Bursa Batıdan gireceksin onu biliyorum ama çıkış noktası neresi sizin için tam bilmiyorum, Susurluk olabilir belki çıkış.
Burdan geçiş ücretlerini hesaplayabilirsiniz.
Geciş Ucreti Hesaplama – OTOYOL A.Ş.
köprüyüde kullanmadan körfezden dolaşarak 2 saat geç gitmek daha mantıklı bence. totalde 100 km fazla yol gitmiş olunur ama 256tl de iyi para.
köprünün altındaki feribot ile kıyaslanması lazım. eskihisar topçular feribotu 75tl köprü 103tl köprüde en fazla 5tl yakıt yakılsa 108 tlsüre olarak bakınca 75 feribota vereceğime 103 köprüye verir 2dk'da geçerim. körfez hayatım boyunca hiç dolaşmadım ama az yakan arabayla tercih edilebilir belki ama köprü feribot fiyatına göre uygun bence
Yalova - Pendik ve Yenikapi feribot hatti fiyatlari da kontrol edilmeli. Gececegim tarihte Pendik 73 TL olarak cikiyor arac ici 1 yolcu ile. Bana Osmangazi ve Eskihisardan daha mantikli geliyor.
Anlamadığım tek nokta hazine garantisi varken neden fiyatı devlet belirlemiyor. Tavan koymuş da neden? Zaten garantin var. Garantiyi vermişsin ben fiyatlandıracağım diyeceksin. Zaten zararın yok... Yap köprüyü 50 TL, yolu da 75 TL (baştan sona) her gün 5 katı araç geçer. Fiyatı 3te1 e düşürdüğünden kar bile edersin.....
ha tabi yol ilk başta ihaleye çıkarken "araç başı" garantisi veriliyor
yani çok araç geçeceğine göre bir kota koyulmuyor belirli bir araç için kota koyuluyor gerisi devletten karşılanıyor
kotanın üstünde araç geçerse firma ztn fahiş kar yazar
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Firmaya verilen garanti firmanın 25 küsür bilmem kaç yılda istediği karı elde etmesini garanti ediyor. Ve bu rakam bilmem kaç milyar dolarlara tekabül ediyor.
Koca devlet olarak garanti verdikten sonra fiyatı yönetimini ele almak istediğinizde bunu bir şekilde taraflara (sözleşme şartı olarak) kabul ettireceğinizden eminim...
Hatta hala aynı strateji güdülebiir. Devlet işe el atarak firmayı çağırır toplantı yapar, ya fiyat düşürülür ya da kontrol ele alınır. Garanti değişmediği sürece değişecek çok bir şey yok çünkü o kadar araç geçmiyor zaten. Geçse şirket direnebilir. Ama bu fiyata geçmesi imkansız gibi....
Bir gün İktidar değişirse
Şirkete kayyum atanır bedava olur yollar.
En kötü bakıma denk gelecek bir rakam alırlar.
Bu iktidar gidene kadar hard core anam babam tukuruksuz
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)