Geçen Diyarbakır Dicle VW'den fiyat aldım. Rutin bakım + fren hidroliği değişimine 1370 TL fiyat verdiler. Bana oldukça makul geldi.
Printable View
Geçen Diyarbakır Dicle VW'den fiyat aldım. Rutin bakım + fren hidroliği değişimine 1370 TL fiyat verdiler. Bana oldukça makul geldi.
2018 Kia Rio dizel 12.06.2021 günü 60k bakımı için 1800 TL ödedim. Standart bakım hariç fren hidroliği değişimi var...
2016 vw polo 1.2 tsı dsg
rutin bakım 1200 tl imiş + olarak arka balata ve fren hidroliği değişti. 1960 tl. vw Tamaş yetkili servis.(zubizu indirimi yapılmış hali imiş)
aracımın bu sefer 73 bin bakımı yapıldı fiyatlar şu şekilde;
https://i.hizliresim.com/nflpnzh.jpg
Kia Özdemirler yetkili servisi
2006 K2500 150.000km bakımı --> mazot filtresiz 680 lira, 2 adet saplama ve bijon değişti 150 lira, 2 çamurluk plastiği 130 lira takması ücretsiz.
2017 1.4 Tdi Polo 60 binde fakat seneden dolayı 75 bin bakımı --> 1440 lira vosmer, 1400 otomol fiyat.
Şu rakamlara bakınca bile komik olduğu ortada. Polo dediğin araba 4 litre yağ alıyor K2500 8 litre yağ alıyor. Kia parçası da hiç ucuz değil bilen biliyordur. Bu arada 2 arabada full servis bakımlı ikisi de indirimlerden faydalanıyor. Ekstra olarak kia ücretsiz yol yardım imkanı da sunuyor. Neredeyse 3 katı fiyat farkı almak vw seviyor bu işleri.
2020 Vw Tiguan 1.5 TSI
15.000 std bakım ekstra yok
1.830 tl
Dogus
sadece yağ değişimi için servisler ortalama 2000 lira istiyor. şanzıman yağı ve mekatronik yağı değişi işin içine girince bide triger filan değişsin devirdaim de triger değişirken aradan çıksın ilerde kaçırma yapmadan nede olsa işçilik aynı derseniz serviste dışarıda motor yaptırma kadar ücret çıkarırlar.
özel servise döndüm ben artık, şanzıman yağı, mekatronik yağı değişti 5 litre castrol kullanıldı mahle ve bosch filtre seti kullanıldı 1150 lira ödeme yaptım
konu başlığı yetkili servis biliyorum servisten zubizu indirimi ile 2070 lira fiyat çıkarmışlardı sadece yağ ve filtre grubuna
2016 1.4 TSI Tiguan için cumartesi günü servis randevumu aldım.
Yapılacak işlemler;
Motor yağı 5/30
Yağ filtresi
Hava filtresi
Polen filtresi
Buji
Şanzıman yağı
Şanzıman yağ filtresi
Çeşitli tapa ve contalar
İşçilik
3.086 TL fiyat aldım. Motora yağına 789 TL fiyat yazmışlar. Yağımı kendim götüreceğim. 2300 - 2400 TL ye düşecek servise ödeyeceğim rakam.
Bu rakama yedek parça işçilik zubizu gibi indirimler dahil.
Yetkili servis araç ile birlikte verilen bakım klavuzundaki bakim maddelerini eksik yapıp araç hasar görürse ne olur ?
W205 C180 a7 bakımı görünüyor önümüzdeki aylarda. Klasik bakım harici buji, fren hidroliği, şanzıman yağı ve contası değişiyormuş. Total maliyet ne olmalı tahmini?
Servis Castrol kullanıyor bende Mobil 1 ciyim. Daha önce yetkili serviste hiç bakım yaptırmamıştım. Bu ilk olacak. O nedenle tecrübem yok.
Aracımın garantisi zaten bitti ama herhangi bir şey olursa iyi niyetten faydalanalım diye servise gitmeyi tercih ettim. Bende çok sorun olacağını düşünmüyorum sizin gibi.
İyi niyet garantisi bayi/dist/üretici inisiyatifine bağlı olduğu için yağ götürme durumunda ne yaşanır onu deneyimlemek lazım.
Ancak fabrika garantisi ve onaylı yağ kullanımında garantiden çıkartmak keyfi bir uygulama olduğu için, üretici markadan gerekli yeterlilikteki yağına parası ile onay mektubu alan madeni yağ üreticilerinin ürünlerinin kullanımında sorun yok. Aksini iddia eden servis sorumlusundan bu durumu yazılı olarak beyan etmesini ve altına da imza yetkisi olan bir yöneticisinin imzasını rica edin. Veremeyecekleri ve elinizde de onay mektubu ile gittiğiniz için kendilerine çok kaçış alanı bırakmamış olacaksınız.
Vag grubunda güncel motorlarda araçları olanlar servise gittiklerinde bir baksınlar bakalım, acaba kitapçıkta yazan yağ mı konmuş yoksa eski motorlara koydukları yağı koymaya devam etmişler mi ? :D
Nissan xtrail 2016 90.000 bakımı 1050 TL mazot filtresi yok
Arkadaşlar cumartesi günü aracımı (2016 Tiguan 1.4 TSI DSG) yetkili servise götürdüm. Aşağıdaki işlemler yapıldı. Motor yağımı kendim götürdüm.
Motor yağı 5/30 - Mobil 1 (kendim götürdüm)
Yağ filtresi
Hava filtresi
Polen filtresi
Buji
Şanzıman yağı
Şanzıman yağ filtresi
Çeşitli tapa ve contalar
İşçilik
Yaklaşık 2 saat kadar sürdü aracımı teslim almam. 2330 TL ödeme yaptım.
Bana da aynı işlemler + fren hidroliği için 3288 TL fiyat verdiler. Başka ildeki bir servise tanıdık aracılığıyla fiyat sordum 3150 TL'ye kadar düştüler ama ERZ 3260'ın altına düşmedi. Yağı kendimiz goturmemize izin veriyorlarsa ben de alayım fakat ilerleyen dönemlerde iyi niyet garantisinde sıkıntı çıkartırlar diye korkmuyor değilim.
2021 kuga 15k bakımına bıraktım az önce indiriminizle 2460tl dediler. dedim iyi ki indirdiniz, birde indirmeselerdi ne rakam çıkacaktı acaba? alt tarafı 15k bakımı
2018 Mercedes GLC
Bostancı mengerler 30k bakımı için 4500 fiyat verdi
Esenyurt Yılmazlar 3000'e anlaştık. Perşembe gelip alıp bakımı yapıp geri verecekler.
Yağı kendimiz götürsek götürdüğümüz yağın cinsini cibiliyetini servis kayıtlarına eklemezler. Sonra bir sorun olsa uyumsuz yağ derler. Kayıt altına alsalar bu seferde ya getirdiğiniz yağ sahteyse derler. :) Bende kendi yağımı götürmek isterim ama maalesef garantide sorun olabilir ihtiyaç duyulursa.
Ben size başka bir soygun göstereyim iki görselle. Sticker evet sticker 82tl yazıldı bana ve almam zorunlu tutuldu... Doğuş otonun soygunumu haracımı ne desem bilemedim.
https://i.hizliresim.com/fqwychu.jpg
https://i.hizliresim.com/bo02clz.jpg
Yok ya servis tabiki, depo kapağı kronik kilitli kaldı içindeki motor değişecek dediler ok dedim, bekledim liste geldi bunlar dediler, dedim neden iç kaplama ve sticker vs alıyorum, bu şekilde satılıyor diğer türlü garanti vermiyoruz satmıyoruz ık bık dediler. Benim de vaktim yoktu uğraşmaya sonuç bu :) O stickerı arabayı sataken söküp çerçeveleticem.
Aracim 2013 polo gti 48bin km
Dogus oto esenyurt , 7. Yil bakim ( yag-yag filtresi-hava filtresi-polen filtresi-ivir zivir ve iscilik ) arti fren hidroligi zibuzi indirimi ile 1430 lira. Arka fren balatasinin yakinda degismesi gerektigini soylediler, tahmini 500 liraymis. Onu disarda yaptirmayi dusunuyorum
2020 mercedes glb ilk yillik bakim Ankara Şaşmaz Hasmer 2.800 TL.
Seat ibiza 1.0 ecotsi dsg style , 2020 model 6 bin km, Kayadibi , periyodik bakım 1890 tl
Hiçbirinizin parası benim cebimden çıkmıyor, o yüzden sana ne diyebilirsiniz ama bu derece yolunmanız bana bile dokundu. Yağ yağ filtresi polen filtresi ve hava filtresi değişimi 4 silindirli fındık kadar motorlu araçlar için nasıl 2000 3000 5000tl tutuyor, ve siz bunu nasıl ödeyebiliyorsunuz, aklım almıyor.