Kağıdın çıktısını aldıktan sonra askerlik şubesine gidip işlemleri başlatacaksın herhangi bir askerlik şubesinde yaptırabilirsin. Ben İstanbulda 2 gün uğraştım olmadı hatta Küçükçekmece-Avcılar askerlik şubesini bilenler vardır E-Devlet üzerinden randevu almama rağmen işlem yaptıramadım :D En sonunda yolum Keşan'a düşmüştü orada 15 dk da yaptırdım.
Eğer daha önce yoklaman varsa celp dönemin ilk celp dönemine düşüyor E-Devlet üzerinden bilgisini görebiliyorsun eğer yoksa askerlik şubesi önce seni aile hekimine yönlendiriyor sağlık kontrolunu yaptırıyorsun sonrasında E-Devlet üzerinden de askerlik şubesinden de yoklamanı yaptırabiliyorsun tavsiyem E-devlet üzerinden yapıp sonrasında askerlik şubesine gidip teyit alman çünkü bazı kişilerin e-devlet üzerinden yaptıkları yoklamaları gözükmüyordu askerlik şubesinde tekrar işlem yaptırmışlardı.
Bu arada parayı yatırsanız da 21 gün için bile sağlık kontrolünde boy-kilo uyuşmazlığı varsa hastaneye sevk ediyorlar. Benim boy-kilo uyuşmazlığından 21 gün için 1 sene erteleme verdiler.