Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
Bulaşması için her tür yanlışı yapıp, inşallah bulaşmaz demek de çok güzel kafa ya :)
Önceki mesajlarda da "ben önlem almıyorum, maske takmıyorum, sadece böyle şöyle takıyorum, evdeki yaşlılara taşımaktan korkarım" söylemi vardı. Eee, aynı ortamda bulunulan, tanımadığın insanlara bulaştırırsan????? He o zaman vicdana gerek yok, hak gasp etme olmuyor, günaha girme olmuyor, o olmuyor, bu olmuyor.
Helal vallahi ne diyeyim. ABD'dekiler AB'dekiler gibi gerizekalı değiliz allahtan diyordum ama biz de yarışıyoruz maşallah ya...
Yaklaşık 1-2 ay önce, bize gündeliğe gelen kadın korona olmuş, ilaçlar gelmiş, sağdan soldan "ultra bilimsel" sivri zekalı kardeşlerimizden "ilaçları içme ölürsün" tavsiyesi almış, ilaçları içmemiş. Daha sonra, taaaaaaaaaa kaç ay önce herhangi bir bilimselliği bulunmadığı açıklanan, 30sn boyunca nefesini tutma hareketi ile solunumunu test etmiş ve solunum sıkıntısı yaşamadığına da kanaat getirmiş.
Ve böyleleri iyileşiyor arkadaş... Doğal seleksiyon da olamıyor yani. Bunlar yaşıyor, arkadaşın evde oturan babası ölüyor.
73 yaşındaki babam, zatürre aşısı olmasa neredeyse semptomsuz ve farkında olmadan atlattı, 65lerindeki annem biraz daha "hissedilir" şekilde geçirdi. Çok şükür 1 haftada falan atlattı. Ancak doktor bunun etkileri 1-1.5 ay sürüyor demiş, ki gerçekten de sürüyor. Annem 1 ay geçmiş olmasına rağmen şu son 1 hafta öncesine kadar çıkıp yürüyerek her zaman gittiği mesafeleri gitmeye çalıştığında adeta kesildi. Çok erken yoruldum falan dedi. Yeni yeni o hissiyat gidiyor diyor.