Allahtan yanlış anlayışta bile aktif dominant tarafı bize verdin... Ya balığa verseyin ...
Printable View
Hahaha ulan ne adamsın ya akşam akşam iyi güldürdün :D
Maunların yazlığa giderken oğlan tutturdu yolda mola verelim diye. Bende shell'de mola verdim. Baktım silecek suyu bitmiş. Denemek için markette boş diye girdim hemen silecek suyu için katkı aldım. Hazneye o katkıyı boca edip boş şişeye de su doldurmak için dışarıdaki hava/su yazan yere gittim. Adamın biri de o esnada su koyuyordu. Adam ve yanındaki 2 hatun da maskeliydi. Sen elleme abi ben doldurayım dedi. Bende uzaktan kafamı çevirip şişeyi de adama doğrulttum. Bir yandan da ya gerek yoktu ben zaten günde 60 kere elimi yıkıyorum, siliyorum, kolonya ...vs döküyorum dedim ve adam o esnada sorma abi bizde öyleyiz; babam kalp hastası diye çok temkinli ve tedbirli davranıyoruz ama nasıl olduysa babam hariç ben, kardeşim... herkes corona olduk dedi. Ben o esnada şişeyi bırakıp gidiyordum.
Yakında herhalde hepimiz bu zıkkımı geçireceğiz. Daha halen bizim gibi otele, restorana...vs'ye gitmeyenler var. Bir arkadaşımız doğuştan astım hastası, bir arkadaşımızın çocuğu doğuştan astım, birinin eşi tek böbrekli...vs Kimi ailede çocuk çok riskteyken, kimisinde de biz yaşta yetişkinler riskte. Bu anlattığım adamda dediğine göre ne avm, ne restoran kalabalık olan hiçbir yere gitmemişler. İyide nereden ve nasıl kaptınız dedim, ne bileyim dedi.
Geçen hafta okul yönetimi öğretmenlere test yaptırmış, 9 öğretmen corona poztif. Tabi diğerleri panik olmuş. Ama bu bilgi akışı içeriden bir köstebek ile oluyor. Başka türlü yönetim asla içeride ne olup bitiyor şeffaf şekilde anlatmıyor. Bu her önlemi aldık diye atıp tutan bir özel okul. Devlet okulunu hiç düşünemiyorum. Bizim yan komşu devlet okulunda sınıf öğretmeni, kadını ve ailede geri kalan bir kişiyi bile maske takarken görmedim. Kadının kafası aşırı rahat ve bir o kadar da vurdumduymaz. Devlet okulunda şöyle olacakmış, böyle olacakmış sen ne yaptın diye eşim wp'den soruyor, aaa öylemi olacakmış diye cevap veriyor. Derler ya, tam allahlık ya.
https://www.youtube.com/watch?v=2Aie...agazinGazetesi
yeauuu çooh abartıyorsunuz, veriler yalan demeyin, provakosyon yapmayınnn...
dünyada hasta-vaka ayrımı yaparak coronayı yenen ilk ülke olduk!!!
benim anlamadığım neden yalan söyledikleri,gizledikleri? turizm sezonu kapandı zaten,açık olsada gelen yok.
dahası ekonomi için ise bizim delikanlı milletimize değil 30bin vaka 130bin vaka var deseniz yine gezmesinden,yemesi içmesinden eksik kalmazki değişen birşey olmaz yani.
azıcık bile korkan grup ya home office yada tedbirli geri kalan kısım bugün sürdürdükleri rahatlığı vaka sayısı x20 açıklansada aynı şekilde sürdürecek zihniyet..
Yani aynen ne bu kadar kasıyorlar ne değişiyor ki? Sayı az çıksın diye yok onu ayır bunu ayır... Ekonomiyse ekonomi zaten bitik, hiç bişeyi kapatamazsın artık şu saatten sonra. Bilmemne desen bitik... Açıkla işte ne var yani. 80 milyonluk ülke, günde 1.500 vaka, vay anasını...
Hoş, yakın zamanda ABD ve Almanya'dan iki arkadaşım geldi, ABD'deki geri dönecek. Türkiye'yi görünce şaşırdım, bizim millet yine uyuyor mallar haricinde dedi. Biz sövüp sayıyoruz ama ABD'de kimse dikkat etmiyor, maske muhabbeti çok az dedi. Almanya'daki arkadaş da aynı şekilde, kimse takmıyor neredeyse diye anlattı.
sizin için bir şey değişmiyor da cahil kesime savunma mekanizması veriyorlar
Hacı ben diyorum kalamara mı hallenicen sen başlıyon kesiciye girmiş pejo gibin maunlardan maskeye :)
https://www.youtube.com/watch?v=6d_a9dHlR-c
Günde 30.000 vaka açıklansa halkın beklentileri değişir. İktidardan daha somut adımlar atılmasını, sokağa çıkma yasağının gelmesini veya önlemlerin arttırılması istenir. Vaka sayısı arttıkça halktaki panik hali artar. Ota boka hastaneye koşan yurdum insanı daha otun bokun esamesi okunmazken koşmaya başlar hastanelere.
Yasak talebine karşı İktidar sokağa çıkma yasağını getiremez, zira ekonomi dayanmaz.
Hangi devlet olduğundan bağımsız olarak her devlet başkanı için 2 seçenek var;
- Halkın yiyecek ekmeği zor bulacağı ama ülke çapında toplam 5000 ölüm olacağı
- Halkın mevcut ekonomik seviyesinin korunduğu ama toplam 500.000 ölüm olacağı
Neredeyse tüm ülkeler ikinci seçeneği seçer. Zira ilk seçenek iktidarların kendi koltuğunu yakması anlamına gelir. Çocuğuna bez alamayan baba, ülkede 5000 gibi az sayıda bir kişinin ölmesi ile övünmez. Dolayısıyla gizlemenin mantığı da kendi içerisinde mantıklıdır.
Ülkelerin başındaki kişileri geçtim; kendimize bu soruyu soralım
- çocuğuna bez, mama alamayacağın ama ülkede 5000 kişinin öleceği bir senaryo mu
- mevcut ekonomik şartlarının korunduğu ama 500.000 kişinin öleceği bir senaryo mu
vereceğimiz cevap acı..
Okullarin acilmamasi ne kadar kotu bir karar olmus... Sanki herkesin internete iletisimi var. Cocuklar mahvoluyor.
mesela şu şovlar akp seçmenine direk etki ediyor : https://twitter.com/kocyildirim/stat...11551115960321
Daha bizde corona var açıklaması gelmeden okulda bir salgın oldu ki muhtemelen coronaydı. Okulun yarısı kayboldu. Bizim çocuk 2 hafta kendine gelemedi. Neredeyse havale geçiriyordu. Başında durmaktan bizde perişan olduk. Uykusuz kalmak, başından ayrılmamak...
Okulda en ufak bir önlem yok. Var diyen kesin yalan söylüyordur. Tomarla ödediğimiz özel okulda bile vakalar gizleniyor. Biz bunu içeriden dürüst birinden öğrenebiliyoruz. En ufak bir önlem yok. Hatta devlet okulu gibi kolonya, maske...vs sen gönder diyor. Hap kadar çocuk bütün gün nasıl maske taksın. Bunlar koridorda, bahçede birbirlerinin içine girecek. İlkokul için yemekhane de yemek zorunluluğu var. Evden de getiremiyorsun. Catering personelinin de tertemiz olduğunun garantisini kim verecek. Daha okulda öğretmenlerde vakalar kol geziyorken, daha bunun kat görevlisi, catering personeli, servisi...vs var. Hadi servise vermedin götürdün kendin okula, sonra birde saçma saatte gidip alman lazım.
Ben ayrıca bu sayede öğretmenin hangi çocuğa nasıl davrandığını da öğrendim. Çok da iyi oldu. Elime bir tomar koz da geçti. Okulda yüz yüze de ilgilenmiyorlar. Sınıfta kim hızlı anlayıp cevaplıyorsa hemen konu geçiyor. Aynı şey online'da da oluyor. Değişen birşey yok. Benim açımdan gitmemesi daha iyi. Çünkü çok çabuk hastalanıyor ve atlatması çok uzun sürüyor.
Ha evde internet yok ise tv vardır, tv de yok ise artık devletin o çocuk için elini taşın altına sokması lazım. Nasıl yaparlar ederler bilemem .. Birşekilde ücretsiz bir hizmet sunulması lazım. Zaten bu akmaz komaz, elle tutulmaz internete ne halta bu kadar para ödüyoruz o da anlamak güç.
Mesela bu gerçeğe de inanmıyorlar : https://twitter.com/KukSalih/status/1311390368399847426
Her pozitif hasta değil, her hasta pozitif değil, her vaka hasta değil, her hasta vaka değil, her vaka pozitif değil, her pozitif vaka değil. Ya ne o zaman...
Yasak değil kısıtlama, zam değil güncelleme. İyi ki ana dilimiz Türkçe, başka dil olsa bu kadar dolanarak anlatamazlardı.
Altyazılı olanını buldum :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=1Fy6R2pI3eI
son 15 yıldır ben ;
https://i.hizliresim.com/ezuYIZ.jpg
Covid19
Tabloyu biraz elden geçirip bütün verileri bir tablo içinde toplamışlar.
Yoğun bakım doluluk oranı pek iç açıcı gözükmüyor.
Keza ventilatörüde ayakta alan yoktur herhalde. Yatak doluluk oranı da pek iç açmıyor. :(
https://covid19.saglik.gov.tr/assets/data.png
Böyle olmasin o ;
https://thumbs.gfycat.com/BronzeSeco...restricted.gif
Gerçi dayinin hali görünce aklima @imprezaWRC geliyor ama :rolleyes:
[QUOTE=imprezaWRC;8679964][url=https://covid19.saTabloyu biraz elden[/QUOTE]
tek doğru yazan şey tarih..
hiç aşağıdaki siteye girip devam eden (active cases) ve ağır vaka (serious/critical) sayısına baktınızmı ,tabloya bakıp üstde yesterday derseniz şaşırırsınız:
Coronavirus Update (Live): 34,484,468 Cases and 1,027,654 Deaths from COVID-19 Virus Pandemic - Worldometer
dünkü korona tablosuna göre:
Türkiye, devam eden vaka sayısı 30,657 ağır vaka sayısı 1507
şimdi gelin bunu diğer ülkelerle kıyaslayalım
Fransa, 448,689 iken ağır hasta 1238 yani türkiyeye oranla %1800 fark var
Almanya , 28,044 iken ağır hasta sayısı 362 fark %380
İtalya, 52,647 iken ağır hasta sayısı 291 fark % 886
israil, 180bin iken ağır hasta 821 fark fark %1000
Amerika, 2.5 milyon iken ağır hasta 14,000 fark %876
Belçika, 89,000 iken 157 fark %2800
görüldüğü gibi elimizdeki ağır hasta sayısından yola çıkarak gerçek vaka sayısının ortalama 10 katından fazla olduğu gün gibi ortada aslındaki bilim kurulu üyesi mehmet ceyhan'nın birebir söyleyip uyardığı bu uyumsuz veri/orandı birkaç hasta evvel fox'da.
bizimki gibi verileri olanlar genelde zaten iran,rusya yani bizimki gibi verileri şüpheli yada 2inci dünya ülkeleri
ingiltere türkiyeyi karantina listesine almış bu vaka skandalından sonra
fahrettin reis vatan millet edebiyatı yapıyor
yapsın yer bu halk hatta hoşuna bile gider, kabullenir, savunur..
kazanmak için doğru şeyler yapmalarına gerek yok oy alsınlar yeter
Sen git miting yap mesafe falan tanımadan milleti bir araya topla. Sonra gel mesafeyi koruyalım, hayat eve sığar bık bık.
kendileri bu tabloyu görünce ulan biz ne yapıyoruz demiyorlar mı gerçekten merak içindeyim.
@imprezaWRC reis "maun" ne demek ?
@Ormanci Cevabı vermiş :D :D
Hahaha, senin böyle bomba cevapları çay/su içerken okumamak lazım, gülerken boğuluyordum :D
ahahahah "maunvalide" çok iyi ya, süpersin. Beğendim bunu. Bizim ex'in kiler tam olarak bu kelimenin karşılığı, yeniler iyi şimdilik 1 sene de sorun yaşamadık gayet iyi seviyede ilişkiler, 3-5 seneyi görürsek bakalım o zaman maun mu değil mi karar vereceğiz :D
Coronaya dönersek iş seyahati yüzünden geçen hafta bursa da 2 gün sürekli dışarıda yiyip otelde konakladım.
Bir sıkıntı yok şuan, ama iyice korkmaya başladım en son vaka mevzusu patladığından beri.
Başımıza iş gelmeden atlatsak şu belayı çok mutlu olacağım.
Eyvallah :D
Bir de özgül ağırlığı asıl en yüksek olan sanıyorum Pelesenk vardı da, o denmez şimdi, ayıp olur, küfür eder gibi :D
Devletin seffafligi ortadan kalkmış vaziyette... siyasi emellere ters düşen her olgu, milletin tehdit unsuruymuş gibi gözetilip iş yürütülmeye çalışıyor... Tabi gemi yürümüyor... Fahrettin Kocada ayak oyunları yapıyor yazık...
abiler vitamin takviyesi olarak şu dönemde ne önerirsiniz ? çöp ürünlere para vermek istemiyorum
Sambucol... Gerçi bu ara bulunmuyormuş pek, Corona tedavisinde de kullanılmaya başlandı diyordu doktor arkadaşım..
Dün TV'de Sambu'lu isimli bişey daha vardı.
Çinko + C-D Vitamini olanlar daha çok öneriliyor. Bu şekilde olan herhangi bir şey de kullanabilirsiniz.
Bunun yanında herhangi bir multivitamin de kullanılabilir sanıyorum. Yalnız multivitaminlere de iyi bakmak lazım, arkada değerler yazıyor, günlük ihtiyaç ve yüzde olarak üründeki karşılama değerleri, buna da bakın derim.
Propolis falan diyenler oluyor ama piyasada çok fena sahte ürün var, Balparmak falan güvenilir duruyor. Ona da dikkat etmek lazım.
Sambucol Plus ben senelerdir kullanıyorum, cidden direk ayaklandırıyor.
sambucolu biraz araştırdım efervesan tablet olanını alıcam sanırım. internette karaborsaya düşmüş 15 tabletin fiyatı 110-150 tl civarlarında eczanelerde bulabilirsem eczaneden alıcam teşekkür ederim