bende bi hışım açtım belki forumdan biri bilgi paylaşır vs baktım. başlıkla alakası olmayan bilgi kirliliği.
Printable View
Ya yazmiyim yazmiyim dedimde. Daha ne tecrubesi istiyorsun? Askere gidiyosun askere ha uzun ha kisa donem ha en kisa donem ? Biz uzun doneme cuval derdik oblar biz kisa doneme poset. Sizede buzdolabi poseti derler. Haha hoho geyik yapar arkadas edinir mintika temizligi yapip. Pis tuvaletlere ilk 1 hafta sicamayip sonra sicip donersin. Yazilan yazilmis. Yaptik geyik nolcak ? Hala telefon ne goturim diyosun 21 gun gidicen varsin olmasin telefon.
valla genelde çoğu forumlarda bedelli için açılan konular maalesef makaraya gırgıra döner. buna bir çözüm yok. modlar bizi cezalandırsa bile tutamıyoruz kendimizi ne yapalım yani?
o değilde koskoca 21 gün, bitmez beee. say say nereye kadar :D
2004-2005 Yılları arasında askerlik yaptım 15 ay.
Bana göre en önemli konu olan hijyen için gerekli bilgileri yazdım ki 21 günde zaten maksimum kirlenebileceğiniz oran belli :)
Sonrası doğaçlama gelişti.
Sıkıntı yok şikayet edebilirsin hakkındır, forum kuralları gereği herkes gibi bizde ceza puanımızı alırız.
valla bende 15 ay askerlik yaptim.acemilik 1ay sonrada 2-3 haftada sofor egitimi adi altinda kaldim.
acemelik suresince bana verilen yatakdan fare boklarini temizlemistim yatmadan once.yastik krem degil sari renkdi.dusda yemin torenine 1 hafta kala yapabildik oda 5 dk bile surmedi.
buda boyle bir animdi.yanlis anlamayin 21 gun cok birsey olmaz.
telefon icinde her birligin kurali farklidir.birlik komutani telefonu teslim alir kapida hafta 1 gun o telefonla konusma izni verir.zaten icerde ankesorlu bir suru telefon var ordanda yararlanabilirsiniz.
(telefon diyince ankesorlu telefondan acemelikde 3-4 gun beklemistim konusabilmek icin cok sira vardi)
Benim yiğen şuan iskenderunda 21 gün askerlik yapıyor daha yarım saat önce aradı nasıl geççek bu askerlik diyor :) Bende kilo yüzünden askere alınmadım ama çeşke benim zamanımda da bu uygulama olsaydı en azından o havayı solumak isterdim
Daha yeni askerlik yapmış biri olarak yazayım bende, bilgi isteyenlerin de işine yarar,
Öncelikle telefon artık serbest, sadece askercell ve tuşlu telefon olması gerekiyor. Askercellde akşam 6 sabah 6 arası aktif oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ben normal hat götürdüm kimse hattımı kontrol etmedi ama yerine, komutanına göre değişir durum. Banyo olayları artık daha iyi sanırım, teslim olduktan 3 gün sonra duş imkanı sağlandı bize ve haftada 2 gün duş günü verildi. 7dk serbest atış ne yaparsanız yapın 😂 bunlar hep acemilik için tabi usta asker olunca kafamıza göre takıldık.
Bunların dışında acemilik için konuşursak yemekler gayet iyi, hep et yiyorsunuz ama etin tadı bir değişik. Dondurulmuş sanırım. çözemedik o zamanlar ama ustalıkla çok aradık o yemekleri.
Komutanlar bize aslanlar kaplanlar davrandı hep ne sorununuz varsa yakınen ilgileniyorlar her şeyi paylaşıyorlar, üstte yazdıkları gibi 1000 kişi kalkmıyor diyorsunuz yemeklerden mı diyorsunuz sebebini anlatıyorlar 😀 bedellide tutum nasıl olur bilinmez.
Son olarakta wc işine deyineyim stres yapmayın 😀 ilk günden itibaren gidin , 1 hafta tutan adam gördüm, eninde sonunda oda gitti :) kıvrandığıyla kaldı.
Birde aklınıza geldiği an yapın her şeyi her yerde sıra var, her an herşey olabiliyor, su gidebiliyor, yemek bitebiliyor, çay kalmıyor, sigara kalmıyor vsvs
Birde, çok şey ettirmeyin şafak 21 olunca askerlik bitmiş oluyor zaten bir şekilde geçer :) :)
Telefon isteyenler bundan alsın ama mutlaka kulaklık da götürün.Mis gibi radyo dinlersiniz. :)https://mcdn01.gittigidiyor.net/3292...454_tn50_0.jpg
ben erken başvurdum, fakat ilk 3 celp çıkmadı,
rastgelemi seçtiler ilk 3 celbe?
bu acemi birlikleri ve dogu toplanma yerleri cidden cok pis oluyor.ama usta birligi temizdi mesela.ordada yine dus sorunu vardi.20 tane dus alani vardi 2-3 tanesinden su geliyordu.bizim o donemdeki komutan emekli oldu.yeni gelen bu su sorununi cozucem dedi adam cozdu.butun tesisati sokturdu yeni plastik borular yaptirdi.tam dedim rahat dus alicam bana kismet olmadi.beni kendine makam soforu olarak secti.merkez komutanliginda kalicaksin artik dedi.ordada termosifonlar bozuktu :)
sansima askerlikde dus alma konusunda sorun cok yasadim.
birligin komutanlari cok fark ediyor.belediye baskani gibi bizim komutan baya guzel seyler yapmisti.temizlik bakim olarak.
Tarifeye ek 10bin TL veren hiç gitmesin askere:))
biz Manisa Alaşehir de 21 gün tuvalete çıkamadı şimdi 21 gün askerlik yapacaklar telefon hangisini alayım diyor oda güzel :)
87 / 2 acemi olarak bende ordaydim. 5.bolukte. Wc su vs hic sikinti yasamamistim. Wc ye hortum takip dus aldigimi biliyorum. Ama wc ler harbiden cok pisti. Biraz titiz olanlara Allah kolaylik versin. Bol bol selpak islak mendil vs goturmekte yarar var. O deilde bedelli gidenlere bot boyamak icin boya goturmeye gerek bile yok. Cok kisa denk gelmeyen kirlenene kadar gelir zaten. Nemlendirici krem ve tabanlik mutlak alin yaniniza.
Ankara Mamak MEBS okulundaydim bende 5.Boluk Kecikiran tepesi . Allah kimseye orayi bir gun bile gostermesin .
2005de tunceli de askerdim.ben izine geldiğimde askerlerden 1 tanesinde verem tespit edilmiş herkesi merkeze 15 gün müşahedeye almışlar.izin dönüşü il jandarma da karşılaştık.birlikte gittik karakola.karakolda a dan z ye yatak ranza dolap kap kaçak duvarlar boyanmış.yerler yıkanmış mis gibi yapılmıştı.Ciddi bir durum varsa bence gereken yapılıyor diye düşünüyorum.
2005de tunceli de askerdim.ben izine geldiğimde askerlerden 1 tanesinde verem tespit edilmiş herkesi merkeze 15 gün müşahedeye almışlar.izin dönüşü il jandarma da karşılaştık.birlikte gittik karakola.karakolda a dan z ye yatak ranza dolap kap kaçak yakılıp atılmış.yenileri gelmiş duvarlar boyanmış.yerler yıkanmış mis gibi yapılmıştı.Ciddi bir durum varsa bence gereken yapılıyor diye düşünüyorum.
Askeriyede temizlik vardır, ama yalandan. Aralık 2012'de, Amasya'da hepi topu 15 gün kaldık. Hepimizi hasta ettiler. Revire gitmek isteyenleri yemin törenine katılamazsınız diye tehdit ettiler. Törenden sonra yemek bile yemeden hastaneye koştum. Gideceğimiz birliklerde de bronşit-farenjit olabileceğimiz biliniyordu nedense. (Görevli doktorlardan öğrendim).
Zor bir askerlik yapmadım. Ama askerliğim boyunca sinüzitten çektim. Ahı, sebep olanlardan çıkmıştır umarım.
Gidecek arkadaşlar her anlatılana kulak asmasın 100 kişiye sorsanız hepsi de farklı bi askerlik anısı anlatır. Çünkü gidilen yerin durumuna göre değişiyor yaşananlar. Ben acemiliği Kastamonu da yaptım jandarmaydım 2 günde bir duşa girerdik her tuvalette tuvalet kağıdı istemediğin kadar sıvı sabun koğuşlar tertemizdi 16 kişi kalırdık bu anlattıklarımın ne büyük nimetler olduğunu askerlik yapanlar iyi bilir:) Demem o ki gidilen yere göre çok farklılık gösterir.
Giderken yanınıza siyah uzun çorap, yeşil iç çamaşırı , traş bıçağı alın. Aslında içeride herşey ucuza satılıyo ama en azından bunları alabilirsiniz. Bu arada tuşlu telefon ve askercell hat serbest
Bu konuyu direk bilgi edinmek için açmıştım ama konu hiç oldu neyse sıkıntı yok.
Dalga geçecek ne var onu anlamıyorum. Okumadıysan uzun dönem gittiysen banane ya da en basiti senin zamanında bedelli çıkmadıysa ondan da banane :)
Emin olun burda makara yapanların %99 u o dönemde bedelli olsaydı en baş sırada ücretini ödeyip hallederlerdi.
Sizden ricam artık konuyu rahat bırakın da gerçekten bilgi almak isteyen insanlar yararlansın.
En azından benim gibi bekleyen insanlar az biraz bilgi sahibi olup 21 günü rahat rahat bitiririz. Kaç tane şehir var ki çünkü illa üçümüz beşimiz aynı yere düşeceğiz.
parasını yatırdım internetten o başvuru kağıdını çıkarıp şimdi ne yapacağım :D kafalar karışık şubeye git dediler kapısında hiç yoksa 500 1000 kişi bekliyo sabah 8.30 da gittiğim halde. telefonla zaten ulaşmak imkansız..
sizinle dalga geçen yok alınganlık yapıyorsunuz biraz
askerlik süresince o kadar absürt şey yaşıyorsunuz ki ister istemez reel hayata bir sürü geyik malzemesi çıkıyor
hem bilgi hem geyik olabilir konuda
bedelliye gelince be kısa dönem gittim ama hakkım olsa bende bedelli giderdim bunda da herhangi bir ayıp görmüyorum
askerlik süresince devlet için faydalı hiç bir şey yapmadım
sadece yasa gereği 6 ayımı hibe ettim
Sizinle kim dalga geciyo? Devlet sana sunmussa 3 tip askerlik, sende sana uyan istedigine gidersin. Burada kimse alinganlik yapmasin kendinide ayricalikli hissetmesin. Asil alinganlik arkadas parasibi verdim 21 gun tecrubelerinizi paylasin bize ne yapicaklar demeniz oluyo. Askerlik net. Vatan gorevi sende o 21 gun icinde seve seve mintika temizligide yapicaksin yerede yaticaksin atesde ediceksin.konuyuda safak yaoyunu olarak degistiricez 21 gunde bir bom diyicez.
Ben kısmetse ay sonu İstanbul-Maltepe'ye teslim oluyorum. oraya gidecek olan arkadaş varsa tanışalım :)
Zaten kimse mıntıka temizliğinden ve diğer işlerden kaçacağını söylemedi. Benim konuyu açmamda ki amaç insanlar yanında ne götürüyor, ne lazım oluyor, orada neler yapıyorlar bunları öğrenmekti. Uzun dönem giden bir arkadaşım mermi bile sıkmamış ama bedelli giden diğer arkadaşımsa 50 el ateş etmiş. Bedelli yapan iki kişinin birinde tuşlu telefon diğerin de iphone x var mesela. Bunların cevaplarını bulmak için ben bu konuyu açtım. Dikkat ederseniz de ilk celp gidip gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşsın dedim. İnsanların askerlik hikayeleri dinlemek istesem zaten her yerde, herkes de bir sürü hikaye var. 21 günde olsa orada ki stresin farklı olduğunu siz daha iyi bilirsiniz askerlik yapanlar olarak. Ben ciddi bir durum olarak görüyorum. Yanlış anlamayın adece 8 sayfa gırgır yapılması saçma geldi.
Götürülecekler belli zaten arkadaşların çoğu yanınıza almanız gereken şeyleri yazmış. Telefon işi şans işi,birliğe ve komutana göre değişir.
21 günün stresi de adamın aklını alıyor desenize :) 2-3 gün de yol izni 18-19 gün.
manisada yapanlar hep sıkıntı çekmiş sanırım,hayatımın en zor günleri manisada geçti. 2 gün ağlamıştım yeminle @Yogi bilir çok emeği var acemi birliğinde :) az mı sıkıntı çektim alışana kadar.
Valla yerinizde olsam telefon bile götürmem,gidin 3 hafta kafa dinleyin dönün. Değişik bir aktivite yapacaksınız ,zaten ankesörlü telefonlar var onlardan kullanırsınız ihtiyaç olduğunda.
Sen şanslıymışsın yine gelenin gidenin olmuş,benim o kadar süre içerisinde sadece dayım denk geldiği için yanıma uğradı. Millet sürekli kaytarıyordu akrabası,arkadaşı geliyordu ne koyuyordu adama :) biz ise betonun üstünde oturuyorduk. İlk teslim olduğum gün yemekhaneye götürüyorlardı toplu şekilde,ben sıradan kaçtım telefon kulübesine ailemle şu an evli olduğum eşimi aradım :). Ağlaya ağlaya beni kurtarın buradan diyordum,çok sıkıntı çektim ya .
yağmur yağıyordu yine de sabahın köründe uyandırıp diktiler ayağa,her yerimiz suyun içinde kaldı o gün hiçbir şeyi umursamamayı öğrendim yaktım bir sigara koy dötüne dedim eğlenmeme baktım.