Fobi olması şart değil. Bu konuda başka konularda da olduğu gibi bazısına çok "kıl" gelecek düşüncelerim var ama en nazik haliyle yazacağım ve kaçacağım
Ben de hoşlanmıyorum mesela, kedi köpek çok seviyor olmama rağmen, apartmanın önünde 7-8 tane kedi, önünde tencereler bilmemne... Veya köpek için de benzer durum geçerli. Çok beslenmek isteniyorsa eve alınır beslenir. Ben kendime, çocuğuma, eşime, anneme, babama biri mi saldıracak, tırmalasa ne olacak vs. diye düşünmek zorunda değilim.
"Korkmasın, sevmeyi öğrensin" söylemlere çok katılamıyorum maalesef. Bu konuda yaşanan kazalar, çeşitli saldırılar gibi haberleri tekrar tekrar okumanızı/izlemenizi tavsiye ederim. Kimsenin böyle bi zorunluluğu da yok diğer yandan...
Arkadaşımın hesabında millet tartışıyor, Migros'a köpek girmiş, görevliler dışarı çıkarmışlar, kimmiş o onun bunun çocukları, kendilerini birisi aynı şekilde çıkarsa ne hissederlermiş falan filan.
Bir defa insanlaştırmak en komiği, insanlaştırmamak gerekli.
İkincisi, ben yiyecek içecek vb. aldığım mekanda niye hayvan göreyim. En başta hijyen açısından sakıncalı. Bunu söylüyorum, adam bana "o hayvan senden benden temiz" diyor. Ne biliyosun? Aldığınız şeyi ambalajı açık falan da alın o zaman? Hanımın köpeği bile bi yerlerimi yalıyor bişey yapıyor, gidip yıkıyorum, sokak köpeği mi benden temiz olacak?
Bir de "kedici" ya da "köpekçi"ler var, onlar daha da güzel. Teyzenin biri çıkıyor kapıya 10 kedi üşüşüyor, o kadar yemekten biraz da bi martı, karga veya oradaki bi köpek nasiplenmek istiyor. "Hayvansever" teyzem elinde sopayla kovalıyor küfür kıyamet. E hani hayvanseverdin?