Özellikle hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; HFA-bildirim uygulamasından şikayetlerini anlık olarak iletebilir.
Printable View
Özellikle hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; HFA-bildirim uygulamasından şikayetlerini anlık olarak iletebilir.
Şok un ürünleri uygun mis grubu ve makarna geçerli seviye
Ben de bunu anlamıyorum arkadaşım Aselsanda çalışıyor bütün tanıdıkları şirlketteki stok yapmış. Ulan demiş buraya geliyorsunuz servise biniyorsunuz vs neden stok yaptınız? E ne olur ne olmaz. Bizim fabrikada 150 beyaz 300+ mavi yaka çalışıyor. Ben stok yapsam ne yazar yapmasam ne yazar?
KORONAVİRÜS SALGINI TEHDİDİ
ALDIĞIMIZ ÖNLEMLER SAYESİNDE GELMEDİ
Koranavirüs gündemine de değinen Erdoğan, alınan önlemler sonucu virüsün Türkiye’ye girmediğini söyledi:
Salgın belirginleştiği andan itibaren erken bir dönemde hiç tereddüt etmeden bütün tedbirlerimizi kararlı bir şekilde uygulamaya koyduk. Şu an 114 ülkede görülen bu salgının Türkiye’de görülmemiş olması, aldığımız önlemlerin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koyuyor. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün kurumlarımızla belirlediğimiz önlemleri uygulamaya hassasiyetle ve sıkı bir şekilde devam edeceğiz. Tabii bu noktada alınacak kişisel tedbirler de çok büyük önem arz ediyor.
Ahmet Hakan 11.03.2020
halk panik sevmiyor, herkesin sosyal medya gezip evlilik yemek programları izlediği, kimsenin okumadığı bir toplumda yaşıyoruz, bu virüs en kötü ne yapabilir? A-B-C planları nedir adam gibi açıklanmazsa halkımız da 'Çin'de insanların kapılarını asma kilitle kilitliyorlarmış!' 'K.Kore'de hastalananı vuruyorlarmış!' 'Wuhan'da cesetleri sokaktan topluyorlarmış!' aspargaslarına inanırlar...
erzak diye makarna depolayan vizyonsuz - gundem - ekşi sozluk
Is that you :D :D :D
Sağlık bakanına aynı soruyu 38483 kere soran medyayı da ne bilim..
Turizm bakanının çıkması da iyi olmuş, bu sene şehir vergisi geliyordu turizm de onun ertelenmesini talep etmiştik, umarız olur..
Ülke hazırlıklı diyor da ben kimsenin hazır olduğuna pek inanmıyorum.
İnsanlar dün ki açıklamadan sonra korkup maske takmaya başlayıp, marketleri yağmalamaya başlamışlar. Korkunun eceli faydası yok ama anlatamazsın işte.
Hayır makarna almalarını geçtim, tıvalet kağıdını da bitirmişler, ev için temizlik ürünlerini de.
Eee sen işe gitmiyor musun? Ya da kocan işe işe gitmiyor mu çocuğun okula gitmiyor mu? Eve neden stok yapıyorsun?
yahu varsa o virüs gittiği markette de var zaten
stok anlayışınızı seveyim ey güzel ülke :D
ama yukarıdaki açıklama bomba
alınan önlemler sonucu virüsün Türkiye’ye girmediğini söyledi
ha ?
hadi Çin de ilk çıktığı güne gidelim , haberde gördün okudun,al bozulmayacak ürünleri,koy çekmecene,rahat rahat mis.
Yemek alamayınca devlet aç mı bırakacak karantinadakileri?
Az önce markete girdim,ciddi anlamda kolonya bitmiş. Kasaya çekmişler tüm ıslak mendilleri ordan satıyorlar. Memleket kendi pimini kendi çekiyor
Buna güvenerek şahsi önleminizi almayacak mısınız imkan varken?
Bu sizin tercihiniz olur büyük ihtimal evde bakmanız gereken bir çocuğunuz falan yok o yüzden oturup devletten yardım beklemek sizin için sıkıntı değil
Ben eşeğini hep sağlam kazığa bağlayanlardanım
Evime alırken konuya da yazdım hatta
Elindeki stok bitti sokağa da çıkma yasağı var napıcaksın o zaman senin senaryonda? Ya da çocuğun farklı bir hastalık oldu ama ilaç tedarik edemiyorsun?
Yok böle bir mantık... Makarna tüketimi mi patladı da stok bitsin? Stok var ve olduğu sürece de öle ya da böle ulaşabileceksin. Ha sen dışarı çıkıp risk almak istemezsindir, yaşlı emekli bir çiftsindir vs anlarım.
Stokladiginiz urunler bitti. Sanmiyorumki devlet tek tek kapi kapi gezip yardimda bulunsun. Gider bir aractan dagitim yapar. Izdiham gene ayni olacak. Kimse ihtiyaci olan kadarini almayacak.
16:30 daki basın toplantısından bir şey anlayanınız var mı? hayır ben cahil cüheyla bir adamım aynı zamanda da gerizekalıyım bu kadar bilgi yoğunluklu bir anlayamadım, biriniz bana Bülent'e anlatır gibi anlatabilir mi?
hasta hangi ilde?
okullar tatil olacak mı?
devlet daireleri ücretli izne çıkacak mı?
stok yapmamıza gerek var mı?
şüphe duyarsak illerde hangi hastanelere gideceğiz?
seyehat kısıtlaması düşünülüyor mu?
vs vs
Beyler burdan soyleniyordunuz bizde kesin var soylenmiyor bizde kesin var sakliyorlar diye !!! Ulan 1 vaka sonucu halkin panigine bak ! Adam bugun galeride kaporasini istiyor geri ,salgin olucak diye ! Kanserden senenin ilk 2 ayinda 1.5 milyon kisi olmus - mevsimsel gripten 400bin kisi korondan 2.500kisi . Bu halka soylenir mi ulkemizde korona var diye.
https://i.hizliresim.com/xiZQdD.jpg
Demiştim demek için geldim
:)
valla bugün ptt'den kargomu almaya gittim. ptt'de çalışan kızda maske vardı, bir kadın da maskeli olarak geldi. kargomu aldım çıktım. sonra sıvı sabun bitmişti yolumda bim var diye bime girdim. eyüp sabri tuncer'in sıvı sabunu kalmamış, bir de 13 lira yazıyor rossmana gittim aynı boyuttaki sıvı sabuna 8 Lira verip çıktım.
Valla fırsatçılığa bim bile girmiş.
e naptım eve dönünce ellerimi yıkadım oturdum. Taa domuz gribi zamanında yaptığım gibi kendime dikkat etmeye devam.
Az önce ilk migrosa sonra şoka girdim rafta makarna reyonları bomboş.kasada bir araba makarna almış bekliyordu teyse nin biri.elindekini bıraktım çıktım.
Şu hastalıktan şu kadar bundan bu kadar kişi ölmüş hesabı yapan arkadaşlar dsö nün dünya nüfusunun %70i yakalanabilir uyarısından bi haber büyük ihtimalle
Yoksa dünya nüfusunun %70inin %3ünü hesaplarlarsa 150 milyon rakamına ulaşırlar
Yine bi girip İspanyol gribini okuyun isterseniz
Tabiki böyle olacak diye kesin bir durum söz konusu değil ama %1 ihtimal gerçekleştiğinde %100 ünüz olur..
salgın değil PANDEMİ açıklaması yaptı DSÖ... elbette dünyada çok daha fazla ölüm oluyor ama %5 gibi bir ölüm oranı var şu anda, dünyada 1 miyar kişiye bulaşsa 50 milyon kişi ölür farkında mıyız? önemli olan PANDEMİ ile kaç kişiye bulaşacağı...
Yalnız ulkede stokculuk bıle fakır. Makarna ve un reyonu bos et alan kavurma alan pırzola stoklayan yok :)
Bu millet makarna ya karşı oyunu sattı stokculuk yapmış normaldir. Çç
Adam öyle bir tuvalet kağıdı stokluyor ki ,sanki günde 20 kere osurup 10 kere sıçıyor.
bu virüsün etkisi, yarattığı paniğin etkisinden daha az olacak, görünüş bu.
Burada suçlu ben değilim tedarik zinciri
Ben gayet insani bir şekilde panik halinde kendimi bir süreliğine garantiye almaya çalışıyorum
Stokçuluk demen için tüketim miktarından fazla ürün almak gerekir Stokçuluk için piyasadan ihtiyaç duyulan ürünü çekmek ve ihtiyaç duyulduğunda yüksek fiyattan piyasaya sunmak gerekir
Buradaki konu olası bir karantina durumunda ne yapacağını planlamandır bunu herkes yapmalıdır ve tedarikçilerde ona göre mal sunmalıdır böylece tedarikçi 1 ayda satacağı ürünü 1 günde satabilir ve sende 1 ay boyunca evinde oturup durumun stabilleşmesini bekleyebilirsin
Peki eğer ürün kalmadıysa: bu sistemin kriz anlarına dair bir planı olmadığı anlamına gelir, ben wuhanda ilk mevzu çıktığında insanların tepkilerini gözledim yabancı basından ve buna göre virüs avrupayı adım atınca 1 aylık ihtiyacımı aldım
Üretici ve devlet benim bu gördüğümü görüp olası bir karantina öncesi ne yapması gerektiğini belirlemeli
Sanmayın ki sadece türkiyede insanlar marketlere gitti virüsün görüldüğü her yerde yaşandı bu ama sistemi güçlü olan ülkeler hemen ürünün yerine yenisini koyabildi ve karaborsaya izin vermedi eğer karaborsa mevcutsa ve insanlar ürün bulamayacaksa bu 2 haftadır "bizde yok henüz görülmedi vs vs" açıklamaları yapan hükümetin suçudur
Her salgında insanlar dünyanın her yerinde bu tepkileri verirler
Şimdi telefondan giriyorum sabah örnek istersen istisnasız her ülke için bi örnek bulabilirim twitterda
Şu an bizde durum kısmen stabil vaka sayısı 1000li rakamlara çıkınca ve ölümler başlayınca daha kötü olacaktır
İtalyada bugün 196 kişi öldü ve toplam ölüm sayısı 1000e yaklaştı
ABD az ewel avrupadan gelecek bütün uçuşları yasakladı diye bir haber gördüm
ABD deki toplam yoğun bakım yatak sayısı 31bin ve abd ciddi ciddi panik halinde şu an
ABD borsaları bugün yine %5 düştü ve ayı piyasasına girdi
Salgın basit bir salgın değil ve sıcak ülkelerde de yayılmaya devam ediyor misal katar..
Dünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
Bunlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)
En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.
Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.
Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.
Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
%81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.
Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.
10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.
Aynı gün:
26 283 kişi kanserden
24 641 kişi kalp hastalıklarından
4300 kişi diabetten öldü.
Her gün:
Sivrisinekler 2740
İnsanlar 1300
Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.
Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...
Dr. Veselin Yakov