Devlet özel hastanelerin kontrolunu aldı diyorlar.
Printable View
Devlet özel hastanelerin kontrolunu aldı diyorlar.
Özel hastanelerin bağlanmasını daha bugün konuşmuştuk arkadaşlarla, bence çok mantıklı oldu.
İnsanlar hasta hasta gidip devlet hastanesi kapısında saatlerce bekleyip geri çevriliyorlardı. Böylece en azından net teşhiş konulana kadar tedavileri yapılır.
Bakan Koca ;
Son 24 saatte 3656 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 311’i POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 670’e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 HASTAMIZI KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. MÜCADELEMİZDE BİR AN BİLE ESNEKLİK GÖSTERMEYELİM.
670 vakaa 9 vefat...
Katlamaya devam ediyor.. Hemde çok ağır bir şekilde
Bizde hala hızlı test yok bildiğim kadarıyla (yanlışsam düzeltin lütfen)
Yani bugün sonuçlanan vakaalar 2 gün önce (sonuçların 2 gün içinde açıklandığı bir çok yerde yazıyor) test yaptıranlar.. Yani 2 gün öncesinin rakamları..
Rekora gidiyoruz, Allah yardımcımız olsun.
https://twitter.com/drfahrettinkoca/...529958912?s=20
Iyilesme ile ilgili hic bir haber yok.
Bu eleman youtube da vaka ve kayiplari anlik gösteriyor.
YouTube
X2 olarak gıdıyo. Italyayı gecerız bu sekılde. Halk bılıncsız yaslılarımız umursamaz. Park bahceler yaslı dolu evde oturamıyolar. Nufus karısık 5m dan fazla gocmen var. Halkın yuzde 80i yetersiz besleniyo. Allah yardımcımız olsun ama gorunen koy kılavuz ıstemez demısler.
italyaya göre daha ciddiye aldığımız için daha farkında gidiyoruz gibi geliyor bana. İtalya sayı 500 derken aslında kat kat fazlaydı onlarda. Durum böyleyse ilerleyen günlerde grafik düşer, sayı azalır italyaya göre.
Bu gün metrobüslee beylikdüzünden uzunçayıra gittim ciddi anlamda boştu, sokaklar zaten boşaldı daha bilinçli davranıyoruz inşallah sonu çok üzücü olmaz
Şimdi tiwitter da konyada asker uğurlamasına giden yüzlerce insan gördüm... Biz özellikle büyükşehirlerde sanırım biraz daha farkındayız ve önlemler işe yarıyor gibi görüyoruz ancak ortalıkta dolaşan videolara bakınca İtalya dan daha iyi uyguluyoruz demek gerçekten hiç doğru gelmiyor.
Konunun başından beri canlı yayında en verimli rakam ve tablolama bu linkte. Live
YouTube
Bugun isyerimden buyuk boss aradi. Otelin kapanmadigini ama kapasitenin cok dusuk oldugunu calisanlarin %90 ina 3 ay izin vermek zorunda kaldiklarini soyledi. Bizim departmanda sadece 4 kisi calismaya devam edecek onlardan biride benim. Karari verirken sirkette en uzun sure calisanlardan secim yapmislar ( 10yil oldu benim ). Yarin basliyorum bakalim nasil olacak.
Biz maddi olarak TR kadar etkilenmeyecegiz en azindan ben. Eminim herkes elinden geldigince yapiyordur ama bu konu ile biraz daha hareketlendirelim istedim. ***** virusten dolayi isten cikarilan, colugu cocugu olup kirasini odeyemeyen varsa eger ( sadece bu durumda olanlarin yazacagindan suphem yok) bana buradan yada pm ile yazsin onumuzdeki ilk ay kirasini ben odeyeyim? Ilk mesaj yada pm gonderen sadeece.
Dünkü log grafik 570 bekliyordu toplam sayıyı ama 670 geldi
Bu da bizi italyadan çok daha kötü yapıyor
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/s...439543808?s=19
Her ülke kendince değerlendirilmeli.
Sürekli olarak İtalya ile kıyaslama yapılması doğru bir yöntem değil bence.
Hangi ülke günde kaç test kişiye test yapıyor ve bu kişilerin semptom düzeyleri yaşları vs bir sürü kriter var ayrıştırıcı.
Vaka artış hızımız evet üzücü, en kısa zamanda yavaşlaması dileğiyle.
Hayatında kosmamis insanlar Belgrad ormanına sahillere akın etmiş hazır evden çalışma ile ise gitmezken. Yaşlıları ise belediyeler artık kürekle kovalıyor parklardan, meydanlardan. İstanbul'da toplu taşıma grafikleri yayınlandı. Yetişkin ve öğrenci kullanımı ciddi azalırken yaşlılar boş metrobüsü bulduk azıcık tadını çıkaralım havasında. Asker uğurlamaları, umre ziyaretleri filan daha fena görüntüler mevcut. Kötü senaryo çizmek istemem ama ev partisi düzenleyen İtalyanları aratacak bir tabloya doğru ilerliyoruz. Sıkıyönetim şart..
Ülkemizde dahil başlangıç gününden tutunda şu zamana kadar olan her veri her ülke için açıklanan da kesinlikle farklı. Biz avrupa bazlı kıyaslama yapıyoruz da adamların gerçek sayı verdiği ne *****. Her ülke kendi çıkarı doğrultusunda kendi stratejisiyle açıklama yapıyor. Bilinçli olmaktan tedbir almaktan başka çare yok.
hocam kusura bakma da seçilmiş bir siyasetçinin, halkına yanıltıcı bilgi vermesi onun sonu demektir batı toplumlarında, illa ki biraz sabunlama vardır verilerde ama başka yerlerle kıyaslamamak lazım... virüs her ülkede farklı bir davranış sergilemedi şimdiye kadar, hemen hemen benzer gitti, yani şu olmadı bazı ülkelerde ölüm oranı %1 bazılarında %15... hastalığa yakalanma vs ölüm oranı %4-7 arası belki o fark da bilgi akışından kaynaklı, bu sebeple fikir yürütebilmemiz çok normal...
Kusura bakılıcak bir durum yok abi. Herkes bu kaos dönemini halkı sakin tutacak şekilde yönetmeye çalışıyo. Kimi göz göre göre salak yerine koyuyor kimide profesyonelce yapıyor bunu. Ülkemizde zaten açıklanan verilerin çok üstünde vaka olduğunu biliyor herkes bu kaçınılmaz. Ama dediğim gibi avrupada 5 vakaya 1 vaka deniyosa bizde 10 vakaya 1 vaka deniyordur tek fark bu bence.
belli bir yaş üzeri sokağa çıkma yasağı olmalı diye düşünüyorum bu umursamamazlıkta alınacak en güzel karar olur herhalde
Haberlerde çok bahsedilmedi ama Sakarya da dahil bir çok şehirde asker uğurlamaları nedeniyle terminallerde gayet samimi ve sıcak etkinlikler yapılmış :ofk:
Gecenlerde her kanala cikan Oytun Erbas , virusun havalarin isinmasi ile birlikte etkisini kaybedecegini soyluyordu. Bu varsayim ile ilgili kimse bir aciklama yapmadi. Gerceklik payi varmidir sizce.