Cuma gecesi basliyor ve su an icin bir aylik ama dahada uzatilabilirmis duruma gore.
Printable View
Cuma gecesi basliyor ve su an icin bir aylik ama dahada uzatilabilirmis duruma gore.
The ban also does not apply to all of Europe but to nations in the Schengen zone. That includes Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, The Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, and Switzerland.
What this means: Americans and US permanent residents who are in Europe will still be allowed to fly to Europe and be allowed back into the United States during this 30-day period.
Dün akşam bir avm nin marketine gittim, insanlar gayet normal ve sıradan alışverişlerini yapıyorlardı.
Raflarda da ürünler gayet yerinde ve bol şekilde duruyordu, böyle yağmalanmış gibi bir görüntü yoktu esasında.
Hastalığın ciddiyetine dair bir şüphe yok, keza dünya sağlık örgütü pandemi ilan etti. Hani gidip 100 paket makarna almak abes olur belki ama
eski alışverişe alışkanlığına göre sepete 1-2 fazla atmak stokçuluk ya da bencillik olarak algılanmamalı sanki.
Alıntı:
PANDEMİ NEDİR?
Dünyada eş zamanlı olarak çok yaygın bir şekilde çok fazla sayıda insanı tehdit eden bulaşıcı hastalıklara verilen isim. Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara (epidemi) verilen genel addır.
floryada iki özel okul öğrenime ara verdi.
Market rafı boşaltmak için erken değil mi. Şuan ülkemizdeki resmi vaka sayısı 1.
Ben şuan için ihtiyaç görmediğim için markete dahi gitmedim.
Ama büyük bir toptan marketin yakınında oturuyorum. Her akşam önünden geçerim.
Normal günlerde akşam saatlerinde 40 araba varsa dün akşam 200 araba rahat vardı markette.
https://twitter.com/yalandunya_146/s...667301376?s=20
Herhalde bu sene ya da ilerleyen 5-10 sene dünyanın sonu gibi.
kimse boşu boşuna çocuk,bebek derdine de düşmemiş olur. Tamamen iptal durumdayız :) .
Okuduğum en mantıklı yorum...
Dünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
Bunlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)
En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.
Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.
Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.
Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
%81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.
Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.
10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.
Aynı gün:
26 283 kişi kanserden
24 641 kişi kalp hastalıklarından
4300 kişi diabetten öldü.
Her gün:
Sivrisinekler 2740
İnsanlar 1300
Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.
Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...
Ben dün markette küçkük boy Sütaş Light Yoğurt bulamadım :D
Annemler 1-2 ay kadar önce arkadaşlarıyla Belçika, Hollanda vs şeklinde 3-4 ülkeyi kapsayacak bir tur almışlardı.
Firmayı da yazacağım: SETUR
Bir süre önce Avrupa'da yayılmaya başlayınca bizlerin de uyarıları ile turu iptal ettiler. Bu ........ çocuğu setur, ücreti baya baya bi keserek iade etmiş, %60-70'lerde diyor bizimkiler.
Adamları açmış sormuşlar, efendim "turu hala isteyen var"mış (!!!!!!!), "Dünya Sağlık Örgütü'nün bilmemne olduğuna yönelik açıklama yapması gerekirmiş, tur yabancı bi tur olduğu için bunlar paralarını ödemişler, iptal edilemiyormuş.
Hassssieee lan demediniz mi telefonda dedim :) Corona turu mu yapmak istiyorlarmış?
Tam da bunları konuşurken DSÖ dün "Küresel Salgın" açıklaması yaptı. Al dedim sana Setur dangalaklarının bahsettiği açıklama. Tüketici Mahkemesi'ne gidiyorlar, dün arkadaşı dilekçeyi vermiş, annem de fatura vb alacak soracak arkadaşına, o da aynı şekilde başvuracak sonrasında...
SETUR'un üzeri çizilmiştir, inşallah batar şu ortamda... :)
peki sizin bu uyarılarından dolayı insanlar önlemlerini almazsa ve italyadaki gibi bir karantina durumunda ihtiyaç ürününe yetişemezse vicdan azabı çekecek misiniz?
ben bir marjinal olarak her ne yapacaksanız en kötüsünü planlayarak yapın diye öneriyorum bütün italya da benim gibi marjinal çünkü marketler ve eczaneler haricinde her yer kapatıldı sokağa çıkma yasağı var
bu olma ihtimaline dair hiç bir şey yapmayalım mı?
tam tersini savunuyorum; özellikle bebeği,hastası ve yaşlısı olanlar önlem almak zorundalar, olabilecekleri hesap ederek ileriyi planlamak zorundalar..
ne yapacaklar sorusunun cevabını italyaya bakarak bulabilirler
İnsanlar cidden komik...
Sara mera yada kuş gribini hatırlayın....
Basit önlemleri alin,zaten %95 oranında korunucaksaniz...
https://www.youtube.com/watch?v=chNr...ature=youtu.be
Önlem alın, yaşayanlara bakın, hükümetlere güvenmeyin
Ben burada 8 paket tuvalet kağıdı alın demiyorum, bu duruma düşersek diye sıkıntı çekmeyeceğiniz kadar plan yapın, panik olmayın ama rahat hiç olmayın, sizin rahatlığını bir başkasının kalp rahatsızı annesini-babasını öldürebilir(belki de sizin) ve kesinlikle bizde geç kalıyoruz, italya da artık hastanelerde savaş durumu gibi hasta seçiyorlar ve yaşama ihtimali daha yüksek olan insanları tedavi etmeyi tercih ediyorlar
dükkandaki tek korunma yöntemim eldiven.
zaten ortalıkta boş,pek insanda yok
Amerika Avrupa uçuşlarını 1 ay durdurdu.
Nba da lig askıya alındı. Utah Jazz Takımında oynayan Rudy Gobertteki testler pozitif çıkmış ve 2 gün önce basın toplantısında virüsle dalga geçip bütün medyanın mikrofonlarına dokunmuş.
Takım arkadaşı olan Mudiay'da virüsü kapmış.
https://www.youtube.com/watch?v=lYC6oQIAzbI
taş.ak geçmiş aklınca..
virus henuz 40 yaş altı ''kronik akciger ve solunum yolu rahatsızlıgı olanlar hariç'' kimseyi öldürmemiş. ancak uzmanlar viruslerin cok akıllı ve surekli mutasyona uğradığını anlatıyor. O yuzden ben gencim bana birsey olmaz dememek lazım.
tez zamanda kurtulalım su illetten inşallah.
Hadi gençler stok yapmaya;
https://www.youtube.com/watch?v=2hd67htvYtI
benim takıldığım nokta virüs vs değil, zihniyet... virüs değil bu zihniyet öldürecek bizi, yandaş gazeteler hala 'yok İtalya kepenk kapattı, yok Almanya panikte yok falanca öldü de cenazesini kaldıran yok!' modunda, yahu kardeşim, bu virüs eninde sonunda girecek zaten bütün dünyaya sana 15 geç girdiyse bu senin başarın değil, belki yanlış bilgilendirmen belki yanlış bilgilendirilmen, o kadar!!! vay Türkiye uçuş yasağında olmamasına rağmen Amerikan gazetesi İstanbul'u koymuş bugün onunla uğraşıyoruz, artık dünya bile güvenli değil bırak Türkiye'yi, acilen bir bilinç nakli gerekli siyasilere yoksa yarın İtalyadaki gibi günde 100 ölü verirsek 'dış mihrakların yaydığı virüs sebebiyle vatandaşlarımız ölüyor, akıllı olun, büyük resmi görün!' masallarına da hazırlıklı olun...
E Akit malı dün Twitter'da "CHP'li Eren Erdem virüsü getirdi" diyor. Adam mesaj atmış "la olum manyak mısınız benim yurtdışı çıkış yasağım var" diye :D
Bugün yine Akit'ten bi mal, DEVA partisi deva olacak mı derken uğursuzlukla geldi falan diyor :D
Beyinlerine tükürdüklerim...
Dün markete beyaz peynir almaya oradan da eczaneye pişik için krem almaya uğradım. Büyük marketlerin reyonları büyük ölçüde boşalmış, eczacı hanım ise tanzim satışı yapmış gibi yorgundu. Rebelh ile aynı yönde ve fikirde olduğum için yaklaşık 20 gün önce olası bir karantina ya da vakaların artma durumun göz önünde bulundurarak 1 aylık gıda vs + saklaması ve maliyeti düşük olduğu için 2 ay idare edecek kadar kuru gıda (makarna, bulgur, pirinç vs) aldım (market yerine online sipariş kullandım)
Rebelh ve benim gibi düşünenler bu kadar alışveriş yaparken kimsenin ruhu duymadı çünkü panik yapmadan alım yaptık. Aradaki sürede firmalar çok rahat üretim ya da tedariklerini yapmıştır zaten. Dün markete gidip aradığını bulamayanlar muhtemelen 2-3 gün içinde aradıklarını bulacak. Yapılan açıklamalarda gıda vs stoklarının yeterli olduğu söylenmişti sanıyorum sadece dağıtımla ilgili sıkıntılar var şimdilik.
Olası bir karantina da ben tekrar kontaminasyon riskinin çok daha yüksek olduğu bir zamanda alışveriş yapmak zorunda kalmayacağım. Olası kararla beraber yine bu tarz alım olacak (o zamanda manyak mı bunlar karantinaysa aç mı kalacağız mq diye sövülecek) ancak sonrasında tedarik ne kadar hangi malzemede normale döner kestiremiyorum çünkü üretim mutlaka azalacaktır.
Şuandaki sıkıntıyı yaratanlar hesap kitap yapmadan, ön görüsü olmayan panikle hareket eden hatta panik alışverişinde bile hesap kitap yapmadan alım yapan kesim. Mevcut durumda aklı başında insan gider peyder pey 2 haftada kimsenin ruhu duymadan çok rahat stoğunu yapabilir şuanda. Bence 1-2 aylık ihtiyacını çok önceden alanlara değil de 6 aylık ihtiyacını bir günde yığmaya çalışan kişilere saldırmak lazım.
bana göre bu tür stoklar sürekli yapılmalı,ne zaman ne olacağı bilinmiyor
illa bir felaket olmasına gerek yok bence.
o değilde dün markette stok yapan birini gördüm adam gitmiş peynirden 10 kutu almış. ulan zaten en fazla temmuza kadar saklayabilirsin manyak.
dün şok marketten geçerken bende durdum bikaç parça bişey alayım dedim önümdeki 2 teyze ile adam 2 araba tuvalet kağıdı 1 araba salam sosis sucuk 1 araba makarna almışlar tam 20 dk falan bekledim arkalarında bu arada yaşları 75 üzeri teyzeye dönüp sizde sağlam *** varmış dememek için kendimi zor tuttum
kurumsal herkesin tanıdığı kurumsal bir firmada çalışıyorum, bugün gelen mail baya ciddi
• Kapsamı ne olursa olsun tüm yurt dışı ve yurt içi iş seyahatler durdurulmuştur. Yurt içi ve yurt dışı seyahati gerektiren toplantılar mümkün ise video konferans veya telekonferans şeklinde yapılacaktır. Buna rağmen yapılması gereken seyahatlerinizin olması durumunda yurt içinde bir üst amirin, yurt dışında ise en üst amirin onayı alınacaktır.
• Kişisel nedenlerle yurt dışı seyahatine çıkacak çalışanların seyahatleri öncesi Genel Müdür Onayı almaları ve seyahat dönüşlerinde seyahate gittiği ülkeler virüsün vakalarının yoğun olduğu ülkelerse ofise 14 gün gelmeyip, gelinmeyen 14 takvim günü için rapor almaları zorunludur. Rapor alınamaması durumunda bu günler yıllık izinden mahsup edilecektir.
• Yurt içinden şirkete gelecek olan misafirler için toplantıya gelmeden önce standart bilgilendirme mesajı iletilecek olup, bu bilgilendirmenin gelecek misafirler tarafından onaylanmaması durumunda misafirlerin şirkete girişi kabul edilmeyecektir.
• Yurt dışından şirkete gelen misafirler ile yapılacak toplantılar Başkan/Genel Müdür onayındadır. Aksi takdirde şirkete girişi kabul edilmeyecektir.
• Şirket içi toplantıların sayısı azaltılarak mümkünse hiç yapılmaması sağlanacaktır.
• Yemekhanenin toplu ortak alan olması sebebiyle, yemek saatleri bölünerek daha az sayıda çalışanın aynı anda bulunması sağlanacak.
• Dışarıdan gelen misafirlerin yemekhane kullanımları iptal edilmiştir.
Biz de agirlikli olarak birkac ilac ve otomobil markasinin tum etkinlik ve organizasyonlarini yapiyoruz. Gel gor ki konfirme ettikleri, hatta parasini odedikleri tum organizasyonlari iptal ettiler. Mart ayi icin boyle bir durgunluk hic hos degil, umarim en az hasarla kapatiriz bu donemleri.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm bakanların katıldığı Corona Virüs toplantısı başladı.
Toplantıda önemli kararların alınması bekleniyor.
Virüs kınanacak kesin
şöyle bişey de gelebilir
"Kandırıldık.." :o
Abi şu an insanların aklına "Corona, COVID-19" çok etkili ve kurtuluşu olmayan bir hastalık olarak görmeye başladıklarından dolayı durum böyle.
Halbuki geçirdiğimiz gripte öldürücü, fakat insanlar bunun farkında değil. Aman ya grip olduk, 2 antibiyotik, hap içerim geçer gider diyor..
Türkiye'de 1 adet vaka görüldüğü söyleniyor fakat alınan önlem yok. Dezenfekte ediliyor da ne kadar etkisi var?
Misal, hafta sonu derbi var hala daha seyircili oynatmayı planlıyorlar. En büyük olay kalabalık yerlerde olmak fakat bunu insanlar da idrak edemiyor herhalde..
Eurolig, La Liga gibi ligler iptal olurken bizimkinin hala devam etmesi ve seyircili devam etmesi çok garip.
Önlem önlem önlem..
Corona ile mücadele edemeden 400 milyar adet (kim saydıysa) çekirge sınırımıza yaklaştı.