motor da işçilik harika... Teneke Kutu Çaydan Oct yapanlar iyi baksın.
Printable View
2017 C-180 Basıklık ve plaka hoşuma gitti : https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...6417119/detay/
bizimde radarımıza takıldı araç çok temiz ve diri duruyor.. gümrük çıkışlı olma ihtimali yüksek donanım az recaro yok elektrikli hafızalı koltuk var.. sunroof olsaydı hala ilanda durur muydu bilmem ama ben pazarlık ederdim ciddi ciddi.. eskiden harman olsun, recaro olsun, sunroof olsun, m paket olsun, şu olsun bu olsun diye diye araç bulamadık tek kriter sunroof kaldı ondan da vazgeçicez bu gidişle temiz e36 ve e46 ya denk gelmek samanlıkta iğne aramak gibi..
satıcı tek kişi değil, bir arkadaş çevresi, doz, dov vb akılda kalıcı plakalar, araçlar fix menü hedef amortisörde kafa basılıp, gerekiyorsa tampon boya , cila boya koruma , güzel fotolar ilandayız.
onların arkadaş çevresinden f10 için kapora vermiştim, zincir değişti diyip ispat edemediklerinde kaporayı yakarak vazgeçmiştim. başka araçlarını bilemem ama var diyip de ispat edemeyenle ben iş yapmam.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...02179270/detay
e36 sw, güzel pazarlıkla alıp ,içine s54b32 atacaksın.
Ağır hasarı neye göre belirliyorlar.2 araç bakıyorum.Araçlar 1.6dci sw megane gt line
1. araç 44 bin tek parça normal hasar kaydı Var
2. araç 21 bin tl tek parça ağır hasar var
44 olan ağır degılde 21 olan nasıl agır oluyo? hava yastıgı ısın ıcıne gırıncemı agır oluyor
Hava yastığıyla alakası yok.
Araba 100 bin diyelim
44 binlik hasar dosyası var. Hasarlı sattığında 65 bin ediyor. 9 bin zarardan kardasın. Perte ayır sat geç. 35 bin zarar yazdın.
44 binlik hasar dosyası var. Hasarlı sattığında 30 bin ediyor. Perte ayırmayıp yaptırınca 44 bin zarardasın. Perte ayırsan 70 bin zararda olacaktın.
Dediğiniz doğru iki farklı araçlar için bu mantıkta işliyor.
Sorulan soru iki aynı araç için.
Onda da %100 kusurlu olunduğu durumda karşı tarafın hasar bedeli, yaralanma ya da kan parası masrafları da tramere işliyor.
O yüzden birebir iki araba biri 21bin lira ile pert olurken diğeri 40bin lira ile pert olmayabiliyor.
Tamamen konu sigortanın aracı müşterisinden aldıktan sonra kaça satacağı ile alakalı.
Hava yastığı muhabbeti eskiden araçların en pahalı parçaları hava yastığı olduğu için en pahalı parçası zarar gördüyse kesin perttir gözüyle bakılıyor. Şimdi işler değişti, dolu paket bir BMW'nin Adaptif farlar hava yastıklarının kaç katı para.
Yani 2 aracada bakarken aslında agır hasarlı yazanın normal hasarlıdan daha duzgun olabılecegı kanısı cıkıyor dogru mu?Ben mesela arac bakarken boya degısene cok takılmam ama agır hasar yazdımı psıkolojıkmen uzak duruyodum.Birde sunu dusundum arac 2013 de cıkmıs yola 2013 de kaza yapmıs ozamanın 21 bın lırası bugunun 50 60 bın lırası eder.40 kusurluk hasar 2020 yılında olduysa belkıde cok agır degıldır.
Dusunceniz dogru, yetkili servis ve anlasmalı tamircilerdede fiyat farkı illaki oluyor. Yani servisin 30000 dediği onarım bedelini dısarıda 10000e yaptırabiliyorsun. Bedel cok yuksek cıkmasın satarken cok sorun yasamayayım diye dusunup bu sekilde dısarıda yaptıranda cok.
Ağır hasar kaydı tüm girdilerin detaylıca hesaplandığı basit bir matematiktir hesabıdır. Airbag açmış, açmamış, araba yürümüyormuş, çıtır hasarlıymış ilgilenmez bile.
Formul çok basit.
Sovtaj Bedeli +Yeni Poliçe Bedeli - (Tamirat Bedeli+ İkame Araç Gideri + Operasyonel Giderler) >= Tamirat Bedeli ise araç perttir.
Sovtaj Bedeli: Aracın Kazalı Hali ile Satılması Halinde Sigorta Şirketinin Cebine Girecek Para.
Yeni Poliçe Bedeli: Ağır kayıt işlenen araç sahibinin, yeni araba alması ile kesilecek poliçenin fark bedeli.(Kaza gününde 15 gün geçerli kasko varsa 350 günlük bedel, 360 gün var ise 5 günlük bedel)
Tamirat Bedeli: Klozlara göre, aracın tamiratının bedeli.
İkame Araç Bedeli: Araç tamirat görecek ise, tamirat süresince sağlanacak ikame araç bedeli.
Operasyonal Giderler: Araç kiralama hizmeti / exper / tamirat / dosyalama / belge giderleri / değerli evrak giderleri vb.
Bütün bu işlemler detaylıca hesaplanır ve araçlara ağır hasar kaydı girilir. Gözümün önünde, yürüyerek BMW servisine giren 40.yıl BMW 89k civarından ağır kayıtla servisten ayrıldı, sahibine 150 bin civarında para ödendi 106 bin tlye ihalede satıldı 1 hafta sonra 132 bine sahibindene düştü.
Airbag açmamıştı, ön tampon, farlar, tampon demiri, şase ucu, airbag sensörleri, emniyet kemerleri vs. hasarlı fotoğrafa baksan makyajlamışlar bu arabayı dersin.
bu sıralar bir sw duygusu aldı başını gidiyor hayırlısı :)
2001 audı a6 sw : https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...01791989/detay
525i M50B25 3.0 STROKER M50 TURBO
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...96760517/detay
Favori konusunun gediklilerinden;
2010 Audi A4 2.0Tfsi Quattro Sline
Satamayıp 8 bin tl üstüne koymakta ne biliyim....
https://i.ibb.co/sssRm5j/jjj.png
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...09963587/detay
E36
Fiyat gene tartışılabilir ancak araç güzel gözüküyor.
Bu yine insaflı bide şuna bakın. 5 aydır satamıyor ve 30k arttırdı fiyatı...
https://i.hizliresim.com/0yDX16.jpg
Ben de şöyle bir fiyat değişikliği paylaşayım. İyice suyu çıktı araç alım-satım işinin.
[IMG]https://i.resimyukle.xyz/Oy5RO0.png[/IMG]
Grand Cherokee wj benim paylaştığım. unimog altyapılı
şimdi bu iş öyle bir duruma geldi ki bu fiyatları yükseltenler haklı duruma geliyor, neden olduğunu şöyle anlatayım 99 bin den 129.00 olan yukardaki aracı örnek alalım, diyelim bu sizin araç satıcaksınız ,başka bir model beğendiniz 99 binden verdiniz aracı , alacağınız araç da 99 bin... E adam 120.000 yaptı fiyatı... siz 99 bine satarsanız ya düşük model alacaksınız yada üstüne 20 bin ekleyeceksiniz... e sizde sattığınız araca ekleyeceksiniz .....
Şimdi ben benim miniyi satmayı düşündüm... Şu piyasada 130 dan aşağı satmam.... Eee ederi 100 lira neden 130 isticem çünkü Audi s3 almak istiyorum normalde s3 le benim araç arasında 20 bin fark vardı... ben 60 a aldıgım da 80 di... 5 ay önce ben 90 satayım mini üstüne 20 eklerim 100'e s3 alırım derken şimdi S3 ler 150 bin civarı... ee 130 a satacam ki aradaki farkı koruyayım... Bu iş çok boktan bir iş beyler... Bunu devlet çözecek, bunun sorumlusu kimse devlet cezalandıracak.
Benim sattığım 2016 118i'yi de ben sattıktan 2-3 ay sonra 20 bin fazlasına satıldı. Aralık sonu 163 bine satmıştım, Şubat ortası fiyatlar ne olmuş diye girip bakayım dediğimde 195'e bi tane görüp aa bu niye bu kadar yüksek koymuş diye girince kendi arabam olduğunu farkettim hatta :D Alan kişiyle de tesadüfen muhabbetim vardı 183'e almış yine Şubat ya da Mart'ta.
Muhalefet ettiğimden değil de şunu sorayım. Nasıl?
Ben 147 q2'yi 2015'in başında aldığımda 38 bine almıştım. O zaman km'si en düşük oydu ilanda ve 55 bine en kral 159 alınıyordu. Bindiğim süre boyunca mekanik bakımı haricinde bir çok modifikasyon yaptım ki ucuz sanayi işi çözümler değildi. Eş değeri veya kıyaslayabileceğim bir başka ilan olmadığından kafamdaki ederine ilana koydum ve alıcı da buldu hemen. Gerçi sonra salgın çıktı askıya aldık vs vs.
Şimdi aynı eş değer 159 150 bin tl istiyor. Tüm herkes ilanını yükseltirken sen yükseltmediğinde keriz oluyorsun?
Benim aklıma gelen tek şey bu devletin her araç için belirlediği kasko değeri olabilir. Örneğin satış fiyatı bu değerin Yüzde 150'sinden fazla olamaz gibi? Diğer türlü tünelin ucu çok tuhaf bir yere çıkıyor.
4 ay önce F30 320ied sportline'ımı sattım. Kafamdaki rakam 210'du. 212'ye ilana koydum. Tonlarca 200 olur mu mesajı geldi.
Sinirlendim fiyatı 218'e yükselttim.. Hemen ardından 210 olur mu diye sorular gelmeye başladı.
Sonuçta 210'a sattım aracı.
İnsanlardaki ölücülükte fiyatların böyle yükselmesine sebep oluyor.
Mercedes B serisi araca 155 teklif ettim, vermediler. Ertesi gün arayıp 154’e verelim dediler olmaz dedim. Sonra ilan 170 oldu.
Dün favorilerimden(70 kadar araç) 10 araç opsiyonlandı veya satıldı. Piyasa yine coşacak gibi. Arabamı yeni satmıştım, ortada kalmamak için 1.6 t gdi bir Sportage’e kapora verdim. Yarın ekspere gideceğiz bakalım hayırlısı.
mini kaç model, özellikler vs nedir.ilan varsa ilan no paylaşırmısın
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...79788936/detay
Ne diyorsunuz alınır mı?