User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
98 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kedi savar

AyBEROZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Firmamız 2 ayrı bina 300 metre aralı. Günde bir iki kez binalar arası gidip gelmem gerekiyor. Arada başka fabrikalarda var. Küçük çaplı. ( Orta ölçekli sanayi içi ) Aradaki bir fabrika 5,6 sokak köpeğini besliyor, onlarda o bölgeyi sahiplenmiş gelene geçene havlıyor ve ısıracakmış gibi hırlayıp diş gösteriyor. Ben her gün geçmeme rağmen bana da aynı muamele . her gün hava güneşli de olsa şemsiye ile gidip geliyorum ve arada köpeklerle savaş veriyorum. Kediyi de köpeği de çok severim oysa... Eşim olsa bu durumda bu muamele de bayılır heralde korkudan. Kediden bilr korkuyor zira... Hayvan severlikle bunu karıştırmamak lazım.
    ÇİZİK BİR ELMAS, ÇİZİK OLMAYAN BİR ÇAKIL TAŞINDAN DAHA İYİDİR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insan kadar hayvanlarında yaşamaya hakları var. Sen onların yaşam haklarını şehirleştirirsen avlanma yeteneklerini öldürecek şekilde yapılanırsan o zaman doğanın dengesi gereği beslemekte zorundasın. Kedi köpek olmazsa fare olur yılan olur. Onlar olmazsa böcek olur. Bunlar hepsi birbirine dayalı denge. Biri olmasın diye bişey yok. Onlarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Hayvan fobisini anlayamıyorum. Sigara fobim zararlı oldukları için. Ufacık çocuktum üst komşumuzun cazgır kedisi sağ elimin üstünü boydan boya yardı ben ciyak ciyak tabi. Normalde insanın fobisinin olması lazım. Iıh. ertesi gün gene peşinde koşturuyordum sevmek için. Eşim sokak kedisini çok sevmezdi korkmazdı ama sevmezdi de. Eve kedi aldık şimdi sokak kedilerinin aylık bütçesi var. Her ay 50 liralık mama alıyoruz sokak kedilerine. Arabanın arkasında sokak kedileri için envai çeşit kuru ve yaş mama var kediler için.
    IN BOOST WE TRUST

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kopek sahibi olarak kedi-kopek korkusunu fobisini cok iyi anliyorum, ama siz de diger insanlarin bu konuda vicdanli davranmasini da bu kadar agir elestirmeyin, butun sokak hayvanlarini oldurelim o zaman...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dört tane köpeği olan çok yakın bir arkadaş grubuyuz. Her haftasonu mutlaka birbirimizin evinde takılırız (köpekler yanımızda), yani anlayacağınız sürekli köpeklerle yaşıyorum ve çevrem de aynı şekilde.

Arkadaşın aradığı cihazı gece gezmelerinde kullanıyoruz ve açıkçası kullanma amacımız sokak köpeklerini korumak. İzmir'i bilenler için rotamız genelde Küçükyalı'dan başlayıp Alsancak Starbucks ta bitmekte ve bildiğiniz üzere Konak meydanında bir sürü köpek var. Grubumuz Cane Corso, Rott, Cocker ve Toy Poodle'dan oluşmakta ve malesef Rott'umuz kendi sürüsü dışına biraz asabi olabiliyor. Gece sürü halinde sokak köpekler saldırdığında mecburen bu cihazı kullanıyoruz, 2 saniye bile kullanmak saldıran ( havlayan ) köpeğin bir anda dağıtıyor ve uzaklaştırıyor. İlk olarak aramızda bir kişi olası saldırı durumda köpeklerin arasına girip gelenleri sakinleştirmeye çalışıyor fakat yararlı olmadığı durumda bu alet kesin çözüm.

Kullandığımız aletin adı dog dazer yanlış hatırlamıyorsam, yüksek frekansta ses vererek köpekleri uzaklaştırıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dört tane köpeği olan çok yakın bir arkadaş grubuyuz. Her haftasonu mutlaka birbirimizin evinde takılırız (köpekler yanımızda), yani anlayacağınız sürekli köpeklerle yaşıyorum ve çevrem de aynı şekilde.

Arkadaşın aradığı cihazı gece gezmelerinde kullanıyoruz ve açıkçası kullanma amacımız sokak köpeklerini korumak. İzmir'i bilenler için rotamız genelde Küçükyalı'dan başlayıp Alsancak Starbucks ta bitmekte ve bildiğiniz üzere Konak meydanında bir sürü köpek var. Grubumuz Cane Corso, Rott, Cocker ve Toy Poodle'dan oluşmakta ve malesef Rott'umuz kendi sürüsü dışına biraz asabi olabiliyor. Gece sürü halinde sokak köpekler saldırdığında mecburen bu cihazı kullanıyoruz, 2 saniye bile kullanmak saldıran ( havlayan ) köpeğin bir anda dağıtıyor ve uzaklaştırıyor. İlk olarak aramızda bir kişi olası saldırı durumda köpeklerin arasına girip gelenleri sakinleştirmeye çalışıyor fakat yararlı olmadığı durumda bu alet kesin çözüm.

Kullandığımız aletin adı dog dazer yanlış hatırlamıyorsam, yüksek frekansta ses vererek köpekleri uzaklaştırıyor.
    Ufukcum selam, bu cihaza sizin kopekler tepki vermiyor mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ghibli06 Merhabalar Bülent abi, alet tutulan yöne etki ediyor ve 1-2 saniye bile işe yarıyor. Biz uzun uzun kesinlikle kullanmıyoruz bir zarar olabilir diye. Genelde afallayıp uzaklaşıyorlar tepki olarak, bir anda bütün dikkatleri dağılıyor. Mecburen böyle bir yöntem kullanıyorum çünkü olası bir kavga durumunda bizim ufaklıklardan çok onlar zarar görecek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ghibli06 Merhabalar Bülent abi, alet tutulan yöne etki ediyor ve 1-2 saniye bile işe yarıyor. Biz uzun uzun kesinlikle kullanmıyoruz bir zarar olabilir diye. Genelde afallayıp uzaklaşıyorlar tepki olarak, bir anda bütün dikkatleri dağılıyor. Mecburen böyle bir yöntem kullanıyorum çünkü olası bir kavga durumunda bizim ufaklıklardan çok onlar zarar görecek.
    Esim gezdirirken ben de cekiniyorum, link vs ya da foto varsa cok sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ghibli06 Cane Corso'yu dolaştıran arkadaşımız da 45 kiloluk bir bayan. Olası bir durumda 50 kiloluk bir köpeğe müdahale şansı sıfır, iyi ki kızımız dünyanın en sakin ve uysal cane corsosu. Kullandığımız ürün bu;

Dazer Iı Kedi-kopek Kovucu - n11.com

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir kopek sahibi olarak kedi-kopek korkusunu fobisini cok iyi anliyorum, ama siz de diger insanlarin bu konuda vicdanli davranmasini da bu kadar agir elestirmeyin, butun sokak hayvanlarini oldurelim o zaman...
    Yok tabi kesinlikle öldürmek olmamalı ama Avrupa falan filan bunu nasıl çözmüş bi bakmak lazım bence.

Ben böyle söylüyorum yazıyorum;

Birkaç sene önce, oturduğumuz eski apartmanın önüne siyah büyükçe ama tür olarak diğer sokak köpeklerinden farklı bi köpek geldi. Pek kedi köpek de gelmezdi oysa oraya. Biz de eve gireceğiz, bize öyle bi yaklaştı öyle bi acıklı baktı ki, hanıma ben söyledim getir evden bişeyler de şuna verelim diye Hatta hayvana "bekle burada biraz, şimdi sana bişeyler getirecek" dedim hanımı işaret edip, yanımda öööle bekledi. Muhtemelen terk edilmiş falan bişeydi herhalde.

Bakın mesela fobi vs. diyoruz ama bunları geçtik, en basitinden başka köpek sahibine ve köpeğe bile yolda diğerleri tarafından saldırılma riski var.

Hanımda Rednose Pitbull vardı evlenmeden önce, evlenince eve getiremedi Şimdi çocuk falan da olunca iyice yalan oldu, ama birkaç seneye eve bi kedi alacağız galiba bu gidişle Kaniş tadında yetişmiş bi arkadaş kendisi, Pitbull ismine bakmayın Kedilerden falan darbe alıyor o derece...

E şimdi mesela kayınpeder dışarı çıkarıyor, elinde sopa. Ne için, başkası saldırırsa koyacak sopayı Bu da bana garip geliyor. Sokak köpeği ne halt yerse yesin ama benimkine dokunmasın. Bu da bende ikilem oluşturuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Ormanci, ben özellikle büyük ırk köpek dolaştırırken önlem alınmasını savunan birisiyim, demiyorum ki kayınpederiniz elindeki sopayla bir köpeğe vursun ama öyle bir durum oluyor ki o sopa olabilecek en kötü senaryoyu engelleyebiliyor. Arkadaşım köpek kavgası ayıracağım diye kolundan oluyordu, resmen kolu yırtıldı.

Avrupa'da kısırlaştırma, lisanslama vb. konuları ciddi ciddi takip edildiği, hayvan haklarının sadece kağıt üzerinde olmadığı çok büyük cezaları olduğu için sokak köpekleri konusunda bizden çok ilerideler. Hollanda'yı örnek alırsak;
    -Sokağa köpek bırakmanın ve kötü davranmanın hapis cezası var.
    -Cins köpeklerde yüksek vergiler
    -Ücretsiz kısırlaştırma
    -Hayvanlar için kolluk kuvvetleri.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Ormanci, ben özellikle büyük ırk köpek dolaştırırken önlem alınmasını savunan birisiyim, demiyorum ki kayınpederiniz elindeki sopayla bir köpeğe vursun ama öyle bir durum oluyor ki o sopa olabilecek en kötü senaryoyu engelleyebiliyor. Arkadaşım köpek kavgası ayıracağım diye kolundan oluyordu, resmen kolu yırtıldı.

Avrupa'da kısırlaştırma, lisanslama vb. konuları ciddi ciddi takip edildiği, hayvan haklarının sadece kağıt üzerinde olmadığı çok büyük cezaları olduğu için sokak köpekleri konusunda bizden çok ilerideler. Hollanda'yı örnek alırsak;
    -Sokağa köpek bırakmanın ve kötü davranmanın hapis cezası var.
    -Cins köpeklerde yüksek vergiler
    -Ücretsiz kısırlaştırma
    -Hayvanlar için kolluk kuvvetleri.
    Yok aynen hocam bunu kınamak için söylemiyorum, mecbur kalınıyor, köpek sahibi olan insan bile bundan muzdarip, onu demeye çalıştım.

İşte onu demeye çalıştım, keşke bizde de öyle olabilse ama daha bundan önce düzelmesi gereken çok şey var maalesef İnsanımız insanımıza insan gibi davranmıyor daha

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok "demeye çalıştım demeye çalıştım" olmuş, kusura bakmayın

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fobi olması şart değil. Bu konuda başka konularda da olduğu gibi bazısına çok "kıl" gelecek düşüncelerim var ama en nazik haliyle yazacağım ve kaçacağım

Ben de hoşlanmıyorum mesela, kedi köpek çok seviyor olmama rağmen, apartmanın önünde 7-8 tane kedi, önünde tencereler bilmemne... Veya köpek için de benzer durum geçerli. Çok beslenmek isteniyorsa eve alınır beslenir. Ben kendime, çocuğuma, eşime, anneme, babama biri mi saldıracak, tırmalasa ne olacak vs. diye düşünmek zorunda değilim.

"Korkmasın, sevmeyi öğrensin" söylemlere çok katılamıyorum maalesef. Bu konuda yaşanan kazalar, çeşitli saldırılar gibi haberleri tekrar tekrar okumanızı/izlemenizi tavsiye ederim. Kimsenin böyle bi zorunluluğu da yok diğer yandan...

Arkadaşımın hesabında millet tartışıyor, Migros'a köpek girmiş, görevliler dışarı çıkarmışlar, kimmiş o onun bunun çocukları, kendilerini birisi aynı şekilde çıkarsa ne hissederlermiş falan filan.

Bir defa insanlaştırmak en komiği, insanlaştırmamak gerekli.

İkincisi, ben yiyecek içecek vb. aldığım mekanda niye hayvan göreyim. En başta hijyen açısından sakıncalı. Bunu söylüyorum, adam bana "o hayvan senden benden temiz" diyor. Ne biliyosun? Aldığınız şeyi ambalajı açık falan da alın o zaman? Hanımın köpeği bile bi yerlerimi yalıyor bişey yapıyor, gidip yıkıyorum, sokak köpeği mi benden temiz olacak?

Bir de "kedici" ya da "köpekçi"ler var, onlar daha da güzel. Teyzenin biri çıkıyor kapıya 10 kedi üşüşüyor, o kadar yemekten biraz da bi martı, karga veya oradaki bi köpek nasiplenmek istiyor. "Hayvansever" teyzem elinde sopayla kovalıyor küfür kıyamet. E hani hayvanseverdin?

Şimdi şöyle eğer yemek yediğin mekanda köpek vs görmek istemiyorsan o mekana gitmeyeceksin hocam (mekan köpeklere izin veriyorsa) o mekanın seçimi böyle seninde seçimin gitmemek olur.Ben mesela asla iğrenmem evde rott besleyen biriyim alışığım tüye boka püsüre ama mesela bir arkadaşım var midesi bulanıyor hayvan gördüğünde yemek yerken , onunla çıkınca hayvan alınmayan mekanlara gidiyoruz çok basit yani. Bir diğeri ise hayvanlar insanlardan temizdir lafı aslında şu demek kedi köpek de bulunan hiçbir hastalık insana bulaşmaz.İnsan daki hiçbir hastalık da hayvana bulaşmaz bir tek kuduz dışında.Kedilerde aids var mesela sokak da gördüğün birçok kedide olabilir ama insana geçmiyor.Kedi köpek piresi bile insanda durmaz vucut sıcaklığımız hayvanlara göre düşük olduğu için hayvan piresi biti vs insan vucudunda duramaz en fazla ısırır sonra atlar gider.Hele hele küpesi varsa hiçbirşey olmaz git kucakla doya doya , sokakadan geçen 10 kişiye sarıl emin ol 2 gün sonra yataklara düşersin , 10 köpeğe sarıl hiçbirşey olmaz demek istediğim bu idi.

Kimsenin sevme zorunluluğu yok evet ama yaşamına saygı gösterme zorunluluğu var. Sen bu dünyaya 200.000 bin yıl önce geldin ama hayvanlar 575 milyon yıldır buradalar.Yani onlar misafir değil , biz misafiriz ona göre davranmamız lazım.Ayrıca bizim için at köpek çok değerli hayvanlardır hem türkler için hemde genel insanoğlu için.Çünkü senin ataların binlerce yıl yataklarında huzurlu uyudular ise bu köpekler sayesinde.Binlerce yıl bu hayvanlar eşini karısını çocuğunu ve hayvanını korudu.Ben devlet büyüklerinin yerinde olsam her aileye 1 köpek eve alması zorunluluğu koyardım , insanoğlunu bazı hayvanları borcu çok büyük.

Kedi köpek ayrımı yapanlara bende tilt oluyorum dün gece 1 gibi 2 kadın geldiler , bende köpeğimi gezdiriyordum köpeklere kovup kedilere mama veriyorlardı kızdım bağırdım köpekleri niye kovuyorsunuz diye.Hasta onlar başka bir açıklaması yok.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fobi olması şart değil. Bu konuda başka konularda da olduğu gibi bazısına çok "kıl" gelecek düşüncelerim var ama en nazik haliyle yazacağım ve kaçacağım

Ben de hoşlanmıyorum mesela, kedi köpek çok seviyor olmama rağmen, apartmanın önünde 7-8 tane kedi, önünde tencereler bilmemne... Veya köpek için de benzer durum geçerli. Çok beslenmek isteniyorsa eve alınır beslenir. Ben kendime, çocuğuma, eşime, anneme, babama biri mi saldıracak, tırmalasa ne olacak vs. diye düşünmek zorunda değilim.

"Korkmasın, sevmeyi öğrensin" söylemlere çok katılamıyorum maalesef. Bu konuda yaşanan kazalar, çeşitli saldırılar gibi haberleri tekrar tekrar okumanızı/izlemenizi tavsiye ederim. Kimsenin böyle bi zorunluluğu da yok diğer yandan...

Arkadaşımın hesabında millet tartışıyor, Migros'a köpek girmiş, görevliler dışarı çıkarmışlar, kimmiş o onun bunun çocukları, kendilerini birisi aynı şekilde çıkarsa ne hissederlermiş falan filan.

Bir defa insanlaştırmak en komiği, insanlaştırmamak gerekli.

İkincisi, ben yiyecek içecek vb. aldığım mekanda niye hayvan göreyim. En başta hijyen açısından sakıncalı. Bunu söylüyorum, adam bana "o hayvan senden benden temiz" diyor. Ne biliyosun? Aldığınız şeyi ambalajı açık falan da alın o zaman? Hanımın köpeği bile bi yerlerimi yalıyor bişey yapıyor, gidip yıkıyorum, sokak köpeği mi benden temiz olacak?

Bir de "kedici" ya da "köpekçi"ler var, onlar daha da güzel. Teyzenin biri çıkıyor kapıya 10 kedi üşüşüyor, o kadar yemekten biraz da bi martı, karga veya oradaki bi köpek nasiplenmek istiyor. "Hayvansever" teyzem elinde sopayla kovalıyor küfür kıyamet. E hani hayvanseverdin?
    Yazdiginiz bu koca paragrafta kapinin onundeki hayvanlar icin yazdiginiz tencereler vs. Ya arkadasim sokaklarda hayvanlarin yaşam alanı, hayvan nereye gitsin? Kapinin onundeki iki tencere seni rahatsız ediyorsa alirsin sokagin daha sakin bir köşesine koyarsin. Ayrica bunca zamandir sokakta hayvan beslerim daha bir kisinin uzerine atlayan tirmalayan bir kedi gormedim. Yada bir sokak kopeginin mahallesinde yasayan birine havladigini isirdigini. Sen hayvana nasil bir reaksiyon gosterirsen oda sana ayni reaksiyonu gösterir. Sokak hayvanlarini sevmek zorunda degilsiniz fakat sokak onlarin yasam alani bunu anlamak kavramak gerek.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu kedi köpekler süt yumurta verselerdi

Zaten bütün sorun ortadan kalkardı

İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

kiraccemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evimin olduğu bölgede oldukça fazla kedi köpek mevcut. Özellikle bizim blok içerisinde bir tane köpek var küçük ama her görenin neredeyse üzerine atlıyor. Eşimin ve kızımın kedi köpek korkuları oldukça fazla ama buna rağmen bir şekilde karşılaşmamaya özen gösteriyorlar. Şuana kadar sıkıntı yaşamadık umarım da yaşamayız. Eşime de kızıma da sürekli söylüyorum bu hayvanlar zararsızlar hadi köpekten korkuyorsunuz anlıyorum da ufacık kedi ya onun neyinden korkuyosunuz diyorum. tabi kızımın korkmasının sebebi tamamen eşimden kaynaklı. Umarım bu korkularını en kısa sürede yenerler.
    Trafik sigortası, kasko, dask, sağlık sigortası ve tüm sigortacılık işlemlerinizde hizmetinizdeyiz. Dm atarak iletişime geçebilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi "onların da yaşamaya hakkı var" diyoruz, da buna karar veren de "biz"iz yani Bu da başlı başına bi çelişki bence

Ben "doğal seleksiyon"dan yanayım. Evet kertenkeleyi öldürürsek böcek çoğalır, kedi olmazsa fare olur, köpek olmazsa bilmemne olur ama bunlar hep doğanın bir dengesi sayesinde işliyor. Kedi sayısı çok fazla olup etrafta fare olmazsa ne oluyor? Ya da bi başkası... Dengeyi yine bozduk.

"Yaşaması gereken" kadar yaşayacak. Hepsi değil. Bir kedi niye 7-8 yavru doğuruyor? Hepsi yaşasın diye değil. Birini kuş kapacak, diğerini bilmemne yiyecek, bi başkası düşecek ölecek. Bizler 8'ini birden yaşatmaya çalışıyoruz.

Bu tüm Caretta caretta'ların elle suya atılması gibi bişey. Bunu yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. Bence temelde birebir aynı şey.

Ha bunları söyleyen insanlar diğer yandan bir sürü "kırma" tür yaratmış, kimisi sırf "oyuncak" olsun diye besliyor falan filan, ama yaşam hakkı diyoruz. Bende komple çelişki yaratıyor bunlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kiraccemal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evimin olduğu bölgede oldukça fazla kedi köpek mevcut. Özellikle bizim blok içerisinde bir tane köpek var küçük ama her görenin neredeyse üzerine atlıyor. Eşimin ve kızımın kedi köpek korkuları oldukça fazla ama buna rağmen bir şekilde karşılaşmamaya özen gösteriyorlar. Şuana kadar sıkıntı yaşamadık umarım da yaşamayız. Eşime de kızıma da sürekli söylüyorum bu hayvanlar zararsızlar hadi köpekten korkuyorsunuz anlıyorum da ufacık kedi ya onun neyinden korkuyosunuz diyorum. tabi kızımın korkmasının sebebi tamamen eşimden kaynaklı. Umarım bu korkularını en kısa sürede yenerler.
    Hocam kizinizi yanınıza alip o havlayan kopege mama yada evde artan yemekten goturun, hem havlama hemde korku sorunu ortadan kalkacaktir. Aynısı kediler icinde gecerli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi "onların da yaşamaya hakkı var" diyoruz, da buna karar veren de "biz"iz yani Bu da başlı başına bi çelişki bence

Ben "doğal seleksiyon"dan yanayım. Evet kertenkeleyi öldürürsek böcek çoğalır, kedi olmazsa fare olur, köpek olmazsa bilmemne olur ama bunlar hep doğanın bir dengesi sayesinde işliyor. Kedi sayısı çok fazla olup etrafta fare olmazsa ne oluyor? Ya da bi başkası... Dengeyi yine bozduk.

"Yaşaması gereken" kadar yaşayacak. Hepsi değil. Bir kedi niye 7-8 yavru doğuruyor? Hepsi yaşasın diye değil. Birini kuş kapacak, diğerini bilmemne yiyecek, bi başkası düşecek ölecek. Bizler 8'ini birden yaşatmaya çalışıyoruz.

Bu tüm Caretta caretta'ların elle suya atılması gibi bişey. Bunu yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. Bence temelde birebir aynı şey.

Ha bunları söyleyen insanlar diğer yandan bir sürü "kırma" tür yaratmış, kimisi sırf "oyuncak" olsun diye besliyor falan filan, ama yaşam hakkı diyoruz. Bende komple çelişki yaratıyor bunlar.
    Sey yapalim o zaman mahallemizde dogan 8 kedinin en celimsiz ve cirkin olan 6 tanesini öldürelim direk hem ekolojik dengeyi korumus oluruz hem sizin icin görüntü kirliligi olmaz. Arkadasim hayvanlara yasam alanimi kaldi? Evlerimiz arabalarimiz avmlerimiz her yerde nerede yasasin bu hayvanlar. Evet bu hayvanlarin yasama haklaria var ben bunu savunuyorum. Nasil seni yaratan bir guc varsa bu canlarida yaratan bir güç var ve bunu engellemek senin elinde olan bisey degil. Bu dusunceleri gördükçe gercekten insanligimi sorguluyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler