Muayene işlemleri ile de alakası yok diye biliyorum, kayınçoya sağlık muayenesi olmadan çıkmıştı.
Printable View
Muayene işlemleri ile de alakası yok diye biliyorum, kayınçoya sağlık muayenesi olmadan çıkmıştı.
web sitelerinde parayı yatırıp askerlik şubesine başvurudan sonra muayene vs diye bir işlem yazmadılar. celp dönemleri beklenecek dendi.
ama sanırım daha önceden muayene olmuşları aldılar. yada tamamen rastgele.
Beyler benim askerlik tecil idi, parayı yatırdım, şubeye gittim, tecili iptal ettiler, tamam dediler senin iş, e-devlette de sevk tarihi bekliyor diyor ancak ben muayene olmadım, daha önce de olmadım. Bir yanlışlık olabilir mi?
@ozoozo Hayır İnşallah ?
Ben haziranda okul bitince tecil ettirdim. Tecil işleminde sağlık muayenesi oldum aile hekiminde.O yüzden gerek kalmadı. Yoksa aile hekiminde muayene olunması gerekiyor. E-devletten kontrol ediliyor 3 aşama var.
Biter mi be? :(
Güzel konu olmuş.
Bende yatırdım geçen ay bekliyoruz kuzu gibi çıkmasını.
Belli olan arkadaşlar buraya yazalım da belki kör topal aynı yere düşeriz :D
Valla ne yalan söyleyeyim pişman oldum ben, plana göre en geç Kasıma kadar gider gelirim diye düşünüyordum. 6 aylık gitsem en azından ne zaman gideceğim belli olurdu. Para da cepte kalırdı. Şuan muallak, 2019 Kasım bile diyebilirler. Zaten askerlik yüzünden kimse iş vermiyor, iyice zora soktu. Hangi işleri düzgün ki..
Bira tuzlu fıstık eşliğinde güzel yorumları güle güle okuyorum özellikle xor abinin yorumları bomba :D :D
Sağlık raporunu illa aile hekiminden mi almak gerekiyor? her hangi bir sağlık ocağına gitmemiz yeterli sanırım?
15 Eylül'de Ankara etimesgut'a giden arkadaşımın yazdıkları;
1 gün 1 ay gibiydi, biraz zorlandık ama olsun, hepi topu 21 gün,
yanında götürmen gerekenler;
21 günlük atlet, boxer, çorap, atlet yeşil olsun,
bot ayağına vuracak vatka ve ilaçlı pudra,
tırnak makası, şampuan, tıraş bıçağı ve köpüğü, orada veriyorlar ama kullanamazsın, kalitesi düşük,
banyo için havlu,
saat yasak, kamerasız tuşlu telefon ve askercell bunlar aklıma gelenler dedi,
ayrıca bol bol yürüyüş yaptırmışlar, dağa taşa selam verdirdiler dedi
Ankara Etimesgut gözükmüyordu gidelecek birlikliklerde.
Farklı yerleredemi gönderiyorlar?
371 KD olarak mayıs ayında başlamıştım askerliğe, şuanda şafak 9 :)
21 günde olsa gidilmesi tecrübe edilmesi gerek askerlik...
Zordur, ama kolay olan hiç birşey zaten hayatta da yok :)
Burdur da olan arkadaşım ile dün görüştük
1 haftadır ilk defa duş aldık oda 10 dk dedi,yemekler vs yenir öyle abartı bir durumu yok yani diyor.Başlarındaki rütbeli iyi biriymiş hacı sıkmıyor hiç tüm gün selam ver yürüyüş gibi şeylerle gün geçiriyoruz dedi.
Halinden baya memnun öyle çok çok kötü bir durum söz konusu değil
bende aynısı yaptım.
hatta bedelli vurdu 2014'te ben genede kısa dönem olarak gittim.tekdüze (iş-ev, ev-iş) hayatından sıkıldığım için.
detoks amaclı,çokta iyi geldi.
acemlikten sonra cep telefonu ile gittim,baktım hayatım gene istanbul keşmekeşi gibi..
telefonu yolladım geri istanbula.
6 ay sanki taş devrinde yaşadım.
Ne güzeldi yalınlık sadelik, bir cips kola ile eğlenebilmek..
burdan eskişehir 1. ana jetteki komutanım AVCI'yada selam olsun ...
21 günde birlik komutanı acemi asker nasıl eğitim alıyorsa yemin törenine kadar hepsini yaptırması lazım. Tekmilse tekmil, sporsa spor, 3km koşuysa koşu, atışsa atış. Hepsini yapsınlar. 15k vermesi haricinde ne ayrıcalığı var diğerlerinden!
Etimesgutta tankçıydım, Zırhlı birliklerde, 5.5 ay da hoplattılar herkesi.. 28 gün yıkanamadım, gidenlere bedelli bile olsa bol şans :D
Devlet bir imkan vermiş, kullanıyoruz/kullanıyor insanlar. Doğal olarak da en son çıkan bedellide böyle bir şey olmadığı için 21 gün gitmeyi kimse istemiyor. Bu şekilde ortamı kışkırtacak tahrik edecek mesajlar yazmaya gerek yok, kimsenin kimseden ayrıcalığı da yok keşke sizin zamanınızda da bedelli olsaydı. Herkes işini gücünü kimisi eşini, çocuğunu bırakıp gidiyor. Rakam 20.000 olsaydı da 21 gün gitme durumu olmasaydı, işimiz gücümüz sahipsiz kalmazdı.
Toplum olarak ön yargılarımızdan ve hasetliğimizden kurtulmamız gerek, bankadaki memurdan aile hekimliğindeki doktora kadar tavırlar hep aynı, sanki size tanınsaydı bu hak siz elinizin tersiyle itecektiniz.
Nasıl bır mantıkla yazdınız bu yorumu anlamadım
Uzun dönem askere gıdıpte 12-15 ay yatanlar yok mu ? askerden dönünce bol bol anlatıyolar ya hani " ben bı s*k yapmadım , kıcımı sere sere yattım falan ?
Bende 3 ay acemi birliği ardından,
12 ay boyunca Anıtkabir'de saygı nöbeti tuttum nasıl olacak??
Gitsin onlarda dikilsin o zaman sıcak/soğuk 'ta.
Ne ayrıcalığı var derken insanlar belli sebeplerden gidemiyor , işini bırakıp askerlik yapamıyor. Keyfi kaçan da var , imkanı olup bedelli yapan da var. Bu nası mantık ya. 30-40 gün acemilikte öğreneceğini 21 günde neden öğrensin adam. Hatta 18 güne kadar yapan var. Siz yaptınız diye başkası da aynı şeyi yapmak zorunda değil.
acemi birliğinde yatan yoktur. çok nadir sakatlanan v.s bir durum vardır. acemilikten sonrası tamamen şans.
tabi bedelliler için bir şey söylemem pek. bedellide ben 2 şeye çok kızdım. doların 1.25 olduğu zamanlarda 35bin TL iken şimdi dolar 6 lira olmuş 15 bin TL olması çok saçma. diğer kızdığım şey ise b.k mu var 21 gün askerlik yaptırıyorlar. ne faydaları olacaksa 21 günde ben bir türlü anlamış değilim. 21 gün askerlik yapmış adama sefer görev bile çıkmaz. boşa masraf başka hiç bir şey değil. Bence hiç yapılmamalıydı. Tamamen yapan insanlara şirinlik olsun amaçlı gibi geldi bana.
2014'de yaştan dolayı bedelli den yararlanamayıp, türlü türlü takla atıp, 3 yıl bedelli bekleyen arkadaşım vardı,
kayın pederi "askerliğini yapmadan kızı vermem" deyince, mecburen gitmek zorunda kalmıştı,
Bedelli askerlik söylemleri gündeme gelir gelmez, sosyal medya üzerinden; bedelliyi tercih edecekleri vatan haini ilanı etti,
inanın insanları anlamakta zorlanıyorum, ülke olarak hiç bir konuda tutarlı değiliz, en tepeden en dibe kadar böyle
Yav sanki yaptığı da özel harekatta mı çalıştı ? Sınır da memleketimi savundun ? görende alayı bordo bereli askerlik yaptı , jöhte takıldı teröriste kurşun attı sanar. Adamı konuşturmayın. Deniz kenarı memlekette sigarasını körfeze karşı tüttüren adam burada gelmiş bedelli yapan adamı eleştiriyor , boş. Benim memlekete soktuğum döviz senin 15 ay boyunca tuvalet yıkamadan daha faydalı , ben senden daha çok vatan sevdalısıyım. Ben memlekette istihdam sağlayıp , para akışı sağlayıp 1 kapıdan 50 tane kapıya ekmek yemesine vesile oluyorsam senin boş beleş 15 ay boyunca yaylalar yaylalar diye gezmenden daha vatan severim.
Hayatta hiç bir amacı olmayıp ta , bir *** olamayıp askere giden adamlar gibi savunmayın askerliği. Duvarda götünü böyle yıkayacaksın , ağzını bunla fırçalayacaksın , bak bu priz bununla elektrik gelir ve gider diye yazılan bir ortam da 15 ay takıldı diye ahkam kesiyor.
Bedelli yapan adam üniversite okumuş bu memlekete umarım ki bir faydası olacak adamdır , hiç yoksa bir yerde alın teri döker katma değer sağlar , götünü nasıl sileceğini daha tuvalet yapmasını bilmeyen adamla aynı ortama girecek adam değil.
Doğu'da memleket için canını veren, bizler rahat yaşayalım diye kelle koltukta gezipte askerliğini yapan varsa abi & kardeş hakkını helal etsin , gerisi de boş konuşmasın.
ka fa 1500
Bedelli askerligi 15 degilde 20 lira yap odemeyi yapan gitmesin. Askeriye icin bosa masraf. Askerde verilen ust bas ve ayakkabi. Hakikaten orda ihtiyaci olan asker oluyor. Benim zamanimda devrecilik vardi. Haliyle dedeler torunlarin yeni ayakkabilarini ustlerini giyip , yirtik olanlari onlara veriyordu. Bizim memleketin hic ortasi yok.
Kim bu? Tanıyor muyuz?
Bedelliyi savunacağım diye de askerliğini yapmış insanların vatan sevdasının seninkinden az olduğunu savunmakta farklı bir psikoloji hali olsa gerek. Merak etme kimse bedellileri vatan hainliği ile suçlamadı bu konuda, boşa panik yapmışsın. Hatta aksine harbiden hiç gitmeyin boşa devlete masraf olursunuz diyoruz.
Genel olarak söyledim. Bir önemi var mı ? Deniz kenarı veya bayıra karşı ?
Neyin psikolojisinden bahsediyorsunuz ? Ben bedelliyi falan savunmuyorum , askerliği de savunmuyorum. 13 Sayfa olmuş , adam merak edip bir konu açmış toplasan 12 sayfa makara dönmüş, bunun birde başka bir başlıkta makarası döndü. Elinizde olsa bedelli yapanı vatan haini ilan edecek kadar makara döndü.
Panik yaptığım bir konu yok, 15 ay 3 ay 5 ay bir önemi yok. Askerlik yapan birisi bedelli yapan birisiyle taşşak geçme hakkını tuvalet temizlediği için mi elde ediyor ? veya makara konusu ettiği konu o adamın 18 günde yırttığı kendisinin aylarca orada zulüm çektiği için mi ? Vatan sevdası mı tartışıyoruz yoksa kendine çıkmadı bu adama çıktı diye ruhuna mı yediremiyor.
Vatan sevdası günde 3 posta komutanın arabasını selamlatıldığı bir çatı altında ölçülmez dolayısıyla askerlik yapanın , yapmayanla taşşak geçme hakkı da yoktur. Gururuna yediremeyecek ve söz sahibi olacak tek bir kesim var oda yukarıda son satırda belirttiğim kesim.
Siz o kesimden değilseniz , mümkünse bana alıntı yapmayın. Adam merak edip konu açmış sanki her gün çok normal sorular soruluyorda bu konu açanın sorduğu saçmalık gibi tepkiler falan hoş değil. 10 günse 10 gün , 20 günse 20 gün.