Olmayan beyin nasıl sulanıcak?
Printable View
Ekonomiye biyolojik bir darbe. Allah sonumuzu hayir etsin. Isvec'te eczane ve marketlerin raflari bombos. Buradakiler durumun ciddiyetini biraz gec kavradilar ve önlem almak icin gec kaldilar. Danimarka , Norvec kapilari kapadi. Bunlar hala beklemede.
Ev yapımı dezenfektan (Dünya Sağlık Örgütü'nün tarifi)
https://www.youtube.com/watch?v=I-e9AEaz0FQ
Ohal gelir mi acaba?
yrn hidrojen peroksit araştırayım bulursam dıger malzemeler bende var 8 litre dezenfektan yapayım.
Bir de şu tarif var;
https://www.youtube.com/watch?v=xTl8-u_wvyM
gece yarısını bekliyor gene felaket haberini vermek fahrettin............
Vaka 47 oldu .
29 yeni vaka daha.
Umreden gelenler bunlar muhtemelen.
Şu ana kadar herhangi bir can kaybı söz konusu olmadığını belirten Koca, ”Bu olmayacağı anlamına gelmez."
Genelde bu uyari sonrasi haber geliyor.
Can kaybını 1 kaç güne açıklayacaklar zaten Van Urfa herkesin dilinde ne kadar saklanacak
Aklım gerçekten almıyor bu virüs olayını bildiğimiz film konusu gibi ilerliyor hiç bir virüs veya olay dünya ülkelerinde bu denli etkili oldu mu acaba?
Ayrıca ülkemizin ciddi şekilde bu virüse tepki göstermesi çok garip geliyor bana tabii çürük elmalar olacak ama bunun dışında bir çok insan hem fikir çok ilginç geldi bana genelde dünyanın tam tersini yapar kendimizi bitirirdik...
21.yy da olduğumuz için teknoloji o kadar ölümlü bir salgına izin vermiyor :)
Milyonluk ölüm olmayacağı kesin
70+ yaş üstü ölümü her ülke başkanı ister
Ben biraz şu konuda kuşkulanmaya başladım
Sanki bilerek göz yumuldu
Özellikle italyada ciddi yaşlı nüfus var
Emekli maaşları ve sağlık giderlerinden korunmak için işi yavaştan almış olabilirler
Devletlerin bir politikası olur böyle durumlarda ama gerçeği kimse bilemez
Ama bana mantıklı geldi bu durum
tepeden bakınca manzara tam olarak böyle görünür sanırım, o ölçekte 70+ kişiler insan olmaktan çok yük olarak görünür, yük ne kadar azalırsa alttakilerin sorumluluğu da o kadar azalır.
Hümanistlik falan hikaye oluyor bu tür durumlarda. Ben bunun biyolojik olarak planlı bir hadise olduğunu düşünüyorum başından beri.
Sadece önünü alamadılar, ya da beklenilenden çok daha fazla lokasyona taşındı bir şekilde ve olay patladı.
1-2 ay içinde muhtemelen amerikalı bir süper şirket aşı/ tedavi vs bulur ve tüm dünyaya satar.
Ülke özelinde değerlendirirsek sağlık sıkıntısından ziyade ekonomik olarak çok fena vuracak.
Geçen sayfalarda konuşuldu, dükkanını bir gün kapatsa ya da bir gün çalışmasa zora düşecek adam sayısı çok fazla toplumda.
Millet zaten ayağını dışarıdan kesti, kesiyor. Zorunlu olmadıkça sağa sola giden yok.
Sağlam bir darbe vuracak tüm ülkeye maalesef. Hükümet sanırım bu sefer olması gerektiği gibi önlemlerini aldı, o kısımda eleştirecek bir şey yok gibi duruyor.
Geçen aynısını bende arkadaşlara söyledim abi.
Neden sadece belirli yaş üstü özellikle direk ölümle sonuçlanıyor.. Hatırladığım kadarıyla domuz gribi vs. bu şekilde değildi.
Bu sanki bilerek yaygınlaştırılmış bir şey gibi resmen.. İnanmak istemiyorum ama bana da çok mantıklı geliyor..
Şu beyanname ve vergi olaylarına da el atsalar biz de gitmesek .
İdris Elba da virüse yakalanmış zaten F&F un son filminin gösterime girmesi 1 sene ertelenmişti, demek bu yüzdenmiş... tekrar söylüyorum bu kadar ünlü ve zengin kişilerde, sporcu olsun iş adamı olsun aktör vs olsun, virüsün çıkması salgının inanılmaz boyutta olduğunu gösteriyor, bütün o harita ve sayıları unutun bence...
bu arada 'ligler ertelensin!' diyen GS a alaycı ve sert cevap veren BJK de bugün yabancıların bazıları virüs sebebiyle idmana çıkmamış, yakında 'neden ertelenmedi!' diye bir açıklama yaparlarsa da çok gülerim... millet canıyla malıyla uğraşırken açık da spor izleyen var mı gerçekten merak ediyorum, sirk hayvanı mı bunlar?
Esim bir kahve zincirinde magaza muduru
bugun ise gittiginde alinan karar geregi dukkan acilmamis ve eve gondermisler. Bolge mudurleri yillik izinlerini kullandirarak bu sureyi izinli sayacaklarını soylemis.
Boyle bir zorunlu hal nedeni ile calisma olmadiginde zorunlu yillik izin kullandirilabilir mi? Bunu idari izin veya baska bir sekilde degerlendirmek gerekmez mi?
Tüm Dünya'da ekonomik açıdan problemler yaratan bir salgını özellikle birileri tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Eğer öyle olsa panzehirini kendi ülkesinde şimdiye dağıtmışti.
Bu arada ilaç icin en yakin olan Çin-Kuba kaynaklı bir firma olduğu söyleniyor.
çinde ölümler neredeyse durdu. bildiğin hemen herkes iyileşiyor özel hastalığı olmayanların. bence çin tedaviyi buldu ama ya emin olmadığı için henüz açıklamıyor, yada kendisi gibi tüm dünya aynı oranda ekonomik zorluk çeksin sonra açıklarız diyor. örneğin dün özbekistan çinden doktor ithal etmeye başladı.
öyle saçma şeymi olur ? açsın o zaman millet işe gelsin...
yıllık izni kalmamış olanlar olabilir onlar ne oluyor , bir sonraki seneden olacak olan hakediştenmi yiyor ?
şikayet edin sgk'ya.
bizim şirket persolenli 2ye böldü, haftanın 2 günü bir takım 3 günü bir takım gelecek.
durum normale dönene kadar her hafta shift değişecek.
akıllıca bir çözüm bence..
Arkadaşlar geride kalmış olabilir belki. 1000 ve 1200 M2 iş yerini dezenfekte ettirmek istiyorum. Var mı aramızda bu işi yapan. Ya da birlerine yaptıran tavsiye edecek?
2 gün önce arkadaşım kafesine yaptırdı.
numarası gelicek bugün paylaşırım.
dayılar baya geldiler fıs fıs kimyeviyle püskürtüp durdular.
m2'si 2 TL'ymiş sanırım.
Evden çalışmaya başladık bugün itibari ile.
Benim gördüğüm kadari ile her gün herkesin çalışma temposu düşüyor günden güne.