artık okadar yoldan gelince uğraşmadan gelmek istedim.
Yollar güzel olmuş![]()
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Geçen hafta cumartesi Bodrum'a geçtiğim Cuma'da istanbul'a geri dönüş yaptım
Cumartesi akşam yola çıktım e5'ten feribotlara gidip negmar feribotlarına gidiş dönüş 125TL'ye bilet aldım.
Komple duble yoldan gittim Yalova-Orhangazi arası biraz kalabalıktı. Radar olaylarına pek takılmadan duble yollarda sürekli 120 ile gittim. Gece 4 civarı uykum geldiğinden yattım uyudum.
Dönüşte Bodrumdan 10.30 civarında çıktım. Bodrum içerisinden Kuşadası otoban sapağına kadar baya kalabalıktı önüme atlayanlar filan gerçekten araba kullanmayı bilmeyenler doluydu.
İzmir Aydın otobanı çıkışından önceki yol kalabalığının Akhisarda'da devam edeceğini düşündüğümden, otobana bağlandım ve 33TL ile Akhisar'a gittim. ordan yine duble yol ile devam ettim. Karacabey-Bursa arası yine kalabalıktı.
Kendinize güveniyorsanız gece yolculuğunu tavsiye ederim. hem sıcak olmadığı için klima soğutması daha az yakıt tükettirecektir.
Bu geçtiğimiz Cumartesi sabaha karşı 4 gibi Sultanbeyli'den yola çıktık. Tüm otobanları kullandım çok ciddi rahatlık sağladı. Sıfır yorgunluk ile Susurluk kahvaltı + Söke çıkışı Starbucks olmak üzere 2 mola verdik. Bodrum girişinde Jandarma noktası nedeniyle 3-4 km kadar dur kalk trafikte kaldık ve saat 12:30 gibi Turgutreis'e ulaştık. Cidden neredeyse hiç yorulmadan sabit 100 ile geldim. Otobanlarda falanda 100'e sabitledim. Aracımın en iyi tork verdiği devire 100 km denk geldiği için bu şekilde geldik. tam 710 km ve yarım depodan az yaktı araç. Normalde biraz daha fazla yakıyordu duble yollardan gelirken ışıklara vs takıldığımız için. Araç GTD1244 turbolu 1.6 HDi DS3.
SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
eskihisar topçulara 70 lira verip 1 saat zaman kaybetmektense köprü ile zırt diye 103 liraya geçmeyi tercih ediyorum. Körfezde çok fazla ışık trafiği olduğu için tercih etmiyordum eskiden şu anda nasıl bilenler yazsın. Yani ne kadar sürede geçiyorsunuz körfezi?
Yalova Bursa otobana mecburi giriyorsun öbür taraf çok virajlı hanım olmasa sorun yok zaman açısından ama vertigosu var gazlayamıyorum virajlarda. Akhisar İzmir otobanı çok pahalı geldi bana. Ne kadar zaman kazandırıyor acaba ona bakmak lazım. 10 Dakika kazanmak için 30 lira vermeğe değmez.
Bayramda bozburuna gidicem şimdiden planlama yapıyorum. Körfez dolanmayı düşünmedim ama zaman açısından 1 saat sürüyorsa düşünülebilir.
IN BOOST WE TRUST
pazar gecesi ayvalıktan dondum onume cıkar her otoyola girdim. son olarak gebzeden cıktım e-5 e baglandım. totalde 152 lira kopru ve otoyol parası kestiler. gercekten coookkk pahalı! izmir tamamen acılınca heralde bi 300 luk oluruz o yolda.
Polo gti 2.43.85 best
Octavia vRS 2.38.40 best
Polo gti 56.8 best ''korfez''
Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
Bulut Elektrik
yenikapı-bursa feribotuyla oradan izmire geçmek ne kadar mantıklı sizce ? zeytinburnunda oturuyorum. ücret olarak 136 tl gözüküyor. LPG li araçda girebiliyormuş. Bana mantıklı geldi. köprü sadece 103 tl zaten . yaktığım yakıt hariç.
İstanbul-izmir-marmaris-ölüdeniz-kaş yapmayı düşünüyorum. izmirde 1 hafta kalacağım. 1 haftada marmaris mi ölüdeniz mi karar veremedim. En çok nerelerde gezebilirim. Araç olacağı için oteli sadece konaklama olarak tutacağım. Ama marmariste mi otel tutmak yoksa ölüdenizde mi tutmak daha mantıklı bilemedim.
hocam merkez otellere bakıyorum. Amacım sadece konaklama ve kahvaltı. Zaten eylülün ilk 2 haftası için izin aldım. Sezon sonu sayılabilir. Otel fiyatları da merkezdekiler 6 gece 800-1500 arası görünüyor. Kahvaltı sonrası gezmeye ayıracağım günümü çünkü. Kaş olur-bodrum olur gezilecek yerleri de tam bilmiyorum açıkçası. Ege bölgesi izmir hariç tavsiyelere açığım. Nereye gidilebilir gezilebilir.
Feribota hem para verip, hem de bekleme olayi kotu oluyor, ya kopru ya da korfez dolanmak daha mantikli.
8 agustos otobanın tamamı son kat asfaltı atmadan acılacak diyorlar. Bayramda yola cıkacaklar takip etsin mutlaka.
Perşembe Akşamı rotam;
Bostanlı-İzmir > Bostancı-İstanbul
Otoyol ücretini ve gidiş hakkında detayları yazarım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)