımı alip yola devam ediyordum. Ödediğim ücretler de sanırım 1000-1200 tl arası bir şeydi, sanayide yaptırsaydım 500-600 +5 saate mal oluyordu bana.
Zaman bol ve sanayiden keyif aliniyorsa tabi ki mantiksiz yetkili servis ama mantıklı olduğu durumlar da olabilir o yüzden genelleme yapmayalim servis seven insanlar hk. :)