Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
Aynen öyle görünüyor. Ancak ben Mehmet Ceyhan'a artık Canan Karatay gözüyle bakmaya başladım. En çok bana sorulsun en çok ben çıkayım modunda takılıyor artık ve bu halinden nefret ediyorum.
Geçenlerde watsap grubunda arkadaşlara gönderdim, "şu maske böyle böyle oluyor" demiş mesela 2 ay önce... Geçen ay TV'de konuşurken ağzında o laf ettiği maske var. Ulan????
Aşı için 3 seneden önce bilmemne olmaz, 5 senede dünyaya yapılır, çok uzun bi süre falan dedi. Aralık'ta aşı hazır diyorlar. Geçende bi programa çıktılar, ABD'deki Türk prof diyor ki ben bu kadar kısa sürede çıkacağını ummuyordum, bilim adına büyük başarı diyor. Bizimkinden ses yok. Hala diyor ki, o kadar üretilemez, 2021'de dünyaya yayılamaz, herkesi yapsanız bile "efendim maskeyi çıkar, mesafeyi salla yapamayız" diyor.
Yahu sırf tek firma açıklama yapıyor Mart'ta 1.5 milyar doz üretmiş olma imkanımız var diye.. Diğerleri de yolda, onlar da üretecek... Adam pesimist midir nedir anlamadım. Cidden gıcık olmaya başladım. Huysuz ihtiyar gibi her şeye olmaz diyor adam.
Bir de "öyle olur, böyle olur" dediği her şey ekstrem senaryolar. Denizde bilmemne olur mu diyorlar, evet olur diyor. Yahu olması için yanındaki adamın denize tükürüp, senin de anında o deniz suyunu yutman lazım. Korku salmayı seviyor adam herhalde, psikopat mıdır nedir :D
Hasta çocuklar henüz hiç bir yerde artmadı. Okullar açıldı, çocuklar aracılığıyla yayılma tespit edilmedi. Nereden biliyorum, bunu durmadan özel okulcular takip ediyor paso :D Yabancı kaynaklardan istatistiklere, verilere falan bakıyorlar. Bizden önce okul açan ülkeler var 2-3 aydır. Bunlarda da vaka görülmedi. Ha bana sorsan ben de gönderemem ama durum bu gibi görünüyor şimdilik.
Hasta olabilen çocuklar var, geçenlerde 14 yaşında bi çocukcağız vefat etmiş ama astımı varmış. Bebeğe bulaştı şu oldu bu oldu dediler ama genelde hep münferit, tık haberi modunda haberler. Henüz bilimsel bişey göremedik.