Adam vaaz verdı,sonra hutbeye bagladı. Neredeyse bızım allahımız var,bıze bırsey omaz dıyecektı....
Yazınca kızıyor ınsanlar ama ne dıyım,hak edıldıgımız sekılde yonetılıyoruz.
Ulkenın her zor durumunda oldugu gıbı,yıne ortadan kayboldu.
Printable View
Adam vaaz verdı,sonra hutbeye bagladı. Neredeyse bızım allahımız var,bıze bırsey omaz dıyecektı....
Yazınca kızıyor ınsanlar ama ne dıyım,hak edıldıgımız sekılde yonetılıyoruz.
Ulkenın her zor durumunda oldugu gıbı,yıne ortadan kayboldu.
Bu salgını kontrol altına alamassak ve olurda aylarca devam ederse filmlerdeki senaryolar uzak değil, neden derseniz; temel ihtiyaç ürünleri pahalınıcak, işten cıkarmalar başladi bile, kapanan dükkanlar vs yani gelirleri olmicak insanların cepten gidicek zaten çoğu insanın cebinde para yok, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan insanlar yağmalar çalar çırpar. İnsanlara nakit lazımken ev peşinatını düşürüp milleti harcama yapmaya teşvik etmek ise muhteşem bir fikir!
Abd salak demi tüm vatandaşlarına 1000 dolar vericek yardimlar vs yapıcak ..
Ulan hadi kafanız çalışmıyo hiç filmdemi izlemediniz!
3 kutu fişek aldım bende dursun kenarda şişe kırıyoruz nasıl olsa sezon kapandı :)
Diyorum ya abi hiç şaşırmıyorum artık anlamadığım bu kriz,kaos ortamında amk evi kimin aklına geldi 1 , kim onayladı 2 ? :D
Bütün dünyada birşey olmaz ama Türkiye'de bu dediklerin kesinlikle olur, hacdan dönen müslüman , cennetlik insan görevdeki memura tükürüyor.
Umuyorum aynı cennet ve cehenneme gitmeyiz.
Zaten eğer büyük bir yaptırım olmazsa bu konuyla ilgili aylarca devam edecek bir sirkülasyona dönecek birileri iyileşecek birileri geri hastalanacak baş edilemeyecek duruma gelecek. Şuan önünü kesmemekte büyük hata yapıyorlar vakaların olduğu şehirleri karantina altına alacaksın 1 1.5 ay kadar sonra durum düzelir. İllaki halk maddi sıkıntı yaşayacaktır ama karantina altına alınmazsa bu iş devam edecek, kayıp sayısı onbinlere ulaşacak ekonomi 1 1.5 aylık karantinada ki zarara bakarak yüzlerce kat zarara uğrayacak sonra zaten ne devlet nede halk belini doğrultabilir.
Şöyle bir habere denk geldim şimdi, dünde amerikanin bir aşı geliştirdiğini okudum. Bir sağlıklı gönüllüye ve hastalara farklı dozlarda enjekte edildiğini, ama doğru dozajı bulmak için 1 aylık bir sürecin daha olduğunu yazmışlardı umarım doğrudur.
Son dakika: Dunya Sağlık Orgutu: Koronaviruse karşı geliştirilen aşının ilk testlerine başlandı - Son Dakika Dunya
Bugun ve yarinki shiftlerim iptal edildi, oteli kapatacagiz heralde ama kimse daha birsey soylemiyor. Galiba cuma yada pazartesi yapilacak olan Devlet. - Marriott toplantisi bekleniyor.
Otel kapansa bile devlet destekli maas alacagiz.
Nisan ve mayis olmak uzere iki kere odeme yapilacak devlet tarafindan. Her odemenin $1000 olacagi soyleniyor.
Bugun markete gittim hicbirsey alamadan geri dondum hersey tukenmis. 12 sise sarap aldim dondum ;)
Sehir bombos, sagda solda hic kimse yok.
Amerika - Kanada siniri kapatildi.
Trump bu gece guzel bir ekonomi paketi ile gelecekmis.
Las Vegas komple kapandi. Tum Amerikada sokaga cikma yasagi bekleniyor.
Hemen kiyida onLarca gemi var sehire gelmesine izin verilmeyen.
Acikcasi pek sallamiyordum ama bende tum onLemlerimi aldim.
Annemleri nihayet Canakkaleyeye yazliga gondermeye ikna edebildim.
Normale donmek istiyorum cok darlandim.
Ben bu aşı meselesinin fazla büyütüldüğünü düşünüyorum
. Şu an mevzu aşı değil .
O aşı Türkiye topraklarına girene kadar iş işten geçer , yaşanacak senaryolar çoktan yaşanmış olur .
Görevimizin başındayız kardeşim o konuda en ufak tereddütün olmasın terk etme filan yok biz namus üzerine yemin etmişiz bu görev için. Ama şöyle düşün şuan hastanede işler günlük rutin şekilde ilerlemiyor nerdeyse poliklinik hizmeti % 30 kapasite ile gidiyor. Sen % 30 kapasite için 2000 kişiyi neden riske atıp dönüşümlü mesaiye çevirmiyorsun. Olaki tam kadro bir şekilde sıkıntıya düştü ağır ilerliyor veya karantinadasın bu süreçte kriz ortamında nasıl yararlanacaksın.
Onların koronası varsa bizim abdestimiz var grubuna mensup adamlar yüzünden salgın 2 günde 1 kat artsa 29 gün sonraki senaryo.
Teknik olarak bu kadar hızlı artması mümkün mü bilmiyorum ama rakam endişe verici duruyor.
1 98
3 196
5 392
7 784
9 1.568
11 3.136
13 6.272
15 12.544
17 25.088
19 50.176
21 100.352
23 200.704
25 401.408
27 802.816
29 1.605.632
ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum yakın çevreme de.
benim yakın çevrem de bile aklı selim sandığım, yüksek mevkiilerde çalışan insanlar bile durumu b.plemiyor.
artık kendi kendime ben mi çok abartıyorum demeye başladım abi? İnsanları neyi anlamıyor / anlamak istemiyor emin değilim.
Ama tabi birileri hala konut peşinde koşuyorsa, insanların da pek farkında olmamalarını tuhaf karşılamamak lazım dimi?
Yalnız şöyle bir şey var.Bu virüsün 14 gün kuluçka süresi var.Açıklanan rakamların hepsi bu kuluçka süresini geçirmiş insanlar.Bu 14 günlük kuluçka sürecinde bu insanlar kimlerle muhattap olduysa onlarda potansiyel hasta.Sayı bence onbinlerin üstünde.Allah yardımcımız olsun.
İtalya da ölü sayısı çok hızlı artıyor. Muhtemelen yarın Çin'i geçer ölüm sayısı. İnş. İtalya gibi olmayız..
Şuan için testler sadece Ankara'da yapılıyormuş sanırım kesin bir bilgi değil.
Yapılan test sayısı arttıkça aktif vaka sayısının artacağına dair öngörüleri var bazı sağlıkçıların.
Neyse %10 peşinatla ev alın, korona dan korunmuş olursunuz.
Açıklanan önlemler çelişkili, sokağa çıkma dediğin adama uçağa bin diye teşvik veriyorsun resmen, gerçekten manasız.
Dişe dokunur tek şey vergi ödemelerindeki ertelemeler. Ama yine vaz geçilen bir vergi yok, sadece ÖTELEME.
Corona krizi bir ekonomik ve sosyal krize dönüşecek gibi duruyor gelecek 6 ay içinde. Yazdı bazı arkadaşlar günlük kazandığıyla geçinen adam çok.
Hadi biz maaşlı çalışıyoruz ama gelecek 12 ayım benim sıfıra sıfır bağlı neredeyse, şimdi bir ücretsiz izin durumu zora sokacak beni mesela.
hadi ben idare etsem esnaf ne yapacak ? Açıklanan önlemler bu noktada yetersiz ve güdük kaldı.
Her durumda çıkıp saatlerce konuşanları şehit verdiğimizde / virüs krizinde göremiyoruz, sus pus oluyorlar.
Her şerde bir hayır vardır der büyükler, bakarsınız kör olanlar aydınlanır 6-12 ay sonra çok farklı bir ülkeye evriliriz. (Umarım)
şimdi %10 peşinatla evi aldın, hemen kayınçoya satıyorsun evi, biraz da indirim yaparsın herhalde... %10 ver %90 al, nasıl, şaaaaak oldu mu senin elinde 250bin tl? taksidi ödeme ara bankayı de ki mağdurum şaaaaak 6 ay da ödemeleri öteledin mi? sonrasında ucuz bilet al açık tarihli nasılsa KDV tekrar %18 olduğunda %100 prim de ordan sağladın mı?eh aldın sattın kağıt üzerinde de olsa vergin çıktı mı, ertele onu da 6 ay... kardeşim ben anlamıyorum nasıl geçinemiyorsunuz? tek sorun o %10 peşinatta, onu bulan yolunu da bulur size diyeyim...
Reis candır..
Hesap hatalı maalesef,
1. si banka tapuya satılmaz koyuyor, 2. si %10 peşinatı verince kalan %90 kredili olduğundan kredi bakiyesini kapatmadan tapu tescili yapamazsınız,
Evi kayınçoya nakit de satsan gelecek olan paradan krediyi kapatman gerekeceği için yine elde kalan teorik olarak %10 olacak.
Bin de 40 tapu harcını / minimum 4-5 bin TL tutacak olan eksper / tapu tescil / diğer evrak masraflarını düşünürsek.
400 bin kredi çeksek cebimizde de 100 bin TL vardı diyelim, elde kalan
Cepteki para: 100.000
Tapu masrafı: -16.000
Eksper Banka vs. -5.000
Elde Kalan: 89.000
Zarar: %21
Emlakçıyı yazmadık vs işlerini, konut kredisi erken kapama cezasını yazmadık, eksper vs işlerini de düşük yazdık.
En iyi %21 diyelim kısacası :)
Bir de yazmıştım ama yine yazayım, sattığınız evin kredisi kapanacağı için ödeyecek bir taksidiniz olmayacak :D Bu yüzden bankayı arayıp şaaaak diye yapabileceğiniz bir görüşme de yok haliyle :)
Biraz yazmak için yazılmış bir mesaj gibi geldi bana, olsun en azından eğlendik :)
Böyle böyle 100 milyar tlye ulaşabiliriz
Kimse farkında değil de 100 milyar tl kişi başık 1200 tl demek
Böyle bir paket yok sadece reklam yapmak için rakam var yarın seçim mitinginde dicekler ki "kriz için devletimiz anında 100 milyar tl destek verdi"
Reis 200, 300 desende kimse de sorgulayacak *** yok..
Ahahah kayınço senaryosu güzeldi :D
Yahu Cbaşkanı çıkmış açıklamasını yapmış, akşam CNNTürk'te hala yavşaklar çıkmış "efendim eve tıkılmaya gerek yok, AVM'ye hızlıca gidip gelebilirsiniz" diyor. Ulan ....... çocuğu, sen kimsin de millete tavsiye veriyorsun, nasıl veriyorsun, adam 3 hafta evden çıkmayın demiş.
İşte bu gerizekalı ........ çocuklarına meydan vermemek için sokağa çıkma yasağı gerekiyordu. Bu kodumun gerizekalılarının iradesine bırakmayacaksın hiç bişeyi... Bunlara uyacak olan beyinsiz de çok çünkü.
Hanımın babannesini ikna edemiyoruz, dışarı çıkma etme diye, pazara da mı gitmiyim diyor. Ulan zaten oraya gitmeyeceksin e be kadın... Kim söylese dinletemiyor. En azından dedik Reyiz söyledi, dinler şimdi... O anlamda konuşmasını tek bu noktada faydalı buldum, bi güruh gerçekten dinleyip evde durur :D
Bunun yanında; camileri de komple kapatacaklardı.
Arkadaşlar gönderiyor, imam zor durumda kalmış, bi grup at kafası gelmiş "biz namaz gılacaz" diye toplanmış. İmam ikna etmeye çalışıyor, yahu ben boş konuşmuyorum, kendi kendimize almadık bu kararı bilmemne diye, adamlar hala orada toplanmış.
Düşünsenize, yine ........ çocuğunun biri orada çıksa "ula sen fötöcü müsün, namaz gılmamızı engelliyosun" dese, onu orada linç eder öldürürler, üzerine namaz kılarlar. O kadar mallar yani.
Mal, zırcahil bi güruhla imamı niye başbaşa bırakıyorsun abi? Kapat komple işte...
Yok böyle devam etmiyor. Çok fazla yayılınca bir süre sonra düşüşe geçiyor, çünkü bulaşacak adam bulamıyor. İngiltere bu yolu deniyordu en son.
En büyük sıkıntı hastahanelerin kapasitelerini doldurması ve yer kalmaması.
Kısaca eğer yeteri kadar yoğum bakım ünitesi ve solunum cihazı olsaydı panik olacak bir şey yoktu.
Bu hastalıktan sonra umarım tüm devletler, kullanmadıkları savaş uçakları, tanklar, füzeler vb için o kadar para harcamazlar ve sadece salgın hastalıklar için kullanılmak üzere bekletilen full yoğun bakım üniteli hastahaneler kurarlar. Ve tabii ki tıp personelinin de sayısını 2-3 kat artırırlar.
Bu hastalıklardan gelecekte daha çok çıkar gibi görünüyor.
Bu salgın bize gösterdi ki paramızı öyle arabaya, karıya kıza, öyle modifik vb işlere :) telefona vb harcamamalıyız.
Ciddi bir B planı yapmalıyız.
Bir kriz durumunda en az 3 ay bize yetecek kadar nakitimiz, yiyeceğimiz, suyumuz, kendimizi koruyacak gerekli güvenlik tedbirleri(!) almalıyız. İşsiz kalma riski yüksek olanlar da en az 1 sene hayatımızı sürdürecek kadar da nakit.
Vaka sayısı Fibonacci sayı dizisi gibi ilerliyor. Sabah evden çıktım sokakta in cin top oynuyor. Fırında baktım içeride bir müşteri var bende dışarıda çıkmasını bekledim, kadın dışarı çıktığında ben 2 adım daha geri gidince cins cins bana baktı ben ondan daha cins cins baktım hatta zihin dalgaları ile o salak sensin bile dedim.
Manavdaki adama aman kardeşim sen dur yaklaşma ben kendim tartarım bunu dedim tamam abi dedi.
Salgında bile birlik olamıyoruz, bir kesim bana birşey olmaz diyor hatta hiç inanmıyor, bir kesim biraz bu işi sallıyor, bir kesim de tamamen ciddiye alıyor.
Düşüşe geçmesinin sebebi karantina uygulaması. Teşhis etmek 5 ila 15 günü bulduğundan karantinadan sonra 14 gün kadar artıyor sonra yeni vaka sayısındaki artış azalıyor, daha sonra da toplam vaka sayısı düşüyor. Ancak, karantina yoksa inanılmaz hızla artıyor. Çünkü markete giden 1 hasta 500 kişiyi hasta yapabiliyor ve bunlar da binleri milyonları hasta yapıyor. Hasta olduğunuzu 2 günde anlasanız sayı bu derece artmaz ama 10 gün turp gibi gezebildiğinizden "ben hasta değilim" "bana bir şey olmaz" modu devam edebiliyor ve bulaşacak insana rahat ulaşabiliyorsunuz.
Hastalık bir bölgede hapsedilmediği sürece bulaşacaktır. Unutmayın bugünlere 1 kişiden gelindi.
Kendi annemi ikna edemiyorum, grip olduğunda bile 1 gün yatar mutlaka, bağışıklığı çok güçlü değil. Üstüne sigara kullanıyor, kamu kurumunda çalışıyor.
65 gün izin hakkı olmasına rağmen izin aldıramıyorum. Hakkın yahu diyorum, al iznini git yazlığa deniz kenarı, kimse yoktur oralarda. 15 gün kafa dinle. Bahçe içinde temiz havada takılın güzel güzel. Yok nafile gitmem de gitmem. Başımıza bir şey gelmez inşallah. İşimiz duaya kaldı.
Ben sabah arabaya biniyorum işe, akşam çıkıyorum eve. Markete de geç saatte gidiyorum, kalabalıkla karşılaşmamak için.
Şirkette dezenfektan kullanıyoruz, kişisel mesafeleri uzattık, tokalaşma sıfıra indi. Toplantılar çok azaldı. Ki bu gün yarın bekliyoruz min 14 günlük bir ara verilmesini.
Önce kendini koruyacaksın sonra sevdiklerini koruyabilmek için.
Psikolojim bozuldu gerçekten,sabah güne bununla başlıyoruz gece bununla uyuyoruz . Ben böyle 2020'ye tüküreyim,nasıl bir döneme denk geldik .
hemen bitecek bir şeye de benzemiyor,güneşli bir yazı'da böyle geçirirsek kafayı yer millet.
İlleri gösteren bir app var mı harita üzerinde WHO'ya bildirilen hastalar bazında?
Aynı eşkilde bunu tepedekilerin de yapması lazım. Bir makama 1000 tane otomobil almamaları, bir yere giderken 1000 tane otomobil ile gitmemeleri....vs vs vs gerekiyor.
Salgın sayesinden diğer ülkeler ile video konferans aracılığı ile görüşülebileceğini keşfettiler.
Bu salgın sayesinde sanırım özümüze olmamız gereken halimize döneceğiz. Tabi, dua ile virüsten kurtulabileceğini zanneden insanlara rağmen ayakta kalmayı başarabilirsek...
veeeee, komplo teoriler;
alıntı
Burnuma pis kokular geliyor
Hepimiz son 1 aydır Korona Virüsü ile uğraşırken, Amerika’dan 40 bin özel kuvvet askerleri AB ülkelerine gelmeye başladı. İlk Uçak Cumartesi günü Hamburg havalimanına sessiz sedasız indi.
Hepimiz virüs ile uğrasıyoruz ama ABD askerleri gecenin sessizliğinde Hamburg’a indi. Tam da tüm uçuşların iptal edildiği, sokakların boşaltıldığı bir anda…
Okullar kapandı, ülkeler birbiriyle sınırları kapatıyor ama ABD’den askerler „Tatbikat“ adı altında AB ülkelerine geliyor.
Toplam 37.000 ABD askeri ne amaçla geldi?
Herkese “virus var dışarı çıkmayın” diye çağrı yapılırken, ABD askerlerine virus işlemiyor ne hikmetse. Yada dünya virüsden ölürken bunlar virüse karşı bir ilaç mı buldular acaba?
Yaptığım araştırmalarda güya 10 yıl önce alınan bir kararla, Nisan ayında başlayıp Temmuz ayında sona ermesi planlanan "Avrupa 20" askeri tatbikatı için geldikleri söyleniyor ABD askerlerinin.
Biz cenazemizi bile Türkiye’ye götüremezken, 1 yıl önce yaptığımız tatil, iş, fuar, maç programlarımız iptal olurken, “Europe Defender 20” adlı bu tatbikat neden iptal olmuyor?
Bu tatbikat neden bu kadar önemli?
Bu neyin tatbikatı?
Acaba Çin’in en büyük müttefiki olan (Aynı zamanda Türkiye ile dost olan) Rusya‘ya karşı yapılan bir tatbikat mı?
Eğer öyleyse bile dünya Korona ile mücadele ederken, bu tatbikat neden iptal edilemiyor?
Kafamda müthiş sorular var ama aklım basmıyor bir türlü. Çözümünü bulamıyorum.
Bu tatbikat için 37.000 asker, 14.000 askeri araç (tank, helikopter vb.) hazırlanmış deniliyor. ABD'li subayların açıklamasına bakılırsa, bu askerler tamamen sağlıklı ve bu nedenle "korona virüsü"ne tamamen bağışıklığı var. Eğer böyleyse neden bu kadar insanı öldürüp, evlere ve karantinalara hapsediyor sununuz?
Acaba aşı bulundu da sadece belli kişilere mi veriliyor?
Tek noktadan yönetilen Medyanın büyük bir kısmı neden bu konuda sessiz?
Askerlerin koronavirüsüne bağışıklığı varsa virüs o kadar tehlikeli olmadığı anlamına mı geliyor, yoksa zaten bir aşı bulundu mu?
Trump, Amerikalıların AB'ye gitmesini yasaklarken, ABD askerleri virüs tehlikesine rağmen neden Avrupa’ya geldiler?
Bunun sadece bir virüs komplo teorisi olmadığına eminim. Bunun arkasında dünyayı yöneten Gladyatörlerin çok farklı planları olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu virüs kısa zamanda bitirilmezse, tüm dünyanın sistemini ve ekonomisini çökertecek.
Burnuma çok kötü kokular geliyor ama bir türlü çözemiyorum. Alıntı
Bugün yazarlardan biri yazmıştı.
Dün Trump'ın yaptığı toplantıda gazetecinin biri "Salgın Birimi vardı, niye çalışmıyor, ne oldu" gibi bir soru sormuş.
Trump önce bi afalladı ne diyeceğini bilemedi, yardımcılarına baktı acıklı acıklı diyor. Sonrasında adamlar cevabı getirmişler, bu malasker Obama zamanında oluşturulan Salgın Hastalıklar Birimi'ni, "Obamanın yaptığı herşeyi gömecem" diye kapattığı, iptal ettiği bir sürü şey içerisinde kapatmış... Farkında bile değil mal...
Bunlara, bize, hepsine müstehak... Böyle istiyor bu mal milletler...
İtalya'da yaşlılar manyakça sosyal takılıyormuş, bu hastalık başladığında kimse sallamamış, adamlar dışarıda cafelerde orada burada takılmaya devam etmişler.
Bizde böyle olmaz, yaşlılar böyle sosyal değil diyorlar.
Ula teyzeler amcalar son günlere kadar paso trende otobüste cirit atıyodu, şimdi yeni yeni azaldı, Cbaşkanı konuşması ile anca eve girmişlerdir :D
Kahvehaneleri kapatıyorlar, adamlar parklarda buluşuyor. Onu geçtim, namazda pazarda buluşan başka güruh var. Ne fark kaldı arkadaş İtalya'dan... "Öyle" değil "böyle" olunca mı kurtuluyoruz? Öyle sanıyorlar, evet. Trajikomik...
Bu zombi filmlerinde, hastalık filmlerinde falan hani bi sahne olur, "vay amg salağı, öyle yapılır mı hiç" falan diyoruz ya, ve olay oradan kopup başlıyor mesela... Bu salaklıklar normalde yapılmaz falan diyorsun... Aha yapılıyor. Göz göre göre.
Sivas'da deprem oldu,çok fena şekilde sallandık.